Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Šolju čaja i mačku, molim! Empty Šolju čaja i mačku, molim!

taj Sre Avg 18, 2010 9:11 am
Šolju čaja i mačku, molim!

Ljubitelji mačaka u Japanu mogu da maze svoje omiljene životinje u specijalnim i u Zemlji izlazećeg sunca vrlo popularnim "mačak-kafićima".

Ako volite mačke za deset dolara možete naručiti šolju čaja i pravo da punih 60 minuta mazite odabranu mačku u luksuznoj loži zavaljeni u udobnu fotelju i na dar dobijete izraze nežnosti "zaposlene cica-mace".

Kafić "Neko JaLaLa" u blizini prometnog i bučnog tokijskog kvarta Akihabara jedan je od više od 70 takvih lokala otvorenih u Japanu.Drugi kafić, "Kaliko", u gradu Musašino u toku svakog vikenda ugosti najmanje 150 gostiju.

Ovakvi kafići postali su kulturni trend u Japanu u proteklih šest godina, posebno u izuzetno stresnoj metropoli kakav je Tokio - piše u reportaži o neobičnim običajima i navikama Japanaca kanadski magazin "Macleans".

To je posledica odluke da se u mnogim zgradama sa stanovima za iznajmljivanje zabrani držanje kućnih ljubimaca kao i manjka slobodnog vremena radoholika iz japanskog džet-seta koji suviše su zauzeti da bi vodili računa i o ljubimcima.

Zbog mačje dlake i mirisa kafići su opremljeni specijalnim usisivačima i mirisnim sredstvima. Vlasnici zahtevaju da gosti pre ulaska u lože operu ruke, koriste tečne dezinfektante i izuju obuću. Jer je dobrobit mačaka-profesionalaca je na prvom mestu.

Osoblje kafića vrlo brzo reaguje kad gosti počnu nedolično da se ponašaju, da mačke vuku za rep, prekidaju im spavanje pa je u gotovo sve "mačak-kafiće" zabranjeno dovoditi decu.

A ako "maca - profesionalka" u društvu ljubitelja počne da se dosađuje, obezbeđen joj je poseban stubić od ružinog drveta o koji može da se češe. U najgorem slučaju, da pokaže kako joj društvo posetioca više nije zabavno, može da se okrene, visoko podigne rep, zevne, protegne se i - napusti ložu.

Tada je reč o "višoj sili" i odluci mace na koju ni vlasnik ali ni posetilac ne mogu uticati zbog čega uprava kafića ne vraća novac na "neuzvraćenu ljubav".

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=452635&fs=1
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu