Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Lepe i kvalitetne fasade Empty Lepe i kvalitetne fasade

Pet Apr 23, 2010 3:27 am
Fasada je važan segment svakog objekta, eksterijer je prvo što "pada u oko" dok šetajući razgledamo kuće i zgrade oko nas. U našoj zemlji još nismo u prilici da vidimo lep, očuvan, čist eksterijer na starijim zgradama i kućama, mnogo više je ruiniranih i zapuštenih, a nova zdanja mogu da objedine i lepotu i funkcionalnost za mnogo bolji kvalitet življenja.
Fasadu najviše ugrožavaju prljavština, mikroorganizmi i vremenske nepogode, a nečistoća i nataložena prašina utiču na njenu boju i teksturu. Alge i gljivice mogu da nanesu trajnu štetu nedovoljno zaštićenim objektima, a sunce, kiša, grad, mraz i jak vetar stalno "proveravaju" izdržljivost fasadnog materijala, odnosno maltera.
Izolacioni sistemi pružaju zaštitu od termičkih opterećenja i uticaja sredine, ali znatno utiču i na estetiku. Najvažniji zadatak fasadnih sistema nove generacije je da efikasno otklone kišnicu i vlagu sa zidova, a istovremeno omoguće zidovima "da dišu". Boje i malteri imaju posebnu ulogu u zaštiti objekata budući da su izloženi jakim temperaturnim oscilacijama, koje često iznose i preko 40 stepeni Celzijusovih. Tankoslojni malteri veoma brzo se zagrevaju na dnevnom suncu, a noću naglo hlade. Završni sloj fasade pogodno je tle za taloženje prljavštine, a dekorativni malteri, proizvedeni po nano tehnologiji, objedinjuju prednosti silikonske i silikatne smole, sprečavaju da dođe do promena na fasadi čak i pri izuzetno visokim vrućinima i sakupljanja nečistoća i prašine, kao i zadržavanja vode. Čvrsto se lepe za podlogu i formiraju površinski sloj koji na kiši pospešuje vlaženje i ispiranje fasade, a istovremeno sprečavaju prodiranje vlage unutar zida. Visoko je otporna na mikroorganizme i buđ, štetno dejstvo gasova i UV zrake. Štiti od požara, izuzetno je dobar izolator zvuka, minimalno se kruni i lako ugrađuje.
Ovakvi dekorativni malteri imaju vek trajanja 25 godina, veoma su izdržljivi i omogućavaju da eksterijer u godinama koje dolaze ostane lep, čist i dobro zaštićen.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu