Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 8:24 pm
ARKONA - Agencija za psihološko savetovanje

ENERGETSKI VAMPIRIZAM

Da li vam se ikada desilo da se posle druženje ili razgovora sa određenom osobom osetite isceđeni kao sunđer? Ili da posle izvesnog vremena provedenog sa nekim počinje da vas boli glava, da osećate kao da tonete u bezvoljnost, da gubite koncentraciju ili vam se iznenada nepodnošljivo spava. Da li ste nekad rekli ili pomislili gledajući svoju prijateljicu ili kolegu: “Taj čovek ti pije svu snagu, kad dođeš od njega izgledaš kao izgužvana krpa.“ Da li ste pomislili da se u ovim slučajevima radi o energetskim vampirima – osobama koje imaju nekakvu sposobnost da nam svesno ili nesvesno crpe ili izvuku veću ili manju količinu životne energije, optimizma, positivnih osećanja ili samopouzdanja?

U pogledu legendi o vampirima, kao mitskim bićima postoje neke važne tačke u vezi kojih možemo da napravimo analogiju sa energetskim vampirima.
Prvo, uvek postoji neki arhi vampir, praotac svih vampira koji je to postao usred svoje velike nesreće, gubitka, proklinjući Boga ili iz velike oholosti i želje za moći. Ovde preopznajemo dve karatkeristike važne za energetske vampire – prva je lična nesreća, težnja za osvetom i nezdrava vezanost za negativna osećanja i događaje iz prošlosti a druga je želja za moći, potpunom kontrolom i besmrtnim vladanjem nad drugim ljudima i njihovom sudbinom. Praktično govoreći osobe prvog vampirskog tipa, koje mogu da vam iscrpu energiju su one koje su stalno nezadovoljne, nesrećne, na mestu žrtve opake sudbine, univerzuma i društava, koje su stalno besne na svoj život, pune gorčine i prebacivanja svima drugima a ponajmanje sebi. Drugi energetski vampirski tip su autoritarne, diktatorske i tiranske ličnosti koje svoju moć, dominaciju, položaj i vlast stavljaju uvek na prvo mesto i spremne su da uništavaju život samo da bi sve bilo pod njihovom kontrolom.

Budući da se odrekao svoje ljudskosti vampir postaje besmrtan, pod nekoliko uslova. Prvo i najvažniji je da on mora da se hrani krvlju, odnosno životnom energijom drugih bića da bi mogao da preživi kao vampir. Zatim, vampir je budan i aktivan samo noću. Psihološki gledano, mrak i noć su često simbol prošlosti, tame i nesvesnog. To znači da su energetski vampiri snažno vezani za neki događaj ili događaje iz prošlosti i da su suštnski ostali na tom mestu odbijajući da se okrenu ka svetlosti stvarnosti i sadašnjosti. Svi sigurno znate ljude koji kukaju za starim dobrim vremenima socijalizma, već sedam godina bivšim ljubavnikom, poslom na kome se devedesetih moglo sjajno zaraditi itd. Kako se osećate u njihovom prisustvu? Šta god da kažete udarićete u bedem prošlosti okruženi atmosferom sadašnje beživotnosti i besmisla.

Drugom vampirskom tipu kućnih ili poslovnih tirana je takođe potrebno da se napiju naše energije da bi doživeli svoju moć i značaj. Oni se hrane našim strahom od posledica i gubitka ako je u pitanju nadređeni, našim iluzijama da nas on voli iako nas mentalno maltretira ili ograničava itd.
Vampira morate da pozovete da bi mogao da pređe vaš prag i da vas napadne.

U svakom slučaju mi dajemo dopuštenje energetskom vampiru da sisa našu životnu energiju, bili svesno ili nesvesno. Često smo sentimetalni prema dragim ljudima koji nas vode u svoju životnu grobnicu i pristajemo da tamo boravimo sa njima zato što ih volimo, ili želimo da budemo ljubazni, ili verujemo da nije u redu da ih ne saslušamo itd. Mi im dobrovoljno dajemo energiju i pažnju iako imamo utisak da su oni neka vrsta kosmičke crne rupe bez dna i da to što smo proveli sa njima vreme neće ništa promeniti ni u njihovom ni u našem životu. Samo smo posle toga isceđeni, depresivni i beživotni.
Vampir tiranin se obično predstavlja kao osoba sa velikom moći i uticajem na naš život. Bilo da verujemo da će nam to poslovno koristiti ili da nas takva snažna osoba voli i štiti, mi se odričemo dela svoje snage i slobodne volje i mišljenja u njenu korist. Ona to zatim koristi za manipulaciju i da bi nam uzimala sve više i više energije i autentičnosti. Važno je da imate u vidu je da je autoritarnom tipu vampira najvažnije da sve živo pretvori u neživo da bi mogao da vlada i potpuno kontroliše situaciju.
Simtomi vampirskog napada su sledeći.
Već pre kontakta sa poznatim vampirom osećate strah, neprijatnost, nedostatak želje, ljutnju ili odbojnost.

Kad uđete u kontakt uglavnom sebe doživljavate da ste pasivni, da ne možete ništa da učinite čime bi promenili situaciju, da postepeno gubite volju i mentalnu koncentraciju. Imate utisak kao da ste hipnotisani i da sporo mislite ili pratite o čemu se priča. Posle nekog vremena možete da osetite glavobolju, mučninu ili pospanost. Teško vam je da se pomerite sa mesta na kom ste sa vampirom jer imate sve manje svoje snage. Nakon vampirske seanse imate doživljaj da ste slabi, iscrpljeni, mizerni, neraspoložni, bez energije za akcije koje biste želili ili ste planirali da preduzmete. Obično bi najradije spavali ili piljili kroz prozor ili u zid. Jednostavno rečeno, niste ni za kakvu kreativnu ili konstruktivnu akciju. Potrebno vam je da obnovite energiju.

Dobro je zapitati se šta vam u situaciju ili u pogledu određene osobe crpi energiju i kako možete da presečete i promenite takav nezdrav odnos.
Takođe je važno da imamo u vidu još neke činjenice. Svaka naša akcija, misao, razgovor ili osećanje predstavljaju ispoljavanje energije. Neki od nas imaju privremeno ili stalno više ili manje energije od drugih ljudi u našem okruženju. To praktično znača da mi kada kontaktiramo sa drugim ljudima stalno dajemo ili primamo energiju. Takva razmena je normalno, uobičajena i dobrovoljna. Vampiri su one osobe koje znaju ili mogu da nam izvuku više energije nego što mi hoćemo ili možemo da damo a da se osećamo dobro i uravnoteženo. Vampiri ne znaju da daju i primaju. Oni samo uzimaju.
Vampir mora da se kloni dnevnog svetla, tekuće vode i krsta.

Dnevno svetlo i sunce su simboli stvarnosti, svesti i jasnoće. Ako pogledamo stvari kakve zaista jesu, bilo u pogledu prijatelja, vampirskog poslovnog saradnika ili ljubavnika koji nas zlostavlja, i prihvatimo svoj deo odgovornosti u tom odnosu, na dobrom smo putu da raskinemo nezdravu ili simbiotičku vezu. Takođe je važno da nam budu jasni razlozi zbog kojih smo pristali da nam neko pije krv. Mi smo svi skloni da budemo u strahu od vampirove moći i uticaja na naš život ali je dobro da znamo da on nema snagu ako mu je mi ne damo i da ono što je naše možemo da uzmemo natrag i da odemo na drugi posao, da budemo u ljubavi sa novom osobom koja nas neće ograničavati, iscrpljivati, kinjiti, zlostavljati ili činiti da se osećamo slabi i bezvredni. Na nama je izbor.
Tekuća voda je simbol života i njegovog stalnog toka, pročišćenja, sipranja negativnosti, krštenja kao smrti za stari i rođenja u novom životu. Da bi neko prestao da bude vampir on mora da se ponovo uključi u život kakav jeste i sadašnjost. Takođe mora da izađe iz vezanosti za prošlosti i ono što je mrtvo, trulo i prevaziđeno.
Krst kao snažan duhovni simbol označava i odbranu od zla i demonske snage. Stoga je naše autentično, duhovno biće, vera u tvorca i život, borba protiv dominacije i gušenja ljudskih sloboda, naša zaštita od autoritarnih, besnih, sebičnih i bestijalnih vampira koji hoće da se se posluže i iskoriste našu životnu energiju i ljudske potencijale za svoje ciljeve.
Vampir se načešće uništava probadanjem kolca kroz srce, srebrnim metcima (više važi za vukodlake) ili odesecanjem glave.
Prvo primenite na večne žrtve i paćenike, drugo na besne i agresivne vampire ljubavnike a treće na zle šefove i destruktivne vođe.
ok
bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 8:30 pm
Енергетски или Психички Вампири су особе које својим деловањем краду животну енергију других људи, узрокујући тиме код њих менталне, емоционалне и физичке поремећаје и болести.

Већина људи друге особе углавном доживљава и тумачи првенствено на психолошки начин, па оне које својим понашањем чине да се осећамо задовољним, доживљавамо као "добре", док оне које то не чине или које нас на неки начин угрожавају, доживљавамо као "лоше". Међутим, психолошке реакције представљају само видљиви део или боље речено, видљиви ефекат дејства енергија наше личности.
До сада се о човековој енергији говорило само као о узгредном производу деловања физичког тела, међутим енергије представљају узрок и на скали постанка оне му претходе - прво настају енергетска, па тек на крају физичко тело.

Зато је неопходно да се упознамо са основним разумевањем процеса, при коме долази до отимања животне енергије међу људима.


Уколико вам на пример нека особа обећа нешто што вам је потребно и за чим жудите, ви аутоматски ка њој усмеравате и шаљете мисаону и емоционалну енергију. Што је ваша потреба већа, то ка њој усмеравате већу количину мисаоно-емоционалне енергије, коју она на енергетском (несвесном) нивоу прихвата и веже за себе. Уколико вас пак та особа превари и не испуни дато обећање, самим чином схватања да сте преварени, долази до кидања везе с тим делом ваше енергије - који је она већ присвојила, те њиме ојачала и увећала Личну Моћ свог Ега. Губитком енергије ваш Его осећа бол, чија јачина одговара количини енергије која му је том преваром отета.

Ово би био наједноставнији опис Несвесног Енергетског Вампирисања.

Па, шта је то што узрокује ово отимање и крађу енергије?

Его.

С обзиром да он нема и да због природе свог бића не може да успостави директну везу са енергетским Извором - као што то можете ви, онда је принуђен да обнавља и увећава своју животну енергију отимајући је од других Егоа.

Рођењем ви аутоматски већ имате успостављењу везу с вашом Душом, која је најбољи и непресушан извор свих животних енергија које су вам потребне. Међутим, живљењем ту везу понекад сами прекидате, а понекад она бива прекинута настанком трауме, која се појављује услед болних искустава којима сте били изложени.

Сами слабите или прекидате везу с Душом када изаберете: неискреност, лукавост, лаж, завист, мржњу, освету, љубомору, похлепу... из мноштва негативних емоција. Њихов опсег вибрација је такав, да оне представљају ометач и блокатор за пријем енергија Душе и све док се поистовећујете са својим Егом - који је извор скоро свега негативног, ви у већој или мањој мери одсецате себе од духовних енергија Душе.


Веза са енергијама Душе може бити прекинута и настанком трауме, јер јако и дуготрајно болно искуство у свести прави неку врсту негативног блока енергија, који не дозвољава енергијама Душе да испуне ваш енергетски систем.
Стога, да бисте успоставили и одржали чисту везу са својом Душом, није неопходно да себи додате несто "споља", да се "уздигнете" и слично, довољно је само да себе очистите од свих негативних емоција и бола, од разних спутавајућих веровања и наметнутих програма, те да престанете да се поистовећујете са својим Егом.

Како будете напредовали у том процесу, постепено ће доћи до аутоматског успостављања везе с вашом Душом.


Но, да се вратимо Енергетском Вампиризму и Енергетским Вампирима.
У основи постоје две групе Енергетских Вампира и то:

- Несвесни Енергетски Вампири и

- Свесни Енергетски Вампири

Како је немогуће описати све врсте Енергетских Вампира, овом приликом представит ћeмо неке од најчешћих типова Несвесних Енергетских Вампира.

bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 8:31 pm
НЕСВЕСНИ ЕНЕРГЕТСКИ ВАМПИРИ


ЕМОЦИОНАЛНИ ВАМПИРИ - Свађалица
Ови вампири краду животну енергију других људи манипулишући њиховим емоционалним стањима. С обзиром да представљају паразите, они су способни да користе само енергију негативних емоција - радост, срећа и остале позитивне емоције прво морају бити промењене у негативне енергије, као што су бес, љутња, мржња... како би Емоционални Вампир уопште могао да их прихвати у свој енергетски систем, те да би то постигао, он код жртве изазива неку врсту намерне провокације и свађе.
Осим што је на овај начин позитивну енергију жртве претворио у негативну, истовремено је ту побуђену енергију натерао да се усмери ка њему.

Када Емоционални Вампир намерно повреди неку особу, њен Его аутоматски реагује болом, љутњом и мржњом коју усмерава ка Емоционалном Вампиру, што и јесте његов основни циљ. Што га жртва више мрзи - наивно мислећи да ће на тај начин успети да га повреди и да му се освети, тиме шаље већу количину сопствене енергије ка њему, чиме слаби себе, а јача њега. Док она временом пропада, Вампир просто цвета и ово стање он може подгрејавати годинама, па и деценијама, на своју радост и корист.ЉУБАВНИ ВАМПИРИ - Навлакуша
Иако се техника "навлакуше" користи у неким областима живота и од стране мушкараца, код Љубавних Вампира најчешће је користе жене.

Навлакуша обично глуми неку врсту беспомоћног и лаког плена, коме је неопходна помоћ и заштита. Овај сценарио је врло ефектан јер покреће мушкарчеве урођење инстикте освајача и заштитиника, на шта она и рачуна. Навлакуша жртви шаље групу немих сигнала који говоре; "ох, зар не видиш како сам крхка и уплашена, молим те помогни ми", "молим те, немој да журиш, нека се наша веза постепено развија" и сличне.
Како је жртва од стране Навлакуше наведена да помисли како се међу њима развија љубавна прича, у жељи да јој помогне да превазиђе своје стање, жртва се у психо-енергетском смислу отвара и ка њој упућује велику количину своје енергије.

Карактеристично је да је ово игра немих сигнала, која се одиграва на енергетском нивоу и у којој су укључени само њих двоје, док остали из друштва најчешће нису у стању да примете да се између њих било шта дешава. Такође је важно правило да је при томе потпуно искључена вербална комуникација, јер на тај начин навлакуша спречава да се преко ње нарасла љубавно/еротска напетост распрши, тј. оствари или не оствари.

После одређеног времена, када закључи да је везала и интегрисала у свој енергетски систем довољну количину жртвине енергије, изненада и "без разлога" она прекида игру навлачења, чиме код жртве изазива бол и шок. Како је обично у питању велика количина његове енергије, жртва покушава да успостави вербалну комуникацију и добије објашњење шта се то дешава "са њима". Разумљиво да Навлакуша тада користи "Извини, а ко си ти?" став, чиме жртву дефинитивно одсеца од њене енергије и присваја је.


* * *

Технике које су описане у следећем делу могу несвесно бити кориштене од стране већине људи, међутим како оне код Енергетских Вампира типа Свађалица и Навлакуша имају пресудну улогу за успешно вампирисање жртвине енергије, зато их и наводимо на крају поглавља о њима."Молим те", "Извини", "Опраштам ти", "Доћи ћу ја"
Ове четири речи из горњег поднаслова, представљају речи које је најтеже изговорити.


Зашто?


Лако је замолити, извинути се, опростити или отићи до некога, кога први пут срећете и са киме немате изграђен енергетски однос.


- "Молим Вас, хоћете ли ми додати Ваш јеловник, уколико вам више није потребан" - љубазно ћете замолити особу са суседног стола у неком ресторану.

- "Извините уколико сам Вам засметао управо обављеним телефонским разговором" - вероватно ћете се обратити сапутнику из купеа воза.

- "Господине ма све је у реду, ево опраштам вам што сте ми заузели паркинг место" - рећи ћете свом преплашеном суграђанину.

- "Госпођо молим Вас немојте устајати, доћи ћу ја до Вас" - обратићете се баки вашег друга и прићи ћете да се сами послужите слатким од шљива.

Ниједна од ових изјава вам не наноси штету, напротив, оне вам помажу да се на крајње културан и љубазан начин опходите са људима. Међутим, ствар се из корена мења, када су у питању особе са којима сте у сукобу.


Током свађе, енергетски пипци које (несвено) обоје усмеравате једно према другоме сударају се и испреплетају у право замршено клупко ваших енергија, са којима и даље обоје остајете повезани. Што се више и дуже свађате, то више енергије улажете и пумпате у то енергетско клупко, те вам је зато све теже да га се одрекнете.
Све док се и даље међусобно мрзите и свађате - посматрано са енергетске тачке гледишта, обоје и даље одржавате пат позицију. Онда када једно од вас двоје прво замоли, извине се, опрости или дође код те друге особе, тиме јој - у психолошком смислу признаје моћ, а уједно и свој пораз у међусобном сукобу, што на енергетском нивоу аутоматски за последицу има губитак све оне енергије, коју је до тада уложила у сукоб.

Када видите да се неко после победоносно окончане свађе осећа задовољно и моћно, знајте да је то због тога, јер је управо успео да сопственом енергетском систему упумпа додатну количину енергије, отете од свог пораженог непријатеља.

Од свих типова Енергетских Вампира, типови Свађалица и Навлакуша су нарочито вешти у кориштењу ових техника, те уз неопходну помоћ Хајкача спроводе је лукаво смишљеним животним ситуацијама, у којима је жртва присиљена да моли, извине се, опрости или дође прва.

bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 8:33 pm

НАСИЛНИ ВАМПИРИ - Злостављач
Ови вампири чине значајну групу Енергетских Вампира који се хране енергијама бола, патње и страха, и у њу најчешће спадају психопате, садисти и слични.

За разлику од Емоционалних и Љубавних Вампира који крађу животне енергије углавном остварују провокацијама, лукавошћу и завођењем, Насилни Вампири то чине злостављањем жртве.
Жртва је у дужем периоду изложена некој врсти психичког и/или физичког насиља, као основној стратегији отимања њене енергије. У том процесу Насилни Вампир користи све технике које су му притом неопходне, како би уништио и уклонио њен Его, који га једини и спречава у отимању енергије.

Насилни Вампири Еголенд доживљавају као џунглу у којој постоје две врсте бића: Ловци и Плен. Ловци су достигли свој статус развојем особина свог Ега до максимума, чиме су успели да се наметну и успоставе моћ на осталом већином, коју доживљавају као Плен. Зато сламање жртве увек представља постепен процес, током кога Насилни Вампир ужива у сваком његовом тренутку и при чему изнова проживљава онај атавистички осећај задовољства животиње, која халапљиво трга свој уловљен плен.


Међутим, уколико је жртва успела да на неки начин пружи отпор и избегне његово насиље, тада он уводи у игру Хајкаче. Као уосталом и у класичном лову, улога Хајкача се састоји у томе да сталним узнемиравањем и прогањањем изморе и ослабе пажњу жртве, што доводи до тога да она постане неопрезна и натерана право на Ловчеву заседу.

Неки од Хајкача такође припадају братству Ловаца, док је остала већина регрутована из редова Плена, који своје учешће у лову, правдају "праведним" разлозима.
Наиме, да би задржао статус успешног Ловца, Насилни Вампир себе често пута приказује као жртву, а своју жртву као Ловца. Ова - у основи једноставна техника замене, најчешће је толико успешна да он читав живот проведе као Насилни Вампир, а да притом уопште и не буде откривен. Због тога Хајкачи из редова Плена жртву прогањају са мржњом и суровошћу која је често пута једнака оној, коју према њој осећа и сам Насилни Вампир.

Други разлог за њихово учешће у насиљу, јесте потреба сваког Хајкача да унапреди свој статус у друштву и постане Ловац.

На крају да поменемо врло важну потребу сваког Злостављача, а то је - Алиби.

Алиби
Како би би успешно одржао улогу свог Глумца и представио себе као особу која не би ни мрава згазила, а камоли учинила какво гнусно дело, он с времена на време чини какво "добро дело", за које "случајно" сазнају сви његови познаници. Временом на тај начин Злостављач стиче такав углед и поштовање у друштву, који не остављају ни најмању сумњу у његово поштење и честитост.

Ова "добра дела", углед који њима стиче и оно што из тога произилази - а у у овим крајевима се зове "образ", представљају само први део Алибија.

Када се појави опасност да злостављање буде откривено онда он престаје са њиме, потпуно мења стратегију и сада почиње да жртву бомбардује добрим делима.

Као што својевремено није могла да спречи злостављање, жртва сада не може да спречи ни "добра дела", која злостављач спроводи преко Хајкача. На овај начин Злостављач жртви шаље поруку да је она - као особа, потпуно безвредна и да он о њој размишља као о некој ствари са којом може да се игра онако, како му то тренутно одговара.

На први поглед ова стратегија делује нелогично - јер ако жели да јој нанесе зло, зашто јој онда чини добра дела?

Разлог је једноставан.

Првом - "негативном" фазом психичког и физичког злостављања он жртву повређује и наноси јој зло.

Другом - "позитивном" фазом злостављања, он жртви наноси коначан ударац - убија јој истину о злостављању.


Све док поседује свест о томе да је жртва и да с друге стране постоји злочинац, особа некако и може да се носи са болом који јој је нанесен. Међутим, када јој Злостављач - "добрим делима" која јој чини преко Хајкача, отме и убије истину о злостављању, тиме јој избија и последњи ослонац живота.
Он је добар, несебичан, воли жртву и труди се да јој помогне, док је она при томе... чудна и помало незахвална, зар не?


Док за Злостављача ово представља фазу коначне победе, за њу то на неки начин представља "смрт Душе", после које често пута долази до појаве тешких болести и самодеструктивног понашања.


Истовременом комбинацијом смишљеног "доброчинства" и лажи он вас доводи у стање, где временом почињете да сумњате у себе и свој систем расуђивања, што и јесте његов основни циљ. Лакше и нормалније вам је да поверујете да се оно што се десило, уопште и није десило, јер не можете да схватите да је неко у стању да тако дуго и упорно лаже.
Барем ви то не бисте радили.

Злостављач је у овој игри упоран, јер он зна да је само питање времена када ће својим упорним лажима и глумом, успети да победи вашу Истину.
За разлику од већине људи, његов читав живот се заснива на лажима, обмани и злочинима, па зато он не сме ни по коју цену да допусти ни најмању пукотину и том здању. За њега ваш сукоб буквално представља борбу на живот и смрт у којој он већ има претходног искуства, док се ви први пут срећете са таквом ситуацијом, па нисте сигурни шта вам се уопште дешава и како треба да реагујете.


Везано за ово, врло је важно схватање да Истина није само језичка фраза коју олако употребљавамо, већ је то једна од три основне енергије од којих је изграђена Развојна Свест Душе, тј.ви, (остале две су Љубав и Слобода), па зато њено (ако допусти да се деси) "убиство", има разарајуће дејство на особу.

Уколико пак у томе успе, Злостављач обезбеђује савршен Алиби.

bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 8:35 pm
ВАМПИРИ МАНИПУЛАТОРИ - Контролор
Приликом упознавања са њиме, Контролор се од самог почетка позитивно и добронамерно понаша према вама и како у његовим поступцима не можете наћи никакву грешку, ви сматрате да он представља пријатеља кога сте тражили читавог живота. За то време он прави комплетну психолошку анализу ваше личности и на основу откривених недостатака, жеља и циљева, плете мрежу утицаја око вас, те као прави Господар Лутака повлачи конце ваше личности.
Притом он вуче потезе са промишљеношћу и хладнокрвношћу достојне највећих мајстора шаха, па би због своје детаљне промишљености од свих типова Енергетских Вампира, Контролор једини могао бити сврстан у категорију "интелектуалца".

Основна техника сваког Контролора састоји се у томе да створи ситуацију у којој ћете се ви према њему осећати као Дужник, како би на тај начин над вама успоставио сопствену контролу и моћ.
Стога вам повремено ставља до знања, да управо он представља особу која може решити већину ваших горућих проблема, а уколико их немате, он ће вам их - уз помоћ својих колега, створити. Да би вам живот кренуо на боље све што треба да урадите, јесте да му само допустите да вам помогне. Када напокон то и урадите, у прво време бићете задовољни оним што сте добили, те је стога природно да осећате одређену захвалност према њему.


Међутим, временом схватате да вас је Контролор том услугом "купио", те да постепено све више потискује ваш Его, успостављајући своју моћ над вама. Додуше, на први поглед све делује као да се између вас двоје ништа није променило, јер се он и даље према вама понаша добронамерно, осим што вас у редовним временским интервалима подсећа на то да сте његов Дужник, што почиње да вам смета. Временом постајете свесни да се ваш однос значајно променио, те да више нисте равноправни познаници и другови, већ је сада то однос надређеног и потчињеног.


Уколико пак покушате да се ослободите дужничког стиска којим вас држи, бићете у прилици да осетите сав бес, мржњу и суровост која лежи скривена испод маске финоће. Иако се ужасава физичког насиља, као нечег што је недостојно његовог интелектуалног нивоа, Контролор ће вам се осветити и повредит ће вас на начин, који често пута у многоме превазилази суровост Злостављача.
Он сматра да сте ви непоштени, јер сте прекршили договор који сте склопили с њим - чињењем услуге, он вас је "купио" на неодређено време, те стога ви представљате његово непослушно и одбегло власништво, које он мора "да доведе у ред".

Уколико сте пак упорни у томе да прекинете сваку везу са њим, одричући се и враћајући му при томе његову "услугу", чак ни то вас неће спасити његовог беса. Тек када вас у већој мери повреди и нанесе вам зло, оставиће вас на миру, сматрајући вас ионако безвредним његове даље пажње.ВАМПИРИ ИСПИТИВАЧИ - Прикрадач
Као основну стратегију свог деловања Прикрадач користи испитивање као начин за ваше психолошко (и енергетско) отварање, те кроз лак разговор и дружење сазнаје све важније догађаје из вашег живота. Истовремено ви о њему и даље не знате скоро ништа, а ако то и покушате, он ће вам испричати кратке лажи, које са његовим животом немају никакве везе. На овај начин - држећи вас у незнању, Прикрадач успоставља моћ над вама и истовремено краде вашу животну енергију.

Основна техника коју Прикрадач користи како би жртву отворио јесте - ћутање.
Уобичајена комуникација између две особе састоји се у међусобном разговору, са периодима ћутње између њих. За разлику од ових периода који су за време уобичајеног разговора природни, Прикрадач ћутњом ствара психолошку напетост која доводи до тога да жртва прва проговара, како би разбила створену напетост и сваки пут када прва проговори, тиме омогућава Прикрадачу да оствари што дубљу контролу над њом.

У енергетском смислу, на овај начин ваша аура постаје све отворенија, док је његова потпуно затворена па не долази до међусобне размене енергија, већ она тече искључиво у једном правцу - од вас, ка њему.
ВАМПИРИ ПЕДОФИЛИ - "ЧИКЕ СА БОМБОНАМА" И ПО НЕКА ТЕТА
Педофилија, инцест и енергетски вампиризам
Иако се педофилија и инцест - као противприродна и противзаконита сексуална заинтересованост усмерена ка деци, најчешће посматрају управо са те - сексуалне тачке гледишта, нипошто не би требало занемарити чињеницу да су они једним великим делом - свесни тога или не, усмерени на енергетско вампирисање детета-жртве.

Педофилија и инцест садрже у себи све елементе класичног енергетског вампирисања - завођење, застрашивање, (сексуално) насиље, успостављање моћи и одржавање контроле над жртвом.
Као главни и дугорочни проблем јесте то што Енергетски Вампир-педофил самим чином насиља и стварања трауме код детета-жртве успоставља енергетску везу са њим, путем које може и даље вршити на њега негативан утицај, чак иако оно није физички присутно.


Енерго-педофилија и енергетски вампиризам
Током историје човечанства забележени су случајеви да су владари доспевши у позне године, своје здравље, виталност и дуговечност "лечили" спавајући с децом или младим девицама. На тај начин су себи успешно продужавали живот за неколико деценија, а каквим последицама су због тога била изложена деца-жртве, историја то није прибележила.


И у данашњем друштву повремено долази до појаве енерго-педофилије, која може бити свесна или несвесна појава.
Једна од уобичајених техника енергетског вампирисања деце, јесте лежање или чак и спавање детета са особом која је знатно - чак и по 50-ак година старија од њега, при чему се најчешће заузима положај "кашике", где се дете налази са унутрашње стране.
Иако обоје на себи имају одећу или пиџаму, и поред тога што при томе не долази до сексуалног контакта или би чак и сама помисао на тако нешто била увредљива, таква врста телесне блискости аутоматски доводи до исисавања енергија из енергетског система детета, у енергетски систем старије особе.
Ово уопште није наивна појава, стога јер је дететов енергетски систем изузетно осетљив, па мало јачи губитак енергије може код њега изазвати озбиљне поремећаје и болести.

Разлике измедју педофилије и инцеста, и енерго-педофилије
Изгледа да постоје одређене разлике између педофилије и инцеста с једне стране, и енерго-педофилије с друге стране:

-> За разлику од педофилије чије су жртве најчешће деца супротног пола, код енерго-педофилије, жртва је најчешће дете истог пола, као и одрасла особа.

-> Код педофилије и инцеста може бити коришћено завођење или насиље, међутим, код енерго-педофилије користи се искључиво завођење.

-> Према статистици, педофилији и инцесту су склонији мушкарци, док је склоност ка енерго-педофилији - због веће енергетске сензитивности, вероватно више на страни жена.ВАМПИРИ НАМЕТЉИВЦИ
Наметљивац је врста Несвесног Енергетског Вампира, који вас својим досађивањем може натерати да просто искочите из сопствене коже или се чак и одселите из краја у коме живите.

Као што му име и каже, Наметљивц је упоран и он не зна шта значи реч „не“, а читаву ствар му олакшава чињеница што његове жртве углавном потичу из оне групе људи, који за сваког имају лепу реч и оправдање.
Стога он своју игру почиње лагано и опрезно, упућујући вам мале, безазлене захтеве за помоћ, док ће се истовремено трудити да вам и он сам учини какву услугу, како би и на тај начин учврстио везу са вама, успут правећи од вас Дужника.

Однос који гради са вама може бити двојак: крајње добронамеран или добронамеран и истовремено благо претећи, што зависи од тога како вас је рангирао на лествици моћи.

Нешто што сте у почетку доживљавали као благи осећај непријатности, временом прераста у стрепњу, па и у отворени страх од његовог очекиваног (и неизбежног) доласка, јер Наметљивац честим и упорним досађивањем постепено и неприметно руши једну за другом психолошке (и енергетске) одбране, које вам служе како би одржали нетакнутим свој Лични Простор.
Лични Простор је физичка зона коју испуњавају ваше Животно, Емоционално и Мисаоно Тело и у коју пуштате само проверене особе, оне који вам - гледано са психолошко/енергетске тачке гледишта одговарају, док све остале држите изван ње - на дистанци.

Стога, стално досађивање врло брзо руши психо/енергетске ограде засноване на Слободној Вољи, остављајући вас потпуно отвореним и рањивим, што Наметљивац користи свесно пројектујући своју Личну Моћ у ваш небрањени енергетски систем, чиме вас додатно повређује. Ваши покушаји да му ставите до знања да је непожељан он врло вешто избегава, не пружајући вам при томе никакав разлог на основу кога бисте могли прекинути дружењ, а када се напокон одлучите да га директно замолите да вас на извесно време поштеди свог присуства, тешко да ћете постићи већи успех.
Увидећете да је ваш страх – да ћете га тиме увредити, био потпуно неоснован, јер ће ваш захтев дочекати са омаловажавајућим (под)осмехом родитеља већ навиклог на повремене несташлуке мале деце.

Сморени од свега - као и многи пре вас, и ви ћете се веровато упитати шта сте то у животу скривили, да бисте били кажњени њиме?
Ваша кривица је јасно уочљива: зрачите искреном добронамерношћу, праштањем и несвесном жељом да љубављу - барем незнатно, залечите ране ове планете.

С његове тачке гледишта, то је већ озбиљна кривица.

bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 8:43 pm
АУРИЧНА ОПНА
Из описа ових неколико типова Несвесних Енергетских Вампира, произилази да је за сваког вампира најважније да пробије и уклони вашу Ауручну Опну, која представља јаку енергетску заштиту.
Као што љуска штити садржај јајета, тако и аурична опна штити енергетски систем од губитка и цурења енергије. Ауричном опном управља и у доброј мери је сачињава Его, па зато његово "сламање", "уклањање" и "отварање", представљају неопходан услов за успешно енергетско вампирисање, те сваки вампир има сопствену стратегију и технике које при томе користи.

Није на одмет да још једном поменемо недовољно познату чињеницу, да психолошке реакције представљају свестан израз несвесних енергетских процеса, који се стално одигравају међу људима. Како због ниског нивоа развоја свести на коме се човечанство тренутно налази, нисмо у стању да опажамо своју и енергије људи са којима ступамо у контакт, то их доживљавамо на нама доступном нивоу - као психолошке реакције Ега.

Самоодбрана
Као успешна одбрана од Несвесних Енергетских Вампира врло је ефикасан савет дат у књизи "Целестинско пророчанство" Џејмса Редфилда. Када осетите и препознате да нека особа користи неку од техника психолошких манипулација како би над вама успоставила моћ и вампирисала вашу животну енергију, отворено је суочите са тиме. Реците јој: "Да ли ти то покушаваш да ме запласиш"?, "Да ли ти то покушаваш да успоставиш моћ надамном"? или било шта друго, што доживљавате као напад и угрожавање вашег интегритета.
Овакво отворено суочавање у корену прекида мрежу психолошких манипулација, које вампир користи за успостављање моћи над вама.


Телефонско узнемиравање које Енергетски Вампири често употребљавају, нипошто није наивно и може у значајној мери оштетити вашу ауричну опну. У том случају не јављајте се на позиве без идентификације броја, а додатни проблем се састоји у томе, што уколико узнемиравање долази са броја са идентификацијом позива, полиција чак ни у тим случајевима неће реаговати, осим у случају када вам је упућена отворена претња смрћу, што Енергетски вампири никада не чине.
Зато узнемиравање пријавите вашем телефонском оператеру, који ће му упутити обавештење о праћењу његових позива и послати упозорење о искључењу броја из мреже, уколико вас још једном назове. Ако његов позив долази са мреже другог оператера, тај захтев ће проследити њима.

Уколико све ово због неажурности оператера не да ефекта, колико год да вам је то непријатно понекад и ви "окрените" њега, искључивши при томе своју идентификацију. Када добијете везу немојте ништа говорити, немојте га мрзети и "слати му менталне наредбе" да престане да вас узнемирава, већ га суочите са једном од његових техника - ћутањем.
Никада не допустите себи да ово самоодбрамбено "узнемиравање" траје дуже од 5-6 секунди по позиву и немојте га узнемиравати више пута, него што он узнемирава вас, мада ћете осетити потребу за тиме.

Физичко узнемиравање је много опасније јер је при непосредном физичком контакту - због прожимања аура, енергетско вампирисање олакшано. Ово је посебно опасно када су активирани Хајкачи, који својом бројношћу могу да вам нанесу озбиљну енергетску штету на аури.
Додатни проблем чини то, што ви немате никакав "физички доказ" да се узнемиравање уопште дешава - Хајкачи вам скоро никада директно не прете, већ су то увек двосмислене примедбе и коментари, некада су намрштени, често пута делују љубазно, док често пута само - ћуте.

Оно што се притом одиграва на енергетском нивоу, потпуно је у супротности од њихове лажне спољашности јер при томе пројектују енергују своје мржње ка вама, те с обзиром да је у питању већи број особа које то чине свакодневно, тиме озбиљно оштећују вашу ауричну опну, отимајући вам узгред животну енергију. Сваким новим доласком пуне се вашом енергијом и постају јачи, док се ваше здравствено стање све више погоршава.

Ефикасну одбрану од ових напада представља њихово фотографисање. Користите свој мобилни апарат или неки од јефтиних фото-апарата и изненадићете се колико је ово успешна техника самоодбране. Ово фотографисање ће их узнемирит и натерати да бурно реагују због тога, за шта немају никаквог основа јер вам важећи закон то не брани.
Устрајте на свом праву да се бавите уметничким фотографисањем суграђана са којима долазите у додир, а уколико њима то смета, онда нека избегавају објектив вашег апарата и вас.

bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 8:44 pm
СВЕСНИ ЕНЕРГЕТСКИ ВАМПИРИ

Свесни Енергетски Вампири представљају особе које су у потпуности упућене у процес енергетског вампирисања и које при томе користе тачно одређене технике намењене вампирисању, док се њихова обука обавља под вођством и надзором "учитеља" групе којој припадају.

За разлику од Несвесних Енерегетских Вампира чији ефекти могу бити половични, Свесни Енергетски Вампири због разумевања читавог процеса и услед познавања техника енергетског вампирисања - које се углавном заснивају на ејдетској способности замишљања свих пет чула, постижу скоро 100% успех.
Особа која је изабрана за жртву најчешће не успева да схвати и објасни себи шта се то догађа са њом и чему је изложена. Свесна је само огромног бола и неке злонамерне силе, која је притиска и разара њену психу, црпећи јој при томе животну енергију. Уколико пак покуша да објасни шта јој се дешава и затражи помоћ од својих пријатеља, биће дочекана са неверицом и слабо прикривеном сумњом у њено душевно здравље, што је оставља самом и препуштеној немилости вампира.

Многи Свесни Енергетски Вампири немају нимало милости према жртви, већ разарају њен енергетски систем у толикој мери, да је често пута отерају у лудило и самоубиство. Ово последње се нипошто не дешава случајно, јер самоубиством жртве Свесни Енергетски Вампир отима и присваја сву њену енергију, уместо само једног мањег дела уколико она остане жива, а "оштећена".

Постоје два основна типа Свесних Енергетских Вампира и то:
- Психокинетички Вампири и
- Астрални ВампириПСИХОКИНЕТИЧКИ ВАМПИРИ
Основу сваког Психокинетичког Вампира представља Лична Моћ Ега и сваки пут када увећа енергетски потенцијал своје Личне Моћи, самим тиме расте и појачава се и његова Психокинетичка моћ.
Психокинезу бисмо могли описати као "способност особе да сакупи своју животну енергију и мисаоно је усмери ка одређеној особи, ствари или идеји, како би на тај начин остварила неку промену и рад на њима".

Ури Гелер ову моћ користи за савијање кашика, док Психокинетичком Вампиру она служи како би на једноставан и ефикасан начин разбио Ауричну Опну жртве. За разлику од психолошких манипулација Несвесних Енергетских Вампира, ово је бржи и "чистији" начин енергетског вампирисања, чија се снага увећава сваким новим присвајањем енергија жртве.
Временом Психокинетички Вампир постаје нека врста енергетске црне рупе, која самим својим присуством одузима енергије других људи.

За овај тип енергетског вампирисања од пресудне је важности физичка присутност и визуелни контакт са жртвом, и у народу је познат као "урокљиве очи".АСТРАЛНИ ВАМПИРИ
Овај тип вампира своје дејство остварује пројекцијом своје свести ван физичког тела, и то на Етерички ниво физичког плана или пак на Астрални план.

Етерички напад се одиграва за време вашег будног стања и нарочито током успављивања - када сте још "ни на небу, ни на земљи", што Астралном Вампиру олакшава деловање.
Уколико се деси да док се бавите уобичајеним дневним активностима осетите (сензитивне особе то могу) да је у току етерички напад на ваш енергетски систем, одмах урадите медитацију за јачање ауре (или молитву за заштиту у оквиру ваше религије) и замолите своје духовне водиче (уколико сте успоставили контакт са њима) за енергетску заштиту.

Уколико се Етерички напад деси током успављивања, чим осетите прве симптоме напада обавезно се одмах разбудите, јер ћете тиме прекинути његово негативно дејство и урадите медитацију или молитву за заштиту, као у претходном случају.

Астрални напад се одиграва током сна, на Астралном плану, када сте и сами при пуној свести. Због тога су у овом случају опасности по вас много мање, јер ако немате никакав други излаз, једноставно ћете побећи у своје физичко тело и пробудити се, што аутоматски прекида негативно дејство напада Астралног Вампира.


Самоодбрана
Када је у питању Етерички напад, осим медитације за заштиту током будног стања и моменталног буђења током успављивања, постоји поступак који вам на дуже стазе може значајно увећати проток енергија у аури, и тиме у одређеној мери спречи качење Астралног Вампира за вашу ауру и чакре.

Два најлакша места за качење и продор у енергетски систем јесу: Соларна чакра и Развојна Свест Душе.
Положај соларне чакре добро је познат - она се налази на дну грудне кости, док се Развојна Свест Душе налази између срчане и грлене чакре - можда нешто близе срчаној.

Када кренете на спавање, легните на леђа и ставите јастук тако да вам глава, врат и рамена буду мало уздигнутији у односу на тело, затим ставите леви длан на Развојну Свест Душе, а десни на Соларну чакру.
Не оптерећујте се тиме да нађете 100% тачно место где се оне налазе, јер од тога не зависи успешност поступка - не силите себе и ваш енергетски систем ће сам поставити дланове руку, тачно тамо где они треба да буду. И то би било све.

Овај поступак није "техника", те стога није потребан никакав ментални напор или комбиновање са техникама које сте раније већ користили, јер би било какво Его-уплитање само омело и ослабило природан проток енергија вашег бића.
Многе особе тешко прихватају чињеницу да нешто може бити ефикасно, а да при томе "оне саме ништа не раде". Такође тешко прихватају могућност да осим њиховог Ега постоји Свест или Интелигенција, која је паметнија од њих самих ("Знаш ли ти бре ко сам ја?!) или која је - у немерљивој количини, усмеренија на Добро, него што су то они. Она постоји и то је Душа.

Овим поступком - иако делује превише једноставан, омогућавате размену и самоисцељење енергија унутар сопственог енергетског система, те постепено јачате везу са својом Душом.

Због различитог енергетског поларитета између мушкарца и жене, те између десноруких и леворуких особа, дланове поставите на следећи начин:

- мушкарци: леви длан на Развојну Свест Душе, десни на Соларну чакру, а уколико сте леворуки, онда супротно од наведеног,

- жене: леви длан на Соларну чакру, десни на Развојну Свест Душе, а уколико сте леворуки, онда супротно од наведеног.

Још једном да напоменемо да ово није ни вежба, ни техника - па је стога не можете радити погрешно.
Уколико један или оба длана "сами од себе" заузму другачији распоред или се помере на неку другу чакру или део тела, оставите их тако, јер ваша интуиција најбоље зна где вам је тренутно најпотребније исцељење.
Током успављивања немојте себе присиљавати на укоченост, мислећи да је она неопходна за добар ток енергија, јер није - слободно мењајте положај тела као што то радите и обично.
Немојте мислити да ако дуже останете будни - држећи дланове на чакрама, да ће успех бити бржи, јер неће.

Немојте себе силити ни на шта - јер је то израз вашег Ега. Душа не трпи никакву присилу.

Визуализације
За оне којима је ближа употреба техника визуализације, већина извора са нета саветује замишљање "ауричног звона" или "ауричног јајета" у одређеној, најчешће белој боји. Такође се препоручује замишљање сечења "пипака" помоћу којих се каче за ауру и исисавају животну енергију жртве.
Нажалост основни недостатак ових техника је у томе, што жртва углавном и није свесна чему је изложена, а често пута је у таквом психичком стању да јој је немогућ било какав озбиљан ментални напор и концентрација, које замишљање одбрамбених визуализација захтевају.

С друге стране, Свесни Енергетски Вампири најчешће не нападају особу која поседује природно јаку или вежбом ојачану ауричну одбрану, већ проналазе жртву чију је ауру врло лако разбити и чији ће отпор при томе бити безначајан.

Уколико сте и сами жртва Свесних Енергетских Вампира, у одређеној мери може вам помоћи разумевање и прихватање чињенице, да оно што се дешава са вама није производ ваших умишљених халуцинација или почетак менталне болести, већ стваран енергетски напад усмерен на вас, са намером да вам се нанесе зло и отме део ваше животне енергије.


* * *

Списак Енергетских Вампира који су овде приказани није коначан, а они су ради лакшег разумевања описани као чисти типови, док се у природи то ретко среће, јер сваки вампир има свој основни тип енергетског вампирисања, али врло често комбинује и друге.
Ово се нарочито односи на Психокинетичког Вампира, чије заједничко коришћење психолошких манипулација и психокинетичке моћи, често доводе до озбиљних болести и смртоносног исхода код жртве.

Нажалост и поред тога што смо већ закорачили у 21. век, сваки разговор о енергетском вампиризму и сличним темама од стране већине људи доживљава се са благом неверицом, а особа се - без обзира на степен образовања, етикетира као сујеверна.
Па и поред тога, у задњих 15-ак година у свету се све више сензитиваца и духовних исцелитеља бави проблемом енергетског вампирисања, а све је већи број лекара ( M.D. Јudith Orloff, Dr. Bruce Goldberg...) који су имали довољно храбрости да своје каријере посвете објашњењу овог феномена.

На крају да напоменемо да је врло тешко проникнути у мотиве и побуде које нагоне Енергетске Вампире на своје деловање. Можда могуће објашњење представља прекид везе са енергијама Душе, праћен исконским циљем сваког Ега - потребом за Моћи, Вечном Младошћу и Бесмртности.
Boki
Boki
Muški
Bik Koza
Datum rođenja : 07.05.1967
Godina : 53
Lokacija : Leva obala Dunava - ( pasivni krajevi BGD )
Poso/dokolice : za ne pozeleti nikom
Raspoloženje : uglavom dobro sto i vama zelimo
Datum upisa : 10.08.2009

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 10:42 pm
Auu, ala si ti ovo prostudirala... svaka cast. Moja zivotna prica. Pozdrav, Magnet za karakondzule Very Happy
P.S. ne znam samo kako ostade ziv do sad Neznam
bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 11:35 pm
Ima na netu zaista puno sajtova koji govore o ovome (Arkona, Isceljenje trauma...), pogledaj, raspitaj se, pozovi, zakaži....
Ako ne možeš sam da nađeš, zovi taxi Very Happy

Bez zezanja, pravi duhovni razgovor, sa pravom osobom, može mnogo pomoći, jer to su stvari duše... aha
Boki
Boki
Muški
Bik Koza
Datum rođenja : 07.05.1967
Godina : 53
Lokacija : Leva obala Dunava - ( pasivni krajevi BGD )
Poso/dokolice : za ne pozeleti nikom
Raspoloženje : uglavom dobro sto i vama zelimo
Datum upisa : 10.08.2009

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 11:42 pm
lepi, nemam ja problem. to je davno iza mene a sad sam sretno sam i slobodan. Feniks (samo od sekire mogu da izginem)
bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Avg 31, 2010 11:51 pm
Bravo lave! ok
bezobradjanka
bezobradjanka
Ženski
Ribe Peto
Datum rođenja : 11.03.1969
Godina : 51
Lokacija : bg
Raspoloženje : uvek
Datum upisa : 26.07.2010

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

taj Uto Sep 14, 2010 10:01 am
Energetski vampirizam


Energetski vampiri postoje i svuda su oko nas. Mogu da postoje kao mediji, elektronski ili štampani. To je posebna priča. Kompletan marketing kao pojava je u stvari energetski vampirizam, izvlači od vas novac, pažnju, tera vas da kupujete ono sto ne želite, televizija je najveći energetski vampir, uzima vam vreme, ali nešto daje i za uzvrat. Postoje pravila nepisana, naravno. Energetski vampir bez obzira da li je to osoba, politička stranka, medij, knjiga, film, ostavi u vama pustoš, postajete bolesniji, siromašniji, osećate se bedno, nemoćno, glupo, bolesno. To su pravila, mozda je i facebook energetski vampir, ali internet kao takav kao i tv i uostalom sve sto predstavlja kolektivni vampirizam nešto i nudi, na vama je da odaberete.Vrlo su opasni politički, finansijski vampiri, ceo jedan politički pokret predstavlja energetski vampirizam, svaka vrsta revolucije, čak i kada su motivi plemeniti. Nema revolucije koja nije uzela danak. Da ne komentarišem stanje kod nas gde je energetski prostor strahovito zageđen. Ali nije nista bolje ni na zapadu, za utehu ako je to uteha.
Energetski vampirizam postoji u međuljudskim kontaktima i na nivou porodice u ljubavnom odnosu. Sve dok ne postoji razemena energije u kojoj svako dobija jedna strana je energetski vampir.
Kako se to radi i kako ga prepoznati ? Energetski vampir baca udicu, dobro vas poznaje, bolje rečeno oseća, ima njuh da oseti gde vam je slaba tačka i ima kanal do vaše duše. Vi se na to upecate i počinje polemika, rasprava ili zavodjenje. Ima i toga. Posle kontakta sa energetskim vampirom osećate se glupo, uvek imate osećaj da ste bili isprovocirani da niste rekli šta je trebalo da ste ispali budala. On ostaje moralni pobednik jer se superiorno smeška i ma koliko mu nešto dokazivali on u argumentaciji ide ispod nivoa vaše ličnosti da bi i vas spustio na taj nivo.Pošto ste napadnuti vi se branite i spuštate se sve niže i niže, pokušavate da mu nešto dokažete što on već zna i koristi upravo to kao oružje protiv vas.
Kako se boriti ? Ne pecati se, skretati temu, ako treba spremiti se za razgovor sa tom osobom, pre susreta koji su često neminovni sa onima koji nam ne prijaju, što je najbolji pokazatelj da li je za nas neko energetski vampir ili ne, udariti ga tamo gde je najosetljiviji. Koliko da zna s kim ima posla. Postavljati mu sva ona pitanja koja negde njega bole ili su mu neprijatna. Zaspiti ga pitanjima da ne stigne da on pita vas, obično vas pita ono što vas boli.
Nikako ne dopustiti da vas isprovocira i uvuče u raspravu o nečemu o čemu vi inače ne biste raspravlajli.
Energetski vampir voli da vas zagrli, da vas dodiruje u vidu prijateljskog tapšanja po ramenu.
Svaki čovek poseduje u sebi dozu vampirizma koje nije svestan i svaka potreba za ljubavlju je na neki način "uzimanje" ali mora da postoji i "davanje".

Ako vas nečije prisustvo ispunjava nezadovoljstvom, posle susreta sa tom osobom ste malaksali, ona ode,vi ne možete da zaspite, vrte vam se po glavi njene priče, ili i dalje imate utisak kako da sa njom polemišete,ako je tako, bili ste u društvu energetskog vampira.

Energetski vampiri imaju kao po pravilu svetle oči,mogu biti i zelenkasto žućkaste, tačkaste često imaju staklast pogled. Retko ih razotkrijete na prvi pogled jer mogu biti vrlo ljubazni, slatkorečivi.Naravno to nije pravilo ali često ne možete da im odolite koliko su “divni”.

Jedan uvek više pati

Energetski vampirizam u ljubavi

Nesrećne ljubavi mogu biti rezultat energetskog vampirizma, naravno nesvesnog, tu se ne radi o svesnoj zlouptrebi jer tada se ne radi o ljubavnom energetskom vampirizmu nego o koristoljubivosti.

Ljubavni energetski vampir uopšte nije svestan da se tako ponaša. Može biti izuzetno ljubazan, zaljubljen ili misli da je zaljubljen, partener mu je drag ali u ključnim momentima kada treba da postoji “nas dvoje” on se opredeljuje za “ja”. Tada, nezavisno od patnje koju može da prouzrokuje drugoj strani on ostaje na svom “ja” ma koliko pretpostavljao ili znao da druga strana pati. Ljubavni energetski vampir ne nudi utehu on uzima od vas vašu ljubav, dobrotu, možda i novac, vreme, vi ste mu podrška, zaljubljeni ste u njega ali vampiru nikada dosta. Ostaviće vas onda kada vi očekujete nešto za uzvrat kada počinjete da mu nešto zamerate kada shvatite da nemate s njegove strane potreban energetski doping u stvari shvatate da vam ne pruža konkretne dokaze da vas voli. Nije u stanju da se odrekne ničega radi vas, slepo sledi svoj put i vi shvatite da ste sve vreme bili njegova senka.

Kako da znate da li ste u ljubavnoj vezi sa energetskim vampirom ?

Da li možete bez njega ili ne ? Da li vam je bolje bez njega ? Da li patite bez njega ?

Strah i nesanica - dokaz da ste žrtva energetskih vampira

Nažalost u ljubavnom energetskom vampirizu, “žrtva”uglavnom ne može bez svog vampira.Zato što za razliku od svih ostalih vrsta vampirizma gde vampir “gađa” vaš ego, vašu sujetu, vaš ponos, ljubavni energetski vampir prodire do najfinijih i najtananijih kompleksa i manjkavosti vaše duše. Za njega nikada nećete biti dovoljno lepi, dovoljno pametni, uspešni, on će uvek imati šta da vam zameri. Ali dobra strana ove vrste vampirizma je što će vas motivistati po prinicipu “preživeti ili umreti” da ipak preživite i da se izborite sa svojim kompleksima. Tada on više neće moći da vas povredi, vi ćete otići dalje. Posle svakog raskida, naročito bolnog može se postaviti pitanje da li je bio u pitanju energetski vampirizam. Vampir je bio onaj koji se kasno setio da treba da sačuva svoju “žrtvu”, pustio ju je niz vodu, žrtva je “procvetala” a on je ostao bez izvora svoje energije.

Jedan od "dokaza" da smo pod uticajem žrtve energetskog vampirizma je i fizička bolest, psihičke smetnje, depresija, strah. Ako se dva "vampira" vole oni naizmenično uzimaju ulogu žrtve i "vampira". Oboje su bolesni, možda fizički, možda psihički, pate od bolesti zavisnosti, uzimanja droge, alkohola.

Da li ste vi možda bili energetski vampir? Malo koja osoba nije to bila u nekoj od ljubavnih veza, bar malo, bar ponekad. Znaćete ako vam ta osoba nedostaje a nemate pravi jasan razlog zašto. Ako se posle raskida osećate sve bolje i bolje, bili ste žrtva energetskog vampira. Ipak, to u većini slučajeva ne umanjuje vrednost vaše ljubavne priče.

Jasminka Holclajtner
http://www.astrozenit.com/magazin/2363-energetski-vampirizam
Sponsored content

Energetski vampirizam Empty Re: Energetski vampirizam

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu