Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Praznični ukrasi i dekoracije

taj Pon Dec 13, 2010 2:55 pm
Praznični ukrasi i dekoracije Venacng

Za izradu ovog venca potrebno vam je: savitljiva žica srednje debljine, kanap, zimzelene grančice, par manjih šišarki, crvene i zlatne kuglice, crvena mašna i lepak. Žicu savite u pravilan krug kleštima, sveže zimzelene grančice (potrebno je da budu dugačke ali mlade kako bi se lakše savijale) opletite u krug oko savijene žice i pričvrstite kanapom. Super lepkom na samu grančicu zalepite par šišarki (osušite ih pre toga da bi bile lagane), zatim vežite ukrase u obliku kuglica i na kraju zalepite ili vežite mašnu. Ako je mašna veća i teža probodite je iglom i provucite konac kao kad ušivate pa je onda čvrsto vežite za novogodišnji venčić. Kada je gotov okačite ha na vrata ili zid, po vašoj želji.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Re: Praznični ukrasi i dekoracije

taj Pon Dec 13, 2010 2:56 pm
Praznični ukrasi i dekoracije Venacng1

Za izradu venca sa lampicama, potrebna vam je savijena žica (kao iz predhodnog primera), grančice zimzelenog drveta a mogu poslužiti i grančice veštačke jelke koju više ne koristite. Obmotajte ih oko žice savijene u krug pričvrstite konapom pa oko svega obmotajte niz lampica. Ovaj venčić je bolje okačiti na zid (blize utikaču) da bi ste moglu uključiti lampice i imali potpuni ugođaj.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Re: Praznični ukrasi i dekoracije

taj Pon Dec 13, 2010 2:57 pm
Praznični ukrasi i dekoracije Venacng2

Ovaj dekorativni venčic napravićete na isti način kao predhodna dva, uplitanjem zimzelenih grančica oko savijene žice. Lepkom zalepite na same grančice veći broj šišarki, pa sve zajedno isprskajte veštačkim snegom u spreju. Za kraj vežite dekorativnu mašnu i okačite na ulaz svog doma.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Re: Praznični ukrasi i dekoracije

taj Pon Dec 13, 2010 2:58 pm
Praznični ukrasi i dekoracije Venacng3

Potreban materijal: žica, malo starih novina, kanap, lepak i ukrasne kuglice u dve ili tri boje. Oko u krug savijene žice umotamo novine, tako što svaki list zgužvamo traku i umotamo, to ponovimo sa nekoliko listova, zatim vežemo kanapom. Ukrasne kuglice lepimo lepkom na novine, počinjemo sa većim kuglicama i završavamo sa manjim. Izrada ovog venčića zahteva malo više vremena i angažovanja ali trud je vidljiv, dakle izgleda fantastično. Ovaj venčić najbolje je postaviti na zidu prostorije koju dekorišete, jer je isuviše delikatan i lomljiv za dekoraciju ulaznih vrata npr.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Re: Praznični ukrasi i dekoracije

taj Pon Dec 13, 2010 3:00 pm
Praznični ukrasi i dekoracije Venacng4

Ovaj nežan, beo venčic neodoljivo asocira na zimu, izgleda kao krug od grudvi snega, a napravljen je od vune.Dakle napravite od vune klasične ukrasne kuglice (ako ste zaboravili kako se to radi a znamo da smo to radili u vrticu, pitajte neku baku koja poznaje ručni rad), biće vam potrebno 10 do 15 kuglica. Sastavite ih iglom i koncem pa ih zatim kanapom bele vune pričvrstite za savijenu žicu. Možete ga okačiti gde god želite, a izuzetno efektno izgleda na tamnoj podlozi, dakle izbegavajte beo zid.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Re: Praznični ukrasi i dekoracije

taj Uto Dec 14, 2010 6:25 am
Novogodišnje dekoracije su mnogima omiljeni način bežanja od rutine i prepuštanju mašti. Kad god dodje vreme novogodišnjih praznika svi mi koji im se radujemo, pohrlimo u kupovinu ukrasa iako imamo gomilu sačuvanu od prethodnih par godina. Ako želite da obnovite kolekciju ukrasa pred doček Nove godine, a da pri tom ne potrošite puno novca na njih, nudimo Vam nekoliko ideja kakvi novogodišnji ukrasi mogu biti napravljeni sa malo materjala i uz malo maštovitosti. Novogodišnja dekoracija stana biće još zanimljivija ako provedete barem jedno popodne praveći novogodišnje ikebane ili ukrase kojima ćete uneti dodatnu toplinu i prazničnu atmosferu u svoj dom.

Praznični ukrasi i dekoracije Ideje-Za-Novogodisnje-Dekoracije-Uradi-Sam

U zavisnosti od toga kakve ukrase želite da napravite, i da li su to ukrasi za jelku, prostoriju ili trpezu, različiti su i načini na koje ih možete praviti a i materjali koje ćete upotrebiti. Da novogodišnji ukrasi koje pravite izgledaju raskošno potrebne su vam šljokice, cirkoni ili ukrasni papir. Pored toga u potreban materijal za novogodišnje dekoracije spadaju lepak, satenske ili ukrasne mašne, ukrasne sveće i malo zimzelenih grančica. Ako želite praviti oblike, posude, korpice možete se poslužiti testom, plastelinom ili glinom.

Novogodišnji ukrasi koje na najjednostavniji način možete da napravite su pahulje od papira. Za ovakve pahulje potrebno je parče papira, kvadratnog ili okruglog oblika koje ćete presaviti po dijagonali ili napola dva ili tri puta. Zatim makazama napravite isečke na ivicama oblika koji ste dobili presavijanjem papira. Pahulje od papira možete praviti u od papira bele ili neke druge boje, ili od tvrdog ukrasnog papira, poput onoga od koga se prave kese za poklone. Pahulje od papira su idealna novogodišnja dekoracija za prozore, mada ih možete kačiti i na jelku ili ih zalepiti oko staklene posude u kojoj upaljena svećica.

Praznični ukrasi i dekoracije Uradi-Sam-Pahulje-Od-Papira

Crvene čarape za poklone su svakako idealna novogodišnja dekoracija za kamin, mada njima možete ukrasiti i terasu, ulazna vrata, prozore. Za pravljenje čarapa potrebno Vam je malo platna i nekoliko satenskih mašni ili pufnica od vunice kojima ćete ukrasiti samu čarapu. Na platno nanesite nacrt čarape tako da nacrtate isti oblik postavljen na levo i na desno, zatim porubite, odnosno spojite obe strane novogodišnje čarape i ukrasite je.

Praznični ukrasi i dekoracije Uradi-sam-Novogodisnje-dekoracije

Novogodišnje ikebane mogu posliužiti kao idealna dekoracija trpeze, radnog prostora ili kupatila. Zapravo novogodišnje ikebane mogu poslužiti kao dodatni element novogodišnje dekoracije u prostoriji koju krasi okićena jelka, ali mogu poslužiti i kao novogodišnja dekoracija prostora koji je suviše mali za jelku. Za pravljenje novogodišnje ikebane potrebna Vam je posuda u kojoj će ona stajati. Upotrebite neku lepu činiju, vazu, tacnu, korpu, ili napravite sami posudu od gline ili testa. Za pravljnje posuda od testa treba da umesite brašno i vodu, napravite oblik i ispečete ga. Na ovaj način možete napraviti i zvezde, srca ili druge ukrase. Nakon pečenja obojite sprejom ili temprama i posuda je gotova. Pored posude, za pravljenje novogodišnje ikebane potrebno je malo zimzelenih grančica, ukrasa za jelku, bisera, ukrasnih mašni, šišarki i dekorativna svećica.

Praznični ukrasi i dekoracije Uradi-sam-Novogodisnje-Ikebane

Novogodišnja dekoracija stana biće potpuna ako okačite perle i ukrasne trake na plafonu ili prozorima. Heklanjem možete napraviti lančić od vunice koja u sebi ima sjajkaste niti. Lančić može biti dug nekoliko metara, a na njega možete okačiti pahulje, satenske mašne, lampione, zvezdice ili zvončiće, mada ga možete ukrasiti i perlama sa neke stare pokidane ogrlice. Pored toga što ovakav lančić može biti dekoracija stana odnosno prostorije, možete ga okačiti i na jelku, pa obogatiti njen izgled.

Prepustite se mašti i uživajte u kreiranju novogodišnje dekoracije za svoj dom. Pahulje od papira, novogodišnje ikebane i dekorativne trakice će učiniti da novogodišnja dekoracija stana izgleda još bogatije i raskošnije. Pored toga što ćete kreirati nešto lepo za svoj dom, pravljenje ukrasa će doprineti Vašem boljem raspoloženju.
Izvor, kucne carolije
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Re: Praznični ukrasi i dekoracije

taj Uto Dec 14, 2010 9:12 am
Simbolična dekoracija neizostavan je pratilac novogodišnjeg slavlja, ispunjenog novim nadama, snovima, odlukama. Ona nesumnjivo doprinosi prazničnom raspoloženju. Evo par saveta

JELKA
Prema paganskim verovanjima jelka kao zimzeleno drvo simbolizuje obnavljanje života, besmrtnost. Ukrašavanje jelove mladice vodi poreklo iz rimokatoličke tradicije. Međutim, ovaj veseo običaj odomaćio se i u pravoslavnim domovima i postao neizostavan pratilac novogodišnjeg slavlja.
Jelka će delovati elegantnije ukoliko se odlučite za jednu temu ili set boja i dosledno je sprovedete. Najbolje je kada su to boje koje se provlače u enterijeru i dekoraciji drugih delova doma. Tako prostor postaje jedinstven i skladan. Ukoliko, međutim, imate raznovrsne ukrase koji imaju emotivnu vrednost, na primer ukrasi iz detinjstva, možete ih povezati u celinu tako što ćete ih se okačiti na jelku tračicama i mašnicama iste boje.
Ukrašavanje treba početi „iznutra“ i kretati se ka vrhovima grana. Prvo okačite svetla, zatim ukrasne trake i na kraju ukrase. Veličinu ukrasa treba prilagoditi veličini stabla. Velikoj jelci odgovaraju veliki ukrasi i obrnuto. Takođe, veći ukrasi bolje odgovaraju donjim granama, dok mali izgledaju lepše pri vrhu jelke. Da bi jelka dobila punoću, ukrase treba ravnomerno postavljati i uz samu stabljiku. Taj prostor mogu fino ispuniti jeftiniji i jednostavniji ukrasi, a one izuzetne postavite na spoljašnju stranu. Ovo je jedinstvena prilika u kojoj ne možete da preterate i gde ne važi princip „manje je više“.
Ukrasi ne moraju uvek da budu tradicionalne sjajne kugle. Prepustite se mašti, osvrnite se oko sebe. Možda ove godine to mogu biti male plišane igračke, odelca lutaka, kestenje i drugi plodovi prirode, sličice koje ćete izrezati sa starih novogodišnjih čestitki, slatkiši… Najveće je zadovoljstvo kada cela porodica učestvuje u planiranju i ukrašavanju. Dok sa decom pravite ukrase, istovremeno stvarate i dragocena sećanja.
Ako imate prostora i vremena, zabavno je u istom maniru okititi i poneku malu jelku, i postaviti je na neuobičajeno mesto – u kuhinju, kupatilo, hodnik, dečju ili spavaću sobu.

IZBOR BOJA
Princip „što šarenije i sjajnije“ neće uroditi podom ako želite harmoničan prostor. U tom slučaju najbolje je da se odlučite za jednu temu i kombinaciju boja, koja je u skladu sa postojećim enterijerom. Modernoj crno-beloj sobi sa elementima od hroma i stakla neće odgovarati rustični ukrasi od grančica i suvog cveća. U tom slučaju bolje je zadržati je na srebrnom sjaju, crnoj i beloj, kristalu i tako zadržati minimalistički izraz. Ukoliko je vaš dom ušuškan u tople tonove i šarene jastuke, srebrni i crni ukrasi ne mogu ga učiniti sofisticiranim i uglađenim, a tople boje i rustični ukrasi stvoriće poetičnu atmosferu.
Tema za koju se odlučite treba da se ponovi i u drugim prostorijama. Ne moraju sve da bude isto. Ako su neki od ukrasa raznobojni, u jednoj prostoriji može da dominira jedna, a u drugoj druga boja.
Monohromatska šema je takođe zanimljiva. To ne znači da ste ograničeni na samo jednu boju, već su vam na raspolaganju i sve nijanse te boje. U slučaju crvene na primer, to podrazumeva sve od roza do tamno bordo.
Boje istog intenziteta lepo idu jedna uz drugu - pastelne (nežna roza, boja breskve, krem, svetloplava, lila) uz pastelne, plakatne (crvena, mornarsko plava, jarko zelena, limun žuta) uz plakatne boje. Pored tradicionalnih kombinacija boja (crveno-zelena, sa srebrnom, zlatnom ili belom), interesantne i osvežavajuće mogu biti sledeće kombinacije: bilo koja druga boje (na primer plava) sa srebrnom ili zlatnom, zatim sivkasto-zelena, boja slonovače i kalaja, ili ledeno plava, lila i srebrna, jesenji tonovi bež, braon, zlatno-žute i boje rđe, purpurna i zelena, … Inspiraciju možete naći na ukrasnim papirima, jastucima koje imate u sobi, buketu cveća…
Tekstura je takođe važna. Jelka ukrašena samo sjajnim kuglama može da bude dosadna.

TRPEZA
Na veoma jednostavan način novogodišnja trpeza može postati jedinstvena i nezaboravna. Crn stolnjak posut srebrnim konfetama deluje veoma svečano. Sveće su neizostavne. Centralni aranžman možete sami napraviti od grančica jelke, mašnica, voća, badnjaka, oraha, igračaka… To može biti i činija sa voćem poprskana srebrnim ili zlatnim sprejom i ukrašena još ponekom novogodišnjom kuglom sa u istoj boji. Staklene konjak čaše možete napuniti laticama ruža, orasima i lešnicima, raznobojnim perlama… Perle na dnu jednostavne staklene vaze sa cvećem, učiniće da ona izgleda svečano.

PROZORI
Ni njih ne treba zaboraviti. Pri ukrašavanju prozora prva odluka je sa koje strane želite da se gleda vaša kreacija, da li ćete držati zavese raširene ili skupljene i da li želite dekoraciju prvenstveno za noć ili za dan. Dekoracija u prozorima se noću vidi spolja samo ako je osvetljena.
U prozoru, na prozorskoj dasci, lepo će stajati mala jelka ili neki drugi aranžman, ukoliko za to imate mesta. Papirni ukrasi su još jedna divna prilika da se poigrate sa decom i uživate u njihovim pahuljicama i slično.. Razni ukrasni sprejevi, u vidu veštačkog snega ili u raznim bojama, koji se nanose na staklo su takođe zanimljivi. Možete izrezati različite oblike kojima ćete zaštititi staklo i dok ostatak prekrijete sprejom. Proverite prethodno da li se sprej lako skida. Novogodišnje kugle izgledaju divno okačene u prozoru, obasjane suncem, kao i neki drugi svetlucavi predmeti. Okačite ih na različitoj visini. Ovu temu možete ponoviti i na nekom drugom pogodnom mestu, u dovratku, stepenišnom prostoru, ili bilo gde drugde ako možete neupadljivo da ih pričvrstite za plafon.
Jelena Anđelković-Popadić
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Uradi sam: ulepšaj svetiljke za jelku

taj Čet Dec 16, 2010 4:35 am
Male svetiljke za jelku ćemo ulepšati cvetovima od papira.

Zbog perioda koji nam predstoji mi smo odlučili da obične svetiljke za jelku ukrasimo ljupkim papirnatim cvetovima: jednostavno, brzo i efektno – to su uputstva za "uradi sam".

Cool.jpg" alt="" />

Svetiljke pretvaraju našu jelku u priču iz snova, posebno ako između belih cvetova vire zlatne ptice.

Praznični ukrasi i dekoracije Naredi%20sam%20-%20polep%C5%A1anje%20lu%C4%8Dk

Potrebno je:

• svetiljke za jelku,
• papir za pečenje,
• tanja žica, po mogučnosti u zelenoj boji,
• makaze - i to je sve!

Praznični ukrasi i dekoracije Naredi%20sam%20-%20polep%C5%A1anje%20lu%C4%8Dk%20(1)

Papir za pečenje koristimo zbog visoke temperature, kako ne bi došlo do požara. Isečemo ga na trake: širina im je u skladu sa veličinom svetiljki a dužina nekoliko centimetara.

Praznični ukrasi i dekoracije Naredi%20sam%20-%20polep%C5%A1anje%20lu%C4%8Dk%20(2)

Papir savijete kao harmoniku i izrežete kao na slici, polukružno.

Praznični ukrasi i dekoracije Naredi%20sam%20-%20polep%C5%A1anje%20lu%C4%8Dk%20(3)
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Re: Praznični ukrasi i dekoracije

taj Čet Dec 16, 2010 4:37 am
Oko svake svetiljke uvijemo papir ali tako da oponašamo oblik cveta i pričvrstimo ga zelenom žicom.

Praznični ukrasi i dekoracije Naredi%20sam%20-%20polep%C5%A1anje%20lu%C4%8Dk%20%284%29

I tako na kraju izgledaju naši "snežni" cvetovi.

Praznični ukrasi i dekoracije Naredi%20sam%20-%20polep%C5%A1anje%20lu%C4%8Dk%20%285%29

Kada stavimo svetiljke na jelku, cvetove razvrstamo na grane, kako ne bi viseli u prazno.

Praznični ukrasi i dekoracije Naredi%20sam%20-%20polep%C5%A1anje%20lu%C4%8Dk%20%286%29

Kao bajka, ali ona koju smo sami stvorili…

Praznični ukrasi i dekoracije Naredi%20sam%20-%20polep%C5%A1anje%20lu%C4%8Dk%20%289%29

Tako lako i jednostavno, dobili smo potpuno nove svetiljke za jelku koje izgledaju čarobno.
Sponsored content

Praznični ukrasi i dekoracije Empty Re: Praznični ukrasi i dekoracije

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu