Delite
Ići dole
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Počinju Antićevi dani

taj Čet Mar 11, 2010 5:22 am
Delegacija Novog Sada danas će položiti cveće na grob pesnika Miroslava Mike Antića (1932-1986), a na Petrovaradinskoj tvrđavi biće otvorena umetnička kolonija nazvana njegovim imenom, na kojoj će učestvovati desetak stvaralaca.

Time počinje trodnevna tradicionalna manifestacija „Antićevi dani”, koja se svake godine u ovo doba održava povodom dana rođenja (14. marta) pisca „Plavog čuperka” i mnogih drugih nezaboravnih pesama, pesnika koji se bavio slikarstvom, filmom i novinarstvom. U OŠ „Miroslav Antić” u Futogu biće priređen susret sa pesnicima Dušanom Pop Đurđevom, Miodragom Raičevićem i Anđelkom Erdeljaninom, a u 18 sati u Spensu je otvaranje izložbe fotografija iz Mikinih filmova.
Antićev film „Doručak sa đavolom” biće prikazan u 20 sati u Amfiteatru „Spensa”, a u isto vreme u Galeriji „Gradić” Draško Ređep otvoriće izložbu likovnih radova sa prošlogodišnje umetničke kolonije. U petak će u Gradskoj kući biti uručena nagrada „Miroslav Antić” književniku iz Sarajeva Stevanu Tontiću za knjigu pesama „Sveto i prokleto” a književno veče laureata održava se u Gradskoj biblioteci.
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Re: Počinju Antićevi dani

taj Pet Mar 12, 2010 5:42 am
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu