Delite
Ići dole
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Popularna mesta medju novosadskim ljubavnicima

taj Sre Mar 18, 2009 1:25 pm
Postoji sedam lokacija na koje mladi, ali i nešto stariji Novosađani i Novosađanke odlaze kada s bliskom osobom požele malo intime u automobilu, na skrovitom mestu. To su razni puteljci i šumarci na Fruškoj gori, Petrovaradinska tvrđava, Ribarac, parking kod Filozofskog fakulteta i Kamenjar. Reporteri Gradjanskog Lista obišli su u četvrtak uveče sva ljubavna gnezda u prirodi i na svakom od njih zatekli bar jedno vozilo i po par u njemu, međutim, posebno iznenađenje bio je parking kod Gradskog groblja! Iako deluje pomalo morbidno to je veoma popularno mesto za intimne trenutke u automobilu. Čak, parking kod Gradskog groblja trenutno važi za "in" mesto među ljubavnicima. Izgleda da je to pravo mesto jer tim ljudima tamo niko ne smeta. Reporteri Gradjanskog Lista su, možda zato što je to bilo u četvrtak uveče, na licu mesta zatekli samo jedan beli stojadin, doduše, zamagljenih stakala.

Tvrđava, najromantičnija
ImageJedno od mesta na samom vrhu top-liste najatraktivnijih lokacija za ljubavnike jeste proplanak na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Proplanak je na svega desetak metara od kapije kroz koju se kolima ulazi na Tvrđavu, a svakako spada u najromantičnija mesta u čitavoj Vojvodini. Ispred je božanstvena panorama: Dunav, mostovi koji povezuju bačku i sremsku stranu, ali i sâm Novi Sad. A iza zidine i kule Tvrđave. U četvrtak oko 21 sat, dva sitroena i jedan punto već su zauzeli svoje pozicije. Ubrzo je stigao i jedan reno četiri, koji je bio solidaran s "kolegama" koji su bili brži, pa se spustio na padinu niže.
– Često se parovi okupljaju ovde, jer je lep pogled, a niko im ne smeta. Nikada ne proveravam koliko ima kola, ali kad šetam pse, viđam ih. Po danu uglavnom dolaze službena vozila na kojima se lako mogu pročitati natpisi firmi. Ne mogu da se setim koje su tačno firme u pitanju, ali sam nekoliko puta viđala iste automobile – ispričala nam je Ivana, koja stanuje u jednom od atelja na Tvrđavi. Ona poručuje da bi trebalo apelovati na ljubavnike da počiste za sobom. Taksista Dušan, kojeg smo zatekli na Tvrđavi u čekanju klijenata, tvrdi da kola ima čitav dan, a pogotovo noću, rano ujutro i kasno po podne. Na kraju nam je otvorio dušu i rekao da i on često voli da se osami s devojkom u kolima, te da mu je ipak najdraže mesto spomenuti parking kod Gradskog groblja, jer je tamo "mirno i tiho".

Ribarac, najskrovitiji
Upućeniji Novosađani tvrde da je idealno sklonište za parove šumica na Ribarcu. Osim puteljaka i krivina koji svake noći kriju desetine automobila, svaki žbun može da zakloni još po jedan. U četvrtak oko 22 sata, samo nekoliko metara od ulaza u "Alaske kolibe", u žbunju je bio parkiran plavi punto, a stakla na njemu zamagljena. Odmah u krivini pored, još jedan auto. Ovog puta stojadin, svetlije boje. Nešto dalje, gotovo na parkingu brod-kafea, jedan par je uživao u zelenom fordu. Primirili su se primetivši svetla farova, ali su nastavili po starom čim je ekipa simulirala odlazak. Ljudi koji rade u "Alaskim kolibama" pobegli su od naših reportera čim su čuli o čemu pišemo, ali su dobacili da je prava pomama za mesto u šumi posle dva sata ujutru. I to svakog dana. Jedina je zamerka tom mestu što su parovi često na meti voajera.

Parking kod Filozofskog najmirniji
Image– Za one koji ne mogu previše vremena da izgube na vozikanje po obalama Dunava i padinama Fruške gore idealan je parking kod Filozofskog fakulteta i putić koji od njega vodi iza nezavršene univerzitetske biblioteke, popularne "Garaže". U četvrtak oko 20 sati već je bilo parkirano dvadesetak vozila, a dva novija automobila bila su posebno sumnjiva, s upaljenim motorima. Mladić Petar Nikolić, koji je ispred Filozofskog fakulteta čekao drugaricu posle predavanja, kaže da je to potpuno normalna slika za taj parking, te da je i on sâm više puta s devojkom dolazio tu kolima.
– Nisam ja sad otkrio toplu vodu niti sam to od nekog čuo. Jednostavno, mirno je i tiho, niko te ne dira, pa možeš uživati. Ovamo uglavnom dolaze mladi koji nemaju gde da budu nasamo, jer žive s roditeljima ili cimerima. Mada, ima i onih koji se švaleraju. Ne biste ni verovali kakvih sve ovde bude automobila, od juga do najskupljih američkih modela – ispričao nam je on. Kako kaže, najviše je parova koji svoje automobile parkiraju posle 20 sati, ali ih ima i u jutarnjim satima. Portir "Plant lenda" rekao nam je da je "gužva" do jedan sat iza ponoći, ali da se pred zoru pojavljuje "treća smena". Naime, jedan automobil je često na parkingu tačno u 6.15, pa je vozač njihovog kombija jednom imao prilike i da se uveri šta se u njemu dešava u to doba. Noćni portir na Novosadskom univerziteta kazao nam je da svake večeri u proseku bude oko pet parova, da su mirni i nikome ne smetaju.
– Niti sam znao, niti proveravao, niti me zanimalo šta oni rade. Shvatio sam, međutim, kada su se jedne večeri iz čista mira, na žutom stojadinu počela paliti i gasiti svetla. Tada mi je sve bilo jasno – kaže noćni portir. I on i njegov kolega rekli su nam da im je za oko zapao i jedan automobil, navodno taksi, koji svake večeri više puta dolazi i posmatra dešavanja u ostalim kolima.

Ugašeno ljubavno gnezdo
Doskorašnje ljubavno gnezdo na Bulevaru vojvode Stepe, nažalost, više ne postoji. Tu nekada veoma popularnu i posećenu lokaciju "ugasilo" je naselje koje je niklo na tom mestu. Pre samo nekoliko godina, kada se dođe do kraja tog bulevara, moglo se produžiti zemljanim putem i nakon samo nekoliko metara automobili su se nizali. Sada su tu luksuzne kuće, vile ograđene visokim zidinama i slična zdanja.

Kamenjar, divljina
ImageKamenjar je mesto na koje često odlaze ljubavni parovi. Iako se na prvi pogled može učiniti da se tamo nema gde sakriti, reporteri GL uverili su se u suprotno. Na jednom od sporednih, neasfaltiranih puteva, tik ispred dela za kampere, iza kontejnera i jednog parkiranog vozila, skrio se par u belom golfu. Iako su se ovi mladi ljubavnici, kada su primetili svetla, pretvarali da su u ozbiljnom razgovoru, zamagljena stakla i odeća na naslonu zadnjeg sedišta otkrila su šta se u tim kolima dešava.

Mišeluk, gužva
Nekadašnja zgrada Radio-televizije Novi Sad, koja je potpuno uništena u bombardovanju 1999. godine, sada je jedno od atraktivnijih mesta. Iako se veoma tužno i pomalo sumorno zdanje nikako ne može svrstati u romantično, parovima koji tamo dođu to očigledno nije ni bitno. U trenutku kada je ekipa GL bila na tom mestu, na parkingu između puta i polomljenog granja bio je parkiran beli stojadin. Nakon pet minuta, na autobuskom stajalištu pojavio se crveni golf, koji je strpljivo čekao da se stojadin pomeri, nakon čega je on zauzeo poziciju.

Kada je u pitanju Fruška gora, neko posebno mesto ne može se izdvojiti. Za nju važi parola "Gde god vidiš zgodno mesto, tu auto zaustavi". Tamo se, kako smo čuli, i u po bela dana mogu zateći parovi "u razgovoru"
aha
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu