Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma?

taj Pon Apr 06, 2009 8:58 am
Klitoralni ili vaginalni orgazam?

Gde se skriva tajna ženskog orgazma? U klitorisu ili vagini?

utor: Tjaša Babič
Izvor: Sexation


Ženski orgazam uzburkava duhove i maštu. Dosta je manje vidljiv nego muški. Prekriven je velom tajne i u velikoj meri još neistražen.

Pre nje je otac psihoanalize bio onaj koji je tvrdio upravo suprotno, da je jedini pravi orgazam vaginalni. Da znači korak dalje u ljudskoj (ženskoj) seksualnosti. Oboje su po svojim uverenjima polazili od tadašnjeg znanja i stanja u društvu. Verovatno je njena teza o klitoralnom orgazmu proizlazila iz želje za protivljenjem tadašnjem uverenju o tome da je žena koja ne doživi vaginalni orgazam frigidna.

Razume se da se od tada svet i dalje okretao, no ipak o ženskom orgazmu još uvek postoje nepoznanice. Kako znamo da je do njega došlo? Šta je više stimulira, koji orgazam je pravi - klitoralni, vaginalni, i da li je najprisniji onaj što ga odglumi iz želje za ugađanjem, koja je kod žene uzdizana u nebesa tokom vekova i još uvek je na neki način?

Neke predstavnice nežnijeg pola čak su izjavile da se tokom seksa ne mogu opustiti dok je njihov partner nezadovoljan. Ljudska želja za razumevanjem svega što vidi i doživi naletela je na tvrd orah kada se počela upuštati u žensku seksualnost.

Nepoznavanje ženske seksualnosti u velikoj je meri moguće pripisati patrijarhatu, prevlasti muške energije i muškog načina shvatanja. I ženskoj tišini. A njihovi su zaključci puno puta proizlazili iz vlastite frustracije. To je često značilo pogrešno shvatanje i zaključivanje.

Muškarci su bili oni koji su odredili žene kao frigidne. Pri tome su im podrška bile spoznaje oca psihoanalize Frojda. Relativno nepoznavanje ženske anatomije dovelo je do psihijatrijske dijagnoze frigidnosti, koja kaže da je žena frigidna, jer se nije sposobna prilagoditi svojoj ulozi žene. Frigidnost je dakle dupli teret za ženu, kojoj ta dijagnoza daje pečat nenormalnosti - fizičke i psihičke.

Pitanje frigidnosti i ženskog orgazma nije pitanje fizičke ili psihičke neprilagođenosti, nego nepoznavanja ženskog tela i ideoloških mitova o ženi i muškarcu. U redu je da se našla jedna žena, koja je usmerila pogled na klitoris, jer su ga i muškarci i žene jako zanemarivali.

Uopšte, muškarcima je to više ili manje bilo nebitno, jer pri njegovom užitku nije imao ulogu. I ako dakle nije značajan za njega, ne može biti ni za nju. A o klitorisu i njegovom dodirivanju ni žene nisu imale puno pojma, jer je samozadovoljavanje bilo grešni čin. U najboljem slučaju muškarci su klitorisu pripisivali važnu ulogu kod predigre.

Vagina vs. klitoris


Imamo dakle dva istraživača. Nju i njega. Svatko polazi sa svog stanovištva. Ona prati njegova otkrića. Protivi im se, dopunjuje ih. No svakako ni njegova ni njena istraživanja ne smemo izvaditi iz tadašnjeg društvenog konteksta.

On kaže da je vagina centar, ona preusmeri tok misli na klitoris. Žene su pretežno tokom istorije prikazivali kao prilično aseksualna bića, čemu je dao doprinos i visoki stupanj frigidnosti, koju su merili po tome koliko žena doživi vaginalni orgazam.

Frojd do svojih rezultata nije došao na temelju poznavanja i proučavanja ženske anatomije, nego na bazi predviđanja i uverenja o ženskoj podređenosti muškarcu i na temelju veličanja svemogućega penisa. Muško odbijanje važnosti klitorisa verovatno se temeljilo i na strahu da će ih žene, kada jednom utvrde da penis nije jedino prevozno sredstvo do neba, odbiti.

A neki su se Frojdovi privrženici (na žalost?) bavili ženskom anatomijom i čak došli do zaključka da je žensku frigidnost moguće otkloniti operacijom, jer da navodno frigidnosti kumuje činjenica da su klitoris i materica previše razdvojeni (usputno rečeno, nisu li time posredno priznavali važnost klitorisa?). No u suštini ih ipak nije zanimala žena. Pokušavali su samo oblikovati ženu na način da napokon odgovara njihovim potrebama.

Muškarci su napravili veliku štetu na ženskoj psihi, na njenoj viziji o samoj sebi. Puno je žena imalo veliki osećaj krivice jer im nije uspevalo ono, što bi za njih trebalo biti prirodno. A treća šteta je bila što je žena bila opljačkana za užitak u seksu. Mnogo mladih žena je na početku svog braka dobilo savet u smislu: “Izdrži, ionako će brzo proći”. Ženski orgazam ne zavisi samo samo o klitorisu, niti samo o psihičkoj, mentalnoj uzbuđenosti, niti o predigri, niti o veličini penisa - to je sve zajedno.

Ubacimo u jednačinu još jednog muškarca. Emanuele Đanini naglašava fizičke razlike među ženama i kaže da su neke žene, koje imaju naglašenu G tačku u stanju da dožive vaginalni orgazam, a druge samo klitorisni. Prema tome bismo mogli zaključiti da je klitorisni orgazam svojstveniji svim ženama, a vaginalni je pre izuzetak nego pravilo?

Veličanje jednog orgazma iznad drugog podseća na rat svetova, gde može prevladati samo jedan i nema prostora za kompromise. Činjenica koja ostaje jeste da je centar orgazma teško locirati.

Pokušaj da se pronikne u samu suštinu ženskog orgazma čini mi se besmislenim. A strpati ženu u jedan jasan okvir čini mi se da bi bio zločin nad njenom čudesnom tajanstvenošću.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Re: Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma?

taj Uto Jun 16, 2009 5:31 am
Najnovija istraživanja američkih ginekologa i genetičara pokazala su da sposobnost žene da doživi orgazam u velikoj meri zavisi od njene "genetske predodređenosti", odnosno od nasleđa koji je preuzela od predaka. Dakle, nesposobnost žene da doživi vrhunac tokom seksualnog odnosa ne može se pripisati samo predrasudama, lošim "sposobnostima" njenog partnera ili uticaju određenih socijalnih faktora.
Tokom istraživanja na pet hiljada žena iz registra blizanaca, naučnici su postavljali pitanja o sekusalnim navikama i iskustvima. Polovina ispitanica bile su identične, jednojajčane, a druga polovina dvojajčane bliznakinje.
Svaka treća anketirana žena izjavila je da nikada ili jedva da je doživela orgazam u toku seksualnog odnosa, a čak 21% ih je odgovorilo da retko, gotovo nikad ne dožive orgazam, čak ni prilikom masturbacije. Rezultati su pokazali veću sličnost u iskustvu orgazma kod identičnih bliznakinja, nego među dvojajčanim. Razlog je genetska razlika između pripadnica dve grupe. Uzimajući u obzir različite faktore koji utiču na orgazam kod žena, istraživači su ustanovili da je kod 34% žena, koje retko ili nikako ne doživljavaju orgazam u toku seksualnog odnosa, uzrok isključivo genetika.
Isti rezultati primećeni su i kod žena koje su potvrdile da ih ni masturbacija ne dovodi do vrhunca. U 45% slučajeva kod ovakvih dama krivac je, ponovo, "genetski sklop". Rezultati se poklapaju sa istraživanjem koje su sproveli naučnici iz još nekoliko zemalja.
Stručnjaci tvrde da je ovo
otkriće u isto vreme i jako dobra, ali i loša vest za pripadnice lepšeg pola. Naime, ovo saznanje može biti uznemiravajuće za žene koje su nedostatak orgazama pripisivale lošem seksualnom životu i pogrešnom izboru partnera. Ali, sa druge strane, oslobodiće ih pritiska ili osećanja krivice koje ih najčešće sprečava da nešto učine po tom pitanju, tvrde seksolozi. Doktorka Virdžinija Sedok, direktor Programa ljudske seksualnosti Medicinskog centra Univerziteta u Njujorku, tvrdi da žene koje su nasledile "loš genetski paket", ipak, mogu učiniti mnogo toga kako bi u seksu uživale u potpunosti.
"I dame sa lošim genetskim nasleđem mogu doživeti orgazam, ali je neophodno da bolje upoznaju sopstveni erotski potencijal, vežbaju, budu strpljive i partnerima otvoreno stave do znanja šta ih uzbuđuje.
Tehnika orgazma, dakle, može se savladati zajedničkim trudom oba partnera", tvrdi doktorka Sedok.
Ali, stručnjaci naglašavaju da problem može biti i u "glavi". Naime, čak 35% žena, kojima genetika "ide u prilog", ne doživljava vrhunac zbog psiholoških faktora. Veliki uticaj imaju i moralne norme u pojedinim državama, vekovna diskriminacija žena, kao što je ona da samo muškarac treba da uživa u seksu, tvrde naučnici. Osim toga, primećena je i jedna interesantna pojava. Naime, veliki procenat žena čiji su partneri prisustvovali porođaju, tvrdi kako su tek posle tog čina uspele da dožive vrhunac. To je suprotno mnogim teorijama da muškarci posle ovakvog iskustva gube interesovanje sa seks sa svojim lepšim polovinama.

UZBUDLJIV SEKS I BEZ VRHUNCA

Faktori koji utiču na sposobnost doživljavanja orgazma variraju od žene do žene. Ono što je naučno dokazano je da su dame sa psihološke tačke gledišta mnogo kompleksnije od muškaraca. Za ženu je biti u vezi, u kojoj se oseća voljenom i sigurnom, najznačajniji faktor koji dovodi do vrhunca, tvrdi doktorka Sedok. Drugi značajni faktori su trenutno raspoloženje, generalni stav o seksu, kao i prvo seksualno iskustvo. "Postoji mali broj žena koje nikada neće doživeti orgazam, ali to nikako ne znači da ne uživaju u seksu. Jedno nedavno istraživanje među seksualno aktivnim ženama pokazalo je da imaju zadovoljavajući seksualni život čak i ako orgazam ne smatraju ključnim elementom koji mora biti zadovoljen", tvrdi doktorka Sedok. Dakle, čak i ukoliko vrhunac izostane posle svih poznatih tretmana i tehnika, seks može biti jednako uzbudljiv i intenzivan doživljaj.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Dame, hod vas odaje

taj Pon Avg 24, 2009 5:23 am
Način na koji žena hoda možda o njoj govori više nego što je svesna - tvrdi se u jednoj studiji. Način hoda povezan je sa sposobnošću žene da doživi orgazam - naslov je studije objavljene u najnovijem broju međunarodnog Žurnala seksualne medicine, čije je najzanimljivije delove preneo časopis Sajens.
Međutim, prema rezultatima istraživanja, tako nešto ne pokazuje baš svaki hod. Žena koja korača energično, ali meko i lelujavo, svakako ne izaziva "seizmičke talase", ali i te kako - uzdrmava muškarce.
Oštrouman, iskusan posmatrač može zaključak o iskustvu žene u doživljavanju vaginalnog orgazma doneti na osnovu njenog hoda, koji odražava lepršavu lakoću, ali i energičnost, senzualnost, samopouzdanje, slobodu, otkrivajući snažne abdominalne mišiće - ističe se u studiji.
U želji da provere teoriju o povezanosti abdominalnih mišića sa seksualnim funkcijama, istraživači s Katoličkog univerziteta u Luvenu, u Belgiji, i Univerziteta Zapadne Škotske u Pejsliju zamolili su dvadesetak studentkinja da popune anketu o svom seksualnom životu.
Studentkinje su podeljene u dve grupe, na one koje su sa često ili uvek odgovorile na pitanje da li doživljavaju vaginalni orgazam i na one koje su na isto pitanje odgovorile sa retko ili nikad.
Od ispitanica je zatraženo da stotinak metara hodaju i razmišljaju o prijatnim stvarima - da su na toploj obali mora ili u kadi s toplom kupkom- a zatim hodaju još 100 metara uz isti scenario kome su dodale lik muškarca s kojim su u vezi ili braku ili bi jednostavno želele da ga "imaju".
Dvoje lakara seksologa, ne znajući koja od žena pripada kojoj grupi, analiziralo je njihov hod i u 81 odsto slučajeva pogodili su koje žene pripadaju "orgazmičkoj", a koje grupi koje retko ili nikada ne dožive vaginalni orgazam.
Istraživač Stjuart Brodi, profesor psihologije na Univerzitetu Zapadne Škotske, ističe da u u svemu nema nikakve tajne.
- Žene s vaginalnim orgazmom nemaju blokirane karlične mišiće, pa je, kao rezultat, njihov hod prirodan, s prirodno anatomski neblokiranom vezom pokreta između nogu, karlice i kičmenog stuba - naglasio je Brodi.
Sve to možda zvuči nejasno, maglovito, ali Brodi i njegove kolege smatraju da dužina ženskog koraka i učestalost rotacija njene karlice signaliziraju potencijal za vaginalni orgazam.
Takođe, sve žene koje se učestvovale u eksperimentu hodale su u ravnoj obući jer, kako smatraju istraživači, hod na visokim potpeticama deformiše stvarni način hodanja, zbog čega žene na visokim štiklama, orgazmički gledano - ne pružaju pravu sliku.
Drugim rečima, orgazmički hod nije uvek i zavodljiv.
Umesto toga, smatra Brodi, hod može biti i znak dobrog mentalnog zdravlja, samopouzdanja i uspešnih i zadovoljavajućih seksualnih odnosa. Sposobnost da se primete ovi znaci može predstavljati neku vrstu evolucione adaptacije, koja će potencijalnim partnerima omogućiti da "razmotre" ove kvalitete.
Ima, međutim, stručnjaka koji nisu spremni da prihvate ove nalaze. I sam Brodi priznaje da ne mogu predstavljati apsolutno pravilo, jer je u anketi učestvovalo 18 studentkinja belgijskog Univerziteta u Luvenu.
Drugo, Brodi pripada grupi naučnika koji stalno tvrde da postoji ozbiljna razlika između klitoralnog i vaginalnog orgazma, jer svaka žena može detaljno objasniti razliku.
Kako bilo da bilo, celokupni kompleks ženskog orgazma još uvek je maglovit i nejasan.
- Apsolutno ne postoji konsenzus o mehanizmu ženskog orgazma, jer je on vrsta nestabilnog spleta faktora - smatra neurolog i seksolog Tjeri Ahrolg s Univerziteta Teksas u Ostinu.
Brodi i njegove kolege, u saopštenju za koje su sigurni da će izazvati zabrinutost u muškoj populaciji, upozoravaju da muškarci moraju učiniti mnogo toga da izađu u susret ženskim potrebama.
Dvema učesnicama u istraživanju pogrešno je uspostavljena dijagnoza da su orgazmičke, iako su priznale nikada nisu doživele vaginalni orgazam.
To je najverovatnije zbog toga što je žena posedovala sve uslove za postizanje vaginalnog orgazma, ali ili nije imala dovoljno seksualnog iskustva ili još uvek nije našla muškarca dovoljno iskusnog i s potrebnim kvalitetima da je dovede do vaginalnog orgazma - zaključuju u studiji autori istraživanja.
mrdd mig
Boki
Boki
Muški
Bik Koza
Datum rođenja : 07.05.1967
Godina : 52
Lokacija : Leva obala Dunava - ( pasivni krajevi BGD )
Poso/dokolice : za ne pozeleti nikom
Raspoloženje : uglavom dobro sto i vama zelimo
Datum upisa : 10.08.2009

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Re: Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma?

taj Pet Avg 28, 2009 8:40 pm
ponekad vas vredi saslusati... vvvv
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Re: Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma?

taj Sre Sep 30, 2009 10:56 am
ZAŠTO ŽENE GLUME ORGAZAM

Veliki broj žena nikada ne doživi orgazam, ali ga glume do savršenstva. Saznajte zašto
Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Thumb_orgayam
Doživljavanje orgazma je ono čemu teže i žene i muškarci, jer
se smatra najvećim zadovoljstvom koje čovek može da doživi. Zato se oba
partnera trude da do njega dođe pri svakom seksualnom odnosu. Orgazam
pokazuje da su partneri seksualno zreli i zdravi, da je njihova
emocionalna i seksualna veza primerena i kvalitetna, a u opštem
medicinskom smislu da je psihičko i telesno stanje organizma u stanju
harmonije.
Istraživanja pak na ovu temu najčešće nemaju neki naučni
kredibilitet, ali pokazuju da je većina žena bar jednom u životu
odglumila seksualni klimaks. Druge žene, opet, glume celog života.
Najčešći razlog je što ne žele da se partner oseća loše ili krivim što
nije uspeo da ih zadovolji, a ponekad se jednostavno umore i žele da se
seks završi. Muškarci takođe snose deo krivice, jer su ispitanice u
jednom istraživanju izjavile da su mnogi od njih opsednuti ženskim
orgazmom, odnosno da nisu zadovoljni seksualnim odnosom ukoliko
partnerka ne svrši. Zato je ženama pretvaranje najlakši izlaz iz
situacije koja može da postane naporna i iscrpljujuća.
Ostali razlozi

Drugi, prilično čest, razlog za glumljenje je taj što veliki broj žena
i ne traži nužno orgazam u seksualnom odnosu, nego im je važnija
intimnost. Takav stav može da izazove negativne emocije kod nekih
partnera, pa se neke od žena i iz tog razloga odlučuju na glumljenje.
Neke žene, opet, retko ili nikada ne mogu da postignu orgazam
seksualnim odnosom. Ovo je mnogo češće nego što se misli, pa jedan deo
njih takođe poseže za lažnim orgazmom da se muškarac ne bi osetio
povređenim ili nedovoljno dobrim ljubavnikom.
Ponekad kod žena jednostavno ni ne postoji poseban interes za
seksom, pa ga upražnjavaju samo zato što to želi njihov partner. U
takvim situacijama se neretko događa glumljenje orgazma, a sve u svrhu
toga da se na kakav-takav način spase veza.
Neki muškarci možda previše pokušavaju da dovedu ženu do orgazma,
kao da su to sebi zadali kao cilj. Jedna od mogućih reakcija žene u toj
situaciji je da ne želi da razočara partnera koji se toliko trudi, boji
se odbijanja i nerazumevanja i ne želi da uvredi partnera, budući da
izostanak orgazma nije njegova krivica. U retkim slučajevima događa se
i da žena ima zdravstvenih problema, pa joj je orgazam neprijatno i
bolno iskustvo.
U svakom slučaju, najbolje bi bilo da partneri mogu otvoreno da
razgovaraju o tome, kao i o svim drugim problemima u svojoj vezi.
Muškarci bi trebalo da razumeju ženske razloge i ne bi trebalo da
insistiraju na pružanju orgazma ukoliko partnerki on i nije od presudne
važnosti. Ljubav, razumevanje i dijalog najvažniji su i u ovoj, kao i u
bilo kojoj sličnoj situaciji.
Može li muškarac da „provali"?
Glumljenje orgazma ne
zahteva posebnu veštinu. Čvrsto stiskanje u ključnim trenucima, glasni
uzdasi i duboko disanje, grimase na licu ili bilo šta bar malo
dramatično ili „klimaktično". Skoro nijedan muškarac, koliko god dobar
ljubavnik bio, ne može da prepozna da li je orgazam autentičan ili ne.
30 do 40 odsto nikada ne dosegne vrhunac!?
Po nekim
američkim istraživanjima, do 30 pa i do 40 odsto žena nikada ne doživi
orgazam, a oko 60 odsto ga ne doživljava pri svakom odnosu. Stručnjaci
tvrde da veliki broj žena veoma lako odustaje od toga da doživi
orgazam, što se, ne samo u našoj sredini, u velikoj meri povezuje sa
vaspitanjem, tradicijom, patrijarhalnom kulturom... Takođe se tvrdi da,
pošto ženski orgazam nije neophodan za reprodukciju, za razliku od
muške impotencije, onda se od njega lakše odustaje.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Zašto žene teže doživljavaju orgazam?

taj Uto Nov 10, 2009 9:06 pm
Zašto žene teže doživljavaju orgazam?

O ženskom orgazmu mnogo se i neprestano govori. U početku zanemarivan, danas forsiran od strane oba partnera u toku seksualnog odnosa, orgazam može, ma koliko to paradoksalno zvučalo, postati svojevrsno opterećenje za ženu. Ovo je posebno često u slučaju kada Ona ne može da u toku odnosa dostigne "vrhunac".
Nemogućnost dostizanja orgazma nije, međutim, u isti mah i nemogućnost uživanja u seksu. Razlozi za izostanak orgazma jesu različiti, psihološki i fiziološki. Strogo patrijarhalno vaspitanje, uskogruda sredina i (posebno) nepažljivi muški partneri mogu izazvati psihološke "brane", koje će ženu ometati i ne dozvoliti joj da se u potpunosti opusti.
Ponekad je ženi potrebno duže vreme da dostigne "kritičnu tačku", što može biti problem ako njen partner funkccioniše u tzv. quickie varijanti. Sa druge strane, fiziološki činioci takođe mogu biti "ometajući faktori": ovo se posebno odnosi na žene u klimakterijumu i postklimakterijumu, kod kojih se javljaju simptomi poput suvoće vagine ili smanjenog interesovanja za seks usled promena u hormonskoj slici.
Rešenja koja se nude jesu različita i zavise od vrste problema koji sprečava orgazam, doba žene i njenog zdravstvenog stanja. Pored različitih strategija u odnosu sa partnerom, saveta psihologa, hormonskih injekcija (u slučaju menopauze), danas su se pojavila i nova sredstva za stimulaciju. Jedno od njih je Vitara, neka vrsta kreme koju porede sa Viagrom. Ovo "čudesno" sredstvo utrlja se pre ili na početku seksualne igre u područje klitorisa (u uputstvu predlažu da to učini muški partner), te (navodno) stimuliše dotok krvi u genitalnu oblast, zahvaljujući čemu klitoris postaje izuzetno osetljiv. Postoje i mehaničke spravice, poput tzv. Eros-a, koje predstavljaju svojevrsne vakuum pumpice i postavljaju se - pogodite gde - na već pomenuti deo ženske anatomije, koji mehanički stimulišu.
Sve ove spravice i sredstva, iako mogu izgledati kao rešenje u određenoj situaciji, pre svega su pokušaj globalnog tržišta da zaradi na ženama. Predlažemo da probate neke "stare dobre" metode - čaša vina, muški striptiz izveden od strane dečka/muža i dobar ambijent verovatno će imati pozitivan učinak. Uostalom, poznato je (danas i muškarcima) da seksualni fluid nije produkt suve fiziologije: it"s all in your head - stoga, stimulišite sebe mentalno, a rezultati neće izostati.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Orgazam se uči

taj Sre Dec 09, 2009 1:28 pm
Teško da postoji žena koja barem jednom nije odglumila orgazam. Problem je što mnoge ne umeju ili se stide da objasne šta im je porebno, pa prođu godine dok dasa sa sa kojim su ne ubode pravu stvar. Nekada se to "prosvetljenje" nikada ne desi - tužna realnost za jednu u deset žena na svetu.

Glavni razlog za lažiranje orgazma je prvenstveno da bi se muškarci osećali dobro, ali i da veza ne bi pukla jer je istina da je veći deo veza zasnovan upravo na dobrom seksu, a manje na duhovnim vrednostima ma koliko mi to odbijali.
Poznati američki terapeut i seksualni savetnik dr. Gail Saltz, tvrdi da žene ne bi smele da glumataju u krevetu jer će to samo uništiti mogućnost uživanja, kao i njihovo samopouzdanje. Zato ona savetuje da pokušate da zainteresujete partnera ne time što ćete mu saopštiti kao nikada nije uspeo da vas dovede do vrhunca i da godinama lažete već mu predložite da isprobate neke nove fore za koje mislite da bi vam pomogle. istražite sami sve savete, položaje i pokušajte da se opredelite za one koji bi možda vama prijali. Mašte sigurno imate dovoljno pa se zamislite u određenoj situaciji i vidite kako vam telo reaguje. Samozadovoljavanje nije zabava za samce - tako spoznajete sopstveno telo i njegove reakcije, stičete znanje koje ćete lakše objasniti partneru kako bi oboje više uživali.
Prestanite da se stidite! Gore, dole, tu, još.... to nije samo nešto što glumice u porno filmovima rade - to je sasvim normalna komunikacija između dvoje kojima je stalo jedno do drugog i žele da učine što više da zadovolje partnera.
Ukoliko on voli da zbrza seks, objasnite mu da to za vas nije dovoljno. Ukoliko nije u stanju da se kontroliše, probajte da produžite predigru... I da upražnjavate seks češće.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Re: Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma?

taj Sre Feb 10, 2010 10:10 pm
Zablude i istine o ženskom orgazmu

ZABLUDA: Orgazam je uvek fantastično iskustvo i nešto nije u redu sa ženama koje ne mogu da ga dožive.
ISTINA:Neke žene doživljavaju orgazam, a da ne znaju. Neke ga ne doživljavaju
u smislu da osećaju kako im rade mišići materice, ali osećaju isti
stepen zadovoljstva. Poređenja radi, neke žene koje se veoma uzbude i
ne dožive orgazam osećaju se nervoznim, a čak mogu da osete i bol u
materici.
ZABLUDA: Normalne žene doživljavaju orgazam kroz seksualni odnos.
ISTINA:Samo trećina žena doživljava redovno orgazam kroz seksualni odnos.
Druga trećina može da postigne orgazam, ali uz dodatnu stimulaciju.
Poslednja trećina nikada ne doživljava orgazam kroz polni odnos, već
manualnom ili oralnom stimulacijom.
ZABLUDA: Nemogućnost postizanja orgazma znači da je žena frigidna ili da nešto ozbiljno ne valja u njenom odnosu s partnerom.
ISTINA:Žene koje su imale orgazme u prošlosti, ali ih više nemaju, možda imaju
medicinskih problema ili nikada nisu naučile kakva im je zapravo
stimulacija potrebna.
ZABLUDA: Žena mora da doživi orgazam da bi uživala u seksu.
ISTINA: Taj je mit prisutniji kod muškaraca, nego kod žena. Mnoge žene uživaju u fizičkoj intimnosti i bez orgazma.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Šta će ženama orgazam?

taj Sub Maj 29, 2010 12:21 am
Zašto je majka priroda žene nagradila orgazmom, nečim što im, u stvari, uopšte ne treba, pitaju se naučnici koji tvrde da sve ostalo, kao što su na primer grudi, ima svoju „višu" svrhu, pa i muški orgazam postoji kako bi muškarac mogao da oplodi ženu. Sada, konačno, nude odgovor.

Stručnjak za primate Alen Dikson smatra da žene imaju orgazam kako bi bile motivisanije za seks, odnosno da bi se razmnožavale. Dikson objašnjava da je orgazam ženi nešto kao nagrada, jer povećava njenu želju za seksom i za suprotnim polom. Diksonov kolega Donald Sajmons dodaje kako smatra da žene imaju mogućnost postizanja većeg broja orgazama uzastopno zato što je priroda stvorila muškarce koji su bolji ljubavnici nego „oploditelji". Ali, to je teorija s kojom bi se malo koja žena složila.

Nekada se smatralo da je žena jedino živo biće ženskog roda koje može da postiže orgazam, ali je kasnije s razvojem biologije i srodnih grana postalo jasno da orgazam doživljavaju šimpanze ali i ostale ženke sisara.

Tražeći odgovore i proučavajući čoveka, ostale sisare i druga živa bića, naučnici su došli do saznanja da u životinjskom pa i u ljudskom svetu sposobnost doživljavanja orgazma imaju samo one ženke koje pripadaju vrstama koje su po svojoj prirodi poligamne.

Monogamne vrste, odnosno ženke koje im pripadaju, nemaju urođenu sposobnost postizanja orgazma.

Zaključak je dakle da i čovek, s obzirom da njegove „ženke" mogu da dožive vrhunac, pripada poligamnim živim bićima iako se do sada ljudska vrsta kompromisno opisivala kao delom monogamna, a delom poligamna, a izgleda da će se tako opisivati i dalje, jer niko ne želi da ruši osnovne društvene postulate. Ljudska navika obećavanja večne vernosti samo jednoj osobi ipak zbog ovog zvuči smešno
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Četvrtina orgazma

taj Čet Avg 12, 2010 8:06 pm
Žene se na vrh sladostrašća uspentraju tek u svakom četvrtom pokušaju, što je bolje od Sizifovog guranja!

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? 11691385264c57e16acaec6294090609_orig

Nije sasvim uzaludno kao Sizifovo guranje. Ali žene se na vrh sladostrašća uspentraju tek u svakom četvrtom pokušaju! Skroman učinak za zamašan trud. Može li više puta?
Savremena medicina malo čini za žensko zadovoljenje ispod krevetskih čaršava. Najnovije izdanje „Časopisa za seksualnu medicinu” predočava 101 istraživanje u kojima su se ispitanice mučile da dosegnu vrhunac. Uprkos činjenici da je nesposobnost doživljavanja polnog zanosa na drugom mestu najčešćih ženskih žalbi za nezadovoljstvo, on je jedan od 50 važnih razloga zašto se opredeljujemo za snošaj.
Iako se mnoštvo lekara u klinikama bavi lečenjem, sve se, u suštini, svodi na – pokušaj i pogrešku. Valjan lek se još ne nazire.
Da bi se anorgazmija (ili nemogućnost postizanja orgazma) nazvala poremećajem, mora da traje i da remeti nečiji život ili veze s drugim ljudima. Ukoliko nekoga to ne uznemirava, smetnja ne postoji. I pored toga, takve teškoće su veoma česte: u ispitivanju 2001. gotovo četvrtina (24 odsto) žena prijavila je da duže od mesec dana nije iskusila orgazam u toku polnog opštenja. Pretežno u dobi od 20. do 40. godine. A tek pokoja se obratila lekaru.
Očigledno je da se mnoge stide da obznane seksualne nedaće, smatra Vilijam Ishak, psihijatar u Medicinskom centru „Sedars–Sinaj” u Los Anđelesu. Strahujući, verovatno, da će pokvariti svoju vezu, i ne obelodanjuju ih.
I kada zatraže medicinsku pomoć, lečenje može da bude otežano. Ne zna se, naime, koliko je orgazama prirodno poželjno, a uz to valja uzeti u razmatranje godine, seksualno iskustvo, zadovoljenje i, čak, kakvo su podsticanje imale pre ustanovljenja poremećaja. A tek raspetljati suštinski uzrok anorgazmije! U brojnim slučajevima ima poreklo u duši: prethodno zlostavljanje, osuda seksualnog čina, pogrešno poimanje vlastitog tela, nepostojana veza i izostanak razgovora o seksu.
Kod drugih žena krije se u telesnim smetnjama: bolest bubrega, fibromialgija (bolest mišića), ateroskleroza (bolest krvnih sudova), slabost karličnih mišića (može da se pojavi posle rođenja), hormonske promene i uzimanje pojedinih lekova, naročito za stišavanje potištenosti (antidepresanti). U takvim prilikama lečenje psihičkih tegoba može da pomogne (na primer, prelazak s jedne na drugu vrstu antidepresanta).
Nalazi iz nekoliko istraživanja potkrepili su prepisivanje hormonskih dopuna, poput testosterona i estrogena; mada prvi uzrokuje pojavu muškobanjastog izgleda, a drugi se povezuje s nastankom nekih vrsta raka.
Odobrenih lekova za lečenje izostanka orgazma nema; u SAD je u junu odbijen zahtev da se prizna „fibanserin”. Nećete verovati: maltene istovetan učinak na podsticanje seksualne želje imao je kao i placebo (nedolotvorna tvar): s „fibanserinom” se povećao, u proseku, od 2,8 do 4,5 puta mesečno, a nekakvom vodicom od 2,7 do 3,7 puta! I prevara uzbuđuje, zar ne?
Skorašnja naučna saznanja ohrabruju korišćenje hormona i „vijagre”, ali se zamera što su obuhvatile mali uzorak dobrovoljaca.
Koji su to ključni razlozi za žensku odluku na seksualni čin?
Naučnici su ih svojevremeno nabrojali 237. Među opisanima nećete, svakako, naći izjavu negdašnje holivudske lepotice Džoan Kroford koja je na radoznalo pitanje odvratila: „Seks mi je potreban za lepše lice”! Najpribližniji joj je: „Mislila sam da me može učiniti zdravijom.”
Ničeg sličnog romantičarskim pesničkim ushitima u kojima su device ružini pupoljci, a ni slovceta sličnog duhovitom opiranju, ispisanog ispod karikature u knjizi „Seks za neupućene”. Sedeći na trosedu žena obema rukama vuče k sebi muškarca koji ustrašeno okreće glavu na drugu stranu: „Ako ćemo ono raditi, voleo bih da to ne bude ispred akvarijuma s piranama.”
bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 50
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Re: Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma?

taj Čet Avg 12, 2010 9:07 pm
10 ženskih seksualnih fantazija
Želite li da znate ili da prepoznate koje su najveće ženske seksualne fantazije? Internet portal Lavalife.com objavio je deset ženskih seksualnih fantazija.


10. Voajerizam

Iako većina smatra da je voajerizam omiljena muška fantazija, žene takođe žele da gledaju seksualni odnos drugih osoba.

9. Egzibicionizam

Striptizete, nudisti, plejboj zečice, kućni porno snimci i veb kamere samo su deo ženskih fantazija, a neke na njima uspeju i da zarade.

8. Dominacija - silovanje

Mnogi naučnici potvrdili su da je jedna od omiljenih ženskih fantazija grubi seks ili „sigurno silovanje".

7. Seks na javnom mestu

Još jedna od maštarija koja je tipična za muškarce, ali žene imaju više mašte kada je u pitanju njihov odabir mesta za seks.

6. Seks sa dva muškarca

Istraživanja „Masters and Johnonsona" su pokazala da se ova igrarija sve više pojavljuje kod modernih žena, a moguće je da je to posledica uticaja pornografije.

5. Starije žene - mlađi muškarci

Maštarija u kojoj starija žena zavodi mlađeg muškarca, verovatno je jedna o najstarijih fantazija. Koja se žena ne bi menjala sa Demi Mur za jednu noć?

4. Muškarac kao seksualni rob

Žene više oduševljava mogućnost da im muškarac služi za obavljanje kućnih poslova, nego da im priušti seksualno zadovoljstvo.

3. Lezbijsko iskustvo

Poljubac i seks između dve devojke nije isključivo muška fantazija. Mnoge žene priznale su da su imale erotske misli o drugoj ženi barem jednom u životu.

2. Prostitutka

Koja žena nije razmišljala o zarađivanju velikih svota novca na nezakonit i društveno neprihvatljiv način? Dobro, to se ne mora odnositi na obično prostituisanje, ali može na luksuzne i skupe pratilje za bogataše.

1. Seks sa strancem

Ljubavni romani koji se još uvek prodaju dovoljan su dokaz da ova fantazija nikada neće zastariti.

Izvor: sarajevo-x

Sponsored content

Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma? Empty Re: Tabu - Gde se skriva tajna ženskog orgazma?

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu