Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Nega koze u zimskom periodu Empty Nega koze u zimskom periodu

taj Pet Jan 14, 2011 11:13 am
Nega koze u zimskom periodu


Tokom zime koza je izlozena hladnom zimskom vazduhu napolju i suvom, toplom vazduhu u zatvorenim prostorijama.

Niske temperature i atmosferski pritisak, karakteristični za ovo godišnje doba, povezani su sa smanjenom hidratacijom kože, što dovodi do sušenja, koža postaje krta i ispucala i počinje da se ljuspa. Takođe, usled boravka u prostorijama sa suvim i vrućim vazduhom, dolazi do povećanog gubitka vlage.

Kako biste sačuvali lice od zimskog isušivanja, koristite mlaku vodu tokom umivanja, masnije sapune ili sve popularnija sredstva za pranje bez sapuna (tzv. sindete) i blage tonike za čišćenje lica. Preporučujemo čišćenje lica Pharmaskin bademovim mlekom, koje sadrži bademovo ulje, pa je koža lica nakon čišćenja meka i elastična. Apoteka «Beograd» u svojoj ponudi losiona za lice ima:Losion za čišćenje lica, namenjen masnijoj, problematičnoj koži sklonoj aknama, Pharmaskin losion sa ekstraktima žalfije i hrasta namenjen masnoj i mešovitoj koži i Pharmaskin losion sa ekstraktima kamilice i hrasta namenjen suvoj i osetljivoj koži.

Jedan od osnovnih problema kod suve kože je deficit komponenti prirodnog vlažećeg faktora kože.Usled ovog nedostatka, koža ima smanjenu sposobnost da vezuje vodu, u većoj meri je otpušta, a posledica je dehidrirana, suva koža. Zato je važno da preparati za negu suve kože imaju sastojke koji će nadoknaditi materije koje nedostaju. Zato se preporučuju proizvodi koji sadrže ureu koja povećava kapacitet vezivanja vode, ceramide, kolagen ali i druge komponente - vlažeća sredstva, emolijense, itd. Apoteka «Beograd» ima široku paletu kozmetičkih kremova koji daju izvanredne rezultate, ako se redovno koriste, posebno tokom zimskog perioda. Preporučujemo neki od kremova iz kolekcija Pharmasens i Pharmaskin ili iz medicinske kolekcije kremova.

Sušenje usana zimi je jako često, a to na kraju može dovesti do pucanja usana, stvaranja ranica i krvarenja. Pomaže često nanošenje balsama za usne, posebno sa zaštitnim faktorom, a svakako treba izbegavati čest i dug boravak napolju po vetrovitom vremenu. Apoteka «Beograd» preporučuje redovnu upotrebu Masti za usne- Labiale, koja sadrži voskove, ulja i UV filter.

Ispucale pete mogu biti jako bolne i neprijatne, a uzrok ove pojave je suva koža. Može doći i do pojave žuljeva po rubovima stopala, što može dovesti do infekcija i otežanog hodanja. Prevencija je redovna nega stopala, mazanje kremovima koji neće dopustiti da se koža suši. Krem za pete Apoteke «Beograd» je svakako jedno od najblagotvornijih sredstava koje možete odabrati za zaštitu i saniranje oštećenja kože stopala.

Ruke su najizloženije hladnom vazduhu tokom zimskog perioda i vrlo lako mogu postati suve i ispucale. Često pranje ruku pomaže u uklanjanju bakterija i virusa koji su tokom hladnog perioda česti, ali istovremeno dodatno isušuje ruke. Stoga je bitan pravi izbor krema za negu ruku. Iz palete kremova za negu ruku Apoteke «Beograd» izdvajamo Pharmaskin intenzivni zaštitni krem za ruke, sa visokim procentom glicerina, pantenola i alantoina.

Ovo je period tokom kojeg većina naših sugrađana razmišlja o odlasku na zimski odmor, pa je kao i leti veoma važan izbor zaštitnih mleka i kremova od jakog UV zračenja. Na velikim visinama, posebno u februaru i martu, obavezno koristite kremove za lice sa visokim zaštitnim faktorom. Kao i tokom leta Apoteka «Beograd» preporučuje UV Stop kolekciju za zaštitu od štetnog sunčevog zračenja.

Tekst pripremila Mr ph spec Bojana Vučelić
Apoteke Beograd
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu