Delite
Ići dole
avatar
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Navike koje uništavaju žensku lepotu

taj Ned Sep 27, 2009 8:24 am
Način na koji se češljate, crveni karmin ili omiljeni parfem, neki su od načina da se svaka žena oseća lepo. Raspoloženje vam, međutim, može pokvariti samo malo nepažnje. I besprekorno našminkane oči neće delovati lepo, ako ste preterali s čupanjem obrva, najbolji karmin neće imati efekta ako su vam izgrižene usne.

Trljanje očiju
Rad najboljeg šimkera upropastićete za sekundu ako mahinalno protrljate oči. Problem može biti i veći, jer na ovaj način, lako možete iritirati oko i osjetljivo područje oko očiju. Iritirane oči vrlo brzo pocrvene i treba proći vreme da se vrate u normalu.

Oči najčešće protrljamo kad smo umorni, pa kad vam ruka krene prema oku, setite se da ih samo morate odmoriti – jednostavno ih, na jedan minut, lagano zaklopite dlanovima. Ako ste ispred ekrana ili monitora, usmerite pogled kroz prozor u daljinu.

Griženje usana
Ne grizite usne. Najbolje je da ih negujete balzamom u nekoj delikatesnoj boji ili u boji kože. I sjaj za usne, može vam dati zdrav izgled.
S vremena na vreme preporučuje se da se usne u kućnoj radinosti dubinski nahrane medom. Nanesite ga na usne u tankom sloju i ostavite da deluje nekoliko minuta. Videćete kako će vaše usne sav med magično upiti.

Delenje šminke i previše počupane obrve
Ova drugarska “fora” može se ponekad završiti infekcijom.Šminka je i izvor bakterija. Posuđivanje samo maskare može dovesti do infekcije. Previše počupane obrve su mala, ali na kraju spektakularna nezgoda. Imati obrve oblikovane po poslednjoj modi uopšte nije lako kao što se čini i zato se kod čupanja držite pravila 'manje je više'. Ako želite počupati kritična mesta 'malo više', bolje posetite kozmetički salon i prepustite se profesionalcima.

Ne štedite na kremama za sunce
Ljudi su skloni štediti na kremama za sunce, jer se dnevnim kremama, tečnim puderima, losionima i uljima za telo ne treba 'razbacivati'. Stručnjaci tvrde da, ne treba štedeti na zdravlju kože, krema kao sredstvo zaštite kože od klimatskih nedaća mora da se nanosi na lice i vrat, noge i ruke.

ms
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu