Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Erogene zone Empty Erogene zone

taj Pon Jan 10, 2011 4:37 am
Šta su erogene zone?
Postoji nekoliko mišljenja o tome šta je erogena zona. Nama najpoznatije je ono koje kaže da su erogene zone određene oblasti na ljudskom telu koje podstiču seksualnu želju

Kultura diktira erogenu zonu
Erogene zoneVerovali ili ne, erogene zone se razlikuju od kulture do kulture! Recimo Azijati erogenom zonom kod muškarca smatraju zadnji deo vrata, ispod potiljka, dok su Evropljani osetljiviji na struk.
Žene sa Zapada podebljavaju i boje usne u crveno, kako bi one podsećale na usmine ženskog polnog organa, dok Kineskinje najviše cene malo stopalo, koje zapravo podseća na vulvu.
U Polineziji je običaj da se tetoviraju butine ili zadnjica kod devojaka spremnih za udaju, dok u Africi recimo, ovim devojkama prave ožiljke po telu, a sve to se radi u svrhu povećanja seksualne privlačnosti za suprotni pol.

Modni trend erogenih zona
Naučnik Džems Lover je proučavao istoriju garderobe i utvrdio da se moda menjala tako što su odevni predmeti otkrivali ili pokrivali određene erogene zone, koje su se, bar što se mode tiče, stalno premeštale.
Na kraju, došao je do zaključka da muškarcima brzo dosadi nešto što duže vreme imaju pred očima, te je i modni stil, zapravo, uvek krojen po muškom seksualnom ukusu i želji.

Frojdova definicija
Svaki deo tela je potencijalna erogena zona. Frojd je definisao nekoliko osnovnih ovakvih zona na telu: polni organ, anus i usne.
Međutim, erogena zona može da se nalazi na bilo kom delu tela - sve u zavisnosti od konkretne osobe, kulture kojoj pripada ili jednostavno - fetiša.

Šta je zajedničko, a šta individualno...
Svakako postoje neke tačke koje su zajedničke za većinu žena i muškaraca i koje, ako bivaju stimulisane, izazivaju seksualnu želju. Muški i ženski polni organ su najosnovnije erogene zone.

Postoje 2 tipa erogenih zona na ljudskoj koži. To su:

Nekarakteristične:
Kod većine ljudi koža je prekrivena dlakom, odnosno folikulima i nervnim završecima, te je na tim mestima i najsenzitivnija. Ovo područje podrazumeva zadnji deo vrata i deo oko grudi.

Karakteristične:
One oblasti koje su na ili oko samih polnih organa, kao i bradavice na grudima i muškaraca i žena.
Smatra se da su više funkcije ljudskog mozga posebno povezane sa sa emocijama i vrlo su osetljive na erotski jezik i maštu.

* Deo tela gde se stomak završava, a odmah iznad polnog organa je prepun nervnih završetaka te je, takođe, jedna od ustaljenih erogenih zona i kod muškaraca i kod žena.
* Klitoris: je deo na ženskom telu koji je najbogatiji nervnim završecima, te je i jedna od naosetljivijih erogenih zona
* Penis: je, takođe, jedna od najosetljivijih erogenih zona kod muškarca, sa najizraženijom osetljivošću pri vrhu.
* Analni otvor: je još jedna od učestalijih erogenih zona na ljudskom telu i to deo oko samog otvora, jer takođe sadrži mrežu nervnih završetaka.

Još neke manje poznate erogene zone su: usne, deo ispod očiju, usna duplja, predeo oko grudi, prsti, stopala i nožni prsti, uši, vrat, potiljak.
Ono što je takođe važno je kada otkrijemo erogene zone kod partnera - moramo da ispitamo i intenzitet kojim ova mesta na telu treba da budu nadražena. Trebalo bi da vodimo računa da ne pređemo u grubost, kao i o tome da dodiri ne budu neosetni.

Dakle - istražite svoje telo i telo svog partnera i prepustite se uživanju.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Erogene zone Empty Re: Erogene zone

taj Pon Jan 10, 2011 4:42 am
Da biste bile srećne i ispunjene u vezi ili u braku, veoma je važno da i vaše najskrivenije želje budu zadovoljene. Zato se ne stidite da pokažete partneru šta volite u krevetu. Pogledajte koje erogene zone vaš dragi nikako ne sme da zaobiđe u ljubavnoj igri ukoliko želi da vas dovede do vrhunca.

GRUDI – Dovešće vas do vrhunca kada vas obaspe poljupcima po grudima. Ovakvi poljupci su vrlo senzualni jer veoma uzbuđuju.

BOKOVI - Bokovi su veoma važna erogena zona i za muškarce i za žene. Ženama najviše prijaju nežni dodiri usana na ovom delu, jer je to veoma osetljiva zona.

KOLENA - Možda vam do sada nikada nije palo na pamet da insistirate da vas partner poljubi u predelu kolena. To vam je velika greška, jer poljubac na tom delu tela predstavlja potpuno čulno uživanje. Ovakvim nežnostima započećete veoma buran intimni čin.

STOPALA - Stopala su idealna za milovanja. Samo jedan poljubac na ovom delu tela biće dovoljan da raspali vaše najskrivenije fantazije. Objasnite partneru da vas ljubi nežno po celim stopalima i vrlo brzo ćete videti rezultat.

VRAT – Vrat je idealno mesto za poljupce, jer je jedan od najosetljivijih delova tela. Skrenite pažnju partneru da pre poljubaca po vratu prvo ovlaži usne i da se nikako ne zadržava na jednom mestu duže od nekoliko sekundi. Takođe, veoma je važan i tempo – neka u početku poljupci budu nežni, a kasnije sve strasniji i strasniji.

NADLAKTICA – Preletanje nežnim dodirima usana preko unutrašnje strane nadlaktice predstavlja veoma snažne ljubavne dodire, od kojih će vas sasvim sigurno obuzeti jeza. Tu se nalazi veliki broj nervnih završetaka, zbog čega je ovaj deo veoma važna erogena zona.

BEDRA – Kada vas partner poljubi u predelu bedara, osetićete se kao da se nalazite na sedmom nebu. Ovi poljupci spadaju u fatalne dodire, koje nikog ne ostavljaju ravnodušnima.

BUTINE – Da biste doživeli orgazam, usmerite partnera na to da vas lagano ljubi po unutrašnjem delu butine tako što se neće zadržavati dugo na jednom mestu. Pošto je ovaj deo tela izuzetno osetljiv, partner može ljubavnu igru da počne i poljupcima preko odeće.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Erogene zone Empty Re: Erogene zone

taj Pon Jan 10, 2011 4:45 am
Erogene zone muškarca

Svima je poznato, penis je glavna muška erogena zona. Oko toga nema puno priče. Međutim, kada bi se žene fokusirale isključivo na nju, seksualni život bi postao jako dosadan.
Zato, upoznajte i ostale tačke muškog tela s kojima se možete poigrati.

Uši
Splet nervnih završetaka se nalazi u i oko ušiju, čineći ih osetljivim na dodir. Vrhovima prstiju masirajte vanjski deo uha te nežno stisnite ušnu školjku. Sve ovo možete raditi usnama i jezikom. Topao dah će prijati, još ako vam se “slučajno” otme poneki uzdah ili “mmmm”, uzbuđenje neće izostati.

Usne
Iako se ženama možda čini da je ljubljenje muškarcima manje bitno, to ne znači da ne uživaju i ne osećaju blagodeti ljubljenja. Usne su osetljive i što se više ljubite, to je bolji osećaj. Muškarac se lako uzbudi samo od ljubljenja. Povezano je to i sa principom na koji muški mozak radi, jer muškarci odmah misle da čim ima ovoliko ljubljenja da ni ostalo neće izostati.

Vrat
Vrat je uvek dobro mesto za ljubljenje i povoljne rezultate. No trebate imati na umu nekoliko stvari. Ljubavni ugrizi su možda bili zanimljivi dok ste bili mladi, sada se ipak morate malo kontrolisati. Neka vam usne budu vlažne, ali nemojte ga previše ‘ovlažiti’. Nemojte se previše zadržavati na jednom mestu, naravno ni prekratko, osluškujte njegove reakcije i nađite pravo vreme za promenu pozicije. Lagani poljupci svuda po vratu u kombinaciji sa stimulacijom ušiju su pravi pogodak. Lagano grickanje je u redu, sve dok mu ne pravite krvave podlive. Krenete najlakše što možete, pa polako ubrzavate tempo. Uživaće sigurno.

Glava – teme
Teme može biti odlično mesto stimulacije. Pogotovo jer ni sam muškarac ne očekuje to, pa je faktor iznenađenja dodatni plus. Uživaće u laganoj masaži temena, a to možete uvek iskoristiti kao odličan početak predigre. Setite se samo kako je dobro kada odete kod dobrog frizera na pranje kose.

Prsa
Mnogim muškarcima njihova prsa su omiljeni deo tela. To je uvek dobro mesto za masažu. Još ako mu promrmljate kako dobro izgledaju i kako biste zauvek ostale naslonjene na njih i ljubile ih, vaš je. Obratite posebnu pažnju na bradavice. Veoma su osetljive i samim tim savršene za podražaj. Dodirujte ih, ljubite i cuclajte. Kao i kod svega, krenite najlakše što možete i polako pojačavajte intenzitet svega što radite. Obratite pažnju da ne preterate. S vremena na vrijeme bacite pogled na njegovo lice. Ako mu to što radite ne odgovara, primijetićete na njegovom licu. Ako uživa, vaš povremeni pogled će ga još više napaliti.

Unutrašnjost bedara
Unutrašnjost bedara je odlično mesto za započinjanje oralnog seksa. Ne morate odmah zaskočiti na penis. Nije bitno da li ih ljubite, lagano, grickate ili bilo šta, osećaće se sjajno.

Glavić
Evo nas napokon na penisu. Glavić penisa je najosetljiviji deo muške anatomije. Ljubljenjem, lizanjem i dodirivanjem ovog dela ne možete pogrešiti. Ali oprez, nemojte se skoncentrirati samo na ovaj deo i ne popuštati ga.

Perineum
Međica ili perineum je deo između skrotuma i anusa. I tu postoji mnoštvo nervnih završetaka koji će odlično reagovati na masažu. Kako bi vam lakše išlo, slobodno koristite malo lubrikacije ili ulja. Pojačajte masiranje međice u trenucima pre orgazma. To će mu doneti nezaboravne talase zadovoljstva.

Anus
Da razrešimo jednu stvar, niste homoseksualac ako vam se igra oko anusa. I analni otvor je pun nervnih završetaka. Masiranje tog dela tela može uvećati seksualno zadovoljstvo. Za početak ništa ne mora ući unutra. Poželjno je koristiti lubrikaciju da bi masaža protekla glatko.

Skrotum
Skrotum je kesica koja drži testise. Ovo je veoma osetljiv i nežan deo muškog tela. Veliki pritisak na taj deo može izazvati veliku bol. Ipak to ne znači da ih se žene trebaju kloniti, već samo da budu nežnije. Uvek ih jednom rukom možete milovati. Ako želite da mu bude jaaako dobro, usisajte testise u usta i recite "mmmmmmm".

Frenulum
Frenulum se nalazi sa donje strane penisa, tamo gde se završava glavić. Punim jezikom krenite od testisa lagano do vrha i na frenulumu napravite jedan ili dva kružna pokreta. Odličan potez koji će obožavati.
Sponsored content

Erogene zone Empty Re: Erogene zone

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu