Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Knjiga pesama i tekstova Merilin Monro Empty Knjiga pesama i tekstova Merilin Monro

taj Sre Apr 28, 2010 10:02 pm
Knjiga pesama i tekstova Merilin Monro Merilin

Knjiga pesama, misli i drugih malo poznatih tekstova čuvene glumice Merilin Monro biće objavljena ove jeseni, saopštila je američka izdavačka kuća Farar, Staus & Žiru. Knjiga naslovljena "Fragmenti" pojaviće se u knjižarama u oktobru, prenosi agencija AP.
Knjiga će sadržati pesme, fotografije i glumičina razmišljanja o Arturu Mileru, njenom trećem mužu, i drugim muškarcima u njenom životu, kao i o
književnosti sa referencama, između ostalih, na Semjuela Beketa i Džemsa Džojsa, izjavio je izdavač Kortni Hodel.
"Verujem da će knjiga pokazati da nimalo nije bila površna i da je naprotiv imala bogat unutrašnji život. Mnogo je čitala i imala smisao za pisanje. Ima odlomaka poezije koji su zaista veoma lepi, to su stihovi na kojima se čitalac zadržava", rekao je Hodel.
Knjiga će sadržati i dugi esej o prvom mužu Merilin Monro, mnoge beleške o glumi i ulogama koje je pripremala i pismo čuvenom profesoru glume Liju Strazbergu.
Merilin Monro je volela da piše i za to je koristila sve što bi joj palo pod ruku, od svezaka do hotelskih blokčića.
Najstariji tekstovi potiču iz 1943. godine kada je još bila tinejdžerka, a poslednji su nastali pred sam kraj njenog života.
Junakinja filmova "Neki to vole vruće", "Nijagara", "Sedam godina vernosti" i mnogih drugih, pronađena je mrtva u svom stanu u Los Anđelesu 1962. Imala je 36 godina.
Izdavač Kortni Hodel navodi da neki delovi tih tekstova odaju samoubilačku crtu Merilin Monro, ali nije želeo da kaže iz kog vremena potiču te beleške.
On takođe nije želeo da kaže da li glumica u tim tekstovima govori o Džou DiMađiju, svom drugom mužu, ili o američkom predsedniku Džonu Fidžeraldu Kenediju sa kojim je, kako se tvrdi, bila u vezi. On je samo istakao da "ima stvari o svim njenim vezama".
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu