Delite
Ići dole
avatar
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Seks i ishrana

taj Pon Jul 26, 2010 10:44 am
Tvrdnja kako jedeš tako radiš, prema nekim istraživanjima vrlo lako bi se mogla preformulisati i u kako jedeš, takav si i u seksu.

O povezanosti načina na koji jedete (brzo, sporo, sa uživanjem ili tek da odradite) i načina na koji vodite ljubav ne treba nešto posebno dodavati ili oduzimati. Sve je jasno, logično, razumljivo, čak i najvećem laiku. Hedonista u hrani hedonista je i u seksu, a čistunac za stolom čistunac je i u krevetu. Sve je to deo karaktera, a kao što znamo on nam je urođen i na njega se nakon pete godine života ne može previše uticati. Takvi smo kakvi smo! Međutim, može se uticati na neke navike u našoj ishrani, koje itekako doprinose negativnim seksualnim iskustvima.

Istraživanja holističke seksualne terapije (oni koji veruju da stanje našeg duha utiče na naše fizičko stanje), poručuju da postoje brojne namirnice i prehrambene navike kojima utičemo na našu seksualnost. Šećer, sol, zasićene kiseline, hemijski dodaci, ali i proždrljivost i uopšte životna parola – živim da bi jeo, a ne jedem da bi živeo, uzrok su brojnih ljudskih seksualnih problema od depresije, preko frigidnosti do impotencije.

Osim izbacivanja pomenutih dodataka jelu, holisti preporučuju i manje crvenog, konzerviranog i dimljenog mesa jer ove namirnice utiču na povećanje krvnog pritiska, a povišen krvni pritisak jedan je od uzroka impotencije.

Slatka smrt

Šećer je neprijatelj seksa. Iako je sladak život dobar za raspoloženje, suviše slatkog može vam život zagorčati do nezamislivosti. Dugotrajno konzumiranje šećera može dovesti do hipoglikemije ili dijabetesa, a posledice ove bolesti su česte glavobolje, depresija, zbunjenost, nedostatak energije, bezrazložne promene raspoloženja.. pa da vidimo kome od vas će da se digne (da prostite) uz sve ovo.

Dodatno, sastojci alkoholnih pića, kafe i duvana nadražuju prostatu slično kao prevelike doze šećera i soli, a nadraženost prostate izaziva potrebu za češćom ejakulacijom, usled čega dolazi do opadanja seksualne moći. Na isti način na prostatu deluje i urinska kiselina koju u organizam unosimo sa crvenim mesom.

Na kraju, može se zaključiti da veliki deo problema seksualne prirode, zbog kojih se muškarci obraćaju psihijatru uopšte ne mora poticati iz glave, već upravo iz stomaka.

Izvor:muskimagazin
avatar
angie
Ženski
Lokacija : Osijek
Poso/dokolice : Kradem bogu dane
Raspoloženje : Promjenjivo
Datum upisa : 24.07.2010

Re: Seks i ishrana

taj Pon Jul 26, 2010 11:51 pm
ČOKOLADA
Ovu slatku namirnicu od davnina „bije glas“ da je moćan afrodizijak. Stimulira raspoloženje i oslobađa vas stresa. Čokolada je dobar izvor energije jer obiluje masnoćama i šećerom, a ta energija će vam zasigurno biti potrebna tokom predigre, odnosno seksualnog čina.

LJUTE PAPRIČICE
Ljutina papričica dolazi iz kemikalije capsaicin koja stimulira nerve završetke, povećava puls, pojačava rad srca i dotok krvi do spolnih organa. Naučnici vjeruju da konzumiranje ljute hrane oslobađa endorfin, kemikaliju koja doprinosi većem seksualnom uzbuđenju.


BIJELI LUK
Usprkos neprijatnom mirisu, takođe se dobro kotira na listi najljubavnijih namirnica: u srednjevjekovnoj Francuskoj, čorba sa bijelim lukom bila je nezaobilazna na meniju vatrenih ljubavnika, željnih beskrajnih milovanja. A u nekim bliskoistočnim zemljama, mladoženje i dan danas nose čen bijelog luka u džepu!

MED I ORASI
Stari recept za bolju potenciju, svakako je kombinacija oraha i meda. Pomiješajte mljevene orahe s medom i uzimajte po dvije kavene kašičice razmućene u 200 ml mlijeka, dva do tri puta na dan, pola sata pre jela. Tretman traje najmanje četiri nedjelje.

BANANA
Banana je takođe visoko na listi afrodizijaka. O tome da li je na to uticao i sugestivan oblik ovog voća može se polemizirati, ali je naučno dokazano da banane sadrže alkaloid bufotenin, kao i vitamin B6 koji pozitivno djeluju na mozak - poboljšavaju raspoloženje i bude seksualnu želju.


BADEMI
Bademi su dugo vremena povezivani s plodnošću- da njihov miris izgleda da uzbuđuje žene, pa su ih često upotrebljavali na svadbama. Ova namirnica sadrži hranljive supstance važne za poboljšanje seksualnog života – samo 28 grama badema obezbijediće vam 35 % preporučene dnevne doze vitamina E, koji utiče na plodnost i funkciju spolnih organa.

CRVENO VINO
Ne samo da je zdravo za srce već je dobro i za romantično raspoloženje. Pomaže pri sprečavanju stvaranja krvnih ugrušaka i smanjuje oštećenje krvnih sudova. Takođe, crveno vino je bogat izvor antioksidanata koji podižu dobar kolesterol. Ovo piće podiže apetit tako da je i više nego odgovarajuće ukoliko se odlučite da partneru pripremite romantičnu večeru.

OSTRIGE
Ostrige su bogate cinkom, mineralom koji je potreban za proizvodnju testosterona. Ovaj hormon je bitan za muški seksualni nagon, ali i stimulira i ženski libido.

SMOKVE
Smokve su dugo bile povezivane sa plodnošću i seksom. Bile su i omiljeno voće čuvene Kleopatre, a stari Grci su proslavljali ritualnim seksualnim odnosima svaki rod smokve. Hiljadama godina kasnije, erotični status smokvi ne blijedi. Naučnici kažu da su smokve bogate magnezijom, esencijalnim sastojkom koji vas "pokreće". Vrlo je lako provjeriti da li im je reputacija opravdana.

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu