Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Kako odabrati dobar kondom? Empty Kako odabrati dobar kondom?

taj Sub Avg 14, 2010 4:50 am
Kako odabrati dobar kondom? Kondomi1

Nekada je “izabrati kondom” značilo odlučiti se između kultnog Romeda, koji je daleko poznatiji bio kao Romeo, ili se odlučiti za nekog “Rumuna”, pa kud puklo da puklo, a uglavnom je pucalo. Danas “izabrati kondom” znači uživati u procesu biranja baš kao kada u prodavnici biramo sladoled – biramo ukus (vanila, čokolada, jagoda..), veličinu (M, L, King size..), posebne performanse za dodatni užitak.. Sve u svemu, kompanije i marketinške agencije su potrudile da nam izborom pomute pamet. Ipak, ono što je najbitnije od svega kada biramo kondom je kvalitet, a po tom pitanju nije svaki kondom najbolji izbor.

nekoliko saveta pri odabiru kondoma…

Pakovanje
Kutijica kondoma, osim one da dobro proda proizvod, mora biti funkcionalna i u čuvanju istog. Tako je najbolje birati one kondome čija je kutijica zapečaćena u foliji ili industrijski. Pakovanje u kom se nalazi sam kondom, takođe, mora biti zapečaćeno, i mora se lako cepati kako ne biste oštetili kondom.

Brend
Proizvođači koji zaista drže do svog brenda će, za početak, rok trajanja ili proizvodnje kondoma staviti na vidno mesto, kako na kutijici, tako i na omotaču kondoma. Oni koji to ne čine ne trebaju da budu vaš izbor.
Kako prepoznati loš kondom?

Evo nekoliko simptoma:

Neravnomerna debljina
Postojanje šara i deformacija kada se kondom gleda prema svetlosti
Pregibi, različita pigmentacija (važi za kondome u boji)
Takođe, usled korišćenja nekvalitetnih organskih dodataka sa talkom, proizvod ima oštar ili slabo izražen
neprijatan miris, što govori o zastareloj tehnologiji.

Izdržljivost kondoma
Često smo svi bili predmet manipulacije medija o sigurnosti prezervativa. Devojka koja drži ogroman kondom ispunjen hektolitrima vode pri čemu kondom ne puca, a ona se zadovoljno smeška.. Zvuči vam poznato? Ovaj vid reklamiranja pouzdanosti kondoma u stvari ne govori ništa. Radi se o tome da kad se prezervativ napuni vodom, on se drži na visini. Pri tome se opterećenje ne raspoređuje ravnomerno, a ako se zna da kondom ne puca gde je najslabiji već gde je opterećenje najveće, sasvim je jasno zašto je pomenuti način ispitivanja kondoma neefikasan. Dodatno, zidovi kondoma nisu svuda iste debljine. debljina se kreće od 0,05 do 0,12 mm, tako da nikada ne znate gde će pući. Da biste bili makar malo sigurniji, evo liste najpouzdanijih kondoma.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu