Delite
Ići dole
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Drugarice i drugovi...

taj Pon Maj 17, 2010 3:50 pm
Večita tema: da li muškarci i žene mogu da budu prijatelji? O tome se stalno priča, vode se polemike na forumima ...Očigledno da jasan zaključak ne postoji, različiti su pogledi na stvari. Žene uglavnom misle da je to moguće, kunu se u svoje dobre drugare, muškarci kako ko, nisu svima ista iskustva. Muško- žensko prijateljstvo može da funkcioniše kada nema međusobne privlačnosti, a ako je ima, onda se ono održava na tankoj žici. Javna je tajna da u takvoj vrsti druženja najčešće jedna osoba želi nešto više.

Drugarice mogu da nam budu, na primer, bivše devojke. I to samo ako nema nerazjašnjenih odnosa, zaostalih repova...U slučaju da tu više niko nije zaljubljen, a da se međusobno poštujemo, onda je prijateljstvo moguće i to može da bude jako kvalitetno. Svaka druga vrsta druženja muškarca i žene su prilično diskutabilna. Na primer, zašto bih se ja družio sa osobom ženskog pola ako me ni malo ne privlači? A ako me privlači, to znači da, bar, u malom mozgu imam ideju da bi u tom odnosu nešto moglo da se značajnije desi. Najčešće jedno od nas dvoje bi volelo da prijateljstvo preraste u ljubav. Žene vole da imaju muške prijatelje, ili da se bar zaluđuju kako su im to prijatelji. Još je bolje ako primete da se nekom od drugova sviđaju, to je sjajan način za žensku dominaciju. Muškarac koji duže vreme nema partnerku, a ima puno prijateljica, trebao bi da se zabrine za svoju muškost. Nešto tu nije redu. Put do ženskog srca ponekad vodi i kroz druženje. Za osvajanje nekih žena to može da bude odlična taktika. U jednom istraživanju sprovedenom među osobama koje imaju prijatelja suprotnog pola, čuli su se brojni pozitivni komentari.

Muškarcima je odgovaralo to što ne moraju da glume mačo tipove pred ženama. Mogu da pokažu svoje slabosti, koje žene prihvataju. Ženama se sviđa uvid u muška razmišljanja i činjenica da je prijateljstvo s muškarcem znatno manje komplikovano od ženskih odnosa. Ali žene se razočaraju kad otkriju da ne mogu s muškarcima razgovarati na isti način kao s prijateljicama. Hoće li vaša strast mirovati dok se dobro provodite i zabavljate u zajedničkim aktivnostima, deljenju stavova i vrednosti s osobom suprotnog pola koja vam je samo prijatelj. Možda neće... Za razliku od brojnih ljubavnih priča koje smo videli i čuli, muško-ženska prijateljstva se retko spominju i opisuju kao dugotrajni odnos među osobama. Što su ljudi stariji, teže sklapaju prijateljstva sa suprotnim polom. Istraživanje je pokazalo je da samo dva posto starijih žena ima muškog prijatelja. Za razliku od njih, mlađe žene sklonije su muško-ženskim prijateljstvima. Razlog zaziranju od muških prijatelja je seksualna napetost. Nasuprot njima, muškarcima je seksualna privlačnost najveći razlog druženja sa suprotnim polom. Čak 62 posto smatra da se privlačnost oseća u njihovim mešanim prijateljstvima.

Da rezimiramo: prijateljstvo sa ženama je moguće ako to predstavlja površno druženje. U slučaju da se sa drugaricom viđate često i da ste jako bliski, tu nema govora o normalnom prijatelstvu. Neko tu želi nešto više!
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu