- Stefany
Datum upisa : 10.04.2010
Pitanja i saveti za negovanje kose
Pet Apr 16, 2010 1:38 am
Prvo da se predstavim,
Rodjena sam u Srbiji gde sam zavrsila skolu za frizere i nakon toga pocela da radim u salonu koji je otvorila moja najbolja prijateljica,pristigla je vest da cu otputovati u Svedskoj,tako je i bilo,ovde sam zavrsila jezik i krenula na praksu kako bih usavrsila govor Svedskog jezika i uvidela razliku izmedju Svedskih i Srpskih frizera.Nakon toga sam krenula na frizersku akademiju u Stockholmu,gde sam nakon zavrsene akademije otvorila svoj salon.Sva pitanja koja su vezana za frizure ili bilo sta sto vas interesuje sto se tice kose,slobodno pitajte...
Rodjena sam u Srbiji gde sam zavrsila skolu za frizere i nakon toga pocela da radim u salonu koji je otvorila moja najbolja prijateljica,pristigla je vest da cu otputovati u Svedskoj,tako je i bilo,ovde sam zavrsila jezik i krenula na praksu kako bih usavrsila govor Svedskog jezika i uvidela razliku izmedju Svedskih i Srpskih frizera.Nakon toga sam krenula na frizersku akademiju u Stockholmu,gde sam nakon zavrsene akademije otvorila svoj salon.Sva pitanja koja su vezana za frizure ili bilo sta sto vas interesuje sto se tice kose,slobodno pitajte...
- Stefany
Re: Pitanja i saveti za negovanje kose
Pet Apr 16, 2010 1:47 am
Evo nekoliko saveta za pocetak:
-vec smo umorni od isusene kose fenom,peglom za kosu i raznim aparatima za oblikovanje kose,pored balsama,obavezna je maska za kosu koja se koristi jednom nedeljno.
-Kada ispirate kosu,gledajte da voda ne bude previse vruca,jer kosa ostaje bez volumena i gubi masnocu.
-Sampon se uvek koristidovoljno,ne previse sampona jer dovodi do ostecenja.
-vec smo umorni od isusene kose fenom,peglom za kosu i raznim aparatima za oblikovanje kose,pored balsama,obavezna je maska za kosu koja se koristi jednom nedeljno.
-Kada ispirate kosu,gledajte da voda ne bude previse vruca,jer kosa ostaje bez volumena i gubi masnocu.
-Sampon se uvek koristidovoljno,ne previse sampona jer dovodi do ostecenja.
Pet Apr 16, 2010 8:37 am
- Kako da znamo to,koliko nam je šampona potrebno za jedno pranje kose,kad koristimo šampon koji je u velikom pakovanju?
- Dobrodošao bi nam neki dobar saver protiv saboreje i peruti.
- Dobrodošao bi nam neki dobar saver protiv saboreje i peruti.
- Stefany
Sre Apr 21, 2010 6:15 am
U zavisnosti od duzine kose sipajte sledece kolicine:
-za kratku kosu krug precnika oko 1.5 cm.
-za srednju duzinu kose krug precnika oko 2.5 cm.
-za dugu kosu krug precnika oko 4 cm.
Ja sam na netu procitala da protiv peruti se koristi morska so,opere se kosa i utrlja na koren kose i ispere,kazu da je jako dobar nacin pored raznobrojnih sampona i preparata.
-za kratku kosu krug precnika oko 1.5 cm.
-za srednju duzinu kose krug precnika oko 2.5 cm.
-za dugu kosu krug precnika oko 4 cm.
Ja sam na netu procitala da protiv peruti se koristi morska so,opere se kosa i utrlja na koren kose i ispere,kazu da je jako dobar nacin pored raznobrojnih sampona i preparata.
Sre Apr 21, 2010 8:08 am
Hvala Stefany,sad mogu da probaju da iskoriste tvoj savet svi,koji imaju ove bolesti kose.
- Stefany
Ned Apr 25, 2010 9:35 pm
Tako je
Pon Apr 26, 2010 3:48 am
Reci nam,da li ima nekih novih muških/džeMskih frizura na (belo)svetskom frizerskom nebu..?
- Stefany
Uto Apr 27, 2010 6:50 am
Naravno,svakog dana izlaze nove frizure,tako da ih ima sve vise,uostalom u frizerskoj struci postoje samo cetri vrste glavnog sisanja,ostale tehnike frizer cini slobodnom voljom,tako da je svaka nova frizura slobodna volja frizera
- Larry
Datum upisa : 19.08.2010
Pomoc
Čet Avg 19, 2010 2:13 am
Treba mi pomoc za musku frizuru...Imam velike zaliske pa nebih pravio neke frizure koje idu na gore.Da li znate neke dobre frizure?
Kosa mi je solidno duga(siske mi dolaze do obrva).
Kosa mi je solidno duga(siske mi dolaze do obrva).
- Stefany
Čet Avg 19, 2010 6:37 am
Larry pogledaj ako ukucas na google David Beckham mozda pronadjes neku dobru frizuru,to je neki moj licni izbor ;)
- Katarina1989
Datum upisa : 15.05.2011
Ned Maj 15, 2011 1:22 pm
Ako neko moze da mi pomogne bilo bi lepo. :) Imam kosu skoro do pola ledja i ravna je. Problem je sto kada dostigne otprilike tu duzinu krajevi kose pocnu da mi se izvijaju na desnu stranu i izgleda cudno. Krajevi nisu stanjivani i sisam ih na ravno. Nisu ni suvi na dodir, mada stavljam silikonske kapi pa mozda zbog toga nisu suvi. Ako neko zna sta je u pitanju ili ima neki savet svaka pomoc bi mi dobro dosla.
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu