Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Agencija za čuvanje i brigu o deci OSMEH  Empty Agencija za čuvanje i brigu o deci OSMEH

taj Sub Apr 25, 2009 12:16 am
U zavisnosti od vaših potreba i uzrasta deteta na raspolaganju su vam bebisiterke, dadilje i guvernante.

Kako se radi o poslu sa velikim stepenom odgovornosti, kandidati prolaze brojne provere. Sposobnost kandidata ne ocenjuje samo prethodno iskustvo i preporuke već i praktična ocena psihologa i ostalih relevantnih osoba u agenciji. Pored provere psihologa, osobe koje čuvaju decu su zdravstveno i zakonski ispunile sve kriterijume tako da možete biti potpuno sigurni da ste napravili pravi izbor za vaše dete.

BEBISITERKE su osobe koje brinu o jednom ili više dece u vašem domu. Poseduju osobine kao što su nežnost, pouzdanost, savesnost i veliku ljubav prema deci. One su mlade i kreativne. Njihovo angažovanje može biti povremenog karaktera (na nekoliko sati) ili stalnog karaktera (na više meseci). Od bebisiterke se može očekivati da:

* U svakom trenutku vodi brigu o zdravlju i sigurnosti deteta
* Stimuliše psihički, intelektualni, emocionalni i socialni razvoj deteta
* Organizuje i u dogovoru sa vama sprovodi društvene aktivnosti kao što su odlazak u park, igraonicu, zološki vrt i sl.
* Sređuje dečiju sobu i nered nastao u toku igre sa detetom
* Hrani dete već pripremljenom hranom

DADILJE su osobe sa velikim iskustvom u oblasti čuvanja i brige o deci. Njihovo angažvanje je isključo stalnog karaktera (na više meseci). Sa detetom provode od 3-10 sati u zavisnosti od vaših potreba. One brinu o zdravlju, ishrani i vaspitanju deteta, tako da je njihovo angažovanje izuzetno pogodno kada se radi o deci do 4 godine starosti. Pored aktivnosti koje obavljaju bebisiterke, aktivnosti dadilje uključuju i pripremu obroka za decu, odnosno kuvanje.

GUVERNANTE su osobe koje sa detetom provode od 3-10 sati dnevno. Njihovo angažovanje je isključivo stalnog karaktera. Pored aktivnosti koje obavljaju bebisiterke i dadilje, aktivnost guvernante uključuje i edukativni rad sa decom. Sve naše guvernante govore barem jedan strani jezik tako da proces edukacije uključuje rad i na ovom polju. Zbog svih ovih karakteristika angažovanje guvernante je izuzetno pogodno za decu predškolskog ili školskog uzrasta.

MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Agencija za čuvanje i brigu o deci OSMEH  Empty Re: Agencija za čuvanje i brigu o deci OSMEH

taj Pet Sep 17, 2010 11:13 am
Agencija za čuvanje i brigu o deci OSMEH je osnovana po ugledu na vodeće svetske agencije u ovoj oblasti. Razvili smo jedinstven sistem usluga koje se prilagođavaju specifičnim potrebama svake porodice.

Princip našeg rada
Naš osnovni cilj je da u najkraćem vremenskom periodu obezbedimo adekvatnu osobu za vaše dete. Po dobijanju formulara za angažovanje, naš tim pravi selekciju kako bismo pronašli osobu koja odgovara vašim zahtevima. Pri selekciji se, pre svega, vodi računa o prethodnom iskustvu osobe, uzrastu deteta koje to iskustvo objedinjuje, teritorijalnoj udaljenosti i ispunjenoj regulativi (uverenje o nekažnjavanju, uverenje o radnoj sposobnosti, sanitarnu knjižicu i dokaz o stečenom obrazovanju).
Po izvršenoj selekciji zakazujemo sastanak na kom upoznajete potencijalne kandidate. Izbor vršite na osnovu uvida u njihov dosije i intervjua sve dok ne pronađete adekvatnog kandidata. Nakon vašeg opredeljenja osoba prolazi razgovor sa psihologom i testiranje. Angažovanju kandidata u vašoj porodici prethodi obuka o vaspitno-obrazovnom radu, preventivnoj zdravstvenoj zaštiti dece i dečijoj ishrani.
U okviru vaspitno-obrazovnog rada osobe koje čuvaju decu se upoznaju sa ciljevima i zadacima vaspitavanja dece, socijalnom i emotivnom razvoju saznanja kao i ulozi igre u njihovom razvoju:
- Igre i aktivnosti za sticanje pojma o sebi (aktivnosti za razvoj tolerancije, prepoznavanja emocija kod drugih, razvijanja svesti o sebi i drugima, razvijanje saradljivosti i kooperativnosti, stvaranje grupnog identiteta, slobodnog izražavanja doživljaja, emocija, potreba, shvatanja, sposobnosti, znanja...); - Aktivnosti i igre za razvoj čula i čulne osetljivosti; - Aktivnosti i igre vezane za upoznavanje biljnog i životinjskog sveta; - Aktivnosti u okviru ekologije; - Eksperimentalne, istraživačke igre; - Aktivnosti i igre za razvoj jezičke komunikacije; - Istraživačke likovne igre i aktivnosti;
U oblasti dečije ishrane kandidati uče o osnovama dečije ishrane, ishrani dece prema uzrastu, problemima u ishrani i njihovom rešavanju. Akcenat je na higijeni i zdravom načinu pripremanja hrane. U okviru preventivne zdravstvene zaštite dece, kandidati se upoznaju sa osnovama pružanja prve pomoći.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu