Delite
Ići dole
avatar
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Sedam mitova o seksu posle pedesete

taj Čet Jul 08, 2010 8:43 am
Mnoge mlade žene strepe od starenja, jer su uverene da će im seks sa godinama biti sve gori.

Ovaj strah zasnovan je na nekolicini pogrešnih uverenja koja kruže, a tiču se seksualnog života žena starijih od pedeset godina. Dr Dori Lin, autorka knjige 'Seks za odrasle' raskrinkala je mitove koji sprečavaju žene da uživaju u svom telu i kada uđu u menopauzu.

Starije žene su loše ljubavnice
Greška! Već vekovima žene u zrelim godinama uvode mladiće u tajne seksualnih zadovoljstava. Istorija i iskustvo su na vašoj strani, zato glavu gore i verujte u sebe. Ako vam je potrebna inspiracija, ugledajte se na neku od najizazovnjih dama srednjih godina, poput Suzan Sarandon ili Helen Miren, koje su još uvek deo muške fantazije.

Stariji muškarci više žele seks nego njihove vršnjakinje
Još jedno pogrešno verovanje. Činjenica je da žene vole i traže više pažnje, a to ne jenjava sa godinama. Žene vole predigru i osećaj poželjnosti, a ukoliko to ne dobiju od svojih jačih polovina, lako se može desiti da im se libido smanji. U svakom slučaju, tajna je u dobroj komunikaciji između partnera, pa se nemojte libiti da kažete svom muškarcu šta vam treba. Želja ne bira godine, kaže dr Dori Lin.

Starije žene ne žele oralni seks
Kada je oralni seks u pitanju, postoji samo jedna klasifikacija žena, a ona nije zasnovana na godinama. Jednostavno, ima žena koje to obožavaju i onih koje to ne podnose, ali u svakom slučaju, ta se situacija retko menja sa vremenom. Žene će pre sa vremenom i iskustvom neki aspekt seksualnog odnosa više zavoleti, nego što će ga skloniti 'sa menija'. Uostalom, iskusnije dame su spremne na eksperimentisanje i otkrivanje novih zadovoljstava.

Starije žene ne fantaziraju
Mnoge žene imaju vrlo aktivnu maštu. Ali ako ste od onih žena koje za vreme seksa maštaju o šopingu, probajte da mislite na nešto malo izazovnije. Brojne studije su pokazale da žene najviše uzbuđuju pomisli na oči, lica i zadnjice muškaraca, te da su seksualne fantazije uobičajena pojava bez obzira na godine.

Seksualni nagon je slabiji kod starijih žena nego muškaraca
Ne, samo je složeniji. Postoji velika razlika u tome kako polovi doživljavaju idealan seksualni odnos, a za dame je on mnogo više od penetracije. Dodiri i maženje su za žene nezaobilazni deo seksa, kaže dr Lin. Naravno, kod nekih žena se javlja problem hormonalne prirode zbog čega seksualna želja i energija mogu biti smanjene, ali to nije nerešiv problem.

Starije žene ne žele seks bez romanse
Žene vole da imaju lep odnos sa muškarcem sa kojim će završiti u krevetu, ali romantična veza nije neophodna. Mnoge žene koje su prešle pedesetu iza sebe imaju mnogo iskustva i često su umorne od pokušaja da se sa nekim zbliže. Zato često preferiraju neobavezne susrete ili 'prijatelje sa povlasticama', što znači da mogu da uživaju u seksu i ostanu nezavisne.

Starije žene se teže uzbuđuju
Još jedna pogrešna generalizacija, jer je ovo individualna stvar. Mada je usled hormonalnih promena suva vagina redovna pojava, to nije opšte rasprostranjen problem. I nikako nije nerešiv. Ukoliko vam je teže da se uzbudite, pomozite sebi, na primer vibratorom. Jer, menopauza ne treba da znači i pauziranje od seksa i muškaraca.

Izvor: http://www.srbijanet.rs/zivot/ljubav-i-s...esete.html
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu