Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Sunđeraste slagalice mogu izazvati gušenje Empty Sunđeraste slagalice mogu izazvati gušenje

taj Čet Avg 19, 2010 9:48 am
Sunđeraste slagalice mogu izazvati gušenje

Izvor: Bebac.com

Iz nedelje u nedelju, u okviru Centra za upozoravanje roditelja, sunđeraste slagalice – prostirke, skoro uvek su prisutne na listi nebezbednih proizvoda.

Ove slagalice roditelji veoma često roditelji stavljaju na pod u dečjoj sobi umesto tepiha, po kojima bebe mogu da puze, ili da se starija deca igraju sa njima.

Međutim, s obzirom na materijal od kojeg su napravljene, ukoliko dete slagalicu stavlja u usta, grize, žvaće ili u toku igra čupka ivice, vrlo lako se može desiti da sitni deo sunđera dospe u usta mališana i da ga proguta ili izazove gušenje. Osim toga, slike koje se nalaze u sredini i koje se mogu izvaditi, mogu da se rasklope na još nekoliko delova, što takođe predstavlja potencijalnu opasnost od gušenja.

U okviru Centra za upozoravanje na roditeljskom portalu Bebac.com možete pronaći sve informacije o slagalicama, kao i drugim igračkama i proizvodima, koji su proglašeni nebezbednim, zvanično zabranjeni ili povučeni iz prodaje od strane nadležnih institucija u zemljama Evropske unije.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu