Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Kao Rani Mraz film Đorđa Balaševića Empty Kao Rani Mraz film Đorđa Balaševića

Ned Apr 18, 2010 2:49 am
Film je sniman po knjizi-scenariju Đorđa Balaševića pod nazivom: „Kao rani mraz (Nikolina priča o Vasi Ladačkom), a koja je pisana kao roman u formi filmskog scenarija. Već u podnaslovu knjige Balašević naglašava da je u pitanju „scenario za dugometražnu igranu baladu jer film je priča o ljubavi, oslonjena na sada već čuvenu Balaševićevu „Priču o Vasi Ladačkom, ovog puta ispričana očima njegovog sestrića Nikole, svedoka svega što se dogodilo nakon radnje opisane u pesmi.

Uz nezaobilazni karakteristični stil i lucidne duhovitosti, ovaj film će doneti upravo ono što publika i istinski poznavaoci od autora i očekuju - srž svega što, već tri decenije, Đorđa Balaševića čini „brendom od poverenja".

Režiju, scenario i muziku za film potpisuje Đorđe Balašević.

Pored plejade mladih glumaca kojima je Đole poverio uloge, u filmu igraju i čuvena imena sa glumačke scene, kao što su Rade Šerbedžija, Peđa Bjelac, Mustafa Nadarević, Mira Banjac, Zijah Sokolović, Nikola Đuričko... Takođe, u snimanju je učestvovalo i oko sto statista, a u mestu Ada, pored reke Tise, izgrađeni su objekti koji dočaravaju naselje iz istorijskog perioda u kome se dešava radnja filma. Svakog dana, a snimanje trajalo gotovo celo leto, ovde se okupljalo mnogo znatiželjnika koji su komentarisali scenografiju i glumce u raskošnim kostimima.

Premijera filma Đorđa Balaševića "Kao rani mraz" održat će se u:
- Novom Sadu, Srpsko Narodno Pozorište, 19. i 20. april 2010.god.
- Beogradu, Sava Centar, 20. i 21. april 2010.god.

Kino projekcije će se moći pogledati u Novom Sadu od 20. do 29.aprila 2010.god. Premijere filma bit će upotpunjene koktelom i tamburaškom muzikom.

Zasad nema informacija kada će biti premijere u drugim gradovima širom Balkana, no ne brinite obići će Đole dosta gradova sa ovim filmom!

Prodaja ulaznica za Novi Sad:
poslovna zgrada NIS-a,
ulaz sa Bulevara Oslobođenja
(pored Merkatora)

Prodaja ulaznica za Beograd:
blagajna Sava Centra
Informacije i rezervacije:
011 / 220 6060

Mislim da i ne treba govoritit posebno, ali eto .......POŽURITE!!!!!!!!!!!!!
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Kao Rani Mraz film Đorđa Balaševića Empty Re: Kao Rani Mraz film Đorđa Balaševića

Ned Apr 18, 2010 2:52 am