Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Počeo Exit Empty Počeo Exit

taj Pet Jul 09, 2010 10:16 am
Jedan od najvećih muzičkih festivala u Jugoistočnoj Evropi, "Exit" festival, na kome će u toku četiri večeri nastupiti vise od 600 izvodjača, svečano je otvoren sinoć na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu.

Festival je prve večeri okupio više od 30.000 ljudi, a glavna zvezda bio je engleski pevač Mika, koji je nastup započeo pesmom "Relax, take it easy", a u narednih sat vremena, popularni pevač izveo je hitove "Grejs Keli", "Rain" "Blue eyes"…

Nakon Mike, na glavnoj bini nastupio je DJ Shadows iz Velike Britanije, koji je publici predstavio najnovije muzičke inovacije u hip-hopu, džezu i fanku.

Osim glavne bine, posetioci su mogli da uživaju na dens, latino, sajlent, rege i fjužn binama, na kojima su nastupili "ćromeo Live", dens klub "Havana", DJ Swiwo, "Generacija bez budućnosti"… Pored raznovrsnog muzičkog programa, novina ovogodišnjeg "Egzita" je osnivanje "State of Exit" fondacije čiji je cilj podrška najboljim studentima Novosadskog univerziteta.

Prema rečima generalnog menadžera festivala, Bojana Boškovića, fondacija, koja je osnovana u saradnji sa firmom "Continental wind partners" iz Amerike, finansiraće projekte mladih ljudi koji se tiču ekologije, razvoja kritičkog mišljenja i ljudskih prava. "Fondacija je do sada podelila po 500 evra za 25 najboljih studenata u Novom Sadu za putovanje po Evropi", dodao je on.

Organizatori 11. Egzita su ove godine uveli novu vrstu "ulaznica", odnosno, klasične karte se menjaju za narukvicu koja tako postaje ulaznica i ne skida do kraja festivala. Kao i prethodnih godina, najviše stranih posetilaca festivala stiglo je iz Velike Britanije, Holandije i skandinavskih zemlja, a ove godine veliki broj njih dolazi iz i Australije, Novog Zelanda, kao i Brazila i Argentine.

Skoro 90 odsto stanara Egzitovog kampa popularno nazvanog "Egzit Vilidž", čiji je kapacitet 10.000 mesta, su stranci, uglavnom iz Zapadne Evrope. Na festivalu će, sem muzičkog dela, biti organizovane razne tribine koje se će se baviti zaštitom životne sredine, pravima i položajem seksualnih manjina i reproduktivnim zdravljem mladih.

Za vreme trajanja festivala, od 8. do 11. jula, na 25 bina nastupiće više od 600 iz ivodjača a očekuje se oko 40.000 posetilaca svake večeri. Egzit, najveći muzički festival na području Jugoistočne Evrope, 2007. godine dobio je nagradu za najbolji evropski festival u okviru "UK Festival Awards", za koju je bio nominovan i prethodne tri godine.


Izvor: http://www.srbijanet.rs/zabava/nocni-ziv...tival.html
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu