Delite
Ići dole
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Plavi voz opet jezdi Beogradom

taj Sre Nov 17, 2010 3:21 am
Igrani film reditelja i scenariste Janka Baljka "Plavi voz", u produkciji kompanije "Ideja", imaće svoju beogradsku premijeru večeras u Centru "Sava". Netipična tinejdžerska komedija dešava se među maturantima beogradske gimnazije u proleće 1980. godine, u vreme kada je umro predsednik tadašnje Jugoslavije Josip Broz Tito.


Kadar iz filma "Plavi voz"

Film je učestvovao na Sinema sitiju u Novom Sadu i na domaćim letnjim festivalima, a ovih dana i na festivalu srpskog filma u Vankuveru.
To je prvi dugometražni igrani film poznatog dokumentariste Baljka. Producent je Nataša Milojević, a koproducenti Miloš Đukelić i Lena Bogdanović, koja i igra u filmu.
U glumačkom ansamblu su i Nebojša Milovanović i Goran Sultanović, dok glavne uloge - maturante igraju mladi glumci izabrani na audiciji - Sanja Popović, Ljubomir Bulajić, Aleksandar Radojičić, Aleksandra Tomić i Suzana Lukić.
Ova romantična i nostalgična priča, sa elementima tinejdž komedije, ima istorijsku pozadinu, koja je prikazana i ubacivanjem dokumentarnih snimaka iz 1980. godine.Direktor fotografije bio je Jovan Milinov, scenograf Dragan Sovilj, kostimograf Nevena Milovanović, pomoćnik režije Vladimir Đukelić, koscenarista Sonja Milošević, montažer Goran Mitrović, kompozitor Janja Lončar.
"Plavi voz" će od 18. novembra biti na redovnom bioskopskom repertoaru u distribuciji kompanije "Tuck".
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu