Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
Laura
Laura
Ženski
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 01.05.2010

Šizofrenija Empty Šizofrenija

taj Sub Jun 12, 2010 10:02 am
Britanski, nemački i kineski naučnici tvrde da je shizofrenija nesrećna posledica rapidne evoolucije ljudskog mozga. Istraživači, predvođeni Filipom Kaitovičem sa Maks Plank Instituta za evolutivnu antrolopogiju i šangajskog ogranka kineske Akademije nauka, ispitivali su mozgove zdravih ljudi i onih obolelih od shizofrenije i poredili ih sa mozgom šimpanza i rezus majmuna.

Kaitovič objašnjava da su naučnici tragali za razlikama u koncentracijama metabolita i ekspresiji genetskih instrukcija kako bi identifikovali "molekularne mehanizme uključene u evoluciju ljudskih kognitivnih sposobnosti." Prema njegovim rečima, otkriveno je da su se u slučajevima shizofrenije izmenjeni geni i metaboliti rapidno menjali tokom evolucije, naročito oni povezani sa energetskim metabolizmom.

"Naše novo istraživanje sugeriše da je shizofrenija nuzsproizvod povećanja metaboličkih potreba koje se javilo tokom evolucije ljudskog mozga. Naš mozak je jedinstven po svojim enormnih metaboličkim potrebama. Ako uspemo da objasnimo kako naš mozak odražava takav ogroman metabolički tok, imaćemo bolje šanse da razumemo kako mozak fukcioniše i zašto se ponekad kvari," dodao je Kaitovič.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Šizofrenija Empty Re: Šizofrenija

taj Sre Dec 29, 2010 11:59 am
Шта је шизофренија?

Шизофренија је психијатријски поремећај који утиче на менталне способности лица на неколико начина. То је озбиљан ментални поремећај и могу имати ускоро штетних дејстава на лицу. То је поремећај који утиче на машту нивоа на неколико различитих начина.
Један од уобичајених симптома схизофреније је халуцинација. Они тврде да виде, чују или мирис ствари које нису искусили нормална особа. Они су често тврде да они могу да чују гласове. Такође, користе своје маште. Шизофрени људи често разговарају са себе, или бар изгледа да се то учини. Међутим, ако се суочили они ће споменути име замишљеног лика. Таква особа не може да постоји у стварном животу, али и даље се односе на ту особу и мислим да карактер постоји у стварном животу.
У буквалном смислу, реч схизофреније значи Сплит ума, и особа са овом болешћу ће излагати личност подељена. Неке друге симптоме укључују делусионал понашање, повучена или придржана понашање, депресија, несаница и неорганизован. Они могу бити неорганизован у мери у којој где су тешко да раде једноставне ствари као што су четкица за зубе на пример.
Шизофрени такође неће прихватити чињеницу да су се делусионал или халуцинације. Веома је тешко да их убеде у супротно. У неких врста шизофреније, пацијенти имају подељена личности. То могу добити огромна за лекара да их декодира. Једна личност може бити изузетно њихов нормалан, а други је шизофреничар. Они такође могу да се пребацивали између личности и контролу њих. Ове врсте пацијената је изузетно тешко дијагностицирати.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Šizofrenija Empty Re: Šizofrenija

taj Sre Dec 29, 2010 12:00 pm
Мозак шизофреније

Шизофренија је био један од најпопуларнијих психијатријског поремећаја, као и загонетан. Психијатри су заувек покушали да разоткрију тајне која окружује схизофрених пацијената. Постоји пет до шест врста шизофреније. Симптоми су веома честе са другим психијатријским поремећајима, али особа која има овај поремећај показује јединствену личност.
Неки од типова схизофреније никада не може бити дијагностикован јер особа може да контролише неред на такав начин да се не откривају. Шизофренија је класификован са депресијом и епизоде напада психо неуротичних понашања. Научници су покушали да проучавају мозак шизофрених болесника и видети шта хемијске реакције одвијају. Такође, они су покушали да дешифрују оно типа хемијских реакција узрок шизофреније.
Током дугог периода студија, открили су да хемијске реакције у мозгу да буде озбиљна у природи. Такође, ту је брз губитак можданог ткива који је посматран кроз сликање техником. Губитак ткива могу да се прошире широм мозга у брз начин. МРИ скенирања показују да постоји јасна губитак сиве материје у спољном делу мозга, а може бити потпуно губитак у распону од пет година. Међутим, ако је поремећај је доведена под контролу онда је ово ткиво губитак може да се спречи. Пацијенти који имају прекомерну губитак можданог ткива имају симптоме као што су халуцинације, заблуде, они тврде да могу да чују гласове и пате од озбиљне депресије.
Узрока шизофреније су непознати. Дроге и алкохол играти делимично улогу у унапређењу поремећаја.

Šizofrenija Brain-Of-Schizophrenia
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Šizofrenija Empty Re: Šizofrenija

taj Sre Dec 29, 2010 12:09 pm
Различите врсте шизофреније

Шизофренија је једна од најконтроверзнијих тема и стања у психијатрији. Симптома, и узроци и последице су прилично збуњујуће у схизофрених пацијената. Дошло је много истраживања на тему, али још увек врло мало достигнуће. То је прилично тешко разумети збуњујући положај шизофрених пацијената.

Лекари могу да с времена на време стабилизује стање шизофрених пацијената. Постоји неколико лекова који могу да контролишу ефекте стања. Такође, групне терапије изгледа да има трајан утицај на стање. Постоје различите врсте шизофреније.

Параноидног шизофреније је типа, где особа пролази кроз халуцинације, где су аудио и визуелних искустава ствари које не постоје. Они изгледају прилично делусионал. Међутим, схизофрених особа може бити изузетно интелигентни, друштвени, и нема утицаја на њихову способност да раде.

Неуређен шизофренија је тип на који особа пролази кроз неуредно размишљања обрасце. Они ће имати потешкоћа у обављању нормалне задатке као што је прање зуба или купање на пример.

Кататоничан шизофренија је стање у којем особа искуства расположења од тога да буде изузетно депресиван преко узбуђен. Такође, могу да се приказују на њиховим покретима тела. Поред тога, особа може имати чудно цонтортионс лица и тела чудне ставове који често може уплашити људе око њега или њу.

Ундифферентиатед шизофренија је тихи онај у коме пацијент не показује никакве знаке стања. Лекар такође не могу да дијагнозу, јер пацијент може да збуни лекар по намјештајући личности.

Резидуална шизофренија је стање у којем болесник показује делимични симптома и то је веома блага у њима.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Šizofrenija Empty Re: Šizofrenija

taj Sre Dec 29, 2010 12:09 pm
Историја шизофреније

Шизофренија је врло занимљива област студија за неколико психијатра у току неколико година. Међутим, историја шизофреније је прилично модеран реч шизофренија је млађа од сто година.. Поремећај је класификован као ментални поремећај по први пут у 1887 од стране доктора Емила Краепелин. Међутим, иако је реч из новије речнике, то не значи да никада нису постојале пре.

Историја је имала неколико знакова који показују карактеристике схизофрених поремећаја. У Египту литератури, утврђено је да су неки фараони изложене су квалитете. Такође, књижевност из древне књиге грчке и римске цивилизације су показали да су људи свесни психолошких поремећаја. Такође, неколико симптоми су били описани која би у ствари уклапају у шизофреније.

Међутим, пре него др Емил је класификована као поремећај, шизофренија сматрана је душевна болест и људи су сматрали луд. Тако је једино уточиште је ментални код куће. Такође је третиран као посед духова од стране цркве и верске следи приступ да га лечити. Чак и данас, неке врсте шизофреније третирана као власништво. Особине могу бити веома необично и невероватно у природи. Међутим, у давна времена свих врста психолошког поремећаја су класификовани као лудило. Чак и ако особа је нормално у другим приликама, они би и даље сматра луд када су изложене особине. Данас, било је много истраживања учињено у области шизофреније, а истраживања показују да је узрокован неколико хемијских неравнотежа и губитак можданог ткива.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Šizofrenija Empty Re: Šizofrenija

taj Sre Dec 29, 2010 12:10 pm
Да ли постоји лек за шизофренију?

Шизофренија је ментално стање које утиче на скоро два милиона људи у САД-у. Постоје различите врсте поремећаја идентификован код људи, и свако од њих има своје индивидуалне скуп симптома. Такође, шизофренија је високо расправљало и истраживати поремећај због своје јединствене и збуњујући природе.

Особе које пате од овог поремећаја пате од различитих услова и проблема. Они постају изузетно повучено за друштво, параноичан и делусионал у многим случајевима. Постоји неколико лекова који помажу у контроли и спречавању симптома од понављајућих су данас доступни. Међутим, нема сталног лек за услов. Чак и ако је третман био делотворан, постоји велика шанса рецидива. Шизофренија је углавном дијагностикује у узрасту од 18 до 25. Све док особа има 18 година, симптоми стања нису јасни.

Дијагнозе шизофренија је лако у неким случајевима иу неким није лако. Неки људи мај излагати вишеструке личности и може лако да се пребаците на било које личности желе мешање лекара и чланова њихових породица. Ова врста шизофреније је у корелацији са натприродним мисли, као што су духовни посед. Шизофрени лице може бити врло креативни, пријатељски, и социјалне и рад као и било које друге особе. Међутим, када ефекти преузме могу да имају нападе депресије и непредвидиве понашања. Такође, она је често повезана са породичном историјом о томе. Постоји неколико узрока стања, укључујући недостатак витамина, наркоманије и генетских ефеката.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Šizofrenija Empty Re: Šizofrenija

taj Sre Dec 29, 2010 12:11 pm
Шизофренија и наслеђивање

Сада психијатри имају јаке разлоге да верујемо да је веома могуће да наследе шизофреније. То је приметио да је међу 15 одсто пацијената са дијагнозом шизофреније имају некога у њихове уже породице који пати од овог поремећаја. Ако дете има мајку или оца оболеле од шизофреније, онда постоји 10 одсто шансе да ће га развити. Ако оба родитеља имају поремецај, онда постоји 50 одсто шансе да га развија у раном одраслом добу.

Гени су главни разлози због којих смо наследили разне карактеристичне од наших предака, укључујући наше родитеље. Дакле, врло је могуће да смо наследили и негативне особине. То може бити у облику поремећаја и болести. У 46 хромозома имамо, постоји више од шест милиона гена у нашим телима. Гени диктирају сваки аспект нашег тела. Такође сви знамо да наслеђују педесет одсто наших гена од оца и други педесет процената од мајке. Ово важи за сваки рађају.

И када пример близанци су узети, ако један од њих је са дијагнозе шизофренија онда шансе за друге земље у развоју је врло висока. Ако су идентични близанци, онда је то повећава шансе даље. У случају близанце, који нису идентични, шансе да и даље висок, али не као једнојајчани близанци. Разлог развоја стања као што је шизофренија не може бити само наследство. Међутим, наслеђивање може бити један од разлога за развој таквог стања.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Šizofrenija Empty Re: Šizofrenija

taj Sre Dec 29, 2010 12:11 pm
Симптоми шизофреније

Шизофренија је психолошки поремећај и заправо не постоје прихваћени тестови који могу дијагностицирати проблем. Као што су мозак скенира или крви не може открити да ли особа има шизофренију. Међутим, психијатар изгледа за клиничке симптоме, како би се одредили стању.

Психијатрија је поље које је у великој мери зависи од симптома да класификују поремећаја у лице. Такође, у процесу дијагностике симптома неколико других услова се елиминишу и психијатар може да оконча поремећаја. Међутим, дијагностицирање схизофренија потребно време, као психијатар примећује образац понашања пацијента и процењује да их после неколико састанака. Такође, симптоми шизофреније треба да постоји у периоду од 6 месеци како би их потврдили.

Овде су неке од симптома шизофрених особа:

* Они су веома делусионал и верујем да је неко до њих доћи, или можда чак и да их убију.
* Пацијент има неколико халуцинације као што могу да виде, осећају и чују ствари које не постоје.
* Они су такође изузетно неорганизован говора у којима они имају тенденцију да разговарају са себи и верујем да постоји друго лице, имагинарни лик коме говоре све време. За њих, то имагинарни лик је истина и верују да је особа заиста постоји.
* Они могу да пате од маније или тупост која је класификована као кататоничан понашање.

Остали симптоми укључују немогућност да социјално комуницирају, потешкоће у говору нормално, као и озбиљан недостатак емоција. Они такође могу да чудне изразе лица кад су у супротности са емоцијама.
Sponsored content

Šizofrenija Empty Re: Šizofrenija

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu