Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Vreme seks bombi (ne)prolazi Empty Vreme seks bombi (ne)prolazi

taj Ned Jan 02, 2011 5:45 am
Silikonske grudi i usne, ekstenzije za kosu i još mnogo toga... To su merila američke lepote i neophodna sredstva u sticanju novca, slave i statusa. Ali, da li se žene koje izgledom žele da ostvare svoj san ipak zbog nečega nekad pokaju?

Kritike okoline
Jedan od svežijih primera su ljubavnice najpoznatijeg igrača golfa na svetu - Tajgera Vudsa. U tom takmičenju za pet minuta slave najbolje se kotirala Rejčel Ačitel, koju su tabloidi proglasili "Tajgerovom ljubavnicom br. 1" - najviše zbog senzualno napućenih (silikonskih) usana, zgodnog (hirurgijom prepravljenog) tela i raskošne (veštački produžene) kose. I, kaje li se Rejčel zbog nečega? Pa, sudeći prema nekim njenim izjavama, zbog mnogo toga. "Duboko me vređa ono što ljudi misle o mom fizičkom izgledu", kaže Rejčel. O njenim usnama se naširoko pričalo, a prepravljene su u Las Vegasu, po ondašnjim merilima privlačnosti. Nakon godinu dana, Rejčel je izvadila silikone iz usana, ali priče o njenom izgledu nisu prestale. "Svi pričaju o mojim velikim usnama, ali one uživo ne izgledaju tako. Ja sam sklona da ih pućim, i to je tajna njihove punoće." Naravno, sve žene koje dođu u žižu interesovanja javnosti zbog seksualnih veza sa poznatim muškarcima izložene su procenjivanju i kritikama, obično negativnim. No, u slučaju Rejčel, još dve Vudsove ljubavnice (bilo ih je navodno 15!), kao i mnogih drugih devojaka koje su se našle u istoj situaciji, fizičke transformacije su rezultat višegodišnjih sukcesivnih poseta očigledno drugorazrednim hirurzima. Neminovno, krajnji ishod učestalih promena izgleda je sličan, nimalo suptilan fizički tip, ili, kako ga je okarakterisao jedan holivudski plastični hirurg: "To je klasičan tip ljubavnice sportista, koji izgleda kao kombinacija Beti Bup i Barbike." Ove žene obično imaju prenaglašene telesne karakteristike - prevelike grudi i usne, izraženu liniju vilice i neprirodno uzan struk. To je zapravo jedna iskrivljena, zmijolika figura Merilin Monro!

Put bez povratka?
Iako je ovakav prilično stripovski izgled rezultat višegodišnjeg ulaganja u kreaciju nove ličnosti, on ipak ne objašnjava zbog čega su ove žene uopšte krenule na put do sopstvene karikature. U slučaju Rejčel, bio je to snažan uticaj egzotičnog okruženja Las Vegasa u kojem je tada živela. "U to vreme, velike grudi bile su norma u Las Vegasu. Tada mi se to jako dopalo. Ali, u ovim godinama mi se ne sviđaju," kaže Rejčel, koja sada ima 35 godina i kaže da razmišlja o operativnoj korekciji grudi. Ako se zanemare geografske, sociološke i druge odrednice, jedan od motiva, koji je izgleda zajednički svim ovim ženama, jeste duboko i hronično nezadovoljstvo sopstvenim izgledom i nedostatak samopouzdanja. Zbog toga se upuštaju u operaciju za operacijom, korekcije korekcija. Nijedan rezultat nije dovoljno dobar i uvek postoji još nešto da se popravi. Tokom serije transformacija, mnoge od njih gube osećaj za realnost, a na kraju ovog mukotrpnog puta obično se javlja kajanje zbog većine zahvata kojima su se podvrgle. No, pravac kojim su krenule, bez obzira na to da li se kaju ili ne, obično određuje i zadržavanje na istom putu. S druge strane, interesantno je da većina muškaraca sa kojima su ove žene bile u vezi nikada nisu zahtevali da se one podvrgavaju estetskim zahvatima. To se verovatno može objasniti činjenicom da su "profesionalne ljubavnice", u trenutku kada su započele vezu, već formirale izgled koji žele muškarci preljubnici. Ako govorimo o sportistima i njihovom ljubavnom životu (izvan zvaničnih veza), važno je napomenuti specifičnu psihologiju ovih ljudi. Sportisti vole da pobeđuju i beleže rezultate, kako na terenu, tako i u odnosima sa ženama. A u ovoj areni, glavni oponenti nisu članovi protivničkog tima, nego kolege iz svlačionice. Ko osvoji veći "trofej-ženu", taj je potentniji muškarac. No, psihološki gledano, zanimljivije su žene koje privlače takvi muškarci i koje čine sve, uglavnom po visokoj ceni, da bi došle do njih. Takve priče najčešće nemaju lep kraj, a posledice su višestruke. Teško je osećati poriv da se ostvari fizičko savršenstvo, jer ono nije moguće. A odluka da se neko prodaje isključivo na osnovu izgleda je uvek tužan izbor, čiji rezultati traju koliko i trendovi, mladost i mogućnosti plastične hirurgije.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Vreme seks bombi (ne)prolazi Empty Re: Vreme seks bombi (ne)prolazi

taj Ned Jan 02, 2011 5:46 am
Otrežnjenje
Neke od ovih žena se i otrezne, makar i kasno. Iako su uložile mnogo u ostvarenje onoga što su verovale da je njihov životni cilj, mnoge starlete ipak dožive šok kada se nađu u novinama - obično zbog skandala izazvanog vezom sa nekim poznatim muškarcem. Ova negativna pažnja koja nemilosrdno secira svaki deo njihovog tela nije laskava. Malo je njih koje će nastaviti istim životnim putem i iskoristiti situaciju na pravi način. To je verovatno i prelomni trenutak, u kojem za neke stiže otrežnjenje. Od tri Vudsove ljubavnice, koje su bile najviše eksponirane u tabloidima, samo je jedna zadovoljna efektima skandala na njen život. Druga je izjavila da se više nikada neće podvrgnuti zahvatima plastične hirurgije, a treća, najčešće spominjana Rejčel, nedavno je odbila ponudu da se pojavi na naslovnoj strani magazina Playboy. Odlučila je da gostuje u novoj sezoni emisije Celebrity Rehab na VH1 TV kanalu. "Jednostavno, odlučila sam da Playboy nije prava stvar za mene. Nije mi potrebno da čitavom svetu pokažem ostatak svog tela", objasnila je Rejčel svoju odluku. "Da, postajem mnogo ozbiljnija osoba. Ali, svesna sam da neće biti lako pronaći pravu osobu sa kojom ću voditi miranživot." Skandal se loše odrazio i na njenu porodicu, sa kojom je ponovo uspostavila odnose tek kada su se strasti smirile. I treća Vudsova top-ljubavnica Veronika Danijels doživela je istu sudbinu kada su u pitanju reakcija javnosti i posledice na njen privatni život. Ipak, ona ne želi da raskrsti sa dosadašnjim životom. Ona zapravo pokušava da izvuče što više za sebe iz skandala. Nedavno je napisala autobiografiju i priprema promociju svoje linije donjeg veša. "Linija će se najverovatnije zvati Ljubavnica, ali još nisam sigurna", kaže Veronika. "Ionako me svi tako zovu, pa zašto to onda ne bih unovčila." I, kakav je zaključak? Pa, svakako nije neočekivan. Od kada je sveta i veka, bilo je i biće žena koje teže fizičkom savršenstvu i koje pokušavaju da to iskoriste u odnosu sa muškarcima. Takođe uvek će biti muškaraca-lovaca na "trofeje", koji su spremni da za njih plate. I, javnost će uvek reagovati zgražavanjem, osudama, a ponekad i prikrivenom zavišću. Promenili su se samo scenografija i kostimi.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Vreme seks bombi (ne)prolazi Empty Re: Vreme seks bombi (ne)prolazi

taj Ned Jan 02, 2011 5:50 am
Uticaj oblina

Reč "bimbo" prvi put je upotrebljena 1919. godine, sa ciljem da opiše
neprivlačnog i sasvim običnog muškarca. Ali kasnije je to postao
antifeministički, omalovažavajući izraz za žene.

Vreme seks bombi (ne)prolazi Sex-bomba-3
1930. Crtač stripova Majron Grim Netvik kreirao je Beti Bup
- crtani lik devojke ograničenih intelektualnih sposobnosti. Autor ovog
simpatičnosmešnog, svetski poznatog lika, jednom je prokomentarisao:
"Iako Beti nikada nije bila vulgarna, niti se opskurno ponašala, uvek je
sugerisala nešto što može da se sažme u jednoj reči: seks!"

1940. Na nekim američkim vojnim avionima, tokom Drugog svetskog rata, bile su naslikane žene obnaženih grudi.

1953. Američka striptizeta Evelin Vest,
poznata po tome što je osigurala grudi u londonskom Lojdu, zvanično je
promenila svoje ime u Evelin "50.000 dolara vredno poprsje" Vest.

1959. Merilin Monro igra lik mazne pevačice Šugar Kejn u legendarnom filmu Neki to vole vruće.

1968. Vragolasta i uvek nasmejana "bikini devojka" Goldi Houn počela je da nastupa u popularnoj američkoj emisiji Laugh-In. Razumljivo, zasenila je sve u studiju.

1987. Američka komičarka i pevačica Viktorija Džekson,
poznata po učešću u popularnoj komičnoj seriji Saturday Night Live, na
NBC kanalu, strgnula je suknju sa sebe tokom izvođenja pesme Zato što nisam bimbo u jednoj epizodi.

Vreme seks bombi (ne)prolazi Sex-bomba-4
1992. Pamela Anderson postaje član filmske ekipe TV serije Baywatch.

1994. Playboy zečica En Nikol Smit udaje se za milionera Dž. Hauarda Maršala. On je tada imao 89, a ona 26 godina.

2003. Džesika Simpson se javno blamira u svom rijaliti šou, otkrivajući da ne zna da je izraz
"piletina iz mora" (Chicken of the sea) zapravo stari naziv za tunu. Ona je stvarno mislila da se radi o piletini iz mora!

2004. Knjiga Confessions of an heiress: A Tongue-In-Chic Peek Behind the Pose
postaje bestseler. 2008. Roditelji u Britaniji protestuju protiv igre Miss Bimbo na internetu, u kojoj devojčice kupuju silikone za uvećanje grudi, fejslifting i pilule za mršavljenje.

Vreme seks bombi (ne)prolazi Sex-bomba-5 2010.
Američka starleta Hajdi Montag otkriva da je u jednom danu izdržala čak deset hirurških korektivnih zahvata!
Sponsored content

Vreme seks bombi (ne)prolazi Empty Re: Vreme seks bombi (ne)prolazi

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu