Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Edukacija

taj Sre Jun 10, 2009 6:16 pm
First topic message reminder :

Kako ga oralno zadovoljiti

Što mislite, ko je veći majstor oralnog zadovoljavanja, muškarci ili žene? Najbolji bi odgovor bio: Muškarci za muškarce i žene za žene. Pročitajte nekoliko muških saveta ženama za bolji oralni seks.
Autor: Tadej Pačnik


umetnost - Edukacija - Page 2 728977387499aab6751257898727475_orig
Penis nije svakodnevna slika. Za muškarce je, ali samo odozgo. Vidimo ga svakoga dana i više nam nije zanimljiv. Međutim, penis je ženama obično vrlo zanimljiv i tajnovit. Zato ga, pre bilo kakvog odnosa, dobro razgledajte. Iz svih uglova, stisnite ga, vucite ga, informišite se o njemu. Dok je još sasvim malen gnječite ga među prstima, razvucite mu kožicu i gledajte kako se budi. Kako oživljava, kako pulsira pun krvi i energije, čekajući eksploziju.
Ako ima kožicu gledajte kako klizi niz glavić i znaćete zašto ga neke nazivaju jednookim čudovištem. Pogledajte u otvor na glaviću. Stisnite spoj glavića i debla penisa i gledajte kako se glavić povećava. Prstima klizite niz žile. Istražite njegove granice boli, povucite mu kožicu na dole, dokle god to njegov vlasnik može izdržati. Opalite mu pljusku. Nacrtajte krug.
Nemojte se drznuti milovati penis pre nego što ga dobro upoznate. Neće vam ići i sav će vam trud biti uzaludan. Ne možete voziti auto, ako ne znate što se skriva ispod lima. Morate poznavati anatomiju svog penisa. Morate poznati njegove životne faze, njegov ciklus. Kada je u ratnom stanju i kada je malaksao, kada ga boli i kada uživa. Morate poznavati znakove koji nagoveštavaju njegovu eksploziju, zašto menja boju, pulsira i ispušta predejakulat. Inače će biti kao da se igrate zapetim pištoljem, a da ne znate gde je oroz i kada će opaliti.
Njegovo milovanje započinje poštovanjem penisa, a ne možeš poštovati ono što ne poznaš. Zato upoznajte svoj penis. Svaki je jedinstven. Upoznajte i par ispod njega. Bez straha ih dignite i dlanom odvagnite. Pogledajte gde se spajaju s telom, pogledajte kako su isprepletena krvnim žilama, kako reaguju na dodir. Poput puža su, koji se povlači u svoju kućicu. Kao živi organizmi su koji brinu o svojoj funkciji, svojom zadatku. Pokušajte opipati koren penisa, koji se nalazi ispod njih kako biste dobili osećaj njegove veličine.

Tehnikalije
Penis je sastavljen iz dva glavna dela: debla- stupa i glavića! Isprepleten je krvnim žilama koje dovode svežu crvenu krv, a odvode hladnu modru tekućinu. Glavić započinje zadebljanim delom, koji ponekada sprečava povlačenje kožice. Završava s otvorom, iz kojeg štrca kada to ustreba.
Na deblu se nalazi kožica koja prekriva glavić i gore je pričvršćena pri korenu penisova glavića. Ta dodirna tačka je vrlo bitna, jer to je tačka užitka. Iako ga nema, na tom je mestu ostatak tog spoja, koji je sačuvao svoju funkciju. Drugi važan deo je rupica na vrhu glavića.
Kada prestanete s razgledavanjem detalja čvrsto ga i snažno uzmite u ruku i osetićete dva snažna paralelna stupa koji nose glavić. Iako su neosetljivi, pružiće vam osećaj sigurnosti i napetosti. Podrške i snage. Pokušajte ih opteretiti, stiskati i gnječiti.

Osnove oralnog seksa
Kada ste penis razgledali i osetili da ste mu posvetili dovoljno pažnje, podignite ga, podignite i testise i vlažnim jezikom krenite na dugi put od anusa preko testisa pa do vrha penisa. Posmatrajte reakciju i tako ćete na svom putu upoznati najosetljivije tačke muške anatomije. Tim dugačkim lizanjem partnera možete izludeti. Na osetljivim se delovima možete malo zadržati, malo treptati s jezikom i dodati novu količinu sline. To je odlična tehnika za dugu predigru i za polagan intenzivan orgazam.
Druga osnovna i vrlo popularna tehnika vrlo je jednostavna. Penis stavite u usta, tako da njegova glavica bude približno u sredini usne šupljine. Usnice držite malo rastvorenima. Započnite lagano kružiti glavom, malo na jednu a onda na drugu stranu. Pri tome će se glavić lagano trljati o sve delove usne šupljine, pa zbog toga pazite na zube. Mnogi se muškarci zaklinju na tu tehniku. Prema potrebi pokretima jezika dodajte i malo sline.
Treća osnovna tehnika je zadržavanje ejakulacije. Penis pre erupcije postaje super tvrd, tamnije boje i počinje izlučivati svetlucavu tekućinu. Pratite te znakove i uvek ćete, na sekundu, tačno znati kada će doći do prvog vala mišićnih grčeva. Trenutak pre nego što nastupe, stavite palac na unutrašnju stranu penisovog korena. Pritisnite ga i time onemogućite ejakulaciju. Istovremeno snažno sisajte glavić, te nakon nekoliko trenutaka maknite prst kojim ste stisnuli semenovod. Njegov će orgazam biti silovit, a ejakulacija još silovitija.

Nadogradnja oralnog seksa
Osnove morate savladati pre nego što uopšte pomislite na zahtevnije tehnike. Samo vaša potpuna opuštenost i poverenje prema partneru omogućava te tehnike. Najpoznatije je duboko grlo. Kako kažu naši savetnici, staviti celi partnerov penis u usta najveći je dokaz strasti, koji možete partneru pružiti tokom seksualnog odnosa. Partneru ćete takođe prepustiti kontrolu, za šta je potrebno neograničeno poverenje na obe strane.
Najveći problem kod guranja penisa u grlo predstavlja pravi ugao, koji penis mora savladati, kako bi mogao osetiti slatki užitak trljanja o tkivo grla. Drugi je problem refleks povraćanja. Kako je to refleks, ne možemo ga sprečiti na silu. Za to je potrebna maksimalna opuštenost. Problem pravog ugla možemo rešiti pravilnim položajem glave u odnosu na telo. Žena neka legne na leđa i pusti da joj se glava obesi preko ruba kreveta. Neka otvori usta i nastoji se što više opustiti. Partner joj priđe i umetne penis u usta, do u grlo. Za to je potrebno mnogo pažnje i vežbanja. Kako partnerica nad time nema nikakvu kontrolu partner treba biti oprezan i nežan. Pa i uz mnogo vežbe nema mnogo žena koje bi mogle izdržati do partnerovog orgazma. Zato se zbog neuspeha nemojte osjećati krivim, jer se niste dovoljno trudili. Grlo stvarno nije napravljeno za takve podvige.

Leptirov let
Usnama nežno obgrlite glavić. Stisnite ih odmah nakon ruba glavića, kako bi glavić bio u prednjem delu usne šupljine. Jezikom počnite nežno gore-dolje trljati vrh glavića. Ako to partneru odgovara, možete vrhom jezika raširiti otvor na vrhu glavića i nežno ga trljati jezikom. Ta bi metoda trebala izvući uzdahe i iz najtišeg muškarca.
Ovim savetom završavamo muške savete ženama za bolji oralni seks, a nekoliko smo tajni ostavili za buduće savete. Nadam se da su vam ovi saveti koristili te vam dali ideje za bolji oralni seks, koje će vam obogatiti događaje u krevetu.

MustraBecka
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Ned Avg 02, 2009 5:17 am
Kako "radi" hormon ljubavi

Oksitocin je jedinjenje koje utiče na socijalno ponašanje, a poznat je i kao "hormon ljubavi". Oslobađa se, na primer, kada majka prvi put vidi bebu nakon porođaja, ali i u drugim situacijama koje podrazumevaju intenzivan emotivni naboj. Ovaj hormon luči se i kada zagrlimo nekoga koga volimo, i utiče na razvijanje intimnosti i osećaja pripadnosti u vezama. "Kaže se da su oči ogledalo duše, a ono što možemo da potvrdimo je da su oči svakako veza sa delom mozga odgovornim za emocije", kaže dr Kai MakDonald sa Kalifornijskog univerziteta, dodajući da je kontakt "oči u oči", koji podstiče oksitocin, ključan za odnose među partnerima i razumevanje emocija kao što su ljubav ili poverenje. Masaža, zagrljaji i orgazmi izazivaju povećano lučenje oksitocina, tako da se kod ljudi koji su u braku ili vezi registruje viši nivo ovog hormona nego kod onih koji nemaju partnera. Trenutno se sprovodi nekoliko nezavisnih istraživanja čiji je cilj da utvrde može li se oksitocin na neki način koristiti u lečenju šizofrenije, autizma ili anksioznosti. Kada raste nivo oksitocina, opada osećaj uznemirenosti i straha, a ovaj hormon utiče i na razvijanje poverenja prema okolini, tako da se istraživači nadaju da bi u budućnosti mogao da postane sastavni deo terapije nekih psiholoških poremećaja.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Čet Avg 27, 2009 4:01 am
Seksualnost

Uz razvoj polnosti i polnih organa razvija se kod pojedinih individua i
polni ili seksualni instinkt, što dovodi, nakon polne zrelosti, do
polnog nagona prema suprotnom polu. Pri tome osnovnu ulogu igraju polni
organi, odnosno njihova zajednička i međusobna funkcija. U funkciju
polnih organa oba pola spada i polni akt ili coitus. U užem smislu, to
je snošaj između muškarca i žene, iako prema seksologiji (nauci o
polnim funkcijama), obuhvata puno šire područje i deli se nekoliko faza


- Prema tome polni akt muškarca ima tri faze razvoja:

- erekcija ili ukrućivanje muškog polnog organa izazvane psihosomatskim
nadražajima, preko centara i nediferenciranim područjima velikog mozga.,

- lubrikacija ili sekrecija sluzi iz Lettreovih i Cowperovih žlezda
zbog pravilnog nadraživanja, kao i neutralizacije kisele sredine u
kojoj će se naći spermatozoidi,


- ejakulacija ili izbacivanje sperme za vreme orgazma.

- Kod žene postoje prve dve faze, s tim što se erekcija izvodi u
klitorisu (on sadrži gotovo identično tkivo kao penis), a lubrikaciju
vrše Bartholinijeve žlezde u vestibulumu vulve, kao i sluznica vagine
svojom sluzi. U trećoj fazi postoji samo orgazam

1 - pripremni ili prekopulacioni period je buđenje polnog nagona
izazvanog još u distantnom (odvojenom) položaju polova muškarca i žene,
ali podstaknut nadražajima gotovo svih čula, govorom i psihičkim
nadražajima. U taj deo priprema spadaju i svi taktilni, vidni i slušni
nadražaji erogenih zona. To je faza erekcije kod muškarca i žene.

2 - ljubavna predigra je onaj deo snošaja kada dolazi do direktnog
nadraživanja polnih organa uz niz pseudosadističkih i
pseudomazohističkih postupaka (stezanja, štipanja, ugriza, itd.), koji
se ne smatraju patološkim, jer nisu sami sebi cilj, nego su samo
predigra i razbuktavanje krajnje želje: direktnog polnog kontakta.
Ljubavna predigra je naročito važna i potrebna za žene, čije
nadraživanje i zadovoljavanje ide sporije nego kod muškarca,

3 - snošaj (coitus) u užem smislu koji počinje časom immisio penis in
vaginam, kako je to ranije naznačeno. Sam orgazam ima svoje fizičko i
psihičko sladostrašće (nasladu). Ono je vezano za vrlo jako
nadraživanje autonomnog nervnog sastava. Kod muškarca se završava
ejakulacijom, a kod žene kolporejom (lučenje sluzi u vaginu),

4 - smirivanje (deplecija) kao somatska (fizička) i psihička opustelost
i rasterećenje, praćeno taktilnim i verbalnim (govornim) nežnostima,
koje su više potrebne ženi, zbog jačeg poimanja samog snošaja.

I kod muškarca i kod žene potrebna je priprema organizma za koitus, što
posebno važi za muškarce, kod kojih pored psihičke spremnosti mora doći
i do erekcije. Fizička priprema kod žene sastoji se jedino u jačem
lučenju vaginalnog sekreta. Uvlačenjem erektilnog penisa u vaginu (
immisio penis),i njegovim ritmičkim pokretima, postiže se fizičko i
psihičko nadraženje, koje i kod muškarca i kod žene dostiže svoj
maksimum u stadijumu ejakulacije sperme, i to se stanje naziva orgazam.
U to vreme dolazi do jače erektilnosti penisa, kao i do stezanja mišića
celog tela kod muškarca odnosno do kontrakcije glatke muskulature tube
i uterusa uz povećanu produkciju sluzi žlezda u vagini, i grčeva
celokupne muskulature žene.
Učestalost snošaja zavisna je od navedenih faktora i ne može
se svesti na neke brojčane mere. On je svakako češći u mladosti i u
otprilike u prva tri meseca bračnog života nego kasnije. Statistike
su različite i za srednju životnu dob pokazuju 2-3 snošaja nedeljno.
(Lutherovo pravilo), ali je to sasvim individualno i zavisi od oba
partnera.
Kad se dvoje ljudi vole, kod njih se javlja želja za uzajamnim polnim
uživanjem, za telesnom prisnošću sve do doživljavanja orgazma. Oni
čeznu za polnim odnosom. U ovome mogu naći puno zadovoljstvo samo uz
uslov da svoj polni odnos ne ograniče na snošaj.Sam snošaj treba
shvatiti kao deo polnog odnosa čije ostale komponente čine razni,
oblici polne igre. Ona se sastoji od uzajamnog nadrazivanja raznih
erogenih zona.
Osim toga kao varijabilne erogene
zone koje nisu kod svakog čoveka jednako izražene, valja pomenuti i
ova mesta na ljudskom telu: očni kapci, uši, vrat, ivica kosmatog
dela vrata, kosa, dojke, unutarnja strana nadlaktice i lakta,
slabine, stomak, unutrasnja strana bedara, zadnjica, koža duž kičme,
kao i vrhovi prstiju na rukama. Erogene zone se nadražuju u
toku polne igre i snošaja. Uzbuđuje ih dodir u raznim oblicima
milovanja, ljubljenja i masaže. Nervni nadražaj prenosi se od
erogene zone na centralni nervni sistem. Odatle zahvata čitav
organizam u obliku osećaja polne uzbuđenosti. Stalno nadraživanje
tih područja neprestano pojačava nervnu napetost. Ova se na kraju
razrešava u eksplozivnom rasterećenju koje čovek subjektivno
doživljava kao vrhunac seksualnog uživanja.

- Na telu muskarca
erogene zone su uglavnom ograničene na genitalne organe, čmar,
grudne bradavice i usne.
- Kod
žene zahvataju i druga mesta na telu, u krajnjoj liniji čitavu
njegovu površinu. Zato je ženi polna igra mnogo važnija za
postizanje orgazma nego kod muškarca. Biti dakle dobar ljubavnik
znači ne samo znati osetiti za ženu pravu ljubav, već biti vešt u
otkrivanju i aktiviranju njenih erogenih zona.
Seksualni problemi

Problematika koja proističe iz poremećaja seksualnih funkcija, uslovljenih
konstitucionalnim faktorima, somatskim bolestima ili drugim spolja
prouzrokovanim oštećenjima neće ovde biti razmatrana.Ovde ćemo u prvome
redu usmeriti pažnju na psihičke i psihosocijalno uslovljene seksualne
smetnje, oblike u kojima se one pojavljuju, reperkusije koje imaju na
seksualne odnose.

FRIGIDNOST

lat. frigidus -
hladan), pojava da se neke žene u polnom odnosu ne uzbude, da u
njemu ne uživaju, ili barem ne u punoj meri. Od frigidnosti kao
nenormalne pojave u ženinom polnom životu treba ralikovati
fiziološku frigidnost. O pravoj frigidnosti kao patološkoj pojavi
možemo govoriti tek kad se ona pojavljuje u nekoj dugotrajnijoj
polnoj vezi.

LJUBOMORA

Ljubomora svakako ima svoju psihološku osnovu. Kulturom je odredjeno kada sme
da se javi. Odricanje je znak socijalizacije. Ljubomora i u
najcivilizovanijem obliku pokazuje svoje duboko nagonsko poreklo i
po tome nije specificno ljudska pojava.

IMPOTENCIJA

Impotencija je nesposobnost nekog
muškarca da se dovede u stanje erekcije polnog uda, ili da isto
stanje održi. Iz tog razloga impotentni muškarac nije sposoban za
polni odnos.

NEVERSTVO

Ljubomora čoveka postaje specifično ljudska tek pošto su u njoj, pored požude
proizišle iz seksualne potrebe, isprepleteno sadržana i snažna
osećanja koja potiču iz drugih nagonu bliskih potreba, kao što su
samo potvrđivanje i težnja za nadvladavanjem, ili isto tako snažni
motivi i osećanja socijalnog porekla, kao što su želja za
zadržavanjem svog vlasništva ili zavist.

SEKSUALNE DEVIJACIJE

Savremena seksologija koja se bavi psihičkim devijacijama raznih vrsta i porekla -
smatra da su sva ljudska bića sklona, razume se u izvesnoj meri, nekim
seksualnim perverznim željama, težnjama ili potrebama, pa čak da mnogi
pojedinci mogu zadovoljiti takve potrebe pod određenim okolnostima, a da
se to ipak ne može smatrati seksualnom devijacijom. Da li je nešto
normalno ili nenormalno zavisi od okolnosti pod kojim se tako seksualno
ponašanje manifestuje i naravno da li se radi o epizodnom karakteru ili
ustaljenom načinu take seksualne prakse. Na osnovu savremenih shvatanja
normalnog i nenormalnog seksualnog ponašanja možemo izvući neke
zaključke:

- Sve radnje u
seksualnoj ljubavnoj predigri ukoliko predstavljaju uvod u prirodan
odnos ne mogu se smatrati devijacijom ili
perverzijom,
- Postoji niz
seksualnih ''zastranjivanja'' kod normalnih osoba, pod uslovom,
naravno, da ne povređuju ni jednu dimenziju integriteta ličnosti,
koja se, takođe, ne mogu smatrati seksualnom devijacijom ili
perverzijom,
- Mogu

postojati određena seksualna zastranjivanja koja se, ukoliko su
izraz želja emocionalno zrelih osoba, ako se vrše zajedničkim
pristankom oba partnera suprotnih polova i ako su ispunjena i
prethodna dva uslova, ne mogu smatrati seksualnom
devijacijom.
Seksualnom devijacijom smatramo odnos između osoba istog pola, između čoveka i
životinje, seksualno ponašanje prema samom sebi, seksualni odnos bez
pristanka partnera, seksualni odnos između bliskih rođaka - ukratko,
seksualna devijacija postoji onda kad je usmerena prema neadekvatnom
seksualnom objektu ili kada promeni seksualni cilj.

Ljubavni polozaji

Venerine figure, razni položaji tela partnera pri snošaju. Ljudi su odavno
iznalazili mogućnosti da u polni odnos unesu što više promena. Zato su
nastojali da izmisle razne položaje tela pri snošaju koji bi ga učinili
što privlačnijim. Već je starogrčka hetera Kirena postala čuvena po
svom spisu »Dodekamehanon« u kojem je opisala veštinu izvođenja snošaja
na 12 raznih načina.Poznati indijski udžbenik polnog života »Kama
sutra« opisuje čak 20 položaja tela pri snošaju. U doba renesanse
proslavio se italijanski pisac Aretino svojim sonetima u kojima je
opisao 36 takvih položaja. Oni su većinom sasvim fantastični i jedva
izvodljivi. Prvi je naučno i detaljno obradio razne položaje tela, koje
ljudi pri snošaju zaista primenjuju Van de Velde. On u svojoj knjizi
»Savršeni brak« opisuje 10 takvih položaja.
- Normalni položaj za njega je onaj pri kojem žena leži na leđima, razmaknutih i savijenih nogu, a muškarac na njoj.
- Opruženi položaj je onaj pri kojem žena takođe leži na leđima, ali ispruženih nogu, a muškarac na njoj.
- Pregibni položaj je onaj pri kojem žena takođe leži na leđima, ali
noge toliko podigne i savije da ih svom partneru stavi na ramena
- O jašućem položaju govorimo kad muškarac leži na leđima, a žena se nalazi na njemu.
- U sedećem položaju muškarac sedi na običan način, a žena mu razmaknutih nogu sedne na bedra.
- Prednjim bočnim položajem zovemo snošajni položaj pri kojem oba
partnera leže na boku, a okrenuti su jedan drugome licem.
- O klečećem položaju govorimo kad žena kleči spustivši gornji deo tela
i odupirući se o laktove, a muškarac takođe kleči i prilazi joj
otpozadi.
- Poslednji u Van de Veldeovoj seriji snošajnih položaja je zadnji
sedeći položaj. Tu muškarac sedi na običan ačin, a žena mu sedi
razmakntuih nogu na bedrima, ali tako da mu okreće leđa.
Prijatno, erotsko, akrobatsko i bizarno - reči su kojima se može opisati
raznolikost položaja za maštovite ljubavnike. Ljudima snažne telesne
konstitucije i dobre kondicije pružaja se bezbroj mogućnosti
varijacija.

Kama sutra:
Staroindijski udžbenik polnog i ljubavnog života. Pripisuju ga Barsjajani. On je u svom
delu skupio mišljenja i spise raznih starijih autora o polnom
životu. Tome je dodao i svoje stavove, često govoreći o sebi u
trećem licu. Kama sutra je pisana delom u stihovima, delom u prozi.
U velikoj je meri odraz mentaliteta sredine u kojoj je nastala. U
staroj Indiji shvatali su ozbiljno polni život. Uvrstili su ga među
tri osnovna područja ljudske delatnosti. Jedno od njih je
ispunjavanje verskih i etičkih dužnosti ("Darma"), drugo je sticanje
životnog blagostanja "(Arta"), a treće je polno uživanje
("Kama")

Kriza srednjih godina

Kriza srednjih godina: Panični strah zbog neostvarenih
ciljeva, strašno osećanje da se život više ne može bitno izmeniti, osećaj
da smo uhvaćeni u zamku, da je "to sve", ponekad podstaknu
čoveka na preokret u vlastitom pozivu ili na traženje novog životnog
saputnika, što može izazvati opste zaprepaštenje. Najčešće se tu radi o
nerazriešenim poteškoćama iz ranijeg razdoblja, na primer o pokušaju
traženja identiteta u mladosti, koje naliva ulje na plamen krize srednjih
godina. Stari potiskivani strahovi, sakrivene želje, odlagane odluke
izbijaju tada dramatično, čak i rušilačkom silom, kojom pokušavamo
odbaciti prošlost, prebrisati dosadašnji život i sve početi iznova.
Nepotrebno je isticati da je taj kockarski potez gotovo sigurno osuđen na
propast.
Zaista, zrelost, mudrost i iskustvo sadrže mnoge prednosti. Biti oslobođen
mladenačkih strasti i hirova predstavlja olakšanje, a polnost lišena
zahteva za rađanjem postaje izvorom novog uživanja. Svest da smo u
svom zvanju postigli vrhunac, da zarađujemo više nego ikada ranije,
da posedujemo stručni ugled i uticaj pri odlučivanju ispunjava nas
velikim zadovoljstvom. Dobro zdravlje možemo održati baveći se
sportom i brojnim načinima aktivnog korištenja slobodnog vremena.
Još je tridesetak i više godina lepog života pred nama. Krizu
srednjih godina moguće je prebroditi uviđajući da je to najlepše
doba našeg života.
Posle svakog kriznog razdoblja čovek se može osećati bolje, lošije ili jednako
kao i ranije. Na svaku sredovečnu osobu koja je sasvim odbacila
predjasnje vrednosti ili se ozbiljno razbolela, dolazi nekoliko
takvih koje se gotovo uopste nisu promenile, osim što su malo
starije. Još je više onih koji smatraju da ih je životno iskustvo
oplemenilo i kojima život zaista počinje u
"četrdesetoj".

Victor Igo je zapazio da su četrdesete godine starost mladosti, a pedesete
mladost starosti.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Pon Avg 31, 2009 5:15 am
Osetljivost kod žene

umetnost - Edukacija - Page 2 Osetljivost

Najveca osetljivost vagine je u prvoj trecini a
unutrasnje dve trecine nisu tako osetljive. Iz ovoga sledi da duzina
muskog penisa nije od kljucne vaznosti za zadosvoljstvo. Muskarci su
ovaj '' problem '' sami preuvelicali tako da velicina penisa deluje
podsvesno na zenu, sam pogled na veliki penis podstice uzivanje.
Predlazemo da se ove predrasude oslobodite, samim tim sto su zidovi
vagine elasticni ona se moze prilagoditi velicini partnerovog polnog
organa pa ce dozivljaj biti isti.
G - tacka, malo osetljivo podrucje koje se nalazi na
prednjem zidu vagine ( oko 5 cm od samog ulaza u vaginu ) cijom se
stimulacijom dovodi do nadprosecnog uzbudjenja i snaznog orgazma.
Zbunjujuce deluje podatak da nikada nije naucno dokazano postojanje ove
tacke ali su uprkos tome istrazivanja pokazala da 90% zena veruje da
ona postoji.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Čet Sep 03, 2009 8:37 pm
umetnost - Edukacija - Page 2 V145712p0

Ako ste ovoga leta na pučini primetili muškarca s blaženim izrazom lica
kako ležeći potrbuške pluta na dušeku, možda ste prisustvovali
isprobavanju najnovijeg modela 'ljubavnog dušeka', koji je potpuni hit
u seksi šopovima u Srbiji.
Tu su još i jestive gaćice, najnoviji
'love clone' vibratori, verna replika prirodnog materijala... One u
paru vrućina je isterala u parkove, bašte...
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Pet Sep 11, 2009 6:32 am
Pet stvari o prevari koje možda niste znali

Žene više preljuba počine za vreme ovulacije


Ovulacija je vreme kada se žena oseća poželjnije i ženstvenije, a
istraživanja su dokazala da su žene sklonije prevari u tim danima zbog
povećane seksualne želje i interesa za suprotni pol. Ako nista znali
ovulacija je 14 dana pre početka sledećeg ciklusa.

Muškarci lakše otkriju neveru od žena


Pripadnici muškog spola su po svojoj prirodi više sumnjičavi nego žene,
a naučnici to čak smatraju genetskim nasleđem. Muškarci su i inače
ljubomorniji od žena i strahuju od preotimanja žene ili devojke.
Devojke čuvajte se!

Ne postoji definicija prevare

Različiti ljudi različito tumače preljubu, tako da postoje različita i
shvatanja. Nekima je prevara već i dopisivanje SMS-om, dok su drugi
ljudi tolerantniji, pa prevarom smatraju samo seksualni čin. Niko nema
zajednički jezik kada je u pitanju neverstvo što je uzrok brojnih
sukoba, tvrde stručnjaci.

Većina muškaraca ne treba razlog za prevaru


Za razliku od žena, muškarcima nije potreban konkretan razlog za
varanje partnerke, tvrde psihoanalitičari. Muškarci najčešće varaju
onda kad im se za to pruži prilika, mada postoji i određeni broj onih
koji su nezadovoljni nekim segmentom veze ili braka pa zato spavaju sa
drugim ženama.

Jedna od sedam osoba prevari partnera u prvoj godini braka


U jednoj anketi u Velikoj Britaniji otkriveno je da najviše prevara
počine ljudi u dugim vezama (od pet godina veze pa naviše), a
najšokantnije je bilo otkriće da 18 posto žena i 12 posto muškaraca
prevare partnera već u prvoj godini braka
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty ORGAZMOM DO SREĆE

taj Uto Sep 15, 2009 12:12 pm
Verovali ili ne, najbolji stimulansi se nalaze u našem organizmu. Jedan od
načina da se oni aktiviraju jeste orgazam, tokom kojeg se menjaju mnoge
funkcije mozga i tela

umetnost - Edukacija - Page 2 Thumb_par
Postoji mnogo hemikalija u telu koje utiču na um i telo tokom i nakon seksa. Ako još niste, vreme je da se s njima upoznate:
Prolaktin
Uloga: Ublažava seksualnu uzbuđenost nakon
orgazma i odvraća misli od seksa. Njegova količina u telu naglo se
povećava nakon orgazma, u retkim trenucima kada muškarcima nije do
seksa!
Šta izaziva: Ako su vam nakon seksa misli zaokupljene stvarima koje još
morate da uradite ili bilo čim što nije vezano za seks - za to je
zaslužan prolaktin. Zamislite samo kakav bi nam bio život bez njega...
Oksitocin
Uloga: Stimuliše prostatu, prouzrokujući
kontrakcije mišića i čineći nerve osetljivijima. Istraživanja su
pokazala da povećani nivo oksitocina utiče i na intenzitet orgazma.
Šta izaziva: Poznat je i kao „hormon maženja", jer stvara osećaj
povezanosti između vas i partnera. Takođe je pronađen i u majčinom
mleku.
Endorfini
Uloga: Endorfini predstavljaju grupu
neurotransmitera koji ublažavaju bol. Među njima su biohemikalije poput
acetilkolina i dopamina, koje imaju istu hemijsku strukturu kao i
morfijum. Takođe, oni pomažu u ublažavanju stresa i podizanju
samopouzdanja.
Šta izaziva: Njihov proizvod su osećaji euforije i užitka. Međutim, oni
imaju i smirujuće dejstvo. Zbog njih osećamo blagostanje i opuštenost.
Mogu vas učiniti i omamljenima i pospanima. Nivo endorfina u telu ne
raste samo tokom seksa već i tokom sportskih aktivnosti, učestvovanja u
tuči, bolnih ozleda i gotovo u svakoj uzbudljivoj situaciji.
Adrenalin
Uloga: Aktivira simpatički deo nervnog
sistema čime se povećava broj otkucaja srca i proširenje arterija, kako
bi tokom odnosa krv brže stizala do mišića. Takođe uzrokuje i period
oporavka u kojem je sledeći orgazam moguć tek dvadesetak minuta nakon
seksa. Ova hemikalija pojačava cirkulaciju svakom kontrakcijom srca.
Šta izaziva: Adrenalin vas čini uzbuđenima i ubrzava rad srca.
Feniletilamin

Uloga: Podstiče oslobađanje dopamina u
mozgu, a sam se oslobađa tokom seksa, najviše tokom orgazma. Zanimljivo
je da je ovo jedna od hemikalija pronađena i u čokoladi.
Šta izaziva: Preplavljeni ste osećajem sreće i uzbuđenja.
Testosteron
Uloga: Povećava seksualni naboj i agresiju.
Važan je za libido i seksualnu uzbuđenost. Muškarci i žene s manjim
količinama testosterona često imaju i manji interes za seks.
Šta izaziva: Ukratko, čini nas uzbuđenim i seksualno jakim. Ako ste
osetili napade samopouzdanja nakon seksa, to je zbog testosterona.
Serotonin
Uloga: Reguliše raspoloženje i ponaša se kao antidepresiv, doživljavanje orgazma je još jedna porcija serotonina više u mozgu.
Šta izaziva: Veselo, srećno, puni nade, ispunjeno... većina medicinskih
antidepresiva sadrži serotonin čija je uloga da nas „podigne".
Kako naučnici tvrde, orgazmi su vrlo kompleksni i pravo je malo
čudo da se uopšte doživljavaju. Zato treba uživati u njima što je više
moguće...
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Masturbacija, seks, homoseksualnost, kondomi i abortus najveći neprijatelji čovečanstva

taj Uto Sep 22, 2009 8:13 am
Da li vas je sramota da javno kažete reč seks, ili možda tu reč izgovarate tiše od ostalih? Ako ste ikada ušli u seksi šop, koliko dana vam je trebalo da skupite hrabrost za taj čin i da li vas je bilo strah da ne naletite na nekog poznatog? Da li menjate kanal ako naletite na neku filmsku seks scenu ako su prisutne starije osobe? Da li vas je sramota kada kupujete kondome? Da li vas je bilo sramota da sa svojim roditeljima ili decom, otvoreno pričate o seksu. Da li...

Koliko god puta ponavljali da se seksualna revolucija desila tokom šezdesetih godina prošlog veka mi i dalje živimo u seksualno represivnom društvu u kome je imati seks nešto sramotno što treba držati što dalje od javne sfere. Seksualna represija nije ništa novo. Mnoga društva širom sveta su ograničavala i, još uvek, ograničavaju seksualni život svojih građana, često i sa brutalnim kaznama ako se ponašaju suprotno standardima tog društva. Preljubnici, vanbračni ljubavnici, homoseksualci, čak i ljudi koji su uhvaćeni da masturbiraju se zatvaraju, muče, kasape ili čak ubijaju zbog svojih seksualnih radnji. Iako u demokratskim društvima više ne postoje ovakve prakse, mi i dalje čujemo razne moraliste koji nas upozoravaju kako je seks nešto loše, prljavo i greh. Ta upozorenja su jača ako je crkva u tim društvima moćnija i društveno prisutnija, tako da možemo čuti da su masturbacija i seks pre braka greh, homoseksualnost bolest, a kondomi i abortus najveći neprijatelji čovečanstva. Naravno, situacija u prošlosti je bila ekstremnija i ljudi su činili razne monstruozne stvari da uguše ljudsku seksualnost i ograniče je na seks u braku koji jedino za cilj ima reprodukciju. Poseban fokus seksualne represije u prošlosti bio je na masturbaciji i vanbračnom seksu.
Knjige medicine do XVIII veka uopšte ne spominju masturbaciju. Švajcarski fizičar Tisot je jedan od prvih koji je o tome pisao i 1758. godine publikovao teoriju da je masturbacija osnovni uzrok mentalnih bolesti, ogroman greh koji treba izbegavati kao kugu. Uprkos protivljenju njegovih kolega, ovo mišljenje je postalo standardno i moglo se naći u medicinskim knjigama publikovanih do početka XX veka.

Doktor Silvester Grejam je 1834. godine napisao da gubitak semena tokom seksa ozbiljno narušava zdravlje muškaraca, što je bila veoma popularna ideja u to vreme, pa je preporučio da seks ne bi trebalo upražnjavati više od dvanaest puta godišnje. Masturbacija je bila posebno štetna. Da bi se smanjila seksualna želja, Grejam je preporučivao slabu hranu, najbolje Grejamov kreker koji je on proizvodio.
Ova veza između seksa i hrane pojavila se ponovo 1884. godine kada je doktor Džon Harvi Kelog izmislio kornfleks. Kelog, koji je bio pravi ekscentrik za zdravlje, je napisao: „Upotreba reproduktivnih funkcija je najviši fizički akt za koji je muškarac sposoban i ako ga pogrešno koristi to je sigurno najveći atak na prirodu koji on može da učini".

Mnogi doktori su smatrali da masturbacija dovodi do ludila i izaziva velike crne podočnjake. Strah i krivica je usađivana kod mladića od ranih godina. Između 1856. i 1919. godine Američka kancelarija za patente je patentirala 49 sprava koje onemogućavaju masturbaciju; 35 za konje i 14 za ljude. Sprava za ljude, napravljena za dečake imala je delove koji bi, ako dođe do erekcije tokom noći, ispuštala elektro-impulse koji bi izazivali šokove. Neki od tih uređaja su stvarno korišćeni, ali niko ne zna kakav uticaj su imali na dečake. Masturbacija kod devojčica je bila još šokantnija i sramotnija.
Medicinari danas tvrde da je masturbacija neškodljiva, čak normalna i prirodna forma za opuštanje. Psihologija smatra da masturbacija nije štetna ali mnoge knjige psihologije priznaju da osećaj krivice i sramote pogađa milione naročito tokom tinejdžerskih dana. Uzrok osećaja krivice je uglavnom religija ili moralne norme vezane za seks.
Liberalniji sveštenici smatraju masturbaciju kao simptom duhovne nezrelosti i da taj problem treba rešavati uz samilost i oprost i fokusirati se na duhovno sazrevanje, dok drugi smatraju da je masturbacija veliki greh i sigurna karta za pakao. Pedagozi koji rade sa tinejdžerima shvataju da masturbacija može postati navika koja se teško ostavlja, navika koja postaje sve veća ako se zabranjuje, kritikuje ili osuđuje. Masturbacija može postati opsesija koja stvara beskrajnu krivicu i samosažaljenje kod mladih koji svojim trudom ne mogu s njom da prestanu. Neki mladi ljudi mogu da se osećaju kao da čine neoprostiv greh.
Mnogi oženjeni muškarci začuđujuće mnogo masturbiraju iako tvrde da imaju srećan brak i normalan seksualni život sa svojom partnerkom ili partnerom. Masturbacija je povezana sa seksualnim fantazijama i pornografijom. Mnogi koji masturbiraju priznaju da koriste pornografiju, fotografije ili seksualne priče da bi povećali svoje zadovoljstvo.

Doktor Vilijam Kraft u svojoj knjizi „Whole and Holy Sexuality" kaže da je masturbacija uobičajeni način nagrađivanja genitalija. Do dvadeset prve godine većina muškaraca je masturbirala. Žene manje masturbiraju, ali procenat ženske i muške masturbacije se u poslednje vreme izjednačava. Mnogo više ljudi oseća malo ili nimalo krivice zbog masturbacije, što nije bio uvek slučaj.
U ne tako stara vremena, mnogi ljudi su učeni da je masturbacija jedan od najvećih grehova i sugerisano im je da je masturbacija uzrok mentalne i fizičke bolesti, čak i da se masturbacija leči hirurškim putem. Seksualnost je smatrana za neprijatelja, a ne kao dar za psihički razvitak.
Zbog nelagodnosti vezane za seksualnost, pristup seksualnim osećanjima bio je ili ih ignorisati ili potiskivati. Masturbacija može biti opasna ako je ona proizvod potisnute neintegrisane seksualnosti. Masturbacija tada postaje jedini način zadovoljavanja svojih seksualnih potreba koja proizvodi tenziju i krivicu, koje opet vode u masturbaciju.

Doktori smatraju masturbaciju izvorom zadovoljstva koja smanjuje tenzije, način kojim se spoznaje sopstveno telo, potencijal koje ima, i zdravom praksom. Zadovoljavanje svojih potreba, insistiranjem da je naše telo samo naše i imanje dobrih osećanja je prednost masturbacije. Svesno odricanje od masturbacije zbog lažnog morala smatra se mazohističkim i staromodnim.
Mladići i devojke obično masturbiraju kada su seksualno uzbuđeni ili kada im je dosadno. Masturbacija je posebno zanimljiva zato što je dostupna, lak je način za smirivanje, ispituje genitalije i fantazije bez mešanja odgovornosti i ranjivosti i ne moramo da brinemo o drugim ljudima ili socijalnim konsekvencama. Masturbacija je uvek u domenu sigurnog seka, nema straha od odbijanja, sramote ili neuspeha, daje iluziju otvorenosti i perfekcije.

Za žensku masturbaciju je vezan mnogo veći tabu, nego kad je reč o muškoj, mada je to generalno slučaj sa ženskom seksualnošću. Ali, interesantno je da je prvi električni vibrator, koji je napravio Kelsi Stiner 1880. godine, služio za lečenje ženske histerije i za smirivanje. Vekovima su doktori lečili žene od ove bolesti na način koji bi mi danas prepoznali kao masturbaciju, ali oni to nisu smatrali seksualnom stimulacijom, već teškim radom. Početkom XX veka kompanija „Hamilton Bič" je počela serijsku proizvodnju električnih vibratora, koji su bili peta sprava koja je elektrizovana, posle mašine za šivenje, ventilatora, čajnika i tostera. Ali, čovečanstvo je vekovima pokušavalo da suzbije žensku seksualnost i očuva devičanstvo i tako je nastao pojas nevinosti.

Pojas nevinosti spada u najinteresantnije pronalaske u ljudskoj istoriji. Podaci da je pojas nevinosti srednjovekovni pronalazak i da su ga koristili vitezovi koji su išli u Krstaški rat, pokazali su se kao netačni. Mada se pojas nevinosti spominje u srednjovekovnoj poeziji, ali kao simbol ženske vernosti prema mužu koji odlazi u rat, a ne simbol nepoverenja prema ženama. Međutim, postojali su slučajevi da su žene nosile zaključane naprave i morale su da traže dozvolu suda da se ona ukloni ako bi muž nastradao u ratu. Većina žena nosila je simbolični pojas nevinosti koji je bio napravljen od tkanine.

Znak „nedostupno" prvo je nastao među robinjama u starom Egiptu. Vlasnik robinje bi vezao konopac oko njenog struka, što bi ukazivalo da je ona njegovo seksualno vlasništvo i da s njom niko ne sme da ima seks. U antičkoj Grčkoj pojas nevinosti u vidu kožnog kaiša sa delom koji prikriva genitalije se koristio kao način kontrole rađanja i samo je gospodar mogao da ga skine. Čuvanje čednosti slobodnih devojaka i čuvanje robinja samo za gospodara nije bila jedina namena pojasa nevinosti. Prostitutke u Rimu su nosile pojaseve nevinosti kako bi sačuvale svoju „robu" i skidale bi ga kada bi mušterija platio uslugu. Pojas nevinosti je u tom slučaju bio kao neka vrsta zaštite od krađe. U drevnoj Kini problem lične higijene i pojasa nevinosti rešen je tako što su pojasevi pravljeni u obliku korpe, što je dozvoljavalo vršenje nužde. Skidanje pojasa je bilo dozvoljeno jednom nedeljno radi kupanja. Žene u Kini su same birale da nose pojas kako bi pokazale svoju predanost očuvanju nevinosti. U kasnom srednjem veku muškarci u Evropi koji su želeli da njihove žene nose pojas nevinosti, tražili su pomoć od lokalnih bravara, ali pojasevi nisu bili masovna pojava jer su uzrokovali deformaciju struka i genitalija. Pojasevi su izazivali upale i infekcije, tako da ni njihovi muževi nisu mogli da imaju seks s njima nakon skidanja pojasa.
Tokom renesanse pojas nevinosti je skoro postao modni detalj među ženama iz visoke klase. Zvani seksualni lanci koji su bili vrsta pojasa nevinosti sa dragim kamenjem, služili su kao javni dokaz seksualne kontrole muža nad novom ženom. Bili su poznati kao Venecijanska kapija ili Bergamova brava u čast draguljara koji je dizajnirao ovaj erotski nakit. Bili su ukrašeni zlatom, slonovačom, dragim kamenjem, čak i dijamantima. Na dan venčanja muž bi dobio pojas nevinosti i ključ. U nekom trenutku on bi obukao pojas svojoj ženi i obznanio gostima da su kapije raja zaključane.

U XIX veku pojas nevinosti su nosili i dečaci i devojčice kao medicinsku spravu, jer se smatralo da masturbacija ubija mladež, te su zabrinuti roditelji koristili ove sprave kako bi sačuvali zdravlje svojih tinejdžera tokom noći. U moderna vremena u slabije razvijenim državama devojke su podvrgnute raznim vrstama genitalnog sakaćenja kako bi se osigurala njihova nevinost do braka. Te procedure koje se mahom izvode u nehigijenskim uslovima često dovode do smrti mladih devojaka, ali se i dalje masovno praktikuju.
Tokom vekova, pojas nevinosti je menjao svoju primarnu namenu da bi na kraju postao seksualno pomagalo. Danas u mnogim razvijenim društvima pojas nevinosti za muškarce i žene se koristi kao seks igračka uz obostran pristanak, kojom se povećava seksualno zadovoljstvo.

Srednjovekovni rekvizit i danas u ponudi

Uprkos recesiji i krizi, i dalje vlada velika potražnja za pojasevima nevinosti koje proizvodi jedna italijanska firma iz mesta Gubija. Iz ponude ove firme, specijalizovane za srednjovekovne rekvizite, mogu se naručiti pojasevi nevinosti za žene, po ceni od 143 evra, i oni za muškarce koji su nešto skuplji - 158 evra. Predstavnici firme tvrde da se tržište stalno proširuje i da danas imaju klijente, ne samo u Evropi, već i širom sveta. Među njihovim prvim kupcima bili su Kinezi ali sada, kako kažu, primaju značajne narudžbe iz Rusije, Amerike i arapskih zemalja. Pojaseve nevinosti kupuju, uglavnom, kolekcionari neobičnih predmeta, ali i osobe koje su dale "zavet nevinosti", objašnjavaju predstavnici firme. Kupuju ih, takođe, i ljudi koji žele da daruju šaljiv poklon. Ipak, ima i onih koji celu stvar shvataju ozbiljno. Tako je, pre neku godinu, jedan ljubomorni Britanac kupio pojas nevinosti svojoj mladoj supruzi kada je trebalo da putuje sama u Grčku. Do putovanja, ipak, nije došlo jer je ženi, koja je zaustavljena na detektoru za metale, zabranjen ulazak u avion sa kabastim predmetom od gvožđa teškim blizu tri kilograma.

Deset činjenica o pojasu nevinosti

1. Ne zna se tačno vreme nastanka prvih pojaseva nevinosti. Neki smatraju da su po prvi put napravljeni u Italiji u XIV veku. Drugi izvori navode 1150. godinu, a ima i onih koji pojavljivanje ovog izuma vezuju još za period Rimljana i Grka.
2. Neke žene u Parizu su bile primorane na nošenje metalnih pojaseva nevinosti. Ovi francuski pojasevi su imali obruč obmotan somotom. Obruč je bio promenljive širine tako da su muškarci mogli da ga stežu i olabavljuju u zavisnosti od svog raspoloženja.
3. Pojasevi nevinosti su veoma često pravljeni u samo jednoj veličini. I pored toga, deblje žene su morale da ih nose i da pri tom trpe jake bolove.
4. Tokom XVI i XVII veka, popularan pojas u centralnom delu Evrope je imao metalni opasač obima 80 centimetara. Na kukovima su se nalazila četiri metalna dela. Postojale su male rupe za mokrenje a sve je bilo osigurano katancem.
5. Robinje u Rimu su primoravane na nošenje pojava nevinosti da bi bile "dovoljno dobre" za svoje gospodare.
6. Američke vojne jedinice su prijavile da su videli ženu koja je na Bliskom istoku nosila pojas nevinosti kasnih tridesetih godina XX veka.
7. Rimljanke i Grkinje su često nosile metalne ili kožne pojaseve nevinosti preko svojih haljina da bi bile u trendu. Pojasevi su se sastojali od jedne trake, od para traka, od ukrštenih traka, ili od tri trake. Ovakav stil je služio za isticanje ženskih grudi i kukova.
8. Prostitutke u Rimu su ponekada bile primorane na nošenje pojasa nevinosti. Pojasevi su bili tako izrađeni da su otkrivali njihove intimne delove, a nosile su ih da bi mušterije postale zainteresovanije. Onda bi muškarci koji su bili tadašnji "makroi" otključavali pojaseve i za to dobijali novac.
9. Jedan od najneobičnijih pojaseva nevinosti je izložen u Kluni muzeju u Parizu. Napravljen je od nekoliko desetina metalnih zglobova i grubih parčića gvožđa koji prekrivaju svaki delić ženske karlice.
10. U toku XIX veka, mnoge žene su primoravane na nošenje "pojaseva za dan" prilikom odlaska na putovanja na kojima nisu imale nadzor.

Istraživanje o masturbaciji

Centar za seksualno zdravlje i HIV istraživanja u Londonu izvršilo je istraživanje o masturbaciji na preko 11 hiljada ispitanika od 16 do 44 godine starosti. Istraživanje je pokazalo da je 73 odsto muškaraca i 37 odsto žena masturbiralo mesec dana pre intervjua. Kod muškaraca i žena koji su obrazovaniji i višeg socijalnog statusa, masturbacija je česta pojava, naročito kod osoba koje su prijavile probleme sa seksualnim funkcijama. Žene koje su u tih mesec dana imale čest vaginalni seks češće masturbiraju, dok muškarci koji su u tom periodu imali čest vaginalni seks mnogo manje masturbiraju. Homoseksualni muškarci i lezbijke procentualno mnogo više masturbiraju od heteroseksualaca. Istraživanje je takođe pokazalo da je masturbacija česta seksualna praksa sa velikim brojem varijacija. Od 1998. godine održava se i svetsko takmičenje u masturbiranju na kome se učesnici takmiče u četiri kategorije: najduža masturbacija, najveći broj orgazama, timska zabava i najduža ejakulacije. Dosadašnji rekord po broju orgazama kod žena je 49, a kod muškaraca 6, dok je najduža masturbacija trajala čitavih osam sati.

Maj nacionalni mesec masturbacije

Maj mesec je proglašen Nacionalnim mesecom masturbacije 1995. godine u San Francisku kao odgovor na otpuštanje američke doktorke, hirurga, Džoseline Elders, jer je u svom govoru pred Ujedinjenim nacijama na Svetski dan borbe protiv side 1994. godine izjavila da je masturbacija sastavni deo ljudske seksualnosti i da ljude treba podučavati kako da masturbira. To je bio kraj njene karijere, ali i početak Nacionalnog meseca masturbacije. Od 1998. godine održava se i svetsko takmičenje u masturbiranju na kome se učesnici takmiče u četiri kategorije: najduža masturbacija, najveći broj orgazama, timska zabava i najduža ejakulacije. Dosadašnji rekord po broju orgazama kod žena je 49, a kod muškaraca 6, dok je najduža masturbacija trajala čitavih 8 sati
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Sre Sep 30, 2009 9:50 am
Nakon vođenja ljubavi, muškarac legne i mirno zaspe. Žena se lagano izvuče iz kreveta i baci se na kućanske poslove. To je jedna od muških fantazija koja, vjerovali ili ne, postoji i u stvarnosti.
Proučavajući voćne mušice, naučnici su otkrili na koji način funkcioniše seks kod te vrste. Mužjaci voćne mušice tokom seksa proizvode peptid koji ima snažan uticaj na ženku.
Zahvaljujući tom hemijskom spoju, ženka nakon seksa ostavlja mužjaka da se odmori, a ona kreće na posao. Odmah nakon seksa, ženka kreće u potragu za sigurnim mjestom na koje će moći položiti jaja.
Otkriveno je da je takvo ponašanje ženki znatno intenzivnije nakon seksa nego u uobičajenim okolnostima. Smatra se zato da to nije dobrovoljno ponašanje, nego da je riječ o uticaju seksualnog peptida koji im prenose mužjaci tokom seksa.
S obzirom da vinske mušice imaju mnoge genetske sličnosti sa ljudima, stručnjake zato ne začuđuje ponekad slično ponašanje i među ljudima.
Voćne mušice, baš kao i ljudi, spavaju tokom noći, aktivne su tokom dana te imaju popodnevni odmor. Često su služile naučnicima za istraživanje o navikama spavanja ljudi.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Sub Okt 03, 2009 10:53 pm
Predigra - šta ona mrzi?

Tradicionalni odgoj, koliko god mu se opirale, još uvek mnoge žene sprečava da otvoreno govore o seksu, posebno kad muškarcu treba otkriti da neke stvari loše radi. Mnoge će u takvim situacijama radije ćutati i žrtvovati zadovoljstvo, pogotovo ako je reč o novom partneru uz kojeg se još nisu opustile, a najgore je kad partner uopšte ne opaža da žena ne uživa, kad ne posmatra njene reakcije i ne podstiče je da mu pokaže šta želi i voli. Ženama je predigra posebno važna jer ako taj deo krene naopako, nisu u stanju da se opuste i verovatno neće naročito uživati u seksu. Iako se kaže kako je u seksu svaki čovek različit, skoro da nema devojke kojoj ne smeta barem jedan od nabrojanih muških promašaja.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Sub Okt 03, 2009 10:53 pm
To što žene vole dodire s unutrašnje strane bedara i nežno sisanje bradavica ne znači da će isti potezi oduševiti i njihove jače polovine. Suprotno verovanju kako im je jako malo potrebno za maksimalni učinak, donosimo pregled "sitnih" užitaka zbog kojih će vaši momci drhtati od zadovoljstva, a i stvari koje je bolje ne raditi. Obično je ženski orgazam prepun misterija u očima muškaraca (ponekad i žena). Međusobno se savetuju, tragaju za bilo kojom informacijom na koju mogu naići, osluškuju njene uzdahe i izdahe i na kraju preispituju i sebe i nju. No, budimo realni, u krevetu nije samo Ona, a i informacija kako je Njemu dovoljno "samo jedno" nije najtačnija. Možda muškarci nisu nežniji pol, ali zaslužuju istu količinu pažnje kada je seks u pitanju. Uostalom, potrudite li se vi oko njega, on će vam zahvalno uzvratiti. I još jednom, i još
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Sub Okt 03, 2009 10:54 pm
Sex u malom prostoru

U LIFTU: Pronađite zgradu sa starijim liftom koji ima dugme za zaustavljanje u slučaju opasnosti i zaustavite lift, ako je partnerka obukla mini suknju i dokolenice a nije obukla gaćice, biće vam puno jednostavnije. Ako želite seks u novom liftu budite sigurni da će vam se uključiti alarm. Stoga budite brzi, vešti i napaljeni. Ako lift nije u nivou sprata zaustavite ga između spratova, tako ćete imati više vremena za svoje majstorije. Ako u liftu postoji ugrađena kamera, prekrijte objektiv lepljivom trakom ili zalepite poštansku marku. Kada završite sa uživanjem u partnerkinim čarima, ponovo uključite lift. Izađite iz lifta normalno. Dočeka li vas služba za popravke, recite im da ste kvar sami otklonili... U GARDEROBI: Potražite garderobu koja ima vrata i zidove do poda. Ponesite sa sobom nekoliko komada odeće, kao da ih nameravate isprobati. Neka partnerka dođe nekoliko minuta posle vas. Zidovi kabine su obično vrlo tanki zato budite tihi. Brzina je važna posebno ako vam se vide noge u prostoru između vrata kabine i poda. Izađite iz kabine jedno po jedno... U AVIONU: Najbolje vreme za seks je kad stjuardese dele hranu, prodaju cigarete i parfeme, ili za vreme filma. Najbolje je mesto (ako ne i jedino) - WC. Nastojte odabrati onaj WC koji se ne vidi iz prostora u kojem je kuhinja aviona. Prvi idite u WC, a partnerka neka dođe posle vas. Spustite dasku na WC šolji, dezinfikujte je, budite tihi i brzi, jer ljudi će se početi okupljati u redu ispred WC-a. Računajte na turbulenciju. Dođe li do nje, najbolje je da partner sedi na dasci, a partnerka da ga uzjaše. Iz WC-a izađite zajedno, pretvarajući se da je jednom od vas pozlilo. Jer morate znati da je seks u avionu protivzakonit...
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Sub Okt 03, 2009 10:56 pm

I one sanjaju seks

umetnost - Edukacija - Page 2 I one sanjaju seks


Žene su sklone da optužuju muškarce kako jedino misle na seks, da samo
to žele, o tome maštaju, čak i sanjaju "ono". Medjutim, gospodje i
gospodjice ne žele da priznaju da i same imaju istu "preokupaciju".
Naime, jedno istraživanje pokazalo je da se oko osam odsto svih snova i
kod žena i kod muškaraca odnose na seks.
U istraživanju je učestvovalo 109 žena i 64 muškarca starih oko 30
godina. Oni su četiri sedmice zapisivali svoje snove, kojih je na kraju
bilo 3.564, a od toga 292 sna imala su seksualni sadržaj.
Vodja istraživanja profesor Antonio Zadra kaže da je polni odnos
najčešći tip seksualnog sadržaja, a slede seksualne ponude, ljubljenje
i seksualne fantazije.
Muškarci najčešće sanjaju polne odnose sa nepoznatom ženom, ali i sa
više njih, sanjaju i seks na javnom ili nepoznatom mestu. Žene sanjaju
ljubavni čin sa glumcem ili muzičkom zvezdom.
Zanimljivo je da u ženskim snovima i drugi likovi iz sna doživljavaju
orgazam, dok u snovima muškaraca to nije slučaj.
Žene sanjaju u 20 odsto slučajeva bivšeg ili sadašnjeg partnera, dok
muškaci svoje partnere sanjaju u 14 odsto slučajeva.
U svim seksualnim snovima orgazam je zabeležen u tek 4 odsto slučaja.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Sub Okt 03, 2009 10:58 pm

Ne sećam se s kim sam prošlu noć...

umetnost - Edukacija - Page 2 Ne%20secam%20se%20s%20kim%20sam%20proslu%20noc...

Pre nego što se odlučite na flert za koji niko neće znati, razmislite
da li je veći ulog ili dobitak, da li će slatka mala tajna to i ostati,
ili će vam zagorčati život.
Bez obzira na to koliko je ono što vam se nudi lepo, zgodno, privlačno,
drugačije od uobičajenog... morate razmisliti i o \"jutru posle“.
Osim što rizikujete da \"zaradite\" neku polno prenosivu bolest, avantura
sa neznancem može vam doneti i neke druge neprijatnosti.
Da li je jedna ljubavna igra više u vašem životu, vredna laži koju ćete
morati da smislite za stalnog partnera? Šta ako vam se dopadne? Šta ako
poželite još? Da li ćete uspeti da se uzdržite? Možda će neznanac
poželeti dublji odnos i neće vas tako lako pustiti da odete?
Na kraju možete doći u situaciju da se mučite sumnjama - da li je i vaš
partner učinio isto? Da li je avantura samo vaša tajna, ili i druga
strana nešto krije...
Psiholozi zato savetuju da se okanete preljube i lude noći sa
nepoznatom osobom jer ne treba činiti drugome ono što ne želite da se
dogodi vama. I ne samo zato - ako jurite za kvantitetom, promaćiće vam
kvalitet i osoba zarad koje vredi stati, razmisliti i posvetiti joj se.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Sub Okt 03, 2009 10:59 pm

Kako odabrati prezervativ

umetnost - Edukacija - Page 2 Kako odabrati prezervativ
Na našem tržištu postoji mnogo različitih proizvodjača prezervativa i
nije svejedno koji ćete kupiti. Možda ćete biti povedeni reklamom,
ambalažom, bojom ili mirisom, ali je kvalitet i zaštitta koju pruža
zapravo ono najbitnije.
Evo nekoliko saveta koji vam mogu biti od pomoći prilikom izbora
prezervativa:
Pakovanje
Dobar proizvod mora biti tako upakovan da se omot lako cepa prilikom
otvaranja. Kutijica mora biti zapečaćena u foliji ili industrijski
zalijepljena.
Markiranje
Proizvodjači od poverenja stavljaju broj serije i rok trajanja kako na
individualnu foliju, tako i na završno pakovanje, industrijskim
printerima neposredno u momentu pakovanja proizvoda. Nepostojanje takve
oznake govori o niskoj tehničkoj snabdevenosti firme i lošem kvalitetu
proizvoda. Izgled
Nepogrešivi znaci nekvalitetnog prezervativa su neravnomerna debljina
(prema svetlosti), postojanje šara i deformacija, pregibi, razli;ita
pigmentacija (važi za kondome u boji). Uslied korišcenja nekvalitetnih
organiskih dodataka sa talkom, proizvod ima oštar ili slabo izražen
neprijatan miris, što govori o zastareloj tehnologiji.
Izdržljivost Da bi se ispitala sigurnost prezervatva treba sipati u
njega vodu. To je netačno! Ogroman prezervativ unutar koga je voda samo
je jedan od uspešnih reklamnih trikova. Radi se o tome da kad se
prezervativ napuni vodom, on se drži na visini. Pri tome se opterećenje
ne rasporeduje ravnomerno. Pucanje se najčešce ne dešava na najslabijem
mestu, nego na mestu najvećeg opterećenja. Osim toga prezervativi
nemaju jednaku debljinu zidova (kreću se od 0,05 do 0,12 mm). Porediti
njihovu izdržljivost je nerazumno, jer bi onda trebalo ispitati od 100
do 300 uzoraka svake firme.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Sub Okt 03, 2009 11:00 pm
Mršavi više uživaju

Ugojili ste se malo, ali vas to ne uzbudjuje nimalo. Vi ste sebi uvek lepi i baš vas briga šta drugi misle. Medjutim, debljina nije samo pitanje estetike, to može biti i zdravstveni problem, zapravo psiho-fizički. Stručnjaci istraživačkog centra "Duke diet and fitness" iz Durhama, posmatrali su osobe koje su imale oko 50 kilograma viška, a zatim za dve godine izgubile 13 odsto svoje težine. Istraživanje je pokazalo da su bivše buce doživele, izmedju ostalog, i velike promene u seksualnom životu. Posebno poboljšanje osetile su žene. "Dosadašnja istraživanja su pokazala da se kvalitet života svake osobe generalno poboljša gubitkom telesne težine, ali se malo znalo o uticaju mršavljenja na seksualnost“, kaže Martin Binks sa klinike u Durhamu. On je sa svojim kolegama proučavao život 187 ljudi koji su prošli kroz program mršavljenja u medicinskom centru u Minesoti. Medju tim osobama je bilo više žena koje su u proseku težile 112 kilograma. One su svaka tri meseca tokom dve godine merile svoju težinu i popunjavale upitnik o kvalitetu svog intimnog života. Kao punije osobe, one su se osećale seksualno neprivlačnim, stidele su se prilikom skidanja, imale su poteškoće prilikom ljubavnog čina i zbog svega toga njihova želja za intimnim odnosom, kao i mogućnost uživanja, bila je manja. Medjutim, gubljenjem kilograma nestajali su i problemi. Dakle, manje telo - veći libido!
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

taj Ned Okt 25, 2009 7:11 am
KAD ONA HOĆE, A ON NE MOŽE

Žene su sklone da krive same sebe kad muškarac izgubi interes za seks. Prvo
što žena pomisli je da je loša u krevetu, da on ima drugu ili da je
više ne voli. Ništa od toga najčešće nije problem, nego se, osim u
retkim slučajevima, u njegovoj glavi događa nešto što mu ometa potenciju


umetnost - Edukacija - Page 2 Seks10

Muškarci najčešće imaju probleme s erekcijom kad su pod stresom
ili kad su premoreni. Uzrok može biti pritisak bilo koje vrste - rokovi
na poslu, šef koji ga neprestano maltretira, krediti, česte svađe,
problemi s decom... Ukoliko on sam ili vi kao par imate takvih ili
sličnih problema, a ranije je u seksu sve štimalo, najverovatnije vašeg
partnera sve to pogađa više nego što mislite.
I fizički i psihički pritisci koji dugo traju mogu za posledicu da
imaju privremenu, ali i trajnu erektivnu disfunkciju. Obe mogu biti
potpune ili delimične (erekcija postoji, ali je nezadovoljavajuća ili
kratko traje). Zato je prvi korak preispitati način života, razgovarati
o problemima koji uzrokuju stres i premorenost i naći rešenja.

Ljubav bez pritiska
Ne zaboravite da i muškarci loše podnose seksualne pritiske, naročito
kad misle da se od njih u krevetu očekuje više. Zato je, bez obzira na
to što vi niste uzrok problema, jako važno vaše ponašanje u krevetu.
Otvoreno pokazivanje nezadovoljstva, optuživanje ili davanje do znanja
da ste ostali uskraćeni može da ga odvede u začarani krug, odnosno,
velika je verovatnoća da će zakazati upravo zbog silnog straha da opet
ne zakaže.
Naravno, nije rešenje praviti se kao da se ništa ne događa, nego
treba odabrati način na koji ćete razgovarati. Nemojte da se razgovor
svede na optuživanje, on treba da bude podsticajan, a svakako treba
otvoreno razgovarati i o samom problemu.

Kako razgovarati
Ako mu kažete iskreno šta vas muči, u nekim će slučajevima već taj
korak (uz malo više njegovog odmora) izlečiti problem. Ako mu kažete da
ste se pitali da li vas još uvek voli, niste bili sigurni jeste li mu
još uvek lepi i seksualno privlačni, to će kod većine parova dovesti do
novog zbližavanja. Na taj način ćete mu dati do znanja da ste pomalo
nesigurni, da vam je još uvek stalo i da brinete o njemu i o vašoj vezi.
Ako se zaista na poslu susreće s problemima, šef ga maltretira, radi
previše i nema vremena ni da se naspava, pomisao na drugu ženu
verovatno će mu biti s jedne strane smešna, a s druge tako slatka, da
će mu verovatno laknuti. Sigurno će mu se svideti ako započnete
razgovor izjavom "znam da ti to zvuči glupo i smešno, ali zaista sam u
početku mislila da imamo ozbiljan problem i da te više ne zanimam".

Muškarci su, ipak, s Marsa
Ne zaboravite da su muškarci s Marsa, a žene s Venere i da nam često
različite stvari hrane ego. Žena koja strahuje za vezu skoro uvek je
hrana za muškarčev ego, što sigurno ne škodi u trenucima kad su mu
erektivne poteškoće poljuljale samopouzdanje.
Zato, pokušajte da ga nagovorite da vam kaže šta ga muči ili da samo
izgovori kako se oseća, ali nemojte navaljivati ako on odbija razgovor.
Moguće je i da ga uopšte ništa ne muči, nego je samo psihički i fizički
preopterećen i da o tome, iz bilo kog razloga, ne želi s vama u tom
trenutku da razgovara. Pustite neka sam odabere trenutak za razgovor.
Mnogim muškarcima mnogo će pomoći ako imaju priliku da se malo odmore
pre seksa, a ako vaš muškarac prihvata neke od tehnika relaksacije,
opuštanja ili meditacije, neka i na taj način pokuša da iz svesti i
podsvesti izbaci probleme.

Mogući uzroci problema
Do privremenih erektivnih problema mogu dovesti i alkohol, teška
hrana ili konzumiranje preteranih količina hrane. S problemom ove vrste
gotovo svaki muškarac se sreo bar jednom u životu.
Potraje li problem neko vreme, nije loše obratiti se lekaru -
seksualna disfunkcija, potpuna ili delimična, neretko prati dijabetes,
probleme s prostatom, srčane i druge bolesti.
Isključite li telesne probleme, a erekcija i dalje ne bude
zadovoljavajuća, nemojte da se ustručavate da odete na psihoterapiju.
Bez obzira na uzrok problema, dobar psihoterapeut u rukavu ima gomilu
saveta, pa i u slučaju kad je preterano stresan posao uzrok problema,
kad imate finansijskih briga ili kad vas muči problem egzistencijalne
nesigurnosti. Psihoterapeut ne može sam po sebi da promeni situaciju,
ali može ljude da nauči da drugačije gledaju na stvari ili da se s
problemima lakše nose. Samopouzdanje donosi prednosti na svim poljima,
jer kad se sami dobro osećate, život uopšte, pa tako i seksualni,
svakako je bogatiji.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Dobre vibracije masturbacije

taj Pet Nov 06, 2009 2:17 am
umetnost - Edukacija - Page 2 161_13198_t
Iako se muškarci šale na račun svojih seksualnih aktivnosti, žene su
obično manje raspoložene za razgovor o svojim načinima za
samozadovoljavanje. Preko razmenjivanja informacija o povoljnim i
interesantnim vibratorima ili aparatima za smanjivanje stresa sa vrlo
bliskim prijateljima, žene ostvaruju svoju satisfakciju u saznavanju i
otkrivanju novih seksualnih teorija. Ipak, ženska masturbacija nije
opšta tema razgovora između prijateljica. Možda bi i trebalo da bude,
ako ćemo verovati seks terapeutima. Oni naglašavaju da masturbacija kod
žena unapređuje njihovo zdravlje i veze sa pripadnicima suprotnog pola.
U nastavku je pet stvari koje žene možda ne znaju.

Normalna masturbacija kod žena ima nekoliko oblika
Svaka žena je, poput muškarca, masturbirala barem jednom u svom životu.
One mogu imati osećaj krivice zbog toga, posebno ako su u vezi, ali
terapeuti kažu da za tim nema potrebe. Ako je Vaš partner umoran, ili
van grada, nema potrebe da prođe dan da i Vi ne uživate zadovoljavajući
samu sebe. Ne postoji samo jedan način za postizanje vrhunskog
zadovoljstva. Prsti i vibratori su među najčešćim i to važi za preko 50
procenata populacije. Druge žene koriste zadnji deo vibratora, dršku
četke za kosu ili bateriju iz tuš kabine. Iako postoje propratni štetni
efekti od upotrebe vibratora, samo 30 procenata žena ih iskusi. Kao
dodatni problem, eksperti navode da prekomerna upotreba vibratora može
dovesti do dehumanizacije, u smislu da žena ne može da uživa na isti
način u seksu sa pravim partnerom.

Masturbacija poboljšava raspoloženje
Koji god vid masturbacije žena odabrala, uvek će joj sama aktivnost
poboljšati raspoloženje. U solo seksu ne postoji distrakcija i možete
se fokusirati na sopstveno uživanje, a da ne morate da brinete da li
Vaš partner jednako uživa. To nije znak da ne volite svog partnera, već
da Vam je jednostavno potrebno vreme da mislite samo o sebi.

Masturbacija poboljšava seksualne odnose sa partnerom
Tokom procesa masturbacije, žene na svoju ruku otkrivaju sve načine na
koje mogu sebi ugoditi, što prilikom seksualnog odnosa sa partnerom
umnogome pomaže, jer je ona u mogućnosti da ga navodi na one stvari
koje njoj najviše prijaju. Eksperti tvrde da žene koje koriste vibrator
u najvećem broju slučajeva bolje funkcionišu prilikom odnosa sa
partnerom. Takođe, masturbacija se preporučuje ženama koje teško
postižu orgazam, jer se na taj način bolje upoznaju sa svojim telom i
postaju samosvesnije. Nakon nekoliko studija, došlo se do zaključka da
žene koje u periodu od godinu dana koriste vibrator u normalnoj
količini, postižu bolju lubrikaciju vaginalnog kanala, povećanje želje
za seksom, uzbuđenjem, lakoću postizanja orgazma i osećaju manji bol i
nelagodnost tokom seksualnog odnosa.

Masturbacija opušta
Žene mnogo više od muškaraca analiziraju svoj dan i samim tim
povećavaju stres. Istraživači ovu pojavu nazivaju ruminacijom, koja se
često povezuje sa pojavom depresije. Ako sebi redovno pružate
zadovoljstvo, to će doći u sukob sa ruminacijom, odnosno dovešćete sebe
do lepog raspoloženja i stanja opuštanja.

Masturbacija utiče na osećanje bola
Žene koje redovno masturbiraju dobijaju manje menstrualnih
grčeva i ujedno unapređuju simptome predmenstrualnog sindroma, poput
iritacije ili umora. Masturbacija do postizanja orgazma pomaže i u
otklanjanju migrena. Iako se dešava da orgazam u stvari podstakne
migrenu, takođe je, sudeći po brojnim izveštajima, može i ukloniti.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Klečeći položaj ili doggy style

taj Pet Nov 06, 2009 2:20 am
umetnost - Edukacija - Page 2 161_13276_t
Poza u kojoj penis ulazi otpozadi, dok žena kleči, dozvoljava dublje
prodiranje penisa nego što to dozvoljavaju druge slične poze. Najdublje
moguće prodiranje se postiže onda kada žena kleči i naginje se napred,
tako da glavu oslanja na posteljinu ili pod. I muškarac kleči, dok
njegov penis nežno i polako ulazi u nju.
Ako je prodiranje suviše duboko i snažno, ženi može da se nanese jak
bol udarom o jajnike. U ovoj pozi muškarac može da miluje ženine grudi
i da joj nadražuje klitoris ili da je privlači sebi držeći je za bokove.
Ako partneri imaju dosta nizak krevet, mogu da primene varijantu ove
poze: žena kleči na ivici kreveta i naginje se napred ili se oslanja na
ispružene ruke, a muškarac stoji i malo je povijen. Žena može da
prebaci stopala iza muškarčevih kolena ili da ih drži između njih. U
ovoj poslednjoj pozi, naravno, vršiće se jači pritisak na muškarčev
falus.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Hektorov konj

taj Pet Nov 06, 2009 2:21 am
umetnost - Edukacija - Page 2 161_12989_t
Položaj koga su Grci zvali Hektorov konj, jedan je od onih kojima se najlakše prilagođava većina parova i koji pruža najveće zadovoljstvo.
Žena opkoračuje muškarca i oslanja se na svoja kolena. U ovom položaju
se može postići veoma duboko prodiranje penisa, a ženini polni organi
mogu da se nadražuju na različite načine. Žena može da pokreće karlicu
naniže, da se njiše ili da bokovima čini kružne pokrete. Ona može i da
se nagne napred, klečeći uspravljena, ili da se nagne unazad oslonjena,
ili na muškarčeve butine, ili na svoje ispružene ruke.
Svaka od ovih varijanti ima svoje prednosti. Naginjući se napred,
pritiskajući dojke na muškarčeve grudi i čineći koitusne pokrete, žena
može da uživa u jakim nadražajima klitorisa koje izazivaju muškarčev
falus i stidna kost.
Kada je uspravljena ili nagnuta unazad, klitoris se više nadražuje na
taj način, a žena može i da se dodiruje rukom. Ove poze pružaju
muškarcu veoma uzbudljive vizuelne nadražaje i omogućavaju mu da miluje
ženine dojke. Kada je uspravljena, žena može da kontroliše dubinu
prodiranja penisa dizanjem i spuštanjem svoje zadnjice. Ako se ona
skoro sasvim podigne iznad muškarčevog uspravnog falusa, on ili ona
mogu njime da upravljaju tako da se glavić snažno trlja o njene usnice,
klitoris i ulaz u vaginu, što će oboma pričiniti veliko zadovoljstvo.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Ples u krilu

taj Pet Nov 06, 2009 2:22 am
umetnost - Edukacija - Page 2 161_100016_t
U ovoj pozi žena u potpunosti kontroliše ritam seksa. Ovo se može
nazvati obrnutom pozom standardne poze u fotelji. Jedina razlika je u
dominantnosti. A i ovoga puta, fotelja će nam poslužiti da isprobate i
druge komade nameštaja, koji mogu da posluže kao seksualni podsticaj.
Muškarac treba da sedne na rub fotelje, a partnerka da ga obujmi
nogama. Trebalo bi da se kreće gore-dole, pri čemu će se oslanjati ili
obema nogama o fotelju ili jednom nogom o pod. Jedna od verzija koje se
takođe praktikuju jeste da žena okrene leđa partneru, čime će još više
stimulisati G-tačku.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Bermudski trougao

taj Pet Nov 06, 2009 2:23 am
umetnost - Edukacija - Page 2 161_100014_t
Bermudski trougao je kreativan naziv, još kreativnije verzije poze u
kojoj je žena gore. Naravno, ovakve poze ženi pružaju potpunu kontrolu
nad svim što se događa. U ovoj pozi žena se nalazi na partneru, ali mu
je okrenuta leđima. Može da ga obujmi ili klečeći ili čučeći, kako god
je i ženi, i muškarcu prijatnije. Partner ne treba da ostane dužan.
Tokom seksa neka miluje partnerkino telo i stimuliše klitoris. Kao i u
svim pozama, u kojima je žena gore, i u ovoj ona kontroliše ritam i
dubinu penetracije. U ovoj okrenutoj pozi zagarantovana je stimulacija
G-tačke. Jedino na šta partnerka treba da obrati pažnju jeste da se ne
nagne previše napred, jer to partneru neće biti prijatno.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Nameštaj kao saveznik u seksu

taj Pet Nov 06, 2009 2:23 am
umetnost - Edukacija - Page 2 161_100013_t
Sigurno ste već probali da eksperimentišete sa pozama na nameštaju. Ovo
može da bude izuzetno uzbudljivo. Pre svega, sama činjenica da niste
prikovani za krevet i ne buljite u isti plafon, noćni ormarić ili
sliku, će biti pokretač. Zatim, izmeštanje u neku drugu prostoriju, u
kojoj do sada niste vodili ljubav i koja Vam je, bar što se tiče ovih
aktivnosti, nepoznata, biće dodatni užitak. Predlažemo Vam pozu na
fotelji, ali probajte i druge poze koje uključuju komade nameštaja u
ceo proces.
U ovoj pozi žena sedi na rubu fotelje i svojim nogama obujmi partnera.
Partner kleči ispred nje. Muškarcima će se posebno svideti ova poza,
jer mogu da se uhvate za naslon ili rukohvat fotelje i tako omoguće
sebi dublju penetraciju, i naravno, veći užitak i sebi i partnerki.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Cuissade ili makaze

taj Pet Nov 06, 2009 2:24 am
umetnost - Edukacija - Page 2 161_100012_t
Makaze je izuzetno intimna poza i odlična je za parove koji su dugo u
vezi ili se prosto vole najviše na svetu. Poznata je pod imenom
"cuissade", što je od francuske reči "cuisse" u značenju butina. Žena
treba da legne na leđa, dok muškarac, u polusedećem položaju, jednu
nogu treba da podvuče pod ženinu butinu. Drugu nogu prebacuje preko
njene druge butine.
U ovoj pozi oba partnera sudeluju ritmičnim pokretima. Možda će biti
malo neobično u početku, ali ćete uhvatiti zajednički ritam. Ukoliko
žena bude pokušala što više da stisne butine, poza će biti još
uzbudljivija.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Obrnuta misionarska poza

taj Pet Nov 06, 2009 2:24 am
umetnost - Edukacija - Page 2 161_100006_t
U sexu je dozvoljeno sve. Maštoviti ste, kreativni i željni užitka.
Misionarska poza na malo drugačiji način mogla bi da postane dobar uvod
u jedno uzbudljivo veče.
Predstavljamo Vam jednu od verzija najčešće poze u seksu – misionarske
poze u kojoj se do vrhunca vrlo lako i brzo dođe. Malo izmenjena, mnogo
je efektnija. Razlika u odnosu na klasičnu misionarsku pozu, jeste u
položaju nogu. On je zamenjen.
Žena leži na leđima i ima skupljene noge, a partner leži na njoj i ima
raširene noge. Samo su obrnute uloge, a užitak je mnogo veći, jer je
ulazak uži nego u običnoj misionarskoj pozi, što će prijati i jednom, i
drugom. Jedino bi partner mogao da zameri, jer će se mnogo više
oznojati...
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Kako do strastvenog seksa?

taj Uto Nov 10, 2009 9:08 pm
Kako do strastvenog seksa?


umetnost - Edukacija - Page 2 News_23

U dugogodišnjim vezama seks s vremenom postaje rutina. Kako začiniti seksualni život i pretvoriti ga u aktivnost koju obožavate?

Uđite u formu
Vežbanje pospešuje lučenje seksualnih hormona kod žena i kod
muškaraca, a odgađa ostale loše stvari kao što je dijabetes,
kardiovaskularne bolesti ili nesanica. Ustanite sa kauča i krenite u
teretanu - imaćete više energije i osećaćete se privlačnije.

Razgovarajte
Profesor psihologije Donald Strassberg savetuje da pričate sa
partnerom o seksualnim željama i maštanjima. Vrlo često parovi ne
govore jedno drugom štA bi hteli u seksualnom odnosu, pa se tako ne
ostvaruju njihove seksualne želje. Možda vam razgovori o seksu neće
ispasti onako kako ste očekivali - vaš partner možda neće s
oduševljenjem prihvatiti vašu želju za korišćenjem raznih pomagala u
seksualnim igricama ili vezanje za krevet, a možda će se i uvrediti jer
će pomisliti da je loš ljubavnik i da vam je dosadan. Ali možda
reakcija bude pozitivna i vaše se maštarije ostvare.
Pričajte sa partnerom o seksualnim željama.

Ostavite se seksualne politike
Seks bi trebao da bude zabavan, intiman i otvoren. Nemojte se
truditi da pronalazite sakrivene političke ideje iza strasti - ako vas
drži za zglobove ne znači da je neandertalac, niti ste vi feministkinja
ako želite da budete gore.

Posvetite se partneru
Ako vam partner kaže da ćete ga usrećiti ako mu izmasirate stopala,
smatrajte to čašću. Usrećićete ga svojim prstima. Svakako učinite nešto
što mu se sviđa, bez obzira koliko vi to volite ili ne. Nemojte ništa
očekivati ili tražiti za uzvrat. Stručnjaci kažu - što više dajete,
više dobijate.
Začinite seks maštom.

Pogledajte 'pornić'
Pornografija je svugde oko nas i previše je gledamo. Ali mnogima od
nas nedostaje erotski naboj koji proizlazi iz strastvenog plesa
ljubavnika.

Pretvorite maštu u stvarnost
Jeste li probali seks u James Bond stilu? Već vam je sigurno
poznata igra medicinske sestre? Ili možda šefa i sekretarice? Nedostaje
nam više kreativnosti u svakodnevnom životu, pa začinite seks maštom.
Ovo pogotovo vredi za dugogodišnje veze - nakon više godina ustaljenog
šablona, svaka promena će vam dobro doći.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Sex za vreme menstruacije

taj Uto Nov 10, 2009 9:31 pm
umetnost - Edukacija - Page 2 News_48

Neki parovi izbegavaju seks za vreme menstruacije. A postoje li neki
opravdani razlozi zbog kojih tada ne bi trebalo da upražnjavamo seks?
Uz menstruaciju je povezano dosta mitova i zabrana koje devojke, ali i
momci slušaju ceo život i koje su se ukorenile u našu svest. Za vreme
menstruacije žena se navodno ne bi trebalo kupati i prati kosu, a
nekada su u tom razdoblju morale ostajati kod kuće, jer se smatralo
kako je menstrualna krv opasna i treba je izbegavati. Iako se danas sve
to smatra beznačajnim sujeverjem, mnogi parovi još uvek izbegavaju seks
za vreme menstruacije, jer nisu baš sigurni postoje li neki opravdani
razlozi za suzdržavanje u tim danima. A neki naprosto ne podnose krv i
pri pomisli na seks na krvavoj posteljini jednostavno im pada mrak na
oči.Ali, može li zaista seks za vreme menstruacije za ženu i njenog
partnera biti opasan ili je to još jedan od mitova vezanih za mesečni
ciklus svake žene?

Seks za vreme menstruacije može biti još bolji

Ako ne podnosite pogled na krv, možete se zadovoljiti i na neki
drugi način. Možete pokušati sa uzajamnom masturbacijom i takođe sa
analnim seksom, pri čemu ćete izbeći krvavo iskustvo. A ako ste među
onima što im malo krvi tokom seksa ne smeta, možete odahnuti. Seks za
vreme menstruacije naime nije ništa opasniji od onoga za „suvih“ dana.
Upravo suprotno, seks i orgazam opuštaju mišiće, što blagotvorno utiče na ženu ako ima menstrualne bolove.
Penetracija će biti bitno lakša jer je vagina dodatno navlažena krvlju,
a žena zbog nabreklosti vagine i klitorisa doživi izuzetno intenzivan
orgazam. Uprkos tim blagotvornim učincima ne smete zaboraviti na
sigurnost. Ako upražnjavate seks sa nepoznatom osobom, u svakom je
slučaju preporučljiva zaštita od polno prenosivih bolesti čak i ako
nema menstruaciju, ali inače nema nikakvih dokaza da bi se za vreme
menstruacije polne bolesti mogle prenositi u većoj meri.Ipak ne treba
zaboraviti na zaštitu. Ona je potrebna pre svega kako biste se
zaštitili od bolesti i svakako i od neželjene trudnoće. Naime, pogrešno
se smatra da tokom menstruacije žena ne može zatrudneti, zato se radije
zaštitite na odgovarajući način nego da rizikujete. A inače se tokom
seksa u danima menstruacije možete ponašati isto kao inače.

Čisto i izvodljivo

I oralni seks je za vreme menstruacije potpuno moguć i – nećete
verovati! – može biti potpuno čist. Pre nego što se muškarac spusti
među njene noge, neka žena pod tekućom vodom lagano opere ulaz u vaginu
i stavi tampon. On će upiti skoro svu menstrualnu krv, sa kojom
muškarac tokom oralnog zadovoljavanja svoje drage neće imati nikakvog
posla. Ipak, nije najpreporučljivije stavljati jezik u njenu vaginu ako
u potpunosti želite izbeći krv. Vrlo je delotvorna i dijafragma, koja
deluje kao brana materice i tako sprečava isticanje krvi. Možete
koristiti i npr.menstruacijsku čašicu, koja takođe zadržava krv. A ako
odaberete tampon, nikako ga nemojte zaboraviti izvaditi pre polnog
odnosa, jer se može dogoditi da umesto seksualnog tetošenja žurite
ginekologu kako bi potražio izgubljeni tampon. Jednako tako morate pre
seksa odstraniti i menstruacijsku čašicu koja je namenjena samo za
zadržavanje krvi i zato nije prikladna za vaginalni polno odnos.

Kako se prihvatiti seksa u tim danima

Kako tokom predigre, tako i za vreme polnog odnosa za vreme
menstruacije treba se pridržavati nekih saveta, koji će pomoći da
izbegnete nepotrebnu nečistoću:
- na krevet odnosno tamo gde ćete imati sex rasprostrite peškir,
kako biste izbegli pogled na krvave mrlje. Najbolji je da bude peškir
crne ili tamno crvene boje, na kome krv praktično neće biti vidljiva.
- pri ruci imajte vlažne maramice ili mokri peškir, kako biste nakon seksa mogli obrisati krv s penisa.
- ako muškarac ne voli videti krv na svom penisu, žena može
koristiti dijafragmu koja sprečava isticanje krvi. I pored toga, neki
parovi iznad svega uživaju u osećaju penetracije za vreme menstruacije.
- možete pokušati i sa seksom ispod tuša. Tako će voda stalno
ispirati menstrualnu krv i seks će biti maksimalno moguće čist.
Sponsored content

umetnost - Edukacija - Page 2 Empty Re: Edukacija

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu