Ići dole
avatar
beznačajna
Ženski
Ovan Lokacija : Iznad Beograda
Raspoloženje : vidno raspolozena
Datum upisa : 28.01.2009

Numerologija Empty Numerologija

taj Ned Feb 15, 2009 12:50 am
NUMEROLOGIJA

IZRAČUNAVANJE LIČNOG BROJA, BROJEVI U SNOVIMA


Numerologija predstavlja nauku o brojevima na osnovu kojih je moguće odrediti karakter određene osobe, ukazuje na važne ciljeve koje osoba želi da ostvari u životu, zatim, pruža uvid u sposobnosti, afinitete ili osobine koje ličnost poseduje u vidu njenih osnovnih vrlina ili mana.

Poznato je da se numerologija od davnina tretira i kao svojevrsna veština, tj. analitička metoda korišćenja brojeva prilikom predviđanja važnih životnih događaja.

Mnogi ljudi su fascinirani značenjem brojeva i njihovim numerološkim tumačenjem. Vremenom se formiralo nekoliko teorija ili metoda pomoću kojih je moguće izračunati svoj broj rođenja, zatim lični broj ili srećan broj itd.

Najčešće se koristi kao najpouzdaniji i najpopularniji "Pitagorin metod" koji "donosi uvid u istinu". Međutim, različiti numerolozi imaju svoje omiljene teorije i koriste razne modele prilikom izračunavanja značajnih brojeva; poznate metode su npr. "Master brojevi", "Karmički brojevi" i slično.

Numerologija je jedna od najstarijih nauka; veruje se da njeni počeci datiraju još iz doba kulture starog Egipta, Grčke, Kine i Indije.

Pitagora, poznati grčki matematičar, (569-470 prije nove ere) po mišljenju mnogih naučnika smatra se začetnikom numerologije kao nauke, odnosno u obliku kakvom je danas poznajemo. Ali, stvarni počeci formiranja numerologije potiču još iz vremena prije Pitagore. Odnosno, najpopularniji i prvi izvori numerologije potiču još iz vremena starih Hebreja (Kabbala).

U dvadesetom vijeku, stara nauka kao da se odjednom ponovo magično budi i populariše doživljavajući svoj procvat najčešće u formi zbirki ili knjiga, naročito u periodu od 1911. do 1917. Poznati autori su: L. Dow Ballielt i Florens Kempbel. U poslednjim dekadama ovog veka, objavljene su brojne knjiga iz ove oblasti. Tako je 90-tih godina ova nauka postala vrlo razvijena i popularna. Tačnije, mnoga saznanja iz ove oblasti tek sada su publikovana i predstavljena široj javnosti.

Dakle, numerologija se bazira se na analizi brojeva, na njihovom "kriptičnom" ili skrivenom značenju i simbolizmu.

POSTUPCI ZA IZRAČUNAVANJE LIČNOG BROJA

BROJ ROĐENJA

Možete odrediti svoj lični broj tako što ćete sabrati datum svog rođenja (izuzev godine rođenja). Na primjer, ako ste rođeni 15.05. Vas rođendanski broj je: 1+5+0+5=11, 11=1+1=2. Dakle, broj 2 je broj Vašeg rođenja.

KOMBINACIJA BROJA ROĐENJA SA LIČNIM BROJEM

Možete koristiti i sljedeći postupak:
Svako slovo ima svoju numeričku vrijednost koja prikazuje određenu kosmičku vibraciju. Sabiranjem slova Vašeg imena i prezimena na način da umjesto svakog slova (imena i prezimena) uzmete redni broj tog slova predstavljenog u abecedi i postupkom sabiranja svih tih brojeva (svoga imena i prezimena) na kraju dobijate zbir koji svodite na jednocifreni broj.

Zbir brojeva Vašeg datuma rođenja i zbir brojeva koji potiču od zbira brojeva Vašeg imena daju konačnu zbirnu odnosno snažnu "međuslovno oslovljenu vibraciju". Ovi brojevi mnogo govore o Vašem karakteru, zatim o vodećim ciljevima ili svrsi zivota (poenta), šta Vas motiviše, pokreće, koji su Vaši talenti i slično.

Detaljnim proučavanjem datuma rođenja otkriva se saznanje o sudbini -- životnom putu, sa svim radostima ili nedaćama koje nosi sa sobom.

Brojevi se mogu uporediti sa notama: zavisno od njihove pozicije oni pokreću vibracije, melodije i kosmičku muziku koja oblikuje naš život. U skladu sa tim, numerologija sagledava život kao "notnu svesku" gdje svaka strana nosi novu ili različitu melodiju.

Ukoliko su Vam poznata osnovna pravila posmatranja i tumačenja numerološke karte, moguće je da ostvarite maksimum u različitim segmentima ličnog, privatnog ili poslovnog života. Poželećete da igrate ili da "svirate" kao pravi virtuoz koji dostiže samospoznaju -- punu komandu nad ličnim životom.

Dakle, numerologija na različite načine može biti vrlo korisna. Eksperti numerologije najčešće koriste brojeve kako bi odredili najbolje vrijeme za najvažnije poteze, promene ili aktivnosti koje određena osoba treba da preduzme.

Numerologija ima svoju praktičnu i korisnu primenu pri davanju saveta ili pružanju odgovora na osnovna pitanja -- kada treba investirati kapital, kada je povoljno vreme za brak ili putovanje, zatim kada treba da promijenite posao, ili da se preselite!

Slobodno računajte i postanite vlastiti virtuoz, ili se ne reagujući, prepustite melodiji koju Vam drugi muziciraju.

Izbor je na Vama!
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Numerologija Empty Sve se vrti oko četvorke

taj Sre Jan 12, 2011 1:42 am
Cifra, po cifra i eto zabave za one koji bi da „znaju” šta ih čeka u narednim mesecima

Numerologija Svi%20brojevi

Pitagora je još davno govorio da je čitav svemir izgrađen na brojevima, te da sudbina i karakter svakog čoveka podležu tačno uređenim zakonitostima vasione. A nama još uvek ostaje kao tema za razmišljanje i jedna od filozofskih aporija: da li naš karakter određuje našu sudbinu ili je na naša sudbina – naš karakter?
Početak godine uvek donosi u manjoj ili većoj meri razmišljanja i nadanja o nekim novim ili lepšim danima, za koje priželjkujemo da će nam biti ispunjeni većim uspehom ili srećom.
Postoji popularna astronumerološka metoda koja omogućava da na relativno lak način zavirimo u budućnost ili u susret nekim lepšim danima, koji nagoveštavaju potencijalno ostvarenje naših želja i snova. Uz želju za afirmacijom i saznanjem, radoznalost je uvek poželjna kao novi ili dodatni podsticaj.

----------------------------------------------------------------

Šta se sabira

Da biste saznali svoje potencijalne mogućnosti i tendencije za 2011. godinu, potrebno je da saberete svoj dan, mesec i godinu rođenja sa brojem 4 (broj koji predstavlja zbir za 2011. godinu), a zatim ukupni rezultat koji ste dobili svedite na jednocifreni broj.
Primer: ako ste rođeni 1. aprila, 1970. (1/4/1/9/7/0), prvo saberite 1 + 4 + 1 + 9 + 7 + 0 = 22, zatim 2 + 2 = 4. Na kraju, saberite ukupni rezultat sa brojem za narednu godinu 4 + 4 = 8.
Dakle, 2011. godina, za osobu koja je rođena 1.4.1970. je u znaku broja 8.

Broj 1 – Velika ostvarenja i uspeh

Simbolika – Broj jedan, simbolizuje muški princip i identifikuje se sa Suncem. Predstavlja mladost, inicijativu, kreativnost, energiju, snagu, ali i želju za samostalnošću. Broj jedan, u sebi sadrži sve potencijale i adute koji su neophodni za uspeh, pobedu, slavu.
Sudbina – Ako pravilno usmeravate svoju energiju, možete da ostvarite veliki uspeh u ovoj godini. Ružna iskustva iz prošlosti postepeno iščezavaju i blede, a vi sa puno entuzijazma započinjete novi devetogodišnji ciklus, u kome vam je sudbina izuzetno naklonjena i pratiće vas srećne okolnosti.
Na profesionalnom polju očekuju vas pozitivne promene, uspešni rezultati, nagrade i velika zarada. Ako želite da započnete neki privatni biznis, godina u znaku broja 1, vam pruža sjajnu mogućnost da kontaktirate odgovarajuće partnere ili saradnike i da započnete nove projekte.
Ako ste sami ili usamljeni vaša želja da sretnete svoju srodnu dušu, može da se ostvari,ali nema razloga da forsirate ljubavni tempo – prepustite se kosmičkom ritmu koji vas vodi ka novoj sreći. Ako se nalazite u emotivnoj vezi, moguće je da ćete svoju ljubav ozvaničiti zajednicom ili brakom i započeti zajednički život u nekom lepšem ambijentu.
Srećni meseci – april, avgust i septembar.

Broj 2 – Vreme za duhovni razvoj, mudrost i promene

Simbolika – Broj dva, simbolizuje ženski princip i predstavlja jin i jang energiju, to su dva tasa na vagi, kao i dve strane Meseca. Ovaj broj uvek teži ka ravnoteži i simbolizuje materinstvo, jedinstvo i potragu za harmonijom uprkos svim unutrašnjim i spoljašnjim razlikama koje postoje.
Sudbina – Ova godina vas vodi ka novom duhovnom razvoju, možete postati životno mudriji, ali moraćete da naučite više o strpljenju. Ako budete pravilno kontrolisali brzopletost, uspećete da ostvarite sve svoje ciljeve.
Na profesionalnom polju sačekajte da se neke situacije ili odluke iskristališu, tek kada se stvore pravi uslovi krenite u akciju. Oslonite se na svoje saradnike i okolinu, podržaće vas. Što se finansija tiče, ograničite potrošnju na razumnu meru.
U ljubavi sve zavisi od toga kakva vam je bila protekla godina. Ako niste zadovoljni postojećom vezom, zagledajte se duboko u sebe i ponovo preispitajte svoje želje i osećanja. Svi odgovori koje tražite nalaze se duboko u vama. Ukoliko ste zadovoljni uz blisku osobu, trenutak je da započnete zajednički život. Ukoliko ste sami, postoji mogućnost da partnera iz svojih snova upoznate prekoprijatelja, ili na poslu. Ali, ako osetite ljubav na prvi pogled, ne donosite ishitrene i impulsivne odluke. Ova godina nije pogodna za selidbu. Izbegavajte konfliktne situacije sa decom, partnerom ili roditeljima i rodbinom.
Srećni meseci–februar, avgust i novembar.

Broj 3 – Lična transformacija, obnova i uspeh

Simbolika – Broj tri, simbolizuje moćno trojstvo duhovnog, intelektualnog i emotivnog sveta, pozitivnu energiju, dinamičnost, entuzijazam, kreativnost, želju za znanjem i komunikacijom.
Sudbina – Ove godine vas prate srećne okolnosti, a najveći uspeh i sreća dolaze kroz ličnu transformaciju. Sudbina vam je naklonjena.
Na poslovnom polju nakon izražavanja dobre veštine u pregovorima uspećete da dobijete zasluženu nagradu, povišicu ili radno mesto o kome ste maštali. Uspeh će vam dati dodatna krila, osetićete pojačanu želju za druženjem, ispoljavanjem emocija, otkrivanjem novih strana svoje ličnosti. Sa puno entuzijazma preduzećete inicijativu u poslovnim i privatnim akcijama. Saradnici će tražiti i uvažavati vaše mišljenje. Očekuje vas uspeh u trgovini i finansijskim transakcijama, što će se pozitivno odraziti i na vaš imovinski status.
Ako ste sami, pratiće vas brojne prilike i novi udvarači. Prolazne ljubavne avanture više će vam prijati od emotivnog vezivanja na duži period. Zbog svoje emotivne lepršavosti i lagodnosti možda ćete propustiti neku ozbiljniju priliku, ali to vas neće mnogo zabrinjavati. Ako se nalazite u dužoj vezi, imaćete potrebu da testirate ljubav ili naklonost kod svog partnera. Na sreću, brzo ćete dobiti i dokaze njegove ljubavi.
Srećni meseci – mart, maj i jul.

Broj 4 – Uspeh kroz unutrašnju ravnotežu

Simbolika – Broj četiri, simbolizuje četiri osnovne tačke i strane sveta (istok i zapad, sever i jug), koje nam pomažu da se orijentišemo u prostoru i vremenu, kao i 4 osnovna zida „naše kuće” – koja nam pruža početno, sadašnje, buduće i konačno utočište i štiti nas od opasnosti. Takođe simbolizuje kontinuitet, stalnost, stabilnost i uspeh praćen naporima.
Sudbina – Došlo je vreme za ubiranje „zlatnih plodova” svega onoga što ste „posejali” prethodnih godina. Iskoristite sve svoje adute da biste se ostvarili i izgradili budućnost kakvu želite.
Na poslovnom polju ne uzdajte se previše u srećne okolnosti, nego samo u sebe i u svoj rad. Ozbiljno pristupite poslu i ostvarićete svoje ciljeve. Godina u znaku broja 4 idealna je za profesionalnousavršavanje, za nove projekte ili za započinjanje novog posla. Uložite svoj maksimum, prekoračite i svoje subjektivne granice, ako treba, isplatiće vam se. Ali, ne rasipajte olako novac i druge vrednosti koje posedujete.
Na ljubavnom planu ne očekujte unapred previše. Ako se desi da upoznate osobu o kakvoj ste maštali i koja će vas impresionirati svojim kvalitetima, moguće je da se vaše i njene želje trenutno ne poklapaju. Dok vi težite stabilnoj vezi i sigurnosti, druga osoba bi možda radije želela da sačuva svoju slobodu. Ali, vreme će učiniti svoje. Ukoliko se nalazite u dužoj vezi, imaćete priliku da kroz neke delikatne situacije proverite koliko je vaša ljubav zaista jaka ili postojana.
Srećni meseci – jun i oktobar.

Broj 5 – Moć i sloboda

Simbolika – Broj pet, simbolizuje lakoću, strujanje energije i vazduha, pokret, putovanja. To je ujedno i broj buntovništva i slobodnijeg rasuđivanja. Označava radoznali i takmičarski duh, spremnost da se skoro po svaku cenu brane stavovi u koje se veruje. Duh koji teži slobodi i moći, u astrologiji simbolizuje svetlo i Sunce.
Sudbina – Tokom prethodne četiri godine, ako ste ozbiljno ispunjavali sve svoje dužnosti,sada možete da tražite satisfakciju, zadovoljenje i svoje pravo na sreću. Osetićete novi impuls i slobodu, uživaćete nesputano u svim životnim zadovoljstvima. Moguće je da se vaša nova ili preporođena ličnost neće previše svideti ljudima iz vašeg okruženja, potrebno je da bolje objasnite svoje afinitete, želje i potrebe.
Moguće je da ćete promeniti posao, bićete spremni za nova profesionalna iskustva. Ove godine očekuju vas putovanja i uspešni poslovni kontakti. Često ćete se zateći u pravom trenutku na dobrom mestu. Što se finansija tiče, prihodi vam se uvećavaju.
Na ljubavnom planu očekuju vas raznovrsne avanture, ponekad vrlo strasne, ali i kratkogdaha. Uživaćete u sadašnjem trenutku rasterećeni nekim većim brigama o budućnosti. Godina u znaku broja 5 je idealna za promenu mesta boravka ili za selidbu.
Srećni meseci – april, avgust i septembar.

Broj 6 – Ostvareni uspeh i sigurnost

Simbolika – Broj šest se tradicionalno povezuje sa osećanjima, umetnošću, lepotom, stvaralačkom maštom i planetom ljubavi – Venerom. Ovaj broj, takođe simbolizuje senzualnost, plemenitost i želju za druženjem.
Sudbina – Godina u znaku broja 6, važi za najbolju godinu u devetogodišnjem ciklusu. Ove godine konačno možete ostvariti ravnotežu između duha, tela i srca, možete pronaći svoju unutrašnju ravnotežu, stabilnost i snagu, uskladiti odnose sa okolinom i postići veliki društveni uspeh. Sada možete da pružite veliki oslonac svojim bližnjima.
Na poslovnom polju, kao i kod kuće preuzećete veće odgovornosti i uspešno ostvarivati skoro sve svoje ciljeve. Na poslovnoj lestvici vas očekuje napredovanje, odgovornije radno mesto i veća zarada. Svi aduti se nalaze u vašim rukama, ali ne pokazujte ih odmah ako želite da dostignete velike ciljeve i dugoročniji uspeh.
I na ljubavnom planu skoro sve postaje moguće ili dostupno. Ako ste sami, srešćete mnogo novih osoba i među njima prepoznati svog partnera. Ako se nalazite u dužoj vezi, vaša ljubav će postajati jača i stabilnija. Ova godina predstavlja srećan period da započnete zajednički ili bračni život.
Srećni meseci – jun, jul i septembar.

Broj 7 – Vreme za introspekciju, razmišljanje i uspon

Simbolika –Broj sedam, simbolizuje sveti broj, spoj materijalnog (broj 4) i duhovnog (broj 3) carstva. On svojim oblikom podseća i na sedam zvezda iz sazvežđa Velikog medveda.
Sudbina – Sve što budete radili ove godine imaće određene posledice i na događaje u naredne dve godine. Godina u znaku broja 7 inače poziva na introspekciju i razmišljanje. Šta god da se desi, nateraće vas da preispitate svoje stavove i životne ciljeve. Iz različitih životnih iskustava možete da izvučete važne pouke. Ovo je godina vašeg duhovnog rasta, proširivanja saznajnih vidika i šireg sagledavanja kompletne životne situacije ili iskustva.
Na profesionalnom planu trudićete se da pronađete ciljeve koji su u skladu sa vašim najdubljim uverenjima i biće vam važno da se osećate prijatno i ostvareno u radnom okruženju. Lako ćete obavljati sve intelektualne poslove, korespondenciju ili sve što ima veze sa pisanjem i komunikacijama.
U ljubavnom životu imaćete potrebu da dobro razmislite šta zapravo želite i da tek onda krenete u akciju. Ako se nalazite u emotivnoj vezi, želećete na svaki način da voljenoj osobi pokažete koliko vam je do nje stalo. Ukoliko dođe do nekih nesporazuma, razgovarajte što više, tako ćete najbrže i najbolje odagnati zajedničke sumnje. Izbegavajte depresivne osobe i destruktivne situacije.
Srećni meseci – mart, maj i oktobar.

Broj 8 – Usponi i padovi

Simbolika – Broj osam, po svom obliku liči na peščani sat, a simbolizuje vreme koje neprekidno protiče ili beskraj. Povezuje se i sa kosmičkom pravdom, kao i sa konkretnim situacijama ili akcijama koje određuju sudbinu svakog čoveka.
Sudbina – Rezultati koje budete ostvarili ove godine zavisiće samo od vas i vašeg sveukupno uloženog napora. Zato, ako nešto nije po vašim merilima, volji ili ukusu ne krivite druge, nego samo sebe. Ako većimate svoju viziju i ciljeve, uspećete i da ih ostvarite. Akcija donosi i reakciju – sve je uvek povezano.
Na poslovnom polju očekuje vas niz velikih uspeha, ali mogući su i određeni porazi. Ipak, sve treba da posmatrate u dugoročnom kontinuitetu vremena. Imaćete poziciju moći, kao i velike sume novca na raspolaganju, ali od vas zavisi kako ćete ih dalje plasirati i iskoristiti.
Bilo da ste sami ili da se nalazite u zajednici i braku – priželjkujete veliku ljubav i neke nove ili nesvakidašnje dokaze ljubavi. Veoma ste zahtevni prema svom partneru, ali moraćete i vi sami da uložite dodatni napor da biste probudili velike strasti i pokrenuli tok novih događaja.
Srećni meseci – jun i decembar.

Broj 9 – Ubiranje plodova

Simbolika – Stari egipćani su broj devet povezivali sa skarabejom, insektom koji je simbolizovao obnovu i regeneraciju. Broj 9, takođe po starim predanjima,predstavlja i simbol hrabrosti ili istrajnosti da se sve što je započeto privede kraju.
Sudbina –Ovo je godina unutrašnjeg preispitivanja, svođenja raznih računa, ubiranja plodova i testiranja ličnih sposobnosti da ostvarite ciljeve do kojih vam je najviše stalo. Takođe, ove godine većina vaših aktivnosti biće povezana sa inostranstvom. U kontaktu sa drugačijim svetom proširićete svoje duhovne vidike i obogatiti svoja saznanja.
Vaš odnos prema poslu ove godine može biti ležerniji, zato se ne preporučuje da započinjete neki novi posao. Veliki uspeh vas očekuje sa proverenim formulama i na poznatom poslu. Budite oprezniji u komunikaciji sa novim saradnicima, nemojte rasuđivati na osnovu prvog impulsa. U poslu i u ljubavi ne igrajte samo na jednu kartu, jer u tom slučaju vas očekuju i neka nova razočaranja.
Što se novca tiče, moguća je velika zarada, ali pratiće vas i veći izdaci.
Strpljivo sačekajte sa novim i važnim odlukama u ljubavnom životu. Venčanje u godini u znaku broja 9 ne nagoveštava uvek zadovoljstvo i da je moguće lako uskladiti zajednički život. Ako želite da dostignete sreću, imajte na umu da svaka sreća ima svoju cenu i zahteva određene kompromise. Ukoliko ste sami, mudro iskoristite srećne okolnosti i uživajte u novim vezama, ne praveći velike planove za dalju budućnost.
Srećni meseci – septembar, novembar i decembar.

Priredila Ana Rakić, astrolog
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu