Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Edukacija

taj Sre Jun 10, 2009 6:16 pm
Kako ga oralno zadovoljiti

Što mislite, ko je veći majstor oralnog zadovoljavanja, muškarci ili žene? Najbolji bi odgovor bio: Muškarci za muškarce i žene za žene. Pročitajte nekoliko muških saveta ženama za bolji oralni seks.
Autor: Tadej Pačnik


Edukacija 728977387499aab6751257898727475_orig
Penis nije svakodnevna slika. Za muškarce je, ali samo odozgo. Vidimo ga svakoga dana i više nam nije zanimljiv. Međutim, penis je ženama obično vrlo zanimljiv i tajnovit. Zato ga, pre bilo kakvog odnosa, dobro razgledajte. Iz svih uglova, stisnite ga, vucite ga, informišite se o njemu. Dok je još sasvim malen gnječite ga među prstima, razvucite mu kožicu i gledajte kako se budi. Kako oživljava, kako pulsira pun krvi i energije, čekajući eksploziju.
Ako ima kožicu gledajte kako klizi niz glavić i znaćete zašto ga neke nazivaju jednookim čudovištem. Pogledajte u otvor na glaviću. Stisnite spoj glavića i debla penisa i gledajte kako se glavić povećava. Prstima klizite niz žile. Istražite njegove granice boli, povucite mu kožicu na dole, dokle god to njegov vlasnik može izdržati. Opalite mu pljusku. Nacrtajte krug.
Nemojte se drznuti milovati penis pre nego što ga dobro upoznate. Neće vam ići i sav će vam trud biti uzaludan. Ne možete voziti auto, ako ne znate što se skriva ispod lima. Morate poznavati anatomiju svog penisa. Morate poznati njegove životne faze, njegov ciklus. Kada je u ratnom stanju i kada je malaksao, kada ga boli i kada uživa. Morate poznavati znakove koji nagoveštavaju njegovu eksploziju, zašto menja boju, pulsira i ispušta predejakulat. Inače će biti kao da se igrate zapetim pištoljem, a da ne znate gde je oroz i kada će opaliti.
Njegovo milovanje započinje poštovanjem penisa, a ne možeš poštovati ono što ne poznaš. Zato upoznajte svoj penis. Svaki je jedinstven. Upoznajte i par ispod njega. Bez straha ih dignite i dlanom odvagnite. Pogledajte gde se spajaju s telom, pogledajte kako su isprepletena krvnim žilama, kako reaguju na dodir. Poput puža su, koji se povlači u svoju kućicu. Kao živi organizmi su koji brinu o svojoj funkciji, svojom zadatku. Pokušajte opipati koren penisa, koji se nalazi ispod njih kako biste dobili osećaj njegove veličine.

Tehnikalije
Penis je sastavljen iz dva glavna dela: debla- stupa i glavića! Isprepleten je krvnim žilama koje dovode svežu crvenu krv, a odvode hladnu modru tekućinu. Glavić započinje zadebljanim delom, koji ponekada sprečava povlačenje kožice. Završava s otvorom, iz kojeg štrca kada to ustreba.
Na deblu se nalazi kožica koja prekriva glavić i gore je pričvršćena pri korenu penisova glavića. Ta dodirna tačka je vrlo bitna, jer to je tačka užitka. Iako ga nema, na tom je mestu ostatak tog spoja, koji je sačuvao svoju funkciju. Drugi važan deo je rupica na vrhu glavića.
Kada prestanete s razgledavanjem detalja čvrsto ga i snažno uzmite u ruku i osetićete dva snažna paralelna stupa koji nose glavić. Iako su neosetljivi, pružiće vam osećaj sigurnosti i napetosti. Podrške i snage. Pokušajte ih opteretiti, stiskati i gnječiti.

Osnove oralnog seksa
Kada ste penis razgledali i osetili da ste mu posvetili dovoljno pažnje, podignite ga, podignite i testise i vlažnim jezikom krenite na dugi put od anusa preko testisa pa do vrha penisa. Posmatrajte reakciju i tako ćete na svom putu upoznati najosetljivije tačke muške anatomije. Tim dugačkim lizanjem partnera možete izludeti. Na osetljivim se delovima možete malo zadržati, malo treptati s jezikom i dodati novu količinu sline. To je odlična tehnika za dugu predigru i za polagan intenzivan orgazam.
Druga osnovna i vrlo popularna tehnika vrlo je jednostavna. Penis stavite u usta, tako da njegova glavica bude približno u sredini usne šupljine. Usnice držite malo rastvorenima. Započnite lagano kružiti glavom, malo na jednu a onda na drugu stranu. Pri tome će se glavić lagano trljati o sve delove usne šupljine, pa zbog toga pazite na zube. Mnogi se muškarci zaklinju na tu tehniku. Prema potrebi pokretima jezika dodajte i malo sline.
Treća osnovna tehnika je zadržavanje ejakulacije. Penis pre erupcije postaje super tvrd, tamnije boje i počinje izlučivati svetlucavu tekućinu. Pratite te znakove i uvek ćete, na sekundu, tačno znati kada će doći do prvog vala mišićnih grčeva. Trenutak pre nego što nastupe, stavite palac na unutrašnju stranu penisovog korena. Pritisnite ga i time onemogućite ejakulaciju. Istovremeno snažno sisajte glavić, te nakon nekoliko trenutaka maknite prst kojim ste stisnuli semenovod. Njegov će orgazam biti silovit, a ejakulacija još silovitija.

Nadogradnja oralnog seksa
Osnove morate savladati pre nego što uopšte pomislite na zahtevnije tehnike. Samo vaša potpuna opuštenost i poverenje prema partneru omogućava te tehnike. Najpoznatije je duboko grlo. Kako kažu naši savetnici, staviti celi partnerov penis u usta najveći je dokaz strasti, koji možete partneru pružiti tokom seksualnog odnosa. Partneru ćete takođe prepustiti kontrolu, za šta je potrebno neograničeno poverenje na obe strane.
Najveći problem kod guranja penisa u grlo predstavlja pravi ugao, koji penis mora savladati, kako bi mogao osetiti slatki užitak trljanja o tkivo grla. Drugi je problem refleks povraćanja. Kako je to refleks, ne možemo ga sprečiti na silu. Za to je potrebna maksimalna opuštenost. Problem pravog ugla možemo rešiti pravilnim položajem glave u odnosu na telo. Žena neka legne na leđa i pusti da joj se glava obesi preko ruba kreveta. Neka otvori usta i nastoji se što više opustiti. Partner joj priđe i umetne penis u usta, do u grlo. Za to je potrebno mnogo pažnje i vežbanja. Kako partnerica nad time nema nikakvu kontrolu partner treba biti oprezan i nežan. Pa i uz mnogo vežbe nema mnogo žena koje bi mogle izdržati do partnerovog orgazma. Zato se zbog neuspeha nemojte osjećati krivim, jer se niste dovoljno trudili. Grlo stvarno nije napravljeno za takve podvige.

Leptirov let
Usnama nežno obgrlite glavić. Stisnite ih odmah nakon ruba glavića, kako bi glavić bio u prednjem delu usne šupljine. Jezikom počnite nežno gore-dolje trljati vrh glavića. Ako to partneru odgovara, možete vrhom jezika raširiti otvor na vrhu glavića i nežno ga trljati jezikom. Ta bi metoda trebala izvući uzdahe i iz najtišeg muškarca.
Ovim savetom završavamo muške savete ženama za bolji oralni seks, a nekoliko smo tajni ostavili za buduće savete. Nadam se da su vam ovi saveti koristili te vam dali ideje za bolji oralni seks, koje će vam obogatiti događaje u krevetu.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Jesu li stvarno samo velike grudi seksi?

taj Sre Jun 10, 2009 6:28 pm
Jesu li stvarno samo velike grudi seksi?

Danas je već teško pronaći ženu s prirodnim grudima, posebno u svetu slavnih, u kome su velike grudi uslov za uspeh. Jesu li zaista samo velike grudi seksi?
Autor: Antonio B

U našem je društvu još uvek vrlo prisutna opsednutost velikim grudima. Muškarcima je drago ako njihove partnerke imaju velike grudi, a žene su nesrećne ako im majka priroda nije poklonila dovoljno veliki sadržaj kojim bi ispunile njihov grudnjak.

Sve više silikona

Ne bismo se nimalo prevarili ako bismo poslednjih tridesetak godina nazvali godinama silikona. Silikoni su trend. Kako kod glumica tako i kod običnih smrtnica. Plastični hirurzi trljaju ruke i pune džepove, pa i kod nas, gde ćete za povećavanje opsega grudnog koša, posebno njegovog prednjeg dela izbrojiti i do 3000 evra. Obične grudi više nisu dovoljne. Sada treba imati svemirske. Barem peticu, ako ne i više od nje. Žene su doslovno poblesavile. Sve bi htele da izgledaju kao Pamela Anderson, sve bi želele neprirodno velike grudi. To više nisu grudi, to su sisurine. Veliki baloni, s kojima bi mogle i poleteti. Nesrećne postaju već kao tinejdžerke. I one bi želele da imaju veće grudi, kako bi bile privlačne svojim suučenicima. Jer naravno, ona suučenica koja ima najveće grudi privlači najviše pažnje svoje okoline. Posebno ako obuče tesno pripijenu majicu ili duboki dekolte.
Devojke su svesne toga da su njihove grudi oružje, pa ih marljivo koriste pri osvajanju muškaraca. Da, tako je to bilo nekada, a danas je potpuno drugačije. Danas prirodne grudi više nisu dovoljne, danas treba imati silikonske umetnički oblikovane. Možda čak takve kakve je imala Lolo Ferrari, pokojna porno zvezda, koja se jedne večeri ugušila ispod svojih silikona. Ako nemaju dovoljno velike grudi današnje su žene vrlo nesrećne, pa zbog toga sve više njih posećuje plastične hirurge, kako bi im ovi ispunili snove. S malim se sisama ne osećaju dovoljno samouvereno. Nedovoljno fatalno. Žive u strahu da se neće dovoljno dopasti svom muškarcu. Uvereni smo da nećete pronaći veselu ženu koja ima malene grudi. Iako će tvrditi kako joj se to dopada, jer velike bi joj grudi smetale, verovatno će duboko u sebi biti nesrećna i zavideće će onima kojima je priroda poklonila bogat sadržaj unutar njihovih grudnjaka.

Ako želiš uspeti, moraš imati velike grudi

Velike su grudi uslov za uspeh u svetu zabave i glamura. Posebno ako vam nedostaje talenta. S velikim su grudima širom otvorena vrata u svet slavnih. I zbog toga je među slavnima tako mnogo silikona. Zapravo, među njima gotovo da nećete pronaći ženu s prirodnim grudima. I kod nas je tako. I kod nas poznate devojke imaju mnogo ovakvih ili onakvih ulepšavajućih prepravaka grudi. To je posebno vidljivo kod pevačica i Playboyevih miljenica, kod kojih povećavanje grudi može biti deo ugovora ili polovina honorara.
Ako evojka grudi poveća javno, dakle uživo, preko televizije, tada je zahvat bitno jeftiniji jer se radi o reklami. Za reklamu hirurga koji je to napravio. Tako će umesto 3.000 evra zahvat koštati samo 1.000 evra. Popust zavisi od toga koliko je žena poznata i koliki interes u tome vidi izvođač radova. Građevinskih!

Pronađite dobrog plastičnog hirurga.

Problem operacija je u površnosti lekara, zbog čega je pametno izbrojati malo više novca i otići profesionalcu. Na taj ćete način izbeći ožiljke i neujednačenu veličinu leve i desne dojke. A ni silikonski vam usadci neće slobodno skakutati nakon malo razuzdanije noći. Poslednjih je godina takva operacija potpuno rutinska, ali ako je obavite kod šarlatana, posledice mogu biti vrlo primetne.
Ako se sve odvija prema planu, povećane grudi izgledaju odlično, ali usprkos tome žena mora, nekoliko meseci nakon izvršenog zahvata, paziti na njih, jer su vrlo osetljive. Naročito dok se ne izvade šavovi i dok uzimaju medikamente protiv bolova. Poseban je problem u tome što silikonske umetke treba menjati svakih deset godina, jer izgube kompaktnost i lako bi moglo doći do zdravstvenih problema. Jeste li stvarno spremna na to?

Budite zadovoljne onakvim grudima kakvima vas je obdarila majka priroda

Ponekad se žene, iz sasvim nepotrebnih razloga, opterećuju veličinom svojih grudi. Muškarcima se dopadaju, ali one bi svejedno želele imati veće, onakve kakve imaju obdarenije žene. Činjenica je da se za grudi kaže kako nikada nisu prevelike, ali št je previše-previše je. Zato ne treba preterivati i napraviti preterano veliku veličinu. S druge strane, prirodne grudi su danas već prava retkost i mnogim muškarcima upravo zbog toga nedostaju. Praktično, prirodnih grudi više ni nema. Niti na filmu, niti privatno. Samo silikoni i ulepšavajući zahvati.
To je loše i sasvim nepotrebno. Jer, isto je tako poznato da su malene prirodne grudi mnogo osetljivije i odličan prenosnik uzbuđujućih poticaja. Zato, drage moje dame, budite ponosne na svoje prirodne grudi. Prihvatite ih takvima kakve jesu i ustanovićete da se upravo takve najviše dopadaju vašem partneru. Ako nisu prevelike, tada se neće brzo obesiti, a i kičma vam neće trpeti, pa ćete biti zdrave do kasne starosti. Drugim rečima, što je naše, naše je! A sve što napravimo veštačkim putem, na neki će nas način izmeniti u nešto što nismo.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:27 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Prepoznajte ženski orgazam po hodu

taj Sre Jun 10, 2009 6:33 pm
Prepoznajte ženski orgazam po hodu


Želite li saznati kako hodaju žene koje češće doživljavaju orgazme? Pročitajte više o tome.
Autor: Sara Gal


Jedan od škotskih fakulteta je u saradnji s fakultetima u Belgiji sproveo istraživanje o povezanosti ženskih orgazama i načina na koji one hodaju: 16 devojaka ispunilo je upitnik o svom seksualnom životu, a zatim su na jednom od javnih mesta snimili i način na koje one hodaju. Snimke su zatim pregledala dva seksologa i njihovi asistenti, naravno izvežbani na području seksologije, a pri tome nisu imali uvid u upitnik odnosno učestalost orgazama anketiranih žena.
Rezultati su pokazali da seksolozi ispravno mogu zaključiti o vaginalnom orgazmu žena u više od 80 posto slučajeva, i to samo po posmatranju njihovog načina hoda. Istraživanje je pokazalo i da žene, koje doživljavaju orgazme, prave veće korake i imaju pokretljiviju karlicu. “To može biti odraz jednostavnog, neprekinutog protoka energije od nogu kroz mišiće pelvisa do karlice”, objašnjavaju stručnjaci.
Za rezultate koje je pokazalo istraživanje moguće je i više objašnjenja. Još jedno govori da ženska anatomija može biti dobra predispozicija za njeno bolje ili lošije doživljavanje vaginalnih orgazama.
"Blokiranje pelvičnih mišića se može povezati sa psihoseksualnim manama, a oboje se odražavaju kako kod vaginalnih orgazama, tako i kod hoda. Na primer, žene koje mogu doživeti vaginalni orgazam su puno svesnije seksualnosti, što se može videti i po načinu na koji one hodaju", objasnili su seksolozi.
Takva samosvest može se povezati s prethodnim vezama, koje je dama imala, jer je ako sudimo po rezultatima istraživanja vaginalni orgazam povezan s boljim kvalitetom seksualnog odnosa.
Istraživanje je takođe pokazalo da vaginalni orgazmi poboljšavaju duševno zdravlje te je dalo dobre savete za lečenje problema pri doživljavanju orgazma, i to multiterapijama kao što je npr. kombinacija fizioterapije s fokusom na ključne mišiće.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:27 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Samo vagina nije dovoljna za ekstazu

taj Sre Jun 10, 2009 6:40 pm
Samo vagina nije dovoljna za ekstazu


Nije dovoljno da muškarac savlada sve moguće tehnike oralnog zadovoljavanja žene. Pravi se orgazam kod oralnog seksa mora dogoditi u njenoj glavi.
Autor: Antonio B


Još je dobri stari Sigmund Frojd spominjao dve vrste ženskog orgazma. Tako zvani vaginalni i tako zvani klitoralni orgazam, pri čemu je za prvi tvrdio da ga može postići samo zrela žena. Naravno, to je orgazam što ga žena doživi bez nadraživanja čarobne tačke, za razliku od klitoralnog, kod koga se radi isključivo o nadraživanju klitorisa, pri čemu bi žena trebala svršiti mnogo jednostavnije.
Međutim, stvari nisu tako jednostavne kao što izgleda na prvi pogled. Kako ne bi bilo zabune, ovoga puta nećemo govoriti o nadraživanju ženskog polnog organa i o tome da partnerica mora svome dečku reći šta je uzbuđuje. Ovoga ćemo puta ići u njenu glavu. Tamo gde sve započinje i gde se prvi orgazam mora dogoditi.
Kao što znate, jedan od načina postizanja klitoralnog orgazma je oralno zadovoljavanje, kod čega se žena prepušta vragolastom muškom jeziku, preuzima kontrolu i maksimalno se opusti. I upravo ovde mogu nastati teškoće, jer uživanje i opuštanje su sve samo ne jednostavni. Dok neke žene jedva čekaju da ih muškarac počne obrađivati ustima i jezikom i o tome fantaziraju više nego o samom seksu, druge kod pomisli ili spominjanja kunilungusa neće osetiti ništa. Šta više, stvar ih čak odbija, plaši i opterećuje. U tome ne vide ništa lepo i poželjno, te to kod njih može izazvati čak i otpor. Nećete verovati, ali mnogim se ženama kunilungus čak i gadi, jer imaju osećaj da su dole prljave, te da tako nešto rade samo prostitutke i razvratne žene.
Još veći problem nastaje kada zbog svog otpora stalno odbijaju partnerovu divlju želju za oralnim zadovoljavanjem, što znači da se rešavanja problema treba prihvatiti što pre i što ranije postići normalnu reakciju na taj normalni dio predigre. Ostavićemo po strani posete psihijatru i ekstremno odbijanje kunilungusa, i radije ćemo se okrenuti ženama koje nisu daleko od uspeha. One kojima treba tek malo strpljenja i drugačijeg shvatanja cele priče.
Žena mora naučiti uživati u tome da je muškarac zadovoljava jezikom, a muškarac joj pri tome mora pomoćii i dati joj vremena. Da bi se neugodni osećaji pretvorili u užitke, kao prvo treba ustanoviti gde je srž problema. I zbog čega partnerici u glavi piše da joj to ne godi. Možda je problem tek u pogrešnom stimuliranju koje su izvodili njeni bivši partneri, koji s njom nisu znali razgovarati, pa se kod lizanja počela čak i dosađivati. Upravo je zbog toga pre prakse potrebna teorija, dakle vrlo iskren razgovor. Muškarac mora pronaći pravi način oralnog stimuliranja, a partnerica mu pri tome mora pomagati savetima. U tome je bit. Žena mora znati reći šta je uzbuđuje i kako da je muškarac stimulira, a muškarac je u tome mora slediti i uvažavati njene i najmanje upute.
Kako bi tokom lizanja uspela postići potpuno opuštanje, dobro je da svoju pažnju ne usmeri na samu radnju, već na nešto drugo. Da se ne usmerava samo prema telesnim užicima, već da otplovi u svet svoje mašte. U svoje maštarije, u kojima se stvari ne vrte samo oko nadraživanja njenog međunožja. Dakle, neka zatvori oči i postane reditelj filma o stvarima koje je najviše uzbuđuju. O stvarima kod kojih uopšte nije nužno da imaju ikakvu vezu sa samim lizanjem. Žena se tada može šetati kroz svoje najdivljije i najperverznije, ali i kroz najnežnije maštarije, što će neprestano, razume se, povećavati njeno telesno uzbuđenje, i upravo zbog toga će njeno telo početi da reaguje na oralne podražaje drugačije, i to onako kako i treba. I možda će upravo zbog toga takvoj ženi kunilungus s vremenom, postati omiljena polna praksa, u kojoj će uživati i njen partner. Kao smo napisali već u uvodu, prvi orgazam za vreme oralnog seksa mora se dogoditi u glavi.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:27 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Da li žene zaista sanjaju o velikim penisima?

taj Sre Jun 10, 2009 6:47 pm
Da li žene zaista sanjaju o velikim penisima?

Da li je gorostas njihova najskrivenija fantazija ili stvarno preveliki penis može biti potpuno neupotrebljiv?
Autor: Antoinio B


Edukacija 281530563498af5b01b1f4137138726_orig
Pre nekog vremena naišao sam na neku anketu gde je čak 80 posto žena kao svoju najskriveniju fantaziju navelo želju da bar jednom okušaju radosti s velikim penisom.
Kada kažem veliki penis, jasno da mislim na pravog gorostasa. Na bar 22 ili više centimetara dugi aparat. Dakle na dužinu, o kojoj prosečno obdareni muškarac može samo sanjati. Jesu li žene zaista opsednute s veličinom muškog alata, ili je reč samo o muškom kompleksu, za koji žene zapravo preterano ne mare? Da li je za dobar seks doista neophodan veliki i debeli penis? Da li je muškarac koji to nema uskraćen za užitke i celi će život ostati bez partnera?
Na sva ta pitanja bi razume se različiti ljudi davali različite odgovore. Ali nešto stoji čvrsto kao stena. Prosečno veliki penis je sasvim dobra ponuda za kvalitetan seks, jer seks nikada nije zavisio samo od penisa, nego od strasti i toga kako se partneri slažu. Što muškarcu koristi div, ako ga ne zna koristiti i ako s njime čini same pogrešne stvari.
A šta ako ima gorostasa i uz to je i odličan ljubavnik, koji je svestan da je penis tek delić mozaika? Da zna upravo sa svojom izuzetnom veličinom izludeti žene koje prvi put u životu ostvaruju svoje skrivene fantazije? Hoće li žena i tada reći da veličina penisa ne igra nikakvu ulogu, ili će ipak priznati da bi radije izabrala gorostasa nego prosečan štap? Dilema, na koju će znati odgovoriti samo žene. I strah, koji bez sumnje progoni muškarce s manjim penisima. A s druge strane je dobrodošla jedna druga anketa, gde su upravo žene priznale da je preveliki penis neupotrebljiv, jer umesto užitka doista pruža bol i nelagodu. Posebno kod analnog seksa i tako zvanog dubokog grla, što u takvom slučaju uopšte nije izvodljivo.
Prema tome, dragi momci, ne opterećujte se sa svojim centimetrima i ženi radije svoje seksualne sposobnosti pokažite na svoj način. Ne s penisom, nego sa strašću i predanošću, koje daleko iza sebe ostavljaju i neverovatne gorostase. I da ne zaboravimo, mnogim ženama je važan i izgled penisa. Ako je penis lep, može biti i malo manji, a žena će svejedno biti vrlo zadovoljna.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:28 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Zašto žene glume orgazam

taj Sre Jun 10, 2009 7:55 pm
Zašto žene glume orgazam


Zar ne bi bilo iskrenije reći istinu po svaku cenu, nego glumiti orgazam? Pročitajte 5 najčešćih razloga zašto žene glume orgazam.
Autor: Izabela M


Glumljenje orgazama na dugo razdoblje neće doneti ništa osim nezadovoljstva i nezadovoljenja žene. Ako partnera lažete, nikada neće moći zaključiti šta je zaista ono što vas baca na kolena. Isto tako mu nećete dati priliku da se potrudi i poboljša situaciju. Umesto toga gurate ga u suprotnom smeru - kada ga uveravate da je ono što radi neverovatno dobro, i da vam to nikada niko nije radio taaaaaaako dobro...
Uprkos tome, svaka je žena ponekada odglumila orgazam. Neke će to tek napraviti. Neke čak više puta nego što ga stvarno dožive. Pogledajmo zašto.


Razlog br. 1: Bezveze seks

Budimo iskreni. Nije svaki seks dobar. Kada muškarac tokom seksa na sve moguće načine očekuje orgazam od partnera i trudi se na sve moguće načine, a žena svejedno nije u pravom raspoloženju, za nju seks može postati vrlo dosadan.
Često se onda događa površan seks, kad žena svesno ili nesvesno seks doživljava kao nešto suvoparno, a prema muškarcu s kojim ima polni odnos ne oseća nikakvu posebnu erotsku povezanost. Ako zna da je orgazam jedina mogućnost da taj seks završi, ne preostaje joj drugo nego da odglumi vrhunac.

Razlog br. 2: Orgazma i tako neće biti

Sa ženama koje orgazam dostižu teško ili gotovo nikada je vrlo teško. Treba ih dobro poznavati i poslušati njihovo telo i igrati na ono što ih uzbuđuje. Ponekad se žene srame te svoje osobine, partneru ne govore o njoj i tokom seksa orgazam radije odglume nego da budu izložene hiljadu i jednom neugodnom pitanju s njegove strane.

Razlog br. 3: Nema vremena

Da bi orgazam glumile zato što im se žuri karakteristično je za žene, koje su u duši racionalne, osobe od karijere i one koje bi mnogi opisali kao realne. Kad dođe do odbrojavanja zadnjih minuta, ne mogu se nikako opustiti u seksu, jer stalno čekaju da prođe seksualna aktivnost kako bi se mogle posvetiti (svojim) obavezama. Seks uzimaju kao još jednu stvar u svom prenatrpanom dnevnom rasporedu, umesto kao nešto u čemu će opušteno uživati.
Obzirom da u takvom seksu nema pravog, neograničenog i neopterećenog opuštanja, žene se mnogo puta počnu pretvarati da ih je veliki O pogodio kao nikada do tada. Istina je takođe da je ženama u takvim okolnostima svejedno da li uopšte dostižu orgazam ili ne.

Razlog br. 4: Nije pravo raspoloženje

Iako postoji mit da je požuda puno češća kod muškaraca nego kod žena, ne treba naivno verovati u to. Naravno da je po nekim opštim statistikama istina da su muškarci mnogo pohotnija stvorenja od žena i da im je za razliku od nas uvek do seksa. Iako je ideja pogrešna. Tako žene kao i muškarci nisu uvek "raspoložene", bez obzira na to koliko intenzivno vas partner nagovara na seksualne igrice. Naravno da se zna dogoditi da izgovor o glavobolji ne naiđe na plodno tlo i da se žene pre ili kasnije daju nagovoriti na erotske dogodovštine. U slučaju da uprkos vrućoj akciji žena i dalje ostane u prvotnom raspoloženju, mogla bi se javiti želja da potraži što brži završetak igrica u krevetu. Kako? Odglumivši orgazam.

Razlog br. 5: Kao pohvala

Muškarac koji ne zna šta radi može biti vrlo simpatično stvorenje. U tom slučaju naravno da je bolje da žena stupi u ulogu instruktora i nakon uloge i za ulogom glumca posegne samo u krajnjem slučaju. Mnogo puta "satovi podučavanja" o erogenim zonama njenog tela, klitorisu, vagini itd. mogu krenuti u sasvim drugom smeru od očekivanog i da se umesto u krasnog, iskusnog i naučenog ljubavnika muškarac pretvori u studenta brucoša na zahtevnom ispitu ili u prostu mašinu za reprodukciju datih komandi. Ako ništa drugo, žene u tom slučaju odglume u znak pohvale za trud što je vredno pratio časove i što se tako predano trudio da dođe do orgazma.
No, kako god bilo, kako planina nije prišla Muhamedu, tako ni orgazam neće doći sam od sebe, ako nešto ne poduzmete. Za početak će biti dovoljno da partneru kažete što vam uistinu najviše odgovara. Ako vam reči ne silaze lako s jezika, možete mu jednostavno pokazati kako to radite kad ste same - time ćete ga dodatno uzbuditi, a sebe bolje zadovoljiti. Nikada nemojte glumiti orgazam! Prepustite se užicima u krevetu s vašim partnerom, fokusirajte se na emocije i nemojte se opterećivati s doživljajem orgazma. Uživajte u samom seksu, a ako dođete do vrhunca, utoliko bolje.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:28 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Kako postići da brže svrši?

taj Sre Jun 10, 2009 7:59 pm
Kako postići da brže svrši?


Danas baš nije vaš dan i radije biste spavali nego po njemu skakali do iznemoglosti. Pogledajte kako možete ubrzati njegov orgazam i tako sebi omogućiti svoj zasluženi san!
Autor: Sandra Jović


Naravno, postoje dani kada smo mi žene bezvoljne i nimalo nam nije do milovanja i ljubljenja sa svojim partnerom. Ali šta učiniti kada vaš partner to ludo treba i istrajava na ljubljenju, iako mu objašnjavate da ste vrlo umorni i pospani?
Rešenje za to nalazi se nešto niže, pa pročitajte savete koje je Paul Joannides dala u knjizi "Legnimo":
Ako kožicu njegovog razbojnika zategnete do dole, stimulacija će biti mnogo intenzivnija, i on će svršiti mnogo brže. Naravno, ako ne bude zadržavao ejakulaciju, a time i vaše zadovoljavanje.
Frenulum je najosjetljiviji dio muškog uda. To je onaj deo penisa koji se nalazi neposredno ispod glavića i izgleda kao da je tamo penis zatisnut, da ima šav. Nadraživanjem tog dijela ubrzali biste ejakulaciju, naročito ako upotrebite lubrikant, koji će navlažiti suvu kožu. Ako ga zadovoljavate ustima, možete vrhom jezika dražiti frenulum, a kada to radite rukama, tokom glađenja penisa stisnutim prstima klizite preko tog područja. Pazite da pritisak ne bude prejak, jer prebrzo ili presnažno mrcvarenje penisa može izazvati njegovu neosetljivost. Posledica toga će biti da još dosta vremena nećete moći leći i zaspati.
Kod takozvanog "drkanja" nemojte zaboraviti nauljiti ruke, nakon toga uzmite penis celim dlanom i spiralno ga pomerajte gore-dole. To izgleda kao da u ruci imate kornet sa sladoledom u dve spiralno opletene boje, crvenom i zelenom, a vi pratite samo jednu od njih. Isto to možete, tokom oralnog zadovoljavanja, pokušati ustima, samo nemojte preterivati jer biste magli iščašiti vrat.
Nema ničeg uzbudljivijeg od žene koja miluje svoje bradavice ili međunožje. To će neke muškarce toliko uzbuditi da će sami početi masturbirati. Dakle, ako ste toliko umorni da se ne želite glavom spustiti među njegove noge i oralno ga zadovoljiti, tada će to biti odličan trik, koji će vam vrlo brzo doneti željeni san.
Želim vam mnogo uspeha i užitaka.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:29 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Priredite joj nezaboravnu predigru

taj Sre Jun 10, 2009 8:29 pm
Priredite joj nezaboravnu predigru


Pročitajte sve o tajnama predigre i pripremite je da bude strastvena i zadovoljna!
Autor: Tjaša Babič


Često govorimo o predigri i naglašavamo njenu važnost za dobar seks. Ređe govorimo o tome šta je predigra zapravo, kako je izvoditi, koji su mogući pristupi, te šta je najbolje i najupotrebljivije kod predigre. Predigru možemo upoređivati sa zagrejavanjem pre takmičenja. Ako se dobro zagrejemo ni dobri rezultati neće izostati.
Priuštite sebi i partneru svega po malo. Ali nemojte se prebrzo najesti. Uzmite trenutak za predah, srknite gutljajčić s njenog izvora, priuštite sebi da gricnete malo ovde, malo tamo. I žena sebi ponekada priušti nekoga za užinu, a za to ne treba potpunu poslugu.
Ako govorimo o kvalitetnom, tada je najomiljenija igra žena - predigra. Ako biste pokušali pravila predigre zgusnuti u tri reči, tada bismo rekli da je predigra davanje, uzimanje i zavođenje. Zapravo je predigra ceo proces, koji može započeti još na sastanku, na plesnom podijumu. Pa i razgovor može biti početak predigre.
Ako ne znate kako bi započeli s predigrom, pokušajte zamisliti kako biste postavili scenu za film, u kojem bi vas dvoje bili glavni junaci. Opisaću jedan jednostavniji scenario za lakši početak. Položite je na leđa i usnama ljubite njeno telo, gore, dole. Ližite, sisajte i grickajte je po celom telu. Na početku izbegavajte grudi i osetljivije erogene zone- znate da niko ne voli filmove u kojima se sve otkrije već na početku, tokom prvih pet minuta. Podižite napetost. Ako se odmah zalepite za grudi njoj će to odgovarati, ali vama će vrlo brzo nestati materijala za nastavak.
Možete nastaviti s masažom, koja ni u kom slučaju ne mora biti profesionalna. Dovoljno je da je dodirujete i strasno milujete.
Polagano se preselite na grudi, vrat, guzu. Prstima se igrajte njenim bradavicama, ušnim resicama, milujte joj guzu. Ako postane nemirna, znači da pritiskate prave dugmiće i da ste na pravom putu. Polagano ćete igru odvesti tako daleko da će postati skoro neizdrživa. I tada, barem još malo, nastavite s predigrom, iako će vas pokušati navući na sebe. Biće slađe.
U svakom slučaju predigra nije stvorena za to da jedno daje a drugo da se tome prepušta. Usprkos tome što se predigra najčešće spominje u kontekstu seksualnog zagrejavanja žene, ona vrlo prija i muškarcu. Tokom predigre pokušajte da se menjate ulogama - to će vam produžiti užitak i pripremiti vas za vruć, osećajan seksualni odnos.
Edukacija 2218152184981ba93c152a470825669_orig


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:30 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Razbijte mitove o vibratorima

taj Sre Jun 10, 2009 8:34 pm
Razbijte mitove o vibratorima


"Vibrator je za neudate, pokvarene, nezadovoljene žene." Da, i šta još! Pročitajte najčešće zablude o vibratorima i konačno razbijte svoje mitove o ovoj čudesnoj spravi.
Autor: Špela Kališnik


Vibrator još uvek ne dobija poštovanjekoje zaslužuje. I to pre svega jer se mnogi od nas još grčevito drže pogrešnih uverenja o toj upravo čudesnoj spravi. Zato se nadam da ću vas malo protresti s edukacijom o vibratoru.

Samo neudate i osamljene žene koriste vibrator
Hm, gde vi živite, na Mesecu? Vibratori nisu samo za neudate žene. Izuzetan je porast kupaca vibratora među parovima, koji žele obogatiti seksualni život. I sada razmišljate: “No, ako par treba vibrator, onda je njihov seks zaista loš…” Opet greška! Vibrator može poboljšati itekako odličan seksualni život partnera, jer se dosta žena bori za orgazam bez male pomoći vibrirajuće spravice. I razume se da uživa i muškarac kada gleda svoju partnerku koja se samozadovoljava s izduženim pomagalom.
Ako moja devojka za vreme seksa koristi vibrator… s vremenom će me ta sprava zamieniti:
Nema šanse! To je slično tvrdnji da muškarac tako uživa sa svojom desnom rukom da ne treba partnera za seks. Budite svesni da žena mora stimulirati 35,000 živčanih receptora više nego muškarac kako bi postigla orgazam. I vibrator Vama, muškarcima, pomaže da pomognete njoj. I verujte, žene su svesne da ih vibrator ne može pomaziti ili pripremiti doručak. Ili im reći da ih voli.

Vibratori su za "pokvarene"
Ok, da nešto razjasnim. Normalnog seksa nema! Seksualne fantazije i želje ovise o pojedinom paru i dok su usklađene s partnerom, sram vezan uz ono što se događa u vašoj spavaćoj sobi, kupatilu, u autu, na kuhinjskom pultu - potpuno je suvišan. Što pre shvatite da su baš svi zločesti iza zatvorenih vrata, pre ćete moći da uživate u vlastitom seksualnom životu. Korićtenje vibratora neće vas učiniti perverznim i ništa neće reći o tome kakav ste čovek - samo to da se osećate vredni seksualnih užitaka.

Vibratori su skupi.
Kvalitetan vibrator možete dobiti već za 15 EUR. Da li je to za gotovo neuništivu i retko pokvarljivu spravicu skupo? Vibratori sa stimulatorima klitorisa i G- tačke kreću se od 20 do 40 EUR. Isto ćete toliko potrošiti kada odete na piće, picu, večeru. Samo što vibrator deluje duže.....puno duže!


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:30 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Skrivene ženske fantazije

taj Sub Jun 13, 2009 11:11 am
Skrivene ženske fantazije

Seksualne fantazije su donedavno bile isključivo privilegija muškaraca, ili je bar bio takav utisak. Ipak, istraživanja su pokazala da i nežniji pol ne samo da razmišlja na ovu temu, već i da ima veoma razvijenu maštu.
Autor: Marija L. Majstorović


Različite maštarije koje bude erotski naboj i zbog kojih trnci prolaze telom, nekima samo nadograđuju bogat seksualni život, dok je za manje aktivne osobe fantazija često jedini izvor seksualnog zadovoljstva.
Iako se ova intrigantna tema oduvek povezuje s muškarcima, mnoga istraživanja pokazuju da žene imaju bogatiju seksualnu maštu od svojih partnera, ali su, nažalost, i više sputane vladajućim stereotipima.
Tokom vremena i seksualna emancipacija koja se odvijala paralelno s oslobađanjem u drugim sferama ponašanja žene menjala je i poznate stereotipe.

Razlike između muške i ženske mašte

Edukacija 1233175613493e54c9a1cdc559760401_orig
"Smatra se da većina muškaraca izvor fantazija traži u seksualno eksplicitnim sadržajima, za razliku od žena koje su više okrenute romantičnim detaljima ili mekšim oblicima erotike. Ipak, neke dame se ne bi složile s ovom tezom, svrstavajući je među predrasude koje vladaju o ženskoj seksualnosti", tvrdi seksolog Gordan Popović.
Sadržaji fantazija značajno se razlikuju kod žena i muškaraca. Ženska mašta je složenija, zanimljivija i više nepredvidljiva od muške. U odnosu na muške, ženske erotske maštarije obeležene su zanimljivim zapletom, izluđujućom neizvesnošću i neočekivanim obrtima.
Zakonima logike podleže i činjenica da muškarci češće maštaju o svojim devojkama (ali i tuđim), dok žene pre zamišljaju seks s nepoznatim muškarcem. Devojke su definisane kao ”romantičnija bića”, a romantika je dobrim delom odnos prema nedostupnom, još nepoznatom. Muške fantazije su eksplicitne u vizuelnom i sadržajnom smislu i veoma konkretne. Popović ističe da se skoro uvek radi o određenoj osobi, dakle, jasno definisanog izgleda, kao i precizno definisanom scenariju fantazije.
”Nasuprot njima, žene se utapaju u vizuelno često amorfnu scenu koja zrači atributima povezanim sa duboko skrivenim psihološkim potrebama konkretne žene, ali i šire, ženskog pola uopšte. U takvoj fantaziji ženi je najvažnije da oseti snagu odabrane psihološke atmosfere, a potpuno joj je nevažno kakav je konkretan lik osobe angažovane u scenariju”, otkriva ovaj seksolog.
Dakle, potpuno je jasno zašto je nepoznati ljubavnik iz mašte obično glavni protagonista ženskih fantazija, dok mušku imaginaciju okupira komšinica iz susednog ulaza.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:31 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty U njegovim pantalonama - 7 osećaja u kojima on najviše uživa

taj Pet Jun 19, 2009 12:27 am
U njegovim pantalonama - 7 osećaja u kojima on najviše uživa

OK, znamo da mislite da su, kada do ovoga dođe, muškarci uglavnom „pravolinijski“, ali ako želite da budete umetnica ljubavi, važno je da znate i neke njegove kompleksnije želje i očekivanja. Slobodno zađite u „opasne“ zone i iznenadite ga
Bilo kakav dodir u blizini njegove muškosti - rukom, ustima, kolicima u supermarketu - obično je sasvim dovoljan da ga napali. Ali samo „dovoljno“ nije uvek dovoljno. Baš kao i vi, i frajeri žude za različitim dodirima po celom telu. Vaše mazne pokrete i izazovno pipkanje on drhtavo priželjkuje. Zato ga češkajte, stiskajte i grizite... Da, da, on žudi za nežnim ugrizima.


Vijugavo češkanje
Vama je možda dovoljan nežan, tek osetan dodir od koga vas podilaze žmarci, ali muškarci to vole nešto jače. Zato ćete, ako želite da i on jednako uživa, morati da isučete nokte. Počnite nežno, a potom sve snažnije i osetićete kako mu uzbuđenje raste, objašnjavaju seks terapeuti. Ako mu pri tom „vijugate“ noktima po koži, nepredvidivo šarajući i kružeći, više ćete mu stimulisati nervne završetke i biće osetljiviji na dodir nego ako samo klizite gore-dole, dok on unapred zna šta ga čeka.
Na različitim delovima tela prijaće mu pritisak različite jačine, što varira od momka do momka. Za početak, probajte da ga češkate po glavi. Jedna od stvari koje muškarac voli jeste kada svojoj devojci stavi glavu u krilo, a ona mu noktima češka kožu. To je opuštajuće i fantastično. Obično, posle nekoliko minuta češkanja, on bude totalno uzbuđen i spreman za akciju.
Kada završite sa glavom, skinite mu odeću i recite da legne na krevet. Nežno mu klizite noktima, izvlačeći krivudave linije u obliku slova S, po rukama, grudima, niz torzo i po nogama. Kad god se približite osetljivim tačkama kao što su bradavice i unutrašnja strana butina, skrenite, ostavljajući posebno senzitivne delove za kasnije - tako ćete ga slatkim iščekivanjem dovesti do tačke ključanja. Čak možete i da unesete više uzbuđenja u seks u misionarskoj pozi tako što ćete mu noktima prelaziti po leđima i grudima. A pošto mu je koža na ovim delovima tela najdeblja i najmanje osetljiva, možete slobodno dobro da ih zarijete.

Čvrst stisak
Možda mislite da se sa njegovim međunožjem mora nežno rukovati - što je donekle tačno - ali muškarci u stvari vole energičan stisak. Naravno, blagi dodiri im prijaju, ali posle toliko godina nimalo nežne masturbacije, navikli su na čvršći stisak koji im je potreban da bi došli do vrhunca. Zato, budite uverene, rado bi vam (ako to već i ne urade) stavili do znanja kakav stisak vole - bukvalno.
Ne morate da čekate da vam vaš dragi sam demonstrira kako on to voli. Postoji zlatno pravilo: stisnite ga kao što biste stisnuli balon pun vode - dovoljno jako da ga čvrsto držite, ali ne toliko da vam pukne.
Naravno, supersnažan stisak mu prija i pri seksu. Kegelove vežbe će vam ojačati mišiće, ali moguće je i dodatno pojačati stisak tako što ćete dok vodite ljubav, kada ste vi odozgo i imate kontrolu nad pokretima, stezati vaginalne mišiće. Dodatno trenje i čvršći stisak možete mu pružiti i u modifikovanoj verziji seksa „otpozadi“ - kada uđe u vas, sasvim se spustite i lezite na stomak.
Čak i u misionarskoj pozi možete da mu priuštite jači stisak. Skupljene noge podignite ka glavi, a zatim se celim telom okrenite na bok i spustite noge na krevet. Završićete maltene u pozi fetusa - na boku, glavom i ramenima okrenuti ka njemu, kako biste mogli da se gledate i ljubite - dok on leži iznad vas u položaju kao da radi sklekove

Grubi dodiri
Možda niste u fazonu lisica i kožnog povoca, ali to ne znači da treba da se plašite agresivnosti pri seksu. Istraživanja pokazuju da je osoba, što je više seksualno uzbuđena, to manje osetljiva na bol. Ako u zanosu budete malo silovitije, to će ga samo još više uzbuditi. Naravno, granice se podrazumevaju.
Nikada se ne zna kako će vaš dragi reagovati, zato počnite blažim dodirima. Ljubite ga niz vrat i po ramenima i povremeno iznenadite nestašnim grickanjem - dovoljno snažnim da ga oseti, ali ne toliko da mu ostanu tragovi zuba zbog kojih će mu posle biti neprijatno u javnosti. Tako ćete mu dodatno stimulisati nervni sistem, protresajući ga snažnim talasima užitka.
Ako to dobro prođe, idite korak dalje. Kada ponekad devojka pokazuje razuzdanost u krevetu - grize dečku ramena, stiska mu bradavice, pljeska ga po guzi, čupka za kosu... - to nadograđuje sam čin vođenja ljubavi, uzbudljivo i moćno, a sprečava potencijalno zasićenje od ustaljenog seksa.

Divlje grabljenje
Kada vas ponese strast, želite još, još i još. Zvuci koje ispuštate možda mu stavljaju do znanja koliko uživate, ali kada ga divljački zgrabite, tek tada oseti da su vas potpuno obuzeli animalni instinkti. I vaš dečko će pokazati životinjske reakcije kada ga ščepate i stisnete uz sebe. On vidi da ste se potpuno predali užitku i strasti, toliko da se više ne kontrolišete, a to će ga strašno uzbuditi i vrlo prijati njegovom egu.
Muškarci čeznu za slikom devojke koja ga, dok doživljava orgazam, grabi po telu kao da je na divljem konju sa koga će pasti ako se ne bude držala iz sve snage. Ukoliko u seksualnoj ekstazi kidišete na njegova ramena i leđa kao da ćete mu odrati kožu, misliće da je pastuv za enciklopedije seksa. Dok ste na njemu, a hvatate ga za mošnice kao da su poslednja slamka spasa, pružate mu ludilo vođenja ljubavi, što će biti najbolji pokazatelj da zaista uživate dok je u vama.

Naizmenično toplo-hladno
Nema ništa bolje od vruće kupke zimi ili osveženja u hladnom bazenu za vreme nesnosnih vrućina. Zašto? Zbog kontrasta. Pa, iste te osećaje možete da upotrebite i u seksi igrarijama.
Ako mu prvo ugrejete kožu, a onda ga iznenadite ledenim dodirima, proći će ga trnci užitka, objašnjavaju seks terapeuti. Obrnuto, grejanje prethodno rashlađene kože ima relaksirajuće dejstvo. U svakom slučaju, kombinacija toplog i hladnog (ne vrelog i smrzavajuće ledenog) u erotskoj igri će naizmeničnim nadražajima nervnih završetaka prožeti celo telo talasima uzbuđenja.
Ima mnogo lubrikanata što greju i hlade i vredi ih probati pri masaži, odnosno ručnom radu „tamo dole“ i seksualnom odnosu (stručnjaci savetuju da se držite proizvoda na bazi vode ili silikona, bez dodatka mente ili sličnih nadražujućih supstanci). Ali zašto za oralni seks ne biste probali nešto slasnije? Ponesite u spavaću sobu sladoled na štapiću (ili, ako vam je lakše za rukovanje, čašu ledene limunade), uzmite malo i potom se uputite svom dragom ispod struka. Istovremeno će osećati kako ga sladoled hladi, a vaša usta i dah greju - i od jednog i od drugog će ga prožeti trnci zadovoljstva.
Još jedan način kombinovanja kontrastnih osećaja jeste uz pomoć vode. Ako biste, posle zajedničkog tuširanja, seli na krevet kraj svog dragog i nežno ga dodirivali krajevima vlažne kose, podarićete mu super momente, jer se on posle tuširanja oseća ugrejano i toplo, pa svaki vlažan i hladan dodir doživljava kao prijatan drhtaj osveženja. Biće vam sjajno kada se uverite koliko uživa.

Dodir vašeg glatkog tela
Muškarcima je koža grublja, maljavija... Oni ne rade piling. Zato posebno uživaju u svilenkastom dodiru ženske kože. Vaša meka i putena koža mu je tako ženstvena i senzualna da ga izuzetno uzbuđuje, čak više i od vizuelnih stimulansa. Provereno! Kada planirate viđanje sa svojim dragim, pripremite se tako što ćete prvo pod tušem uraditi piling morskom solju, a potom se namazati tankim slojem hidratantnog mleka za telo. A onda, kada se privijete jedno uz drugo u krevetu, uzmite ga za ruku i nežno je vodite po celom svom telu: nogama, stomaku, grudima, leđima i rukama. Kao uvod u oralni seks, možete maziti njegov penis i butine svojim grudima dok ga ljubite po stomaku i vratu. Zbog takvih dodira neće biti siguran da li je to sve san ili java i biće oran za dalju akciju.

Pritisak
Da, da - to je poslednje što muškarci žele u vezi. Ali, u krevetu je već druga priča. Povećanje pritiska krvi u penisu pojačava erekciju i intenzivira užitak.
Kako tačno to da izvedete? Prstima mu čvrsto obuhvatite koren penisa. Možda vama ne zvuči prijatno, ali verujte nam na reč, svideće mu se. Palcem i srednjim prstom napravite tesan prsten kojim ćete mu stegnuti koren penisa, što će mu zadržati krv u penisu i dodatno ga uzbuditi. A onda, tik pre orgazma, pustite - osetiće pravu orgazmičku erupciju.
Ako volite seksi pomagala, isti efekat možete postići i uz pomoć elastične gumice za kosu. Prosto mu je za vreme seksa držite obmotanu oko korena penisa - čvrsto, ali ne bolno, a ostatak obmotajte oko prstiju. Kada se približi vrhuncu, pustite krajeve tako da gumica spadne pre nego što ga ispuni talas eksplozivnog užitka.

5 osećaja koje mu nikada ne treba priuštiti
# Uvrtanje testisa
# Češkanje rendetom za sir
# Dašak u uho u stilu: „Čik pogodi da li sam za večeru jela crni luk?“
# Čelični pritisak u perineum
# Šut u mošnice


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:32 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Extra položaji za veći užitak

taj Sre Jul 01, 2009 10:03 pm
Extra položaji za veći užitak


Edukacija Obrnuta%20kaubojka
Obrnuta “kaubojka”

Muškarac sedi uspravno, rukama naslonjen na podlogu. Žena sedi na muškarcu, okrenuta leđima njegovom licu.Žena je nagnuta prema napred i rukama oslonjena na parnerove noge koje su skupljene.Prepone su poravnane za penetraciju.Žena treba da pravi lagane pokrete kako se penis ne bi savijao previše.VarijacijeŽena može biti u klečećem ili čučećem položaju.
Edukacija Fusion
Fusion

Žena se namešta u klasičan položaj „od gore“, zatim se naginje leđima unazad i oslanja na ruke.Za dublju penetraciju muškarac može a pomera kukove prema gorePrednostiŽena može lako da mazi partnerove testise.Položaj vagine dok je žena nagnuta unazad je takav da omogućava stimulaciju G-tačke.Omogućava muškarcu odlaganje ejakulacije jer mu je zbog specifičnosti položaja potrebno duže da „svrši“.
Edukacija Klasika
Klasika

Žena je „na sve četiri“, prenoseći težinu na ruke. Muškarac kleči iza nje, pridržava joj zadnjicu, kontrolišući pokrete kukovima.Varijacija Može podrazumevati da je žena oslonjena grudima na podlogu, ispruženih ruku, ili da je oslonjena na neki deo nameštaja.U
ovom položaju možete rukama hvatati i masirati partnerkinu zadnjicu za
dodatno uzbuđenje, pa čak i blago lupiti dlanom koji put.Muškarci
koji vole dominaciju naročito preferiraju ovaj položaj. Međutim, budite
pažljivi jer dubina penetracije u ovom položaju nekim ženama može bitibolna.Za dodatnu stimulaciju G-tačke probajte„obrnutu tehniku ravnanja koitusa“.
Edukacija Pogodi%20g%20ta%C4%8Dku
Pogodi G tačku

Partnerka leži na leđima podignutih nogu savijenih u kolenima, dok vi iz klečećeg
položaja ulazite u nju, rukama oslonjenih na zemljuOmiljeni položaj mnogih muškaraca jer im daje osećaj moći koji dolazi iz dominantnog položaja i „savijanja“ partnerke. Ovaj položaj daje i ženi snažnu stimulaciju.Naslanjanje
na partnerkine noge tokom odnosa u ovoj pozi daje vam bolji ugao
penetracije i omogućava da „gađate“ G-tačku, čime dovodite parnerku do
sigurnog orgazma! Uočite na animaciji kako se muška karlica tokom penetracije blago izdiže prema gore, radi boljeg ciljanja G-tačke.Mnoge žene uživaju u podređenom položaju tokom seksa u „misionarskoj pozi“. Ova poza je idealna za takve žene.Dobra za pravljenje beba!Poze u kojima je muškarac gore su veoma dobre za parove koji žele da naprave bebu jer penetracija može biti duboka. Ako
žena drži noge ispod kolena i vuče ih prema gore-nazad, sperma može da
se slije kroz do ulaza u matericu. Ovo povećava šanse za začeće.Više nego romantičnaOmogućava vizuelnu komunikaciju i stvara osećaj intimnosti, ženine ruke su slobodne da vas maze. Ova poza je sjajna za produbljivanje emotivne veze sa parnerkom.Omogućava kontrolu ejakulacije!Pošto
muškarac ima kontrolu nad penetracijom, omogućava mu da zadaje ritam i
napravi pauzu kako bi zadržao ejakulaciju i produžio odnos.
Edukacija Leptir
“Leptir” poza

Ovo i nije najlakši položaj za izvođenje, ali je zato za zadovoljenje žene savršen.Postavke položajaŽena leži na leđima, podignutih nogu i naslonjenih na vaša ramena. Njene kukove i leđa izdižete rukama kako biste podigli nivo vagine i izravnali ga sa penisom.Kada
je partnerkino telo na pravoj visini (samo su glava i gornji deo leđa
na krevetu), ubacite penis i krenite sa penetracijom. S obzirom
na ugao „ubadanja“ verovatno nećete ići duboko, ali to je dobro jer na
taj način, pod ovim uglom, gađate tačno u G-tačku!Vrlo je važno
da u toku nameštanja, pre penetracije, čvrsto zgrabite parnerku za za
zadnjicu i kukove i namestite je u pravi položaj. Kada ubacite penis u vaginu možete je držati za noge, kao na animaciji. U ovom položaju penetracijom „udarate“ u gornji zid vagine, gde se i nalazi G-tačka (pogledaj odeljak o tome). Savet: Počnite prvo sa 3-4 plitka uboda pa jednim dubokim, pa polako povećavajte broj dubokih, ali uvek prekidan sa 1-2 plitka.Dobra za pravljenje beba!Poze u kojima je muškarac gore su veoma dobre za parove koji žele da naprave bebu jer penetracija može biti duboka. Ako
žena podmetne jastuk ispod zadnjice nakon seksa, sperma može da se
slije kroz do ulaza u matericu. Ovo povećava šanse za začeće.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:33 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Koji je cilj seksa?

taj Sre Jul 01, 2009 10:10 pm
Koji je cilj seksa?


Edukacija 337
Seks – cilj, sredstvo ili oboje?

Postoje razna tumačenja ljudske seksualnosti. Od čisto medicinsko-anatomskog
koje seksualnu funkciju posmatra u kontekstu reprodukcije i produženja
vrste, preko psihoanalitičkog koja analizira uticaj seksualnosti na
psihičke procese i dinamiku, socio-kulturološkog koje seksualne odnose
smešta u prostor civilizacijskih, kulturnih i društvenih koordinata, pa
do religiozno-duhovnog koje moralno ili mistično-okultno procenjuje
vrednosti seksualnog ponašanja i prakse. Kao što smo u
uvodu ove knjige napomenuli, najopasnije je neki fenomen posmatrati
jednodimenzionalno. Čovek je najkomleksnije biće od svih i njegova
složenost se ogleda u homeostatičkoj usaglašenosti svih bioloških
sistema i mehanizama, na čelu sa intelektualnim i duhovnim kapacitetom
koji ga nepremostivo odvaja od životinjskog sveta. Stoga ni seksualnost
ne smemo ni banalizovati i podcenjivati, niti stavljati u superioran
položaj u odnosu na druge funkcije i energije u čoveku.Krenimo
sada u logičku gradaciju ljudske seksualnosti koja će nam omogućiti da
bolje shvatimo njeno pravo mesto i važnost u životu svakoga od nas.
Reproduktivna dimenzija seksa.

Svi znamo kako se prave deca. Možda nam je teško palo prvo suočavanje sa
činjenicom da ih ne donose rode, ali vremenom smo svakako radoznalo
ovladali osnovnim saznanjima i veštinama koja vode produženju ljudske
vrste. Ovde se radi o seksualnom nagonu koji „čuči“ u svakom od nas i
koji teži da ispuni reproduktivnu funkciju našeg organizma. Ovaj nagon
se smešta u društveni, kulturni, civilizacijski i religiozni okvir jer
je čovek biće koje se rađa, živi i umire kao deo zajednice. Čovek dakle
treba da teži ostvarivanju ovog nagona ali kako? Da li kao životinja
prateći svoj instink za parenje ili kao društveno biće gradeći stabilan
porodični okvir usaglašen normama društva u kome živi, ili pak
koristeći neko prelazno rešenje? Šta najviše odgovara njegovoj prirodi?
Odgovore ćemo dati tek pošto analiziramo ostale dimenzije seksa.-socijalna dimenzija seksa.
Svi smo takođe čuli za Frojda. „Otac psihoanalize“ je skovao sintagmu
„Edipov kompleks“ kao naziv za koncept kojim objašnjava rano formiranje
ličnosti kod deteta. Ukratko rečeno, prvi seksualni objekt za dečaka
je, po Frojdu, njegova majka, ali na putu ostvarenja te želje stoji
figura oca koja kod deteta stvara strah od kažnjavanja tj. kastracije.
Ovo dalje vodi do identifikacije dečaka sa ocem, formiranja tzv.
super-ega kao savesti utemeljene u društvenim i religioznim normama i
preusmeravanja seksualne želje ka drugim objektima jer je prvobitni
socijalno neprihvatljiv. U ovoj fazi je, slažu se neki psiholozi,
zaista moguće u nekim slučajevima preumeravanje želje na bizarne
objekte (perverzija) ili na isti pol (homoseksualizam). Seksualna želja
(libido) kao jedna od primarnih i „primitivnih“ (pored gladi i besa,
koji svi zajedno čine „id“) se pomoću „ega“ (prosto rečeno – naše „ja“,
„svest o sebi“) dovodi u sklad sa super-egom kao sistemom normi
socijalno prihvatljivog ponašanja. Ovo često rekanališe seksualnu želju
u druge, prihvatljive oblike ponašanja, i može voditi do potiskivanja i
stvaranja neuroza. Iako je Frojdov koncept bio kasnije predmet mnogih
kritika i po mnogima prenaglašavao uticaj libida na formiranje ličnosti
i ljudsko ponašanje, jasno je da seksualnost od ranog detinjstva zaista
igra veliku ulogu u formiranju identiteta i ličnosti čoveka, i posredno
ima značajan uticaj u procesima socijalizacije. Traume iz ranog
detinjstva vezane za nedostatak ljubavi i pažnje roditelja ili torture
i seksualno zlostavljanje, ostavljaju trajne posledice na mentalno i
seksualno zdravlje pojedinaca. Stabilan porodični ambijent, s druge
strane, ispunjen roditeljskom toplinom i ljubavlju, omogućavaju zdravo
formiranje seksualnosti i, samim tim, uspešnost čoveka u budućim
društvenim kontaktima vezanim za ostvarivanje njegove seksualne
funkcije.
Emotivna dimenzija seksa.

Seksualni čin kao akt spajanja, ali ne nužno i ljubavi, ima svakako svoju
emotivnu dimenziju. Prilikom seksa luče se hormoni koji povećavaju
osećaj zadovoljstva i sreće. Orgazam predstavlja potpuno fizičko i
emotivno pražnjenje i opuštanje. Ukoliko je cilj seksa čisto telesni
užitak, domet ovakvog emotivnog zadovoljstva je kratkotrajan. Ako je
seksualni čin deo dubljeg emotivnog i senzualnog spajanja i povezivanja
onda ga možemo asocirati sa ljubavlju. Ljudi često mešaju ili
poistovećuju pojam seksa i ljubavi, a oslobađanje frustracija ili
unutrašnjih konflikata putem seksa - sa realizacijom prirodnog
seksualnog nagona.
Mistično-religiozna dimenzija seksa.

U mnogim paganskim religijama i kulturama bilo je prisutno obožavanje
muškog polnog organa ili kult falusa. Boginje u nekim politeističkim
verama bile su likovi žena izraženih sekundarnih polnih karakteristika,
simbolišući plodnost i rađanje kao vrhovno načelo. Kineski taoizam i
hinduistička tantra su religiozne i duhovne tradicije koje u
seksualnosti vide sveti princip i put ka unutrašnjem prosvećenju.
Moralno učenje judaizma, hrišćanstva i islama, kroz istoriju do
današnjih dana, dominantno utiču na odnos i stav društva prema seksu u
kulturama temeljenim na vrednostima tih religija. Sve ovo nam govori i
svojevrsnom duhovnom iskustvu i važnosti seksualnosti jer je ona, kao
što smo uočili, povezana sa produženjem života, spajanjem dvaju bića i
aktom ljubavi.
Utilitarna dimenzija seksa.

U razumevanju ovog fenomena bitno je uočiti da je seksualna potreba jedan
od primarnih fizoloških nagona koji se najefikasnije, najčešće i
najlakše smešta u kontekst viših nivoa hijerarhije motiva koji
usmeravaju ljudsko ponašanje. Od motiva bezbednosti (korišćenje seksa
kao sredstva za fizičku i materijalnu sigurnost), preko motiva
pripadnosti (seks kao sredstvo produbljivanja i učvršćivanja veza i
ljubavi) do statusnih i motiva samopotvrđivanja. Takođe, seks se često
koristi kao pogodno i pristupačno sredstvo za brzo dolaženje do osećaja
telesnog i emotivnog zadovoljstva i smanjenja unutrašnjih tenzija. To
je zato što je seksualno zadovoljstvo dublje i intenzivnije od
zadovoljstva koje se vezuje za ispunjavanje ostalih nagonskih potreba,
a ovo je opet stoga što je produženje života vrste genetski imperativ
živog sveta.
Seks i savremeno društvo.

Kao što smo u uvodu ovog poglavlja primetili, u savremenom permisivnom
(dopuštajućem) društvu više je nego prisutna banalizacija seksualnosti
i potrošački odnos prema seksu uopšte. „Seksualna revolucija“ i slom
tradicionalnih vrednosti doprineli su ponovnom procenjivanju mnogih
spekata ljudskog života, pa i seksualnog. Demokratska, medijska i
tržišna globalizacija čija su dva glavna obeležja koncept ljudskih
prava u društvu i potrošački koncept u ekonomiji, pored pozitivnih
pomaka u naučnom shvatanju seksualnosti i skidanja etikete tabua sa
nje, te unapređivanja prava žena i manjinskih grupa, i njihovog
položaja u društvu, doprineli su i stvaranju tragi-komičnih fenomena u
domenu seksualnosti. Zarad ostvarivanja apstraktnog shvatanih ljudskih
prava i sloboda, gube se granice onoga što se nazivalo „prirodnim
seksualnim odnosom“ (sa svim svojim prednostima i manama), a sve ono
što nije direktno u sukobu sa zakonom prihvata se kao legitimno i
postaje deo ponude i tražnje modernog seksualnog tržišta. Kritička
naučna i etička javnost često ostaje nema ili ućutkana pred ovim
fenomenom jer se industrija „ljudskih strasti“ koja obrće milijarde
dolara sasvim lepo uklapa u društveno-politički milje savremenog sveta
i predstavlja uticajan lobi.Iako je slom konzervativnih
vrednosti pod naletom ere progresa i nauke bio neminovan i iako je
razvejao mnoge loše predrasude i ubeđenja, te unapredio kvalitet
ljudskog života u važnim segmentima, mišljenja smo da je svojom
euforičnom silinom i egocentrizmom porodio mnoge fenomene koje se
krajnje negativno odnose na problem ljudske seksualnosti. Rušenje
porodice kao osnovne ćelije društva (ovde ne podrazumevamo kritičku
evaluaciju tradicionalnog koncepta porodice), „nasilno“ izdvajanje
seksualnosti iz njenog antropološkog i funkcionalnog konteksta i
anatemisanje naučnih istraživanja na polju seksualnosti koja nisu u
skladu sa današnjim ideološkim shvatanjima, sigurno su doprineli
proliferaciji (umnožavanju) seksualnih disfunkcionalnosti, padu
nataliteta u razvijenim zemljama i porastu trenda promiskuiteta u
društvu.
Logičan zaključak.
Kada uzmemo u obzir sve uočeno u prethodnoj kratkoj analizi (neka čitalac ne
zameri na pojednostavljenosti), polako nam se nameću konture idealnog
društvenog i psihološkog obrasca seksualnosti koji omogućava muškarcu
ostvarivanje svih njenih dimenzija i usaglašenost sa samom muškom
prirodom. Primarni, ali ne i nužni antropološki cilj seksa je stvaranje
potomstva. U tom smislu idealno je da muškarac neguje seksualne odnose
sa ženom ali u cilju produbljivanja ljubavi i veze sa osobom za koju
procenjuje da mu odgovara kao partner za potencijalno formiranje
porodice (videli smo značaj porodice na zdravo formiranje deteta).
Videli smo takođe da reprodukcija kao suština seksa u naturalističkom
pogledu ipak nije njegova jedina dimenzija. Parovi koji ne mogu da
imaju decu iz nekih razloga takođe mogu i trebaju da uživaju u seksu
kao činu ljubavi, povezivanja i užitka. I to na način koji će omogućiti
zadovoljenje oba partnera, gde im naučna saznanja i informisanost mogu
mnogo pomoći. Neko će pitati: „Pa zašto neko ako mu cilj nije
razmnožavanje treba da bude u monogamnom odnosu?“ Pa zato što je seks
kao čin povezivanja i sjedinjavanja inherentno vezan za pojam i suštinu
ljubavi. Složićete se da je iskrena i duboka emotivna ljubav i
suštinsko, pa i anatomsko spajanje, moguće samo između dvoje ljudi.
Pored toga, da li bi prestanak seksualne vitalnosti i funkcionalnosti
trebalo da isključuje ljubav i zadovoljstvo? Pa naravno da ne. Stabilna
i trajna emotivna veza će i muškarcu i ženi omogućiti ljubav, sigurnost
i pripadanje i u starijim danima kada pad hormona smanji seksualnu
želju i funkcionalnost. Promiskuitet i poligamija možda mogu omogućiti
dodatni kratkotrajni užitak, ali porađaju ljubomoru, destruktivnost i
emotivnu plitkost, pa i povećavaju rizik od telesnih oboljenja. Naglašavam
da iznešeni pogled na seksualnost predstavlja idealistički i lični
prilaz autora i da krajnji kriterijum za procenu seksualne
funkcionalnost čoveka ne sme biti osuda i nerazumevanje, nego sloboda
ličnosti i pravo na izbor. Međutim, podjednako je važno i da savremen
naučni pristup seksualnosti bude oslobođen modernih ideoloških klišea
koji često onemogućavaju objektivnost i dalekosežnost istraživanja.
Cilj svake grane medicine i psihologije mora biti omogućavanje čoveku
da, ukoliko mu je to želja, bude što približniji ostvarivanju ovog
antropološki i socijalno idealnog izraza seksualnosti. Dr Adam Fridman


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:34 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Tri omiljene seks poze

taj Sre Jul 01, 2009 10:22 pm
Tri omiljene seks poze

Edukacija 326-
Najomiljenije seks poze bi trebalo da budu one koje omogućavaju vama i partnerki
maksimalno zadovoljstvo i intenzivan orgazam. Ma kako to zvučalo
logično, ipak mnogi ljudi to previđaju.Greška muškaraca je što
često žele da izvode neku vrstu akrobatskog žestokog seksa, sa čestim
menjanjem poza, nalik onom u pornićima, misleći da će time da zadive
partnerku. Greška žena je što često prate muškarce u ovome želeći da ga
zadovolje ili prosto zato što ih je sramota da se bune.
Šta je ključ?
Neki muškarci su u seksu potpuno bezidejni i misle samo kako da dođu do
sopstvenog orgazma što pre, dok drugi zaista nesebično žele da
zadovolje partnerku ali misle da je za to dovoljna samo duga erekcija.Ni
jedni ni drugi nisu u pravu jer zaboravljaju šta je zlatni ključ za
dobar seks – a to je dobra komunikacija! Krivica je na obe strane jer i
žene retko otvoreno govore o tome šta im najviše prijaImajući
sve ovo na umu, pogledajmo top tri poze i kako one mogu da doprinesu
zadovoljenju žene. Savet muškarcima koji imaju problem da odlože
ejakulaciju dovoljno dugo da u potpunosti zadovolje ženu jeste da
produže predigru i stimulišu ženu ručno ili oralno pre upotrebe penisa.
Žena gore
Prema anketama sprovedenim u ženskim časopisima, omiljena poza je sa ženom
„odgore“, dok ankete u muškim časopisima svedoče da je to poza
„otpozadi“. Pošto ženama prosečan odnos nije dovoljan za orgazam,
pustite ih da one kažu šta je bolje i kako da kombinujete.Varijacije za veće zadovoljstvo:Neke
žene ne vole da su odgore, jer smatraju da to ulenjuje muškarca i čini
ga pasivnim. Ovo možete prevazići tako što ćete tokom seksa sa ženom na
vama biti leđima uspravljeni i naslonjeni na nešto. To vam omogućava da
je ljubite i gledate joj u oči.Kako bi bolje stimulisali
klitoris u ovoj pozi, neka se žena nagne prema napred i više trlja
vaginom nego što se „nabada“. Tako će klitorisom trljati o vašu pubičnu
kost. Ako joj treba još dodatne stimulacije možete joj stimulisati
palcem klitoris dok je na vama.
Poza „otpozadi“
Muškarci obožavaju ovu pozu jer je jednostavna i omogućava dobar vidik. Mnoge
žene takođe vole ovu pozu jer dopušta stimulaciju G-tačke, ali i
omogućava duboku penetraciju penisa tako da udara u grlić materice u
čemu neke žene uživaju, dok je ostalima bolno.Varijacije za veće zadovoljstvo:Ključ
uspešne primene ove poze je ponovo komunikacija. Kao što je na penisu
samo glavić osetljiv, tako je i kod žena samo prva trećina vagine
osetljiva, a u tom delu se nalazi i G-tačka.Stoga saznajte koja
dubina i ugao penetracije najviše odgovaraju parnerki. Takođe, G-tački
je potrebno puno prethodne stimulacije kako bi se „probudila“ pa je
verovatno potrebno da prethodno ženu stimulišete oralno do granice
orgazma ili joj u toku odnosa stimulišete dodatno klitoris rukom.Za stimulaciju G-tačke penisom, probajte da se malo izdignete i ubadate penis od gore prema dole.
„Misionarski položaj“
Tako je – stara dobra poza sa muškarcem odgore je i dalje jedna od najomiljenijih jer omogućava najveću bliskost i intimnost.Varijacije za veće zadovoljstvo:Takozvana
„tehnika ravnanja koitusa“ je način da budete sigurni da partnerkin
klitoris dobija dovoljno stimulacije. Da biste došli u ovu poziciju
pomerite se više prema napred od uobičajene poze (glava može da vam
bude i iznad partnerkine), tako da vaš penis korenom stimuliše klitoris
tokom penetracije. Takođe, neka vaše noge budu sa spoljne strane u
odnosu na partnerkine. U ovoj pozi je bolje primenjivati pokrete
ljuljuškanja i trljanja nego klasično „ubadanje“ jer će to jače
stimulisati klitoris. Pritiskom prema dole se naslanjajte na ženino
izdizanje karlice, čime ćete još bolje pritisnuti klitoris.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:35 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty G tačka

taj Sre Jul 01, 2009 10:24 pm
G tačka

Edukacija 357
Šta je G-tačka?

Ime dolazi od od prvog slova prezimena dr Grafenberga koji je pisao o ovom
naročitom delu ženske genitalne anatomije u 50-tim godinama prošlog
veka. Iako još traju sporenja oko toga da li se radi o mitu ili naučnoj
istini, većina smatra da se radi o zadebljanju na gornjoj strani
vaginalnog zida koje je bogato nervima i stoga izuzetno podložno
nadraživanju. Međutim, verovatno se ipak radi o mestu preko koga može
da se stimuliše prostata koja, iako manja nego kod muškaraca, takođe
okružuje ulaz u uretru kod žena. Kako bilo, ova zona popularno nazvana
G-tačka predstavlja izuzetno osetljivo mesto kod žena, ali samo ako su
jako uzbuđene.
Gde se nalazi G-tačka?
Ako vam parnerka leži na leđima njena G-tačka je locirana oko četiri
centimetra unutar vagine, na gornjem zidu. Najjači orgazam žena
doživljava ako joj je stimulisana ova tačka. Ovu oblast unutar gornjeg
zida vagine ćete prepoznati po karakterističnom zadebljanju koje je
tokom uzbuđenja nalik sunđerastom tkivu. Orgazam G-tačke smatra se
ženskom ejakulacijom, za koju oni koji su je iskusili tvrde da zaista
postoji.
Edukacija G-tacka
Tehnika stimulacije

Sa prstima pet do šest centimetara unutar vagine, okrenutih jagodicama
prema gore, pravite kružne pokrete duž celog gornjeg zida. Kada naiđete
na deo zida (otprilike tri vodoravna prsta unutar vagine) koji se čini
blago zadebljalim i drugačijim od ostalog tkiva, našli ste G-tačku! Još
jednom naglašavamo da je potrebno da žena prethodno bude dobro uzbuđena
i da joj je bešika prazna kako je ne bi teralo na mokrenje.G-tačku možete direktno stimulisati blagim kružnim pokretima, nežno pritiskajući prema stomaku.Stimulacija
se može vršiti i pomeranjem prstiju napred-nazad u vagini čime se
dodatno stimulišu i ostali delovi. Ključno je samo pronaći pravi ritam
koji će ženu dovesti do ekstaze!G-tačku možete stimulisati i
penisom tokom odnosa, no to zahteva pronalaženje prave poze. Ubodi
otpozadi sa pokretima od gore prema dole ili poza gde je žena odgore,
nagnuta prema nazad, mogu vam pomoći u ovome.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:35 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Ženski orgazam

taj Sre Jul 01, 2009 10:30 pm
Ženski orgazam

Edukacija 318
Toliko ljudi nam se obratilo sa konstatacijom da njihove devojke ili žene ne
mogu da dostignu orgazam, da smo rešili da nekoliko tekstova posvetimo
ovom problemu. Iako je priroda darovala ženama sposobnost višestrukih
orgazama, ipak je mnogo otežala njihovo dostizanje - poredeći sa
muškarcima.
Ženski orgazam i bolji seks
Kao što smo već na više mesta naglasili, ključ za bolji seks jeste
komunikacija između Vas i partnerke. Ako ste u mogućnosti da otvoreno
razgovarate o problemu, značajno povećavate šanse za njegovo
prevazilaženje. Kao prvo, potrebno je da vidite da li postoje neke
objektivne prepreke na putu dostizanja orgazma za Vašu partnerku. Evo
nekoliko stvari koje bi bilo dobro da ispitate (direktno ili
„okolišajući“): Da li može sama da doživi orgazam kroz masturbaciju?
. Da li ima neke predrasude u vezi seksa koji joj stvaraju osećaj stida ili krivice?
. Da li uzima antidepresive? Ovi lekovi mogu imati negativno dejstvo na libido i sposobnost seksualnog klimaksa.
. Da li kod vaše parnerke postoji predistorija seksualnog zlostavljanja ili uopšte loših iskustava u seksu i intimiziranju?
Da li shvata i prihvata činjenicu da žene takođe treba da uživaju u
seksu i dožive orgazam, jer u suprotnom mogu početi da izbegavaju
seksualno intimiziranje?
Značaj ženske masturbacije
Ako žena može da doživi orgazam kroz masturbaciju, pola problema je rešeno!
Moramo shvatiti da nisu muškarci ti koji ženu dovode do orgazma; oni im
samo pomažu u tome. Da bi dostigla orgazam, žena mora biti u pravom
raspoloženju i uzbuđenju, i na pravi način stimulisana. Ako može
masturbacijom da dođe do orgazma, žena sigurno zna koji je pravi put –
samo to treba da podeli sa Vama.[/size][size=9]Međutim,
svi znamo da je to lakše reći nego učiniti. Mnoge žene smatraju da je
masturbacija tabu, i čak i ako se samozadovoljavaju, ne žele da to
drugi znaju. Svaka žena je jedinstvena i na jedinstveni način
doživljava orgazam. Mnogo je lakše da vam „otvori karte“, pomogne i
skine vam osećaj krivice sa pleća, nego da sami istražujete (što može
potrajati).
Prevazilaženje predrasuda
Kao što smo rekli, ako žena ima ukorenjene predrasude o seksu, koji joj
stvaraju osećaj krivice i stida, ma koliko se trudili, teško ćete
uspeti u tome da se dovoljno opusti i uživa. Pošto se orgazam kod žena
nalazi „u glavi“, bez opuštanja i strastvenog raspoloženja ništa!
Svakako je dobro da je žena sa kojom se upuštate u intimne odnose
svesna „težine“ i odgovornosti seksualnog čina jer time potvrđuje da
nije lakomislena i promiskuitetna. Međutim, morate joj vremenom
objasniti da je sasvim u redu da se prepusti uživanju sa voljenom
osobom. Gradite poverenje sa njom postepeno i ukidajte međusobne
barijere stida.
Ako uzima antidepresive
Ukoliko vaša parnerka ili voljena osoba uzima antidepresive ili druge lekove
koji negativno utiču na seksualnu želju, morate joj pružiti potrebnu
podršku i razumevanje. Neka se konsultuje sa lekarom i pokuša da nađe
pavu dozu lekova koja bi mogla da pomogne u saniranju problema. Neki
prirodni preparati poput Peruanske make i damiane mogu obnoviti
seksualnu energiju i želju i time umanjiti negativno dejstvo
antidepresiva.
Ako nikad ranije nije doživela orgazam
Mnoge žene smatraju da je sasvim normalno to što ne doživljavaju orgazam i da
je to neko ekskluzivno pravo muškaraca. Ako joj priđete na pravi način
i sa pravim informacijama, možete uspešno razvejati ove predrasude.
Izuzetno je bitno da sama žena postane svesna svoje erotičnosti i
sposobnosti za višestruke orgazme. Koristeći tehnike sa ovog sajta,
pomozite joj u tome!


Poslednji put izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:36 pm, izmenio ukupno 2 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Kunilingus (oralni seks)

taj Sre Jul 01, 2009 10:32 pm
Kunilingus (oralni seks)

Edukacija 311
Kunilingus (oralni seks)
Oralno zadovoljenje može biti nešto najlepše što ženi možete pružiti. Ono čini
da se žena oseća voljenom, poštovanom i seksipilnom, da ne spominjemo
što joj omogućava naročiti orgazam. Mnoge žene preferiraju kunilingus
spram klasičnog odnosa, a onima kojima je potrebna ekstra stimulacija
klitorisa, kunilingus pruža najlakši put do orgazma. Muškarci koji
znaju dobro oralno da zadovolje partnerku među ženama se smatraju
izuzetnim ljubavnicima.Ako vam je neprijatan miris partnerkinih
genitalija ili je njoj nelagodno jer strahuje da će vam miris smetati,
predložite zajedničko tuširanje pre seksa koje takođe može biti deo
predigre.Pre nego što nastavite sa čitanjem, predlažemo da se upoznate sa anatomijom ženskih genitalija u sekciji „dijagram vagine“.Zapamtite
da gotovo ništa što radite „tamo dole“, dok oralno obrađujete ženu, ne
može biti pogrešno, jer će svako lizanje i sisanje stidnih usana,
klitorisa i ulaza u vaginu ženi biti više nego prijatno.
ORALNE TEHNIKE

Lizanje
Opuštene vilice i mekano isplaženog jezika počnite da ližete predeo od ulaza u
vaginu do klitorisa i spoljnom ivicom vagine sa obe strane. Ponavljanje
ove tehnike u oba smera može biti odličan uvod za dalju akciju.
Obrada
jezikom
Većina nervnih završetaka u vagini se nalazi oko ulaza i unutar prvih par
centimetara vagine. Ciljate ovu oblast jezikom tako što ćete ga gurati
u otvor vagine. Tahnika je ograničena dužinom vašeg jezika ali
pokušajte sa pomeranjem jezika unutra-napolje, kao i kružnim pokretima
unutar ulaza vagine.
Palacanje

Raširite spoljne stidne usne prstima. Nežno palacajte isplaženog jezika oko
klitorisa. Možete šarati okolo ali se stalno vraćajte na klitoris pošto
je on najosetljiviji. Ovo će izludeti neke žene dok će drugima možda
biti suviše intenzivno. Kada stimulišete klitoris neka to isprva bude
lagano i nežno kako biste ispitali parnerkine reakcije i prilagodili
nivo stimulacije.Sledeće tehnike ne bi trebalo primenivati ako
partnerka nije zaista uzbuđena i vlažna. Ovo su intenzivne tehnike koje
ženama mogu biti suviše invazivne ako nije blizu orgazma.
Sisanje klitorisa
Prstima raširite stidne usne i izložite klitoris. Na kratko ga obuhvatite
usnama i sisajte, pa odmah pustite. Ponavljajući ovu tehniku
razdražujete maksimalno partnerku. Nipošto ne koristite zube dok sisate.
Zadržavanje klitorisa

Uzmite klitoris u usta i nežno ga sisajte, u isto vreme palacajući jezikom
preko i oko njega. Ovo možete raditi lagano ili agresivnije, u
kombinaciji sa guranjem prstiju u vaginu. Ova tehnika će omogućiti
intenzivan orgazam.
Stimulacija klitorisa u pozi 69

Dok ste u pozi 69 (žena je gore, glavom na vašem penisu a njene genitalije
su iznad vaše glave), gurnite jezik u cevast prostor oko klitorisa i
pomerajte ga napred-nazad; ovo će ženi omogućiti osećaj sličan vašem
kad vam je penis u vagini i dovesti je do eksplozivnog orgazma.
Ostali saveti

Dobar ljubavnik nikada ne miruje sa rukama dok oralno zadovoljava parnerku.
Stoga istražujte, gurnite prst ili masirajte parnerkinu unutrašnjost
butina i perineum.Možete pokušati i sa raznim gelovima, uljima i
lubrikantima (najbolje sa nekim ukusom). Neki od ovih proizvoda se
zagrevaju dok ih trljate pa mogu pružiti dodatnu stimulaciju.Žvaka
ili bombona sa ukusom peperminta u ustima (ne prejake arome) takođe
može poboljšati rezultate time što će vršiti dodatni nadražaj.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:36 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Važne lekcije iz erotskog bontona

taj Ned Jul 05, 2009 8:05 pm
Edukacija News_196

Ako vam tokom vođenja ljubavi smetaju neki potezi vašeg partnera, pokušajte
to da promenite pre no što mu date „crveni karton". Uz mnogo takta i
malo lukavstva popravićete stvar i pretvoriti ga u ljubavnika po svom
ukusu.
Ovaj mali kurs iz erotskog bontona moramo da počnemo najvažnijim pravilom, a ono
glasi: postoji vrlo malo pravila lepog ponašanja u krevetu.

- Izbegavajte da pokazujete nepoštovanje, ne zaboravite na ličnu
higijenu, prekinite odnos s novim partnerom ako odbije da koristi
prezervativ, time vam direktno ugrožava zdravlje, i ne pominjite
svakodnevne stvari dok vodite ljubav, biće ubeđen da ste odsutni -
nabraja ih dr Marija Gabrijela Skuderi, poznati italijanski psiholog, u
mesečniku „Starbene".
Sad, ako postoji nešto u njegovom načinu vođenja ljubavi što vam
smeta, a ponovilo se više puta, pokušajte to da promenite pre no što mu
date „crveni karton". Uz mnogo takta i malo lukavstva popravićete stvar
i pretvoriti ga u ljubavnika po svom ukusu.

1. Po završetku ljubavnog čina, on se okrene na drugu stranu i zaspi

„Posle orgazma muškarci ulaze u fazu u kojoj gube interes za seks i
zbog pojačanog lučenja serotonina postaju pospani", objašnjava dr Marko
Rosi, psihijatar i seksolog. „Nemojte mu to uzeti za zlo. Opet, ako je
hladan i odbojan, ili, još gore, ako odmah ustane i počne da se oblači,
to može da znači da ga muče teške misli. Pokušajte da porazgovarate.
Možda samo prolazi kroz neku krizu."

2. Prirodno je „obdaren" i apsolutno ubeđen da je to dovoljno

Diči se svojim kvalitetima, ali kad se nađe u krevetu, otkrivate da
je neaktivan, kao da misli da je kvantitet važniji od kvaliteta.
- To se često događa s lepim ljudima koji, budući da nikad nisu
imali potrebe da se trude, misle da je dovoljna sama činjenica da su
privlačni. Zato su po pravilu ružnjikavi muškarci bolji u krevetu -
objašnjava dr Rosi. - Od loših navika, ovu je najteže ispraviti i zbog
činjenice da su oni koji su svesni da su lepi, po prirodi lako
uvredljivi. Zato treba birati reči i navesti ga na ono što vi želite.

3. Zapinje kao da hoće da postigne brzinski rekord

Ako imate utisak da vas miluje mehanički i ako menja pozu svakih 20
sekundi, to možda znači da ne poznaje dovoljno žensku seksualnost.
Trebalo bi da mu objasnite svoje želje i način na koji funkcionišu vaše
genitalije. Ako se bojite da će ga preplašiti lekcija iz seksa, uzmite
njegovu ruku i pokažite joj kuda i kako da ide, savetuje italijanski
seksolog. Možete i da odaberete pozu u kojoj vi vladate situacijom.
Budite sigurni da će mu se to dopasti.

4. Preskače predigru i kreće odmah na stvar

- Jedno je ukoliko još niste stručnjak za milovanje žene, a sasvim
drugo ukoliko to nikad niste ni probali da budete - ističe dr Rosi.
Za drugo nema opravdanja. Gotovo svaki muškarac zna da je milovanje
jako važno nežnijem polu, budući da se u toku predigre organizam žene
priprema za penetraciju. Muškarac koji ignoriše tu činjenicu, samoživi
je egoista.
Ako želite da promeni ovakvo ponašanje, učinite to što pre,
sasecite stvar u korenu. Ili predložite igru ogledala. Kažite: „Gledaj
šta ja radim" i krenite da ga milujete s istom pažnjom i strašću s
kojom biste želeli da on miluje vas.

5. U krevetu gubi svaki osećaj i pretvara se u divlju zver

Ako je muškarac u svakodnevnom životu nežan i pažljiv, a u krevetu
se ponaša kao da je ulovio plen, može se reći da je ostao fiksiran za
pubertetsku ideju o seksu u kojoj dominira agresivnost. Možda nije imao
drugačija iskustva? Pokušajte da ga naučite da seks znači razmenu
ljubavnih osećanja, pokažite mu da ste vi njegova partnerka, a ne samo
žena s kojom vodi ljubav, savetuje dr Rosi.

6. Svi imamo omiljenu pozu, ali on se baš „zalepio" za jednu

- Možda je to stvar karaktera? Ali, ako je izvan kreveta vaš
partner zanimljiva radoznala osoba, možda je nesiguran u seksu. Možda
se boji da će, ukoliko eksperimentiše s nečim novim, doživeti neuspeh -
objašnjava dr Rosi. - Tada mu je potrebna podrška. Recite mu da je on
ljubavnik o kome ste oduvek sanjali. Da li je to laž? Da, ali korisna.
Zatim mu predložite da promenite mesto, probajte kupatilo, kuhinju...

7. Želi da vas zaseni specijalnim efektima

Pravi akrobacije kao da je u cirkusu? U početku to laska, ali posle
izvesnog vremena počne da vas zamara, i fizički i psihički. dr Marija
Gabrijela Skuderi smatra da je reč o nesigurnom muškarcu koji traži
potvrdu vlastite ličnosti.
- Želite da bar s vremena na vreme vodite ljubav normalno, ali
bojite se da ćete ga povrediti ako mu to kažete? Predložite mu da vi
diktirate tempo - savetuje dr Skuderi. - Ako bude uživao, shvatiće da
akrobacije nisu neophodne.

8. U najlepšim trenucima izgovara vulgarnosti

- Onaj ko nije u stanju da vodi ljubav u tišini, pokazuje potrebu
da pojača zadovoljstvo. Za takvu osobu fizičko zadovoljstvo i ljubav su
dva paralelna sveta - objašnjava italijanski psiholog. - Ono što je
sigurno jeste da on zapravo ne misli ono što izgovara. To su zapravo
rečenice koje upućuje više samom sebi nego partnerki. Promeniti ovakvu
naviku može biti vrlo teško. Ipak, probajte da mu na njegove grubosti
odgovorite nežnostima.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Male tajne orgazma

taj Ned Jul 05, 2009 8:40 pm
Male tajne orgazma - raj i pakao

Orgazam je tema koju mnogi, još uvek, smatraju za tabu; orgazam je nešto o čemu ne razgovaramo mnogo sa drugim ljudima, ili ga ne spominjemo uopšte. Odglumljen, pravi, lažan - da li je on samo draga uspomena ili nešto što uopšte ne postoji?
Orgazam čini da u mnogim vezama ljudi pate ili da veze propadaju, dok se druge njime produbljuju. Kada bismo tragali za definicijom orgazma bilo bi to kao da tražimo kap vode u moru. Svaka osoba ga vidi drugačije. Mogli bismo reći da je orgazam “eksplozivno oslobađanje neurološko-fizičke tenzije”. Zvuči veoma naučno, ali to je zaista vrhunski prijatno osećanje zar ne?
Istina o tome šta se događa u našem telu
Ono što se dešava u našem telu je, zapravo, splet uobičajenih procesa:
Srce nam brže kuca, dišemo ubrzano - jer su nam mišići napregnuti.
Nivo endorfina (popularno “hormon sreće”) i oksitocin (ima umirujući efekat zbog kojeg imamo želju da budemo u blizini nekog dragog) rastu u mozgu i telu, što nam signalizira da je to zabavno.
Dotok krvi u genitalije je pojačan, što izaziva genitalni refleks (grčenje mišića u genitalijama).
Ovaj refleks uzrokuje da se mišići grče 5 do 15 puta u intervalima svakih 0,8 sekundi. Ovo je orgazam kojeg mi poznajemo.
Nedavno je otkrivena nepravilna putanja nerava, koji okružuju kičmu, što objašnjavo zašto neki parapregičari doživljavaju orgazam.
Šta nije orgazam?
Orgazam nikada ne bi trebalo da bude glavni cilj seksualnog odnosa. Možete se sjajno provoditi sa vašim partnerom, osećati se voljenim, biti intimni i svim čulima uživati u razmeni nežnosti. Da li je sa vama sve u redu ako ni tada ne doživite orgazam? Naravno da jeste!
Seks može da bude uživanje i bez orgazma – sem ukoliko ne pokušavate da napravite bebu.
Ne možete nikoga naterati da doživi orgazam. Pored fizičke stimulacije, možete pripremiti vašem partneru prijatno i udobno okruženje, ispunjeno ljubavlju i tako mu pomoći da dostigne orgazam.
Orgazam nije usmeren samo na genitalije: neko uspeva čak ga dostigne i bez dodirivanja polnih organa (tantrički seks, telepatski seks…).
Lažni orgazam – čemu to?
Zašto i muškarci i žene glume orgazam? Mnogi misle da će tako zadovoljiti svog partnera i “neće ga izneveriti”. Razmislite - koliko izneveravate partnera lažima?
Umesto što ćete se potruditi da dobro “glumite”, načinite vašu vezu dovoljno iskrenom, tako da možete da poverite jedno drugom sve. Prijatna ljubavna atmosfera je najčešće ključ za nezaboravan orgazam.
Kvalitet, a ne kvantitet!
Često se čini da društvo pravi previše problema raspravljajući o orgazmu. Intenzitet orgazma nije parametar po kojem merimo da li je neko seksualno zadovoljen.
Ako želite da dostignete dobar orgazam morate se pripremiti za njega. Ali, ukoliko želite da imate odličan seksualni odnos moraćete da uradite mnogo više od samo jednog sjajnog orgazma.
Pravilo 2-6-2
U psiho-seksualnoj terapiji pravilo 2-6-2 je postaje sve bitnije. Ono znači:
Od 10 odnosa 2 će biti sjajna, nezaboravna, ona koja oduzimaju dah
6 odnosa će biti dobri, ali nikako nezaboravni,
2 odnosa će biti nevažna, nećemo ih pamtiti - kao da se nisu ni dogodila.
Priče iz spavaće sobe
Jedan od najboljih načina da zadovoljite svog partnera i da postanete bolji ljubavnik jeste da otkrijete šta kome odgovara – verovatno su vam poznate rečenice, zapravo, uzdasi kao što su:
"to mi radi"
"još, još"
"nemoj da staješ"
"ooohhh …".
Morate pričati sve vreme - morate davati i primati uzajamne informacije.
Priprema za seksualni odnos
Pre nego što će se dogoditi seksualni odnos, dobro je da znate kako da opustite, stimulišete i udovoljite vašem partneru u krevetu. Ako razgovarate o seksu sa svojim partnerom, sigurno ćete dostići viši nivo. Zbog višeg kvaliteta Vašeg seksualnog odnosa i većeg zadovoljstva Vaša veza će ojačati.
Ocenjivanje intimnosti
Možete da ocenjujete nivo intimnosti Vašeg seksualnog odnosa sa partnerom. Ocenom 1 možete oceniti prosečan odnos, a 10 bi bila ocena za postignut savršen orgazam


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:41 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Seks na gurmanski način

taj Ned Jul 05, 2009 8:46 pm
Seks na gurmanski način

Nekada je pravljenje beba bilo zabavno. Ali, za veliki broj parova koji se
očajnički trude da naprave bebu, noćni nestašluci polako postaju zona
bez zabave, a parovi više vode računa o tome da se iskoristi period
ovulacije nego o zadovoljstvu. Vođenje ljubavi time postaje površno, a
zadovoljstva gotovo i da nema.

Piše: T.M.
Edukacija 6790155754a38ddd50fa4b728438786_orig

Najnovija naučna istraživanja pokazuju kako je najbolji način da jedan par
„zatrudni“ dobar stari, divlji i strastveni seks – onako kako je bilo
na početku veze.
Stručnjaci za plodnost su smislili novi
izraz – gurmanski seks. Prema njima, na ovaj način oba partnera bi
trebalo da se potrude kako bi došlo do obostranog zadovoljstva, što je
zapravo najvažnije, ukoliko par želi da napravi dete.
„Seks bi trebalo da bude uzbudljiv i žestok kao onda kada se par prvi put
upoznao, kada nisu razmišljali o bebama. Na taj način bi par imao
najbolju šansu da dobije bebu“, kaže dr Alan Pejsi, sekretar Britanskog
nacionalnog tela koje se bavi medicinom oplodnje.
Ako bi produžili predigru, eksperti tvrde, za svega pet minuta, pre
ejakulacije bi se proizvelo ekstra 25 milona spermatozoida.
A što je muškarac uzbuđeniji, sperma će takođe imati bolji kvalitet, što
znači da su veće šanse da će se, praktično fuzijom, spermatozoida i
jajašca stvoriti novi život.
Zamenica urednika časopisa „Skarlet“ Lora Godman sa nama deli savete o tome na koji način dostići
najkvalitetnije moguće seksualno zadovoljstvo.

Veza
„Možda vam ovo ne zvuči seksi, ali da biste dobili najbolje rezultate,
prva stvar o kojoj bi trebalo da razmišljate jeste veza, pa tek onda
seks“, tvrdi Lora Godman.
„Dalje, trebalo bi da imate
samopouzdanje kada sa vašim partnerom delite fantazije, kao i probleme
koje imate sa njim, i to na pristojan i učtiv način“.
Lora Godman dalje tvrdi kako je bitno da sa vašim partnerom razgovarate o
tajnim fantazijama ukoliko „težite da probate nešto što bi bilo od
koristi i za vas i za vašeg partnera“, i da ih eventualno isprobate.
„Ostvarivanje fantazije može uneti novu dimenziju u vašu vezu, a faktor nepoznatog može da poveća uzbuđenje i strast“.
„Ključ je u tome da slobodno razgovarate sa vašim ljubavnikom o tim
fantazijama i da nikada ne ismevate fantazije njegove fantazije“.
„Ako vam ovakav način opštenja pređe u naviku, osetićete veliko
oslobođenje u vezi, čak i ako odlučite da tu fantaziju ne sprovedete u
delo“.
"Bitno je napomenuti, da vrlo lako možete da dođete u situaciju da uzmete dobre ideje vašeg partnera zdravo za gotovo“.
Godmanova predlaže parovima da uvek daju komplimente jedno drugome, bez obzira na to koliko dugo su zajedno.
Edukacija 3911031654a38ddd52d0a8586228950_orig

„Prljave“ priče – inspiracija za početak igre
„Recite vašem partneru da izgleda seksi pošto se istušira, ili kako se
dobro osećate dok vam pruža oralno zadovoljstvo – na duže staze to će
mu povećati samopouzdanje u krevetu“, nastavlja Godmanova.

Pripreme
„Pre nego što dozvolite vašem partneru da krene u akciju, trebalo bi da
provedete malo vremena sami sa sobom i osvežite čitavo telo. Takođe,
trebalo bi da pre seksa uživate u dugom i senzualnom tuširanju. Dok
skidate sapunicu sa vašeg tela, nežno dodirujte kožu i zamislite da
vašeg ljubavnik to čini.
„Dok vodite ljubav, najbolje ćete se osećati znajući da ste spremni i čisti i da izgledate apsolutno fantastično“.
„Kada je reč o odeći, donje rublje je od vitalnog značaja. Obucite
svilenkasto rublje, koje se senzualno pripija uz važu kožu“, predlaže
Godmanova i dodaje kako bi trebalo da na sebi imate „odeću koja očarava
kako biste se osećali apsolutno privlačnom“.
„Prema poslednjim anketama, za većinu muškaraca, žene su najprivlačnije u
fudbalskom ili dresu za ragbi, tako da nije stvar u tome šta nosite već
način na koji to nosite a najbolji dodatak vašem ukupnom izgledu jeste samopouzdanje“, naglašava Godmanova.
„Neka vaši pokreti budu spori i glatki. Zavodljivo njišite kukovima.
Takođe, bitno je da imate dobro držanje – kako bi vaše grudi i zadnjica
bile istaknute – i obavezno gledajte partnera u oči.

Izlazak na večeru
„Kako bi sve bilo savršeno, pokušajte da izbegnete teške obroke,
preterane količine alkohola kao i bilo koju hranu koja izaziva gasove u
stomaku pre velikog događaja“, kaže Lora Godman obrazlažući
to tvrdnjom da „alkohol može ozbiljno da ugrozi akciju, inhibiranjem
reproduktivnih organa (kod muškarca), dok začinjena hrana ili veliki
obroci izazivaju gasove – a to je poslednja stvar koja vam je potrebna
kada želite da se osećate seksi“.
Lora Godman takođe predlaže i sočnu erotsku literaturu.
„Prigušite svetla i ugasite sve mobilne telefone, udobno se smestite na
sofi ili na krevetu i tihim, zavodljivim glasom čitajte najsočnije
scene iz erotske knjige na uvo vašeg ljubavnika (boja vašeg glasa i
osećaj vašeg daha na njegovom osetljivom uvu fokusiraće njegovu pažnju
isključivo na vas). Uzbudiće ga kada čuje kako se uživljavate u ulogu,
a to može da bude i dobra šansa da pokušate da ostvarite nove
fantazije“, tvrdi Godmanova i dodaje da bi, ako zaista želite da to
„iskustvo učinite još ličnijim, trebalo sami da napišite jednu erotsku
priču – u kojoj ste vas dvoje zvezde! – i pročitate mu je. Ne bi bilo
loše i da ga pitate da vam se pridruži u pisanju te priče“.
„Možete i da glumite priču dok je sastavljate, ukoliko niste previše stidljivi“, predlaže Godmanova.
Edukacija 7843750964a38ddd549f48018240992_orig

Predigra
„Pokušajte da imate razumevanja tokom predigre – jer ono što sa vama
dopada, ne mora da znači da njemu prija i obratno. Najbolje ideje su
one koje dugo traju, tako da probajte od predigre da napravite i malu
igru. Isprobajte neke nove ideje, za promenu od klasičnih pokreta –
ljubljenja i dodirivanja očigledno pohotnih delova tela i fokusirajte
pažnju na delove tela koji obično nisu deo predigre“, piše Godmanova.
"Pre nego što krenete pravo ka genitalijama, nađite vreme da probudite
i istražite ostale erogene zone, kao što su vrat, bradavice, kolena i
to tako što ćete ga milovati, recimo, perom, ili nežno dodirivati
prstima, jezikom ili grudima. Ako ga dodirujete grudima njega će to
uzbuditi, a i do vaših nervnih svršetaka stizaće uzbudljivi osećaji“,
kaže Godmanova, sugerišući da je i u ovom slučaju obostrano
zadovoljstvo ključ.

Igrajte se
„Stavite povez preko očiju vašeg partnera (ili neka on stavi povez
preko vaših očiju) i nanesite na neki deo vašeg tela slatku i lepljivu
tečnost kao što su na primer voćni sirup, med ili čokoladni krem.
Zadatak vašeg partnera je da pronađe skriveni slatkiš – koristeći
jedino njegov jezik.
Godmanova objašnjava kako je takva vrsta
igranja tokom predigre velika šansa da partner istraži žensko telo i
dodaje kako je to za ženu prilika „da ga osetite kako vas intimno
spoznaje. Ali, evo jednog saveta: nemojte sakriti slatkiš na deo tela na koji će vaš partner instinktivno nasrnuti“.

Ukrasite svoje telo raznovrsnim poslasticama
„Rasporedite njegove omiljene poslastice po vašem telu – od jagoda u
šlagu do topljene čokolade. Pozovite ga da se posluži, ali tako što će
početi od vašeg osetljivog vrata ili vaših gležanja i polako se kretati
ka vašoj vagini. Ne zaboravite da na vaš pupak stavite malo čokoladnog
krema“, kaže Godmanova i naglašava da veliki broj žena igranje jezikom
oko tog dela tela izuzetno uzbuđuje.

Seks
„Da biste imali seks na gurmanski način potreban je timski rad, zato
što se ovde radi o tome kako se najbolje zabaviti i zadovoljiti. I
zapamtite, cilj je da oboje doživite orgazam, nebitno da li u isto
vreme ili ne“, predlaže Godmanova i dodaje: „Trebalo bi oboje da budete
spremni da dajete uputstva i da ih primate. Dakle, ako želite da
partner prestane da vam liže bradavice i da vam umesto toga lagano
gricka vrat, recite mu, a ukoliko vam on napomene da mu grebanje po
leđima ne prija, nemojte da se uvredite, već ga pitajte čime bi on želeo da se vaše ruke zabavljaju“.

Preporuka
„Lezite na leđa, sa jastukom ispod vaših kukova i raširite noge, dok on
kleči među vašim nogama, zatim ih podiže i stavlja ih na njegova
ramena. Dok ste u ovom položaju on ulazi u vas“, predlaže Lora Godman i
objašnjava kako ta pozicija omogućava dublju penetraciju.
„Dok ste u toj poziciji, on koristite mali vibrirajući prsten, koji će
nositi ili on ili vi, ili mali vibrator u obliku metka, kako bi došlo
do dodatne stimulacije“, kaže autorka i dodaje da ća ekstra nadraženje
koje pružaju ove igračke „vas dovesti do uzvišenog klimaksa“, i
naglašava da će a i partner imati koristi od vibracija.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:42 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Nekoliko saveta za seks u automobilu

taj Ned Jul 05, 2009 9:11 pm
Nekoliko saveta za seks u automobilu

Edukacija Sexincar
Za razliku od vožnje, dobro je kada se tokom seksa zamagle stakla. Osim ako volite egzibicionizam ...
Seks u automobilu ljudi različito doživljavaju – neki tako
zadovoljavaju svoju želju sa vođenjem ljubavi u javnosti, kada
adrenalin skače zbog mogućnosti da budu viđeni, dok ga drugi smatraju
nužnim zlom (nikad prazan stan ili kuća, a hotel skup).
Bilo da ste početnik ili iskusni vuk u ovom sportu, nekoliko saveta uvek dobro dođe.
Pre svega, neka auto bude čist, kako spolja, tako i iznutra, jer i
najmanji trag nečistoće može katastrofalno uticati na raspoloženje.
Garderobu birajte u skladu s prilikom, naravno, ukoliko ste planirali
da se „omastite“.
Edukacija Sex_in_car
Za muškarca odlično, partnerka će se malo namučiti
Za većinu poza prilikom seksa u automobilu potrebna je zavidna kondicija, te smo se ograničili na one manje zahtevne.
Idealno je ako vozite karavan (npr. Passat, Laguna ili Avensis), pri
čemu je važno da se dobije ravna površina kada se obore nasloni zadnjih
sedišta. Na pod stavite ćebe, a ako uspete da se snađete i za neki
sunđer ispod ćebeta, partnerka će vam biti neizmerno zahvalna. Još ako
su stakla zatamnjena ...
Ukoliko niste te sreće da posedujete
karavan, moraćete da se bavite akrobacijama. Možda će vam se na početku
činiti komplikovano, ali setite se da je „ponavljanje majka učenja“.
Znači, ponavljati, ponavljati i ponavljati! Nakon desetak puta ćete već moći drugarima da podelite poneki koristan savet. Pravilna tehnika je najvažnija da u malom automobilu ne biste oštetili
partnerku, svoja kolena i laktove ili sam automobil. Ručna kočnica,
koja inače mora biti podignuta iz bezbednosnih razloga, predstavlja
najveći problem, ali kao što smo već rekli, vežbom ćete oboje naučiti
da je izbegavate.
Edukacija Seks_na_zadnjem_sedistu
Pozadi je ipak najkomfornije. Sve preporuke
Ukoliko često menjate partnerku, bilo bi korisno da odštampate neki
manual, kako ne biste svaki put morali da objašnjavate iznova.
Jednostavno, dok vi bacite pogled na okolinu, zaključate vrata, pustite
muziku, spremite kondome i maramice, ona neka se bavi korisnim štivom
(šala, naravno). Stigli
smo i do poza. Vozačko mesto odmah zaboravite, osim ako ste u sado-mazo
fazonu. Zato lepo sednete na suvozačko mesto, povučete ga maksimalno
unazad, a partnerka vas opkorači. Kuda će sa nogama zavisi od širine
automobila i sedišta, a vi budite džentlmen i pomozite joj da se
smesti. Ovde se može primeniti i druga, nešto zahtevnija verzija –
muškarac u istom položaju, a žena seda na njega okrenuta mu leđima i
pridržavajući se za prednju armaturu ili za nešto sa strane. Neka se
snađe, uostalom ... Preporučujemo ipak zadnje sedište. Prednja
treba odgurati što više napred i preklopiti naslone. Muškarac sedi, a
partnerka ga opkorači, s tim što su joj kolena sada na mekom sedištu.
Možda će malo udarati glavom u krov, ali treba se žrtvovati kad je
ljubav u pitanju.
Edukacija Seks_na_prednjem_sedistu
U tekstu nismo pominjali ovu pozu, ali je slobodno primenjujte ako nemate problema sa kolenima
I ovde se može primeniti varijacija kao u prvom slučaju - muškarac
sedi, a ona okrenuta leđima. Prednost ove poze je i što možete uočiti
ako vam se netko nepozvan približava. Na
nekoliko mesta smo našli čak i podatak da se na zadnjoj klupi može
praktikovati i misionarska poza. Ukoliko uspete, javite nam. Inače,
Španci su prošle godine testirali nekoliko automobila, kako bi pronašli
najbolji za seks i pobedio je Fiat Stilo. U stopu ga prate Seat Leon i
Fiat Grande Punto. Iskreno, ne verujemo im ni reč. Za kraj, ako
vam seks u automobilu čini zadovoljstvo ili ste jednostavno prinuđeni
da ga tu praktikujete, onda eksperimentišite „iz sve snage“, jer ćete
jedino tako naći idealan položaj.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:43 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Umetnost seksualne igre

taj Ned Jul 05, 2009 9:47 pm
Edukacija Smart-seks2-260x160
„Za dobar seks potrebno je od tri do trineast minuta!“ Vau! Ova
provokativna tvrdnja seksologa ostavila je mnoge žene u nedoumici. Zar
seks na brzaka, bez predigre i nežnosti, može da zadovolji čula i
dovede do vrhunca? Hvala lepo!
Ipak, ako taj interval obuhvata sam seksualni čin, od trenutka kada
tvoj dragi prodre u tebe, pa do orgazma jednog od vas, ili oboje,
stvari stoje drugačije: to je vreme koje je potrebno većini
parova da bi zadovoljili seksualne potrebe.
Međutim, mi, žene, želimo više… I to mnogo više. Ankete pokazuju da
70% pripadnica „slabijeg“ pola smatra da seks nije samo puko
zadovoljavanje nagona – dakle nije samo fizičko, već i psihičko
„pražnjenje“. Pošto mi mnogo bolje nego muškarci umemo da upravljamo
svojim osećanjima, u stanju smo da same kreiramo svoj ljubavni život i
da partneru otkrijemo kakav se emotivni potencijal krije u njemu, ali i
u vezi.
Iz toga je nastao trend, koji stručnjaci nazivaju „početkom nove
erotske kulture“, takozvani „smart seks“. Ako je verovati sociologu i
osnivaču Instituta budućnosti u Kelkhajmu – Matijasu Horksu, ovaj seks
može se uporediti sa menijem u restoranu, sastavljenom od šest
različitih jela koja bude sva čula. Smart seks nikako nije seks na
brzaka: on oslikava našu predstavu o seksu i insipirisan je našim
potrebama i željama…
Žene sada preuzimaju inicijativu u krevetu, za koju su se, ruku na
srce, dugo borile. Dakle, naše potrebe su na prvom mestu! Matijas Horks
objašnjava to na sledeći način: prvo se „uvežbavamo“ sa šest ili sedam
partnera, da bismo se zatim odlučile za jednog, sa kojim želimo da
delimo život na duge staze. „Na tom partneru se i zadržavamo“, kaže
Horks, „a da bi sve funkcionisalo kako treba, seks mora da bude uvek
drugačiji. Tada nisu dovoljne samo nežnosti i standardne seksualne
poze, već nastupa smart seks.“
Umetnost seksualne igre
Najvažnije pravilo u smart seksu jeste – da pravila nema. Najbitnije
su naše želje koje će biti realizovane što maštovitije, čime ćeš sebe i
svog partnera dovesti do potpunog ispunjenja. To, naravno, podrazumeva
da ne moraš da radiš ono što ne želiš! Zaboravi na reč „morati“ –
pokušaj da se prepustiš mašti i da uživaš „do daske“! A kako to
izgleda, pokazuju sledeća tri primera smart seksa:
Čulno zbližavanje
Najbolje ćeš upoznati sebe i svoje potrebe ukoliko budeš upotrebila fantaziju (koju si do sada možda potiskivala).
- Dozvoli da se ostvare tvoji erotski snovi: zamisli da dodiruješ
telo neke žene, da si gola pred gomilom muškaraca, da vodiš ljubav sa
najboljim drugom svog dečka… Dozvoljeno je sve što će te uzbuditi i
podstaći tvoju strast, a pod tim se podrazumevaju i seks-igračke.
- Stani ispred ogledala i posmatraj svoje telo i lice: zar nisi divna i atraktivna?
- Pokaži to i svom partneru! Izvedi pred njim striptiz, ali tako da
ostaneš u donjem vešu. Zabrani mu da ti skine gaćice: pokušajte da
ostvarite kontakt preko donjeg veša.
- Lagano mu skidaj odeću – ljubi ga i miluj po celom telu.
- Povuci ga na krevet. Namaži uljem svoju i njegovu kožu, nežno ga
utrljavajući, dodiruj ga grudima, mazi ga, pre nego što se konačno
spojite.
- Pronađite poze u kojima ćete osetiti najjaču bliskost.
- Gledaj ga u oči, šapući mu koliko ga voliš, pričaj mu o svojim fantazijama i željama.
- Ispuni njegove želje da bi ga podstakla da i on ispuni tvoje.
- Ostanite spojeni posle orgazma, tako ćete ostvariti još veću
bliskost. Privij se uz njega, nežno ga miluj da bi u njemu probudila
želju za još jednim odnosom…
Ljubavna odiseja
Zaboravi na neprestano „valjanje“ po spavaćoj sobi! Seks je život, a on se ne dešava samo iza zatvorenih vrata.
- Odvezite se na jezero ili reku i iznajmite čamac kojim ćete otploviti do nekog skrivenog mesta.
- Idite u šetnju po šumici… Idealno mesto za oralni seks!
- Mazite se i razmenjujte nežnosti, ali nemojte ići „do kraja“, već prekinite kada bude najzanimljivije.
- Izađite na romantičnu večeru, i dok budete nazdravljali, otkrij mu
svoje najintimnije želje. Na putu do kuće povuci ga u neki mračni
haustor, gde će moći da ispuni neku od tvojih najvećih fantazija.
- Odvedi ga na balkon ili se smestite pored otvorenog prozora, gde
si prethodno napravila malo udobno „gnezdo“ od jastuka. Ponudi mu
koktel ili čašu šampanjca, a onda mu sedi u krilo…
- Budite što tiši, pronađite pozu u kojoj ćete uživati, ali se
uzdržavajte da ne odete do kraja dok ne uđete u sobu, gde vas niko ne
može čuti…
Provokativna lutka
Svako od nas ima svoje želje. Da li se tvoje i želje tvog partnera podudaraju?
- To ćeš otkriti tako što ćete zajedno otići na sajt nekog
erotik-šopa. Pitaj ga: „Šta misliš, da li bi bilo OK da ovo naručim?“ i
obrati pažnju na njegovu reakciju. A onda kupi seks-igračku ili kostim
koji mu se dopao. Obuci donji veš koji ga najviše pali i pošalji mu
MMS: „Ovo ću danas nositi za tebe!“.
- A onda ga dočekaj u farmericama i majici i zamoli ga da izabere
odeću u kojoj bi voleo da te vidi. Potom, neka ti kaže i kako da se
našminkaš i namestiš frizuru, da bi te zatim spustio poput lutke na
krevet.
- Sada preuzmi glavnu reč: isprobajte poze koje vas najviše uzbuđuju sve dok oboje ne budete totalno iscrpljeni.
Šta je „profi seks“?
Kratko i jasno: to je pametan, inteligentan seks. Svet se danas
konstantno usavršava u tehnološkom smislu – konstruišu se novi uređaji,
postoji mnoštvo izuma koji olakšavaju svakodnevni život. Zašto ne bismo
usavršavali i seks? Ljudi treba da nauče kako da sačuvaju erotski naboj
u dugoj vezi. Ranije to nije bilo tako: seks je bio uzbudljiv sve dok
se veza ne ustali, a posle toga erotika postaje nevažna, partneri je
zapostavljaju i počnu jedno drugo da zovu „mamom“ i „tatom“. Smart seks
je svesno uobličavanje seksualnog života koji tako postaje uzbudljiv i
zanimljiv na duži rok, što, samim tim, dovodi do veće bliskosti
partnera i stabilnije veze.
Kako su seksolozi uočili ovaj trend?
U okviru jedne studije uradili smo mnoštvo anketa. Bili smo
zapanjeni samouverenošću mladih žena koja se, u suštini, oslikava i u
„girlie“ pokretu, zastupljenon u poslednje vreme u svim medijima.
Šta podrazumeva novo tumačenje seksa?
To je dugoročni proces učenja, ustaljivanje i usavršavanje trenda,
koji postoji već četrdeset godina. Seksualna revolucija odavno se
dogodila: to je oslobađanje strasti, ali označava i promenu uloga
muškarca i žene, što, pre svega, podrazumeva prevazilaženje uzdržanosti
i predrasuda.
Šta u tom slučaju podstiče strast?
Za početak, pogledajte kako danas izgledaju prodavnice donjeg veša,
a kako su izgledale pre dvadeset godina. Tada su se nosili mideri, a
danas atraktivne tange i grudnjaci. Zbog toga se sve češće javlja
fetišizam, što utiče i na kreiranje eksperimentalne mode, a to je donji
veš od kože ili laka. Tu su, zatim, i seks-igračke, koje više nisu
obični proizvodi od gume, već prava mala umetnička dela.
Da li možda postoji statistika na osnovu koje se može zaključiti koliko parova danas praktikuje smart seks?
Ne, jer ljudi nerado govore o tome. Ipak, naša procena jeste da je
trećina parova unela značajne promene u svoj seksualni život. To se
može zaključiti na osnovu količine prodatog donjeg veša i seks-igračaka.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:43 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Orgazam nije najvažniji u seksu

taj Uto Jul 07, 2009 3:41 am
Orgazam nije najvažniji u seksu

Muškarci i žene sanjaju o usklađenosti, a ne o dobroj tehnici.
Empirijsko istraživanje pokazalo je da ljudima treba samo ono što čini njihove
snove: biti prisutan, usklađen, intiman i nesputan.

Edukacija Xxx
ISTINA - Na stranu
jestive gaćice, podvezice i štikle, jer sve to nema previše veze sa
dobrim seksom. Seksualno ispunjenje ima malo veze s tehnikom i
savršenim telom, a sve je to danas teško pobiti, kažu autori
dvadesetogodišnjeg istraživanja „Portret dobrog seksa“.
Nažalost, popularna kultura govori ljudima da dobar seks zavisi od
rutine, menjanja raznih poza, kupovine novih seksi igračaka. Magazini
na naslovnicama uglavnom objavljuju stvari poput „imamo tajnu“. Ljudi
često veruju u poruke kao što su „ako vam je seks monoton, začinite
ga”, a seksualni terapeuti i psiholozi koji su radili na istraživanju
zaključili su da sve to samo pojačava nesigurnost kod ljudi kad je u
pitanju vođenje ljubavi – kaže autor studije Pegi Klajnplac.
Empirijsko istraživanje pokazalo je da ljudima treba samo ono što čini njihove
snove: biti prisutan, usklađen, intiman i nesputan.
Ljudi koji su učestvovali u istraživanju većinom su demantovali uobičajena mišljenja
i naveli da im nije toliko važan orgazam, pa čak ni fizička privlačnost, ni hemija.


Poslednji izmenio MustraBecka dana Sub Jul 11, 2009 4:44 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty U potrazi za savršenim seksom

taj Sub Jul 11, 2009 4:48 pm
U potrazi za savršenim seksom, tokom godina neprestano eksperimentišemo i učimo, menjamo navike i pravila u spavaćoj sobi. Međutim, sa godinama menja se i percepcija seksa, pa se seksualni život, na primer, u dvadesetim bitno razlikuje od onog u tridesetim i četrdesetim, tvrde stručnjaci. Razlike postoje i kada su u pitanju polovi, jer je poznata stvar da muškarci i žene drugačije doživljavaju i seks i emocije koje ga prate.
Devojke u dvadesetim sklone su eksperimentisanju, tvrde seksolozi, često maštaju i fantaziraju. Ali, tek polovina njih spremno je da svoje fantazije i ispuni. Da li će emocije vezati za seks zavisi od svake žene ponaosob, ali, generalno, nežniji pol skloniji je da upražnjava "seks iz ljubavi". Što se tiče muškaraca, u dvadesetim su potpuno nekontrolisani, nema pravila i njihov seksualni život prilično je buran. Više se svodi na kvantitet nego na kvalitet, tvrde stručnjaci.
Kako zalazimo u tridesete, uglavnom se vezujemo za stalnog partnera, pa i seks postaje kvalitetniji. I muškarci i žene ove dobi unose malo više "začina" u krevet, tvrde naučnici. Slobodniji smo, svesniji svog i partnerovog tela i emocija, što se oseća i u krevetu.
U četrdesetima dosta toga se menja. Događaju se prevare, zasićenja u stalnim vezama, pa godišnji prosek seksualnih odnosa sa partnerom značajno opada, ali kvalitet seksa nastavlja da raste.
Poznata seksualna terapeutkinja Trejsi Koks, u svojoj knjizi "Sextasy", bavi se upravo tematikom seksa kroz godine, i smatra da postoje određeni "trendovi" u seksualnom životu koji se sa godinama menjaju kod svakog pojedinca. Ona tvrdi da smo svi "ludi" za vratolomnim pozama u dvadesetima, dok nas nešto mirniji, ali kvalitetniji seks očekuje u tridesetim. Slaže se i da u četrdesetim možda nismo aktivni kao u prethodne dve decenije, pa se upravo zbog toga događa da pokušavamo da "vratimo" sat aferama i vanbračnim seksom.

Seks u dvadesetim

Muškarci u dvadesetim, opšte je poznato, samo o seksu i razmišljaju. Istraživanja su pokazala da 85% muškaraca, u dobi od 20 do 30 godina, misli o seksu svakih nekoliko sati. Žene u dvadesetim, kada maštaju o seksu, najčešće maštaju o seksu sa ženom, koji je među top tri maštarije. Statistički gledano, samo 4% žena će priznati svoje tajne želje, a u svojoj
knjizi, doktorka Koks naglašava da istraživanje iz 2006. godine pokazuje da 76% žena, koje uspeju da ostvare svoju fantaziju, kasnije ima kvalitetniji odnos sa partnerom!
U dvadesetim oba pola vole eksperimentisanje, pa su "nestandardna" seksualna iskustva najčešća u toj dobi. U dvadesetim žene će, takođe, pre nego u poznijim godinama, posetiti striptiz klub.

Seks u tridesetim

Doktorka Koks tvrdi da u tridesetim seks postaje naročito uzbudljiv na "zabranjenim", odnosno javnim mestima. U ovoj dobi, takođe, parovi vole da upražavaju seks u kadi ili ispod tuša. Mali procent se tek tada upušta u eksperimentisanje, ali taj broj je statistički zanemariv. Što se emocija tiče, one su svakako u ovoj dobi zrelije, pa su i seksualne veze između dvoje ljudi čvršće i postojanije.
Neke žene u tridesetim godinama počeće da se druže sa gej prijateljima, tvrdi doktorka Koks, što nije čudno jer su švedski naučnici potvrdili da su ženski mozak i mozak homoseksualaca potpuno simetrični. Heteroseksualci i žene sa sklonostima ka istom polu imaju asimetrične mozgove, pa su male šanse da će se dobro slagati. To je još jedan dokaz da seksualna orijentacija nije izbor, već je za to zaslužna neurobiologija. U tridesetim većina ljudi se oženi i dobije dete, pa je donekle tačno da seksualni život počinje da stagnira. Za vreme trudnoće parovi imaju seks tek jednom mesečno, što se vraća u "normalu" kada beba napuni 4-5 meseci, kažu statistike. Ali, doktorka Koks tvrdi da seksualni život kod velikog broja parova dobija stari tempo tek kada dete napuni dve godine.
Takođe, tvrdi i da žene u tridesetim imaju najkvalitetniji seksualni život, jer procentualno upravo tada najčešće doživljavaju orgazam.

Seks u četrdesetim

U ovoj dobi više od polovine muškaraca suočava se sa erektilnom disfunkcijom, a sem toga, četrdesete su doba kada se događa najviše prevara i afera. Doktorka Koks tvrdi da je čak 40% muškaraca i žena neverno upravo u ovim godinama. Varaju čak i oni koji tvrde da žive u prilično srećnom braku, pokazalo je jedno istraživanje. Doktorka Koks kaže da se u tom dobu hormoni igraju sa nama, pa se sve to odražava i na seksualni i na emotivni život.
Najviše šansi da završe u vanbračnoj vezi imaju muškarci koji su u dugogodišnjem braku, a pre toga su imali buran seksualni život, tvrdi Trejsi Koks. Interesantno je i da većina ljudi ponovno postaje nepromišljena kada je siguran seks u pitanju. Polne bolesti dvostruko su češće kod osoba starijih od 45 godina i ta brojka raste duplo brže nego kod tinejdžera.
Što se tiče seksa u kasnijim životnim periodima, doktorka Koks tvrdi da tu prestaju sva pravila i uopštavanja. Sve zavisi samo od ličnih afiniteta, zdravstvenih uslova i stanja psihe.

SEKS KROZ BROJKE

Doktorka Koks tvrdi da su istraživanja pokazala da osoba u dobi od 18 do 29 godina ima seks u proseku 112 puta godišnje, da bi zatim ta brojka počela da pada, pa se od 30. do 39. godine smanjuje na 89. Posle četrdesete prosek se svodi na 69 seksualnih odnosa godišnje. Ali, iako kvantitet opada, kvalitet je sve bolji. Čak 78% ispitanih tvrdi kako, što se tiče seksualnog života, nikada ne bi voleli da se vrate u tinejdžersko doba.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija Empty Re: Edukacija

taj Ned Avg 02, 2009 5:17 am
Kako "radi" hormon ljubavi

Oksitocin je jedinjenje koje utiče na socijalno ponašanje, a poznat je i kao "hormon ljubavi". Oslobađa se, na primer, kada majka prvi put vidi bebu nakon porođaja, ali i u drugim situacijama koje podrazumevaju intenzivan emotivni naboj. Ovaj hormon luči se i kada zagrlimo nekoga koga volimo, i utiče na razvijanje intimnosti i osećaja pripadnosti u vezama. "Kaže se da su oči ogledalo duše, a ono što možemo da potvrdimo je da su oči svakako veza sa delom mozga odgovornim za emocije", kaže dr Kai MakDonald sa Kalifornijskog univerziteta, dodajući da je kontakt "oči u oči", koji podstiče oksitocin, ključan za odnose među partnerima i razumevanje emocija kao što su ljubav ili poverenje. Masaža, zagrljaji i orgazmi izazivaju povećano lučenje oksitocina, tako da se kod ljudi koji su u braku ili vezi registruje viši nivo ovog hormona nego kod onih koji nemaju partnera. Trenutno se sprovodi nekoliko nezavisnih istraživanja čiji je cilj da utvrde može li se oksitocin na neki način koristiti u lečenju šizofrenije, autizma ili anksioznosti. Kada raste nivo oksitocina, opada osećaj uznemirenosti i straha, a ovaj hormon utiče i na razvijanje poverenja prema okolini, tako da se istraživači nadaju da bi u budućnosti mogao da postane sastavni deo terapije nekih psiholoških poremećaja.
Sponsored content

Edukacija Empty Re: Edukacija

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu