Delite
Ići dole
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Gradovi za zaljubljene

taj Pon Dec 20, 2010 1:24 am
Priča o medenom mesecu stara je 4.000 godina. Pretpostavlja se da je još u Vavilonu mladin otac poklanjao mladoženji veće količine medovine, koju je mladoženja ispijao mesec dana posle venčanja. Druga verzija medenog meseca pripoveda da je mladoženja svoju dragu "zatvorio" na jedno skriveno mesto, gde su onda zajedno, jedan mesec, ispijali medovinu.

Venecija
Mesto koje će romantike opčiniti, toliko da će čak i neprijatni miris venecijanskih kanala i gužvu doživeti kao višnju na šlagu odlične torte. Iskusni putnici kažu da je od 10 do 18 časova ovaj grad prepun unezvernenih turista. Procenjuje se da Veneciju svakog dana poseti do 50.000 ljudi iz celog sveta. Gradić je pravi lavirint, prepun kitnjanstih hotela. Mnogi tvrde da je Venecija najlepša rano izjutra ili u noćnim satima. Posetite Duždevu palatu, Crkvu sv. Marka s muzejom na spratu i terasom na vrhu crkve. Vivalidijev muzej je poseban doživljaj za ljubitelje muzike, kao i crkva Santa Maria dela Salute zbog vrednih dela u njoj. Kada se umorite svratite na kafu na neki od malih trgova u centru i znajte da je kafa najskuplja na trgu sv. Marka. Mada mnogi tvrde da je Venecija danas prilično stara dama, ovaj grad će vam sigurno ostati u sećanju, pogotovo ako odlučite da provedete nekoliko dana medenog meseca u njemu.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Pon Dec 20, 2010 1:29 am, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Re: Gradovi za zaljubljene

taj Pon Dec 20, 2010 1:27 am

Pariz
Kad kažete ljubav sigruno mislite na Pariz. Višemilionski grad može se pohvaliti sa centrom grada koji nije duži od šest i širi od tri kilotera, dovoljno za zaljubljene šetnje u dvoje. Klasičan provod u Parizu podrazumeva obilazak Ajfelove kule, Notr Dama. Čuvena crkva izgrađena je na ostrvu na kome je Pariz nastao. Ako želite da posetite ovu crkvu dođite pre pre služenja večernje mise - tada su najmanje gužve. Poseban doživljaj je penjanje na toranj crkve. Ulaz se naplaćuje nekoliko evra. Potom uživajte u Operi i čarima Trijumfalne kapije koja se nalazi na početku Jelisejskih polja. Na kraju posetite neki mali pariski bistro i držite se za ruke.
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Re: Gradovi za zaljubljene

taj Pon Dec 20, 2010 1:28 am
Barselona
Vatreni pogledi, žustra igra, latinski ljubavnici. Barselona je sigurno jedan od najlepših svetskih gradova. Gotska četvrt u najstarijem delu grada sa katedralom iz 11. veka, Gaudijeve građevine, pijaca u La Rambli učiniće da zavolite ovo mesto. Obiđite manje uličice sa odličnim restoranima probajte krem Katalunja. Ljubtelji prirode mogu videti najveći akvarijum u Evropi sa oko 4,5 miliona litara vode. Akvarjum čini dvadeset bazena, od kojih svaki predstavlja određeni eko-sistem. Nadamo se da se maldoženja ipak neće izgubiti u ovom gradu fudbala, a da će mladenci brzo shvati zašto je u ovaj grad mesto dešavanja mnogih ljubavnih filmova.
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Re: Gradovi za zaljubljene

taj Pon Dec 20, 2010 1:36 am
Beč
Beč je grad koji vole sve statistike. Jedno od najboljih mesta za život u svetskim okvirima, ima najčistiji vazduh i vodu u Evropi. Bečlije piju vodu koja dolazi iz Alpa. Zaljubljeni mogu u Beču da uživaju u dvorcu Belvedere, Ring Štrase, dvorcu Šenbrun, Operi. Obiđite Dunavski toranj, odakle se pruža pogled na celi Beč. Ljubitelji alternativnijeg provoda, trebalo bi da posete "Arena Wien", prostor koji je nekad bio industrija mesa, a sada centar za mlade koji krase neki od najboljih grafita. Putnici kažu da se, ako niste pri novcu ne vozite kočijama, jeste romantično ali i monogo košta. Lepota Belvedera, letnje rezidencije princa Eugena sigurno će vas opčiniti, dok će ljubitelji umetnosti u Belvedere galeriji biti u prilici da vide poznata dela Klimta, Monea, Van Gogha, Oskara Kokoške. Grad koji je inspirisao Vagnera, Mocarta i Štrausa sigruo će inspirisati i vas.
avatar
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Re: Gradovi za zaljubljene

taj Pon Dec 20, 2010 1:38 am

Prag
Jedan od najočuvanijih gradova Evrope sa istorijskim jezgrom pod zaštitom Uneska. Pravi izbor za zaljubljene je šetanja po starom delu Praga. Lavirinti aleja, kaldrmisane ulice i prolazi koji vode ka Old taun skveru, Josefovom getu i starom jevrejskom kvartu učiniće da se zaljubite u ovo mesto. Kod Lorenskog krsta obavezno nešto poželite jer ćete se po legendi sigurno vratiti u Prag. Verovatno je da nećete imati vremena da obiđete sve lepote Praga, ali obavezno svratite do Karlovg mosta, Karlove vari i zamka Karlstajn.
Sponsored content

Re: Gradovi za zaljubljene

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu