Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Brijanje – pravila i saveti Empty Brijanje – pravila i saveti

taj Sub Avg 14, 2010 5:03 am
Činjenica da ste muškarac znači da ste osuđeni na doživotno brijanje i tu vam nema pomoći. Međutim, možemo vam pomoći sa nekoliko saveta koji će vam skratiti muke oko brijanja. Sve je stvar tehnike, a kada ona zakazuje i brijanje postaje horor film sa mnogo krvi i oštrih sečiva. Nauči kako to da izbegneš uz sledeće savete..

Priprema
Dobro odrađena priprema pola je uspešno odrađenog posla, šta god započinjali, a kamoli brijanje. Pre brijanja dobro operite lice čime ćete eliminisati rizik od infekcija. Ako se ne brijete baš svakog dana, a znate da imate osetljivu kožu lica ne bi bili loše da veče pre brijanja temeljno isperete lice nekom kremom ili gelom za piling lica kako bi ste odstranili slojeve mrtve kože što će olakšati brijanje sutra.

Omekšajte kožu lica
Potopite peškir u toplu vodu i držite ga na licu pola sata. Tačno, to je ono što ste svi sigurno videli da rade brice, a cilj ove metode je da vam omekša i opsuti dlake i kožu.

Krema za brijanje
Nakon što si opustio dlake i kožu lica vreme je da naneseš kremu za brijanje. Ona se nanosi kružnim pokretima ravnomerno po celoj bradi i licu.

Brijanje gornjeg dela brade
Gornji deo brade brije se dugim i jednakim potezima žileta OD VRHA KA RUBU VILICE.

Brijanje vrata i brade
Donji deo brade i vrat briju se tako što se žilet povlači od dna vrata ka gore u smeru rasta dlaka čime sprečavate urastanje dlaka.

Izbrijavanje
Ovo je uvek diskutabilno pitanje – da ili ne? Ako želite čistu i urednu kožu lica onda da. Većina strahuje od urastanja dlaka, ali to se izbegava zatezanjem kože prilikom brijanja.

Brijanje iznad usne
Područje iznad usne brije se tako što razvučete usnu preko zuba da biste zategli kožu i zatim povlačite žilet prema dole.

Higijena žileta
Neophodno je da biste sprečili infekcije i iritacije kože da žilet isperete nakon svakog poteza njime preko lica.

Kraj
Na kraju operite lice toplom vodom kako biste skinuli preostalu kremu sa lica i videli da li ste možda neki deo propustili. Ako ste sve obrijali isperite lice još jednom hladnom vodom da zatvorite pore i sprečite da se lice inficira, a zatim lice namažite nekom hidratizirajućom kremom ili afteršejvom koji ne sadrži alkohol da vam lice ne bi buknulo.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu