Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Edukacija

taj Sre Jun 10, 2009 6:16 pm
First topic message reminder :

Kako ga oralno zadovoljiti

Što mislite, ko je veći majstor oralnog zadovoljavanja, muškarci ili žene? Najbolji bi odgovor bio: Muškarci za muškarce i žene za žene. Pročitajte nekoliko muških saveta ženama za bolji oralni seks.
Autor: Tadej Pačnik


Edukacija - Page 3 728977387499aab6751257898727475_orig
Penis nije svakodnevna slika. Za muškarce je, ali samo odozgo. Vidimo ga svakoga dana i više nam nije zanimljiv. Međutim, penis je ženama obično vrlo zanimljiv i tajnovit. Zato ga, pre bilo kakvog odnosa, dobro razgledajte. Iz svih uglova, stisnite ga, vucite ga, informišite se o njemu. Dok je još sasvim malen gnječite ga među prstima, razvucite mu kožicu i gledajte kako se budi. Kako oživljava, kako pulsira pun krvi i energije, čekajući eksploziju.
Ako ima kožicu gledajte kako klizi niz glavić i znaćete zašto ga neke nazivaju jednookim čudovištem. Pogledajte u otvor na glaviću. Stisnite spoj glavića i debla penisa i gledajte kako se glavić povećava. Prstima klizite niz žile. Istražite njegove granice boli, povucite mu kožicu na dole, dokle god to njegov vlasnik može izdržati. Opalite mu pljusku. Nacrtajte krug.
Nemojte se drznuti milovati penis pre nego što ga dobro upoznate. Neće vam ići i sav će vam trud biti uzaludan. Ne možete voziti auto, ako ne znate što se skriva ispod lima. Morate poznavati anatomiju svog penisa. Morate poznati njegove životne faze, njegov ciklus. Kada je u ratnom stanju i kada je malaksao, kada ga boli i kada uživa. Morate poznavati znakove koji nagoveštavaju njegovu eksploziju, zašto menja boju, pulsira i ispušta predejakulat. Inače će biti kao da se igrate zapetim pištoljem, a da ne znate gde je oroz i kada će opaliti.
Njegovo milovanje započinje poštovanjem penisa, a ne možeš poštovati ono što ne poznaš. Zato upoznajte svoj penis. Svaki je jedinstven. Upoznajte i par ispod njega. Bez straha ih dignite i dlanom odvagnite. Pogledajte gde se spajaju s telom, pogledajte kako su isprepletena krvnim žilama, kako reaguju na dodir. Poput puža su, koji se povlači u svoju kućicu. Kao živi organizmi su koji brinu o svojoj funkciji, svojom zadatku. Pokušajte opipati koren penisa, koji se nalazi ispod njih kako biste dobili osećaj njegove veličine.

Tehnikalije
Penis je sastavljen iz dva glavna dela: debla- stupa i glavića! Isprepleten je krvnim žilama koje dovode svežu crvenu krv, a odvode hladnu modru tekućinu. Glavić započinje zadebljanim delom, koji ponekada sprečava povlačenje kožice. Završava s otvorom, iz kojeg štrca kada to ustreba.
Na deblu se nalazi kožica koja prekriva glavić i gore je pričvršćena pri korenu penisova glavića. Ta dodirna tačka je vrlo bitna, jer to je tačka užitka. Iako ga nema, na tom je mestu ostatak tog spoja, koji je sačuvao svoju funkciju. Drugi važan deo je rupica na vrhu glavića.
Kada prestanete s razgledavanjem detalja čvrsto ga i snažno uzmite u ruku i osetićete dva snažna paralelna stupa koji nose glavić. Iako su neosetljivi, pružiće vam osećaj sigurnosti i napetosti. Podrške i snage. Pokušajte ih opteretiti, stiskati i gnječiti.

Osnove oralnog seksa
Kada ste penis razgledali i osetili da ste mu posvetili dovoljno pažnje, podignite ga, podignite i testise i vlažnim jezikom krenite na dugi put od anusa preko testisa pa do vrha penisa. Posmatrajte reakciju i tako ćete na svom putu upoznati najosetljivije tačke muške anatomije. Tim dugačkim lizanjem partnera možete izludeti. Na osetljivim se delovima možete malo zadržati, malo treptati s jezikom i dodati novu količinu sline. To je odlična tehnika za dugu predigru i za polagan intenzivan orgazam.
Druga osnovna i vrlo popularna tehnika vrlo je jednostavna. Penis stavite u usta, tako da njegova glavica bude približno u sredini usne šupljine. Usnice držite malo rastvorenima. Započnite lagano kružiti glavom, malo na jednu a onda na drugu stranu. Pri tome će se glavić lagano trljati o sve delove usne šupljine, pa zbog toga pazite na zube. Mnogi se muškarci zaklinju na tu tehniku. Prema potrebi pokretima jezika dodajte i malo sline.
Treća osnovna tehnika je zadržavanje ejakulacije. Penis pre erupcije postaje super tvrd, tamnije boje i počinje izlučivati svetlucavu tekućinu. Pratite te znakove i uvek ćete, na sekundu, tačno znati kada će doći do prvog vala mišićnih grčeva. Trenutak pre nego što nastupe, stavite palac na unutrašnju stranu penisovog korena. Pritisnite ga i time onemogućite ejakulaciju. Istovremeno snažno sisajte glavić, te nakon nekoliko trenutaka maknite prst kojim ste stisnuli semenovod. Njegov će orgazam biti silovit, a ejakulacija još silovitija.

Nadogradnja oralnog seksa
Osnove morate savladati pre nego što uopšte pomislite na zahtevnije tehnike. Samo vaša potpuna opuštenost i poverenje prema partneru omogućava te tehnike. Najpoznatije je duboko grlo. Kako kažu naši savetnici, staviti celi partnerov penis u usta najveći je dokaz strasti, koji možete partneru pružiti tokom seksualnog odnosa. Partneru ćete takođe prepustiti kontrolu, za šta je potrebno neograničeno poverenje na obe strane.
Najveći problem kod guranja penisa u grlo predstavlja pravi ugao, koji penis mora savladati, kako bi mogao osetiti slatki užitak trljanja o tkivo grla. Drugi je problem refleks povraćanja. Kako je to refleks, ne možemo ga sprečiti na silu. Za to je potrebna maksimalna opuštenost. Problem pravog ugla možemo rešiti pravilnim položajem glave u odnosu na telo. Žena neka legne na leđa i pusti da joj se glava obesi preko ruba kreveta. Neka otvori usta i nastoji se što više opustiti. Partner joj priđe i umetne penis u usta, do u grlo. Za to je potrebno mnogo pažnje i vežbanja. Kako partnerica nad time nema nikakvu kontrolu partner treba biti oprezan i nežan. Pa i uz mnogo vežbe nema mnogo žena koje bi mogle izdržati do partnerovog orgazma. Zato se zbog neuspeha nemojte osjećati krivim, jer se niste dovoljno trudili. Grlo stvarno nije napravljeno za takve podvige.

Leptirov let
Usnama nežno obgrlite glavić. Stisnite ih odmah nakon ruba glavića, kako bi glavić bio u prednjem delu usne šupljine. Jezikom počnite nežno gore-dolje trljati vrh glavića. Ako to partneru odgovara, možete vrhom jezika raširiti otvor na vrhu glavića i nežno ga trljati jezikom. Ta bi metoda trebala izvući uzdahe i iz najtišeg muškarca.
Ovim savetom završavamo muške savete ženama za bolji oralni seks, a nekoliko smo tajni ostavili za buduće savete. Nadam se da su vam ovi saveti koristili te vam dali ideje za bolji oralni seks, koje će vam obogatiti događaje u krevetu.

MustraBecka
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Sex za vreme menstruacije

taj Uto Nov 10, 2009 9:31 pm
Edukacija - Page 3 News_48

Neki parovi izbegavaju seks za vreme menstruacije. A postoje li neki
opravdani razlozi zbog kojih tada ne bi trebalo da upražnjavamo seks?
Uz menstruaciju je povezano dosta mitova i zabrana koje devojke, ali i
momci slušaju ceo život i koje su se ukorenile u našu svest. Za vreme
menstruacije žena se navodno ne bi trebalo kupati i prati kosu, a
nekada su u tom razdoblju morale ostajati kod kuće, jer se smatralo
kako je menstrualna krv opasna i treba je izbegavati. Iako se danas sve
to smatra beznačajnim sujeverjem, mnogi parovi još uvek izbegavaju seks
za vreme menstruacije, jer nisu baš sigurni postoje li neki opravdani
razlozi za suzdržavanje u tim danima. A neki naprosto ne podnose krv i
pri pomisli na seks na krvavoj posteljini jednostavno im pada mrak na
oči.Ali, može li zaista seks za vreme menstruacije za ženu i njenog
partnera biti opasan ili je to još jedan od mitova vezanih za mesečni
ciklus svake žene?

Seks za vreme menstruacije može biti još bolji

Ako ne podnosite pogled na krv, možete se zadovoljiti i na neki
drugi način. Možete pokušati sa uzajamnom masturbacijom i takođe sa
analnim seksom, pri čemu ćete izbeći krvavo iskustvo. A ako ste među
onima što im malo krvi tokom seksa ne smeta, možete odahnuti. Seks za
vreme menstruacije naime nije ništa opasniji od onoga za „suvih“ dana.
Upravo suprotno, seks i orgazam opuštaju mišiće, što blagotvorno utiče na ženu ako ima menstrualne bolove.
Penetracija će biti bitno lakša jer je vagina dodatno navlažena krvlju,
a žena zbog nabreklosti vagine i klitorisa doživi izuzetno intenzivan
orgazam. Uprkos tim blagotvornim učincima ne smete zaboraviti na
sigurnost. Ako upražnjavate seks sa nepoznatom osobom, u svakom je
slučaju preporučljiva zaštita od polno prenosivih bolesti čak i ako
nema menstruaciju, ali inače nema nikakvih dokaza da bi se za vreme
menstruacije polne bolesti mogle prenositi u većoj meri.Ipak ne treba
zaboraviti na zaštitu. Ona je potrebna pre svega kako biste se
zaštitili od bolesti i svakako i od neželjene trudnoće. Naime, pogrešno
se smatra da tokom menstruacije žena ne može zatrudneti, zato se radije
zaštitite na odgovarajući način nego da rizikujete. A inače se tokom
seksa u danima menstruacije možete ponašati isto kao inače.

Čisto i izvodljivo

I oralni seks je za vreme menstruacije potpuno moguć i – nećete
verovati! – može biti potpuno čist. Pre nego što se muškarac spusti
među njene noge, neka žena pod tekućom vodom lagano opere ulaz u vaginu
i stavi tampon. On će upiti skoro svu menstrualnu krv, sa kojom
muškarac tokom oralnog zadovoljavanja svoje drage neće imati nikakvog
posla. Ipak, nije najpreporučljivije stavljati jezik u njenu vaginu ako
u potpunosti želite izbeći krv. Vrlo je delotvorna i dijafragma, koja
deluje kao brana materice i tako sprečava isticanje krvi. Možete
koristiti i npr.menstruacijsku čašicu, koja takođe zadržava krv. A ako
odaberete tampon, nikako ga nemojte zaboraviti izvaditi pre polnog
odnosa, jer se može dogoditi da umesto seksualnog tetošenja žurite
ginekologu kako bi potražio izgubljeni tampon. Jednako tako morate pre
seksa odstraniti i menstruacijsku čašicu koja je namenjena samo za
zadržavanje krvi i zato nije prikladna za vaginalni polno odnos.

Kako se prihvatiti seksa u tim danima

Kako tokom predigre, tako i za vreme polnog odnosa za vreme
menstruacije treba se pridržavati nekih saveta, koji će pomoći da
izbegnete nepotrebnu nečistoću:
- na krevet odnosno tamo gde ćete imati sex rasprostrite peškir,
kako biste izbegli pogled na krvave mrlje. Najbolji je da bude peškir
crne ili tamno crvene boje, na kome krv praktično neće biti vidljiva.
- pri ruci imajte vlažne maramice ili mokri peškir, kako biste nakon seksa mogli obrisati krv s penisa.
- ako muškarac ne voli videti krv na svom penisu, žena može
koristiti dijafragmu koja sprečava isticanje krvi. I pored toga, neki
parovi iznad svega uživaju u osećaju penetracije za vreme menstruacije.
- možete pokušati i sa seksom ispod tuša. Tako će voda stalno
ispirati menstrualnu krv i seks će biti maksimalno moguće čist.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Kako odgoditi njegovu ejakulaciju?

taj Uto Nov 10, 2009 9:34 pm
Edukacija - Page 3 News_56

U članku ćemo vam ukratko opisati najbolje seksualne položaje za
odgađanje ejakulacije kod muškaraca. To su idealni položaji ukoliko vaš
partner prerano svršava, a vi bi produžili ljubavnu igru.

Odgađanje ejakulacije
Postoje brojni razlozi zašto muškarci prerano svrše, a neki od njih
su povezani sa stresom, neki su psihološke, a neki fiziološke prirode.
Položaji gde ima puno trenja, kontinuiranog stiskanja i mnogo
zajedničkog kretanja, muškarcu može biti preuzbudljivo i inicirati
preranu ejakulaciju, pa i položaji koje bi trebalo više praktikovati.

Položaji koje treba izbegavati
Po pravilu treba izbegavati misionarski položaj i njegove
varijante. Ovo su prilično intimne poze i prepuštaju muškarcu većinu
“posla”. Ako vaš partner ima problema sa preranim svršavanjem, ove mu
poze neće pomoći.
Sledeća grupa poza koje bi trebalo izbegavati odnose se na
takozvani “doggy style”. Ponovo- većinu posla obavi muškarac, pa ako
ima problema sa preranom ejakulacijom, trebalo bi da izbegava ove poze.

Koje položaje koristiti
Postoje dve grupe poza koje vam savetujemo, s time da je jedna
bolja od druge, koje mogu odgoditi preranu ejakulaciju i tako za oba
partnera produžiti zadovoljstvo. Prva grupa poza se odnosi na sedeće
poze, u kojima sedite u krilu partneru.
Dobra poza u ovoj grupi je ona u kojoj muškarac sedi na ivici
kreveta sa stopalima na podu. Žena omota ruke oko njegovog vrata, a
noge oko njegovog struka … penis ulazi kako je zagrljaj čvršći.
U ovom položaju trenja gotovo da i nema, a partneri micanjem kukova
određuju ritam. Ovaj položaj je vrlo ugodan za ženu, jer se u ovom
položaju pritiskaju osetljive tačke na vaginalnom otvoru i stimuliše se
G-tačka.
Muškarca sa druge strane ovaj položaj ne stimuliše previše, već ga
zadovoljava držanje svoje partnerke. Zagrljaj licem u lice omogućava mu
da vas ljubi i miluje, te mu odvlači pažnju od penisa. U ovom položaju
ejakulacija je uvek odgođena.

Najbolji položaj
Muškarac leži opušteno na leđima, a žena ga opkorači, licem
okrenuta prema njemu. U ovom položaju žena vodi igru i kontroliše
situaciju. Muškarac treba samo da leži, opusti se i prepusti ženi da
vodi. Kako bi ovaj položaj bio intimniji, muškarac može privući ženu
sebi u zagrljaj, tako da im se glave dodiruju.
U ovom položaju produžetak odnosa je zagarantovan, a ženi je
stimulisana i G-tačka i klitoris. Najbolji deo ovog položaja je da na
muškarcu nije pritisak vratnih kretnji, pa je i njegova ejakulacija
odgođena.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Čet Nov 12, 2009 12:20 pm
KAMA(malo)SUTRA: Trećina poza neizvodljiva?!

Edukacija - Page 3 Kama-sutra

Istraživanje naučnika s Nacionalnog univerziteta Mumbai pokazalo je da je skoro trećina poza iz Kama Sutre neizvodljiva.

Sedam parova se dobrovoljno prijavilo za učetvovanje u ovom istraživanju, a trebalo je da isprobaju 64 erotske poze iz Kama Sutre.
Parovi su uspeli da odrade seks u 40 poza po Kama Sutri,
dok su za 24 poze potrebne posebne veštine i trening, a neke od njih je
nemoguće izvesti.
Naučnici su zato zaključili da su
neke poze u knjizi smao plod autorove mašte i preporučili ljudima da ne
slede reč po reč u knjizi. Inače, svake godine mnogi parovi se povrede
isprobavajući poze iz Kama Sutre.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Seksualni odnosi kroz istoriju

taj Čet Nov 19, 2009 6:14 am
Da li ste „gore“ ili „dole “ tokom vođenja ljubavi ne zavisi samo od pruženog ili dobijenog zadovoljstva, već i od odnosa između muškarca i žene koji vladaju u društvu. Kada muškarci rukovode politikom i ekonomijom, žene često imaju niži društveni status da se društvo ne bi „destabilizovalo“. Da li su stvari drugačije u modernom dobu? Pa ne baš…

Seksualna dominacija
Tako je u 18. veku smatrano da žena koja se postavlja u poziciju iznad muškarca tokom seksualnog odnosa, zauzimajući time mesto koje joj ne pripada, ugrožava poredak stvari. Muškarac koji prepušta svoju odgovornost ustupajući dominaciju ženi, ne zaslužuje da bude muškarac. Štaviše, njegovo ponašanje je do te mere nerazumno i protiv prirode da je bolje da se zamisli da on i nije pravi muškarac i da je njegovo ponašanje vođeno ženskim karakterom ili čak homoseksualnošću.
I u 19. i 20. veku su isto razmišljali, okupljajući se oko sve nakaradnije ideje o suprotstavljenosti polova: aktivni muškarac je bio suprotnost pasivnoj ženi i svaki znak aktivnosti kod žene, a pasivnosti kod muškarca je postajao dokaz ozbiljnih problema. Seksualni čin tokom kojeg je žena u gornjoj pozi, a muškarac ispod nje je smatran mazohističkim i smatrali su izopačenim one koji vole da žena preuzme inicijativu i da radi umesto da čeka nepokretna. Lekari tog vremena su bili upozoreni na muškarce koji su osetljivi na nepoznato zadovoljstvo u potčinjenoj seks-pozi i vole, kao što vole da ih žena vozi u automobilu ili da ih masira, da dožive uzbuđenje u odnosu bliskom mazohismu ili čak poniženju. sex_682_537202a
Psihijatri su sumnjali na homoseksualizam muškarca koji zauzima položaj koji pripada ženi. Drugi su opet muškarce kojima je potrebno da ih žena zadovoljava i rukom smatrali bolesnim i nervno poremećenim, jer je to bio znak muškarčeve pasivnosti. Takođe su smatrali da je u toj poziciji muškarac sklon da se isfeminizira, pošto žena preuzima njegov autoritet. Tako, muškarac gubi svoj dignitet, a time i moć upravljanja porodicom. Puštanje žene da vodi ljubavni odnos i da dominira nad muškarcem može dovesti do nervnih poremećja, a u velikom broju slučajeva i do razvoda braka. Međutim, neki zaključci su zaista neočekivani; ako su muškarci tokom seksa na leđima, a žena na njima u karličnom delu, onda muškarci stvaraju savršenu iluziju masturbacije!
Zatim, treba surovo kazniti muškarca koji, da bi povećao uživanje, sebe stavlja ispod žene, zamenjujući uloge; ta inverzija je često znak požuda smrtno opasnih za njega koji ne zna da se zadovolji ustaljenim načinima vođenja ljubavi.

Reakcije žena
Danas ima mnogo žena koje su spremne da se pobune protiv predrasuda i ovakvih muških ideja. Mnoge imaju ovakva iskustva: mnogima smeta što je muškarac stalno iznad njih i što je uvek aktivniji… ili slučajevi kada muž ne podnosi da žena bude jaka kao on, a kamoli jača. Kad on mora da dokaže svoju superiornost u svakom pogledu i po svaku cenu, pa i na seksualnom planu, jer on ne može da dostigne orgazam ako je „dole“.sexkrozistoriju.jpg2
Ako je nemoguć bilo kakav zdrav i normalan odnos, ako je muškarac zarobljen u ulozi dominantnog partnera, onda žene odlučuju da ga napuste i ponekad se toliko razočaraju u muški rod da počinju odnose sa ženom. U vezi sa ženom imaju više šansi da žive jednako, da ne dele mušku i žensku ulogu i da se opuste…
Još jedan način da se reaguje je da se brišu ustaljena društvena ubeđenja. Postoje žene koje to rade tako što izlaze sa mlađim muškarcima, obično strancima koji su inferiorniji od njih: zanatlije, radnici i sa njima imaju samo seksualne odnose i ništa više. To je možda jedini način da se žena ne oseća inferiornijom…
Da bi se seksualni život para zasnivao na jednakim odnosima, neke žene i muškarci biraju partnera u zavisnosti od pola i socijalne klase kojoj pripada, ali i po tipu ljubavnog odnosa u kojem će biti sa njim.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Čet Nov 19, 2009 7:27 am
Najpoznatija seks-igračka, koju neki nazivaju najboljim prijateljima žena, a neki najžešćom konkurencijom muškarcima, ima dugu i zanimljivu istoriju. Vibrator je, kroz vekove, bio smatran medicinskim pomagalom, a tek u 20. veku zauzima mesto na tronu električnih sprava kojima je mesto u spavaćoj sobi.

Prema šturoj definiciji, vibrator je sprava koja vibracijom deluje na nervne završetke, i tako izaziva opuštanje ili uzbuđenje. Prvi vibrator na električni pogon izumeo je Kelsi Stiner krajem 19. veka, ali njegova istorija počinje mnogo pre toga.

Otac medicine Hipokrat smatrao je da je materica organ koji "šeta" kroz telo žene, a u trenutku orgazma zatvara disajne puteve, izazivajući stenjanje. Pošto su se i u Periklovo doba žene žalile na razne tegobe - nervozu, zadržavanje tečnosti, nesanicu i odsustvo apetita, to "misteriozno" stanje nazvano je histerija, od grčke reči hysteros (materica).

Lekari drevnog doba pronašli su rešenje - stimulaciju nervnih završetaka u genitalnom predelu, ali smatrali su da je takvo lečenje iscrpljujuće, i da predugo traje. Ne bi trebalo zaboraviti ni da se, prema moralnim načelima toga doba, smatralo da je masturbacija nešto loše, pa čak i štetno po zdravlje.

"Žene koje pate od histerije ne bi trebalo da se dodiruju. To je muški posao, koji mogu da obavljaju samo muževi i lekari", napisao je Avicena, osnivač rane moderne medicine.

"Istorija vibratora veoma verno pokazuje promenu stava jačeg pola prema ženama", navodi "Tajms".

Usledili su vekovi tokom kojih je histerija javno lečena lekovima, a privatno u spavaćoj sobi.

Da ne pominjemo srednji vek, u kojem je klitoris smatran "đavoljom izraslinom", a žene za koje bi bilo utvrđeno da ga imaju, spaljivane na lomači.

Sredinom 19. veka, dolazi do razvoja tehnologije, pa se traže alternativna rešenja i za ženske probleme. Među ranim metodama, pominje se i "lečenje" mlazom vode. Oko 1860. godine, francuski stručnjaci izumeli su karlični tuš, crevo pod pritiskom, čiji se mlaz usmeravao na klitoris.

Ženama se preporučivalo i jahanje konja bez sedla, kao i sedenje u stolicama za ljuljanje.

Lekari 19. veka smatrali su da oko 75 odsto ženske populacije pati od histerije, te je potreba za jeftinijim, manje komplikovanim lekom, postala sve veća
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty ORGAZAM na dan čuva od bolesti

taj Sre Feb 10, 2010 10:05 pm
Prema istraživanju portala Health24, 70 do 80 odsto
muškaraca i oko 67 do 75 procenata žena redovno masturbira, što je,
kažu stručnjaci, vrlo zdravo.Edukacija - Page 3 Orgazam_na_dan2

Ne odbacujte masturbaciju - to je seks sa nekime koga zaista volite,
u svojem je stilu rekao američki glumac i reditelj, ekscentrik Vudi
Alen. Štaviše, više od 85 odsto ispitanika izjavilo je kako su počeli da se samozadovoljavaju pre nego što su navršili osamnaest godina.
Iako se masturbacija dugo smatrala nemoralnom i je još donedavno
bila tabu tema, odnosno nešto o čemu se jednostavno ne razgovara, danas
se stručnjaci sve zdušnije zalažu za "oslobođenje od okova predrasuda"
i otvoreno promovišu samozadovoljavanje kao prirodnu i višestruko
poželjnu seksualnu aktivnost. U skladu s time, britanska nacionalna
zdravstvena služba je 2009. godine objavila promotivni letak namijenjen
tinejdžerima kako bi ih podstakli na 'zdrav' način života.
U letku stoji: "Lekari preporučuju pet porcija voća i povrća na dan
i minimalno 30 minuta telesne aktivnosti tri puta nedeljno. A seks ili
masturbacija - dva puta nedeljno?". Odgovor je "glasan", jasan i
sigurno svima škakljivo privlačan, a glasi: "Orgazam na dan drži lekara
daleko od vas".

Evo nekoliko argumenata za i protiv samozadovoljavanja.

ZA:
-Za razliku od seksa s partnerom, koji uključuje mogućnost prenosa
polnih bolesti, masturbacija je "čista", sigurna i od nje se ne može
zatrudneti.
- Samozadovoljavanje je odlična metoda opuštanja od stresa i seksualne napetosti i dobar lek protiv nesanice.
Upoznajete svoje telo - kako reaguje na određene stimulacije, šta mu
odgovara, a šta ne. To je, ističu stručnjaci, glavni preduslov
ispunjenog seksualnog života.
- Masturbacija vodi do otpuštanja endorfina - hormona prijatnosti i sreće u telu. Zato popravlja raspoloženje i leči depresiju.
Edukacija - Page 3 Orgazam_na_dan1 -

PROTIV:
- Pregruba, previše energična i prečesta masturbacija može da izazove iritaciju kože penisa.
Prečesto masturbiranje, upirući se i oslanjajući o jastuk ili krevet,
može da povredi mokraćne putove muškarca. U nekim slučajevima je šteta
tolika da je teško urinirati stojeći.
- Muškarci koji često
masturbiraju na način koji se razlikuje od seksa sa partnerkom mogli bi
da razviju anorgazmiju, tj. nemogućnost postizanja orgazma tokom seksa.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Ko su VEGANOSEKSUALCI?

taj Sre Feb 10, 2010 10:06 pm
Ako ste se ikada našli u situaciji da neko odbije seks sa
vama zbog toga što jedete meso - ne čudite se. Seks ili meso -
postaviće vam kao uslov veganoseksualci.


Edukacija - Page 3 Veganoseksualci

Eni Pots, direktor novozeladskog Centra za studije životinja i ljudi, osmislila je termin "veganoseksualci".
Njime opisuje one vegane koji, osim što ne jedu meso i ne koriste
proizvode životinjskog porekla, odbijaju i seksualne odnose sa ljudima
koji konzumiraju meso.
- Veganoseksualci veruju da se su tela ljudi koji jedu meso
sastavljena od životinjskih leševa i stoga odbijaju bliske fizičke
kontakte sa njima - kaže Eni Pots.
Ona je postojanje veganoseksualaca otkrila tokom istraživanja sprovedenog nad 157 vegeterijanaca.
- Radi se o potpuno novom trendu koji do sada nije primećen - ističe Pots.
Jedan od intervjuisanih vegana rekao je da ga privlače osobe koje
nisu vegani, ali da nikako ne bi stupio u seksualni odnos sa nekim od
njih.
- Ne želim da budem intiman sa nekim čije je telo bukvalno
sastavljeno od tela životinja koje su morale da umru za njegov opstanak
- kaže jedan od veganoseksualaca.
Da li bi se i u kom procentu, ljudi odrekli konzumiranja mesa zbog
toga što su se zaljubili u veganoseksualaca, nije poznato. Možda će se
naučnici uskoro pozabaviti i tim pitanjem.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Kako su nastale ORGIJE

taj Sre Feb 10, 2010 10:18 pm
Orgije su sinonim za razvratno seksualno ponašanje, nešto
pokvareno i prljavo. Da li je zaista reč o tome kada su orgije u
pitanju?Edukacija - Page 3 Orgije2

Noćne molitve Dionisu
Originalno značenje tog pojma je: tajno obožavanje, a poreklo vodi iz, naravno,
antičke Grčke kada su se pod orgijama podrazumevale noćne molitve kao
izraz obožavanja i odavanja počasti Dionisu i Orfeju.U početku seks nije imao značajnu ulogu u ovim orgijama. Odavanje
počasti Dionisu uključivalo je ples, muziku, piće, jedenje žrtvovanih
životinja... Vremenom, grupno predavanje seksualnim užicima postalo je
neizbežno.


Edukacija - Page 3 Orgije1


Rimljani i bahanalije
Rimljani su orgije, kao i mnoge druge stvari, preuzeli od Grka. Posebno su
raskalašne bile one u čast Saturnu i Bahusu, a odatle i potiču izrazi:
bahanalije i saturnalije. Najveći pobornik orgija bio je tadašnji
rimski car Tiberije. On je na ostrvu Kapri izgradio nekoliko objekata u
kojima su se redovno održavale orgije u kojima su učestvovale osobe oba
pola.Milanskim ediktom, koji je 313. godine nove ere izdao Konstantin
Veliki, orgije su kao takve prestale da postoje, ali su zauvek ostale
sinonim razvratnog seksualnog ponašanja, nečeg pokvarenog i prljavog.

Englezi u polju pšenice
U engleskom jeziku reč ‘orgije' počinje da se koristi krajem šesnaestog
veka, a postoje dokazi da su čak i hladni i rezervisani Englezi uživali
u grupnim seksualnim zabavama. Ritualni plesovi, a potom grupne orgije
na poljima pšenice bili su glavni vid zabave u to vreme.Francuska je poznata po aristokrati Markizu de Sadu koji je, zajedno
sa suprugom, unajmljivao mlade sluge i sluškinje radi predavanja
grupnom i nasilnom seksu. To je najbolje opisano u knjizi "120 dana
Sodome".

Koncept "slobodne ljubavi"
Orgijanje je potom zamrlo, ali ne zauvek. Šezdesetih i sedamdesetih godina
prošlog veka orgije ponovo postaju interesantne određenim grupama,
naročito jačanjem hipi kulture koja je promovisala koncept 'slobodne
ljubavi'. Razbijanjem seksualnih tabua u to vreme, ojačalo je
'seksualnu demokratiju'.Danas upražnjavanje grupnih seksualnih zabava svakako nije
donimantan vid ljubavnog života većine populacije, ali se veruje da
orgijanje ipak nije potpuno zamrlo
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Sre Jun 30, 2010 6:54 am
Najveći zavodnik na svetu imao 8.000 partnerki

Popularni časopis za muškarce "Maksim" objavio je ovih dana listu najvećih zavodnika na svetu, a na listi, na kojoj se nalaze mnoge zvezde, prvo mesto zauzima jedan anonimni muškarac.

Za najvećeg Kazanovu na svetu proglašen je izvesni Umberto Bilo iz Italije, koji je, kako se tvrdi, imao seksualne odnose sa 8.000 žena.
Zaposlen kao nosač prtljaga u jednom hotelu u Veneciji, lako je stupao u kontakt za ženama koje su u njemu odsedale. Njegov poslodavac ga je na kraju otpustio zato što je bio suviše umoran da obavlja svoje dužnosti.
Sam Bilo tvrdi da se dešavalo da istovremeno ima odnose sa četiri žene, a da ga je kod kuće čekala "nezasita" supruga.
Na "Maksimovoj" top listi 10 najvećih zavodnika na svetu, drugo mesto zauzima Čarli Šin, sa 5.000 osvojenih žena, a treće Džin Simons, sa 4.600 osvojenih žena.
Slede Hulio Iglesias (3.000 zavedenih žena), Inglbert Hamperdink (3.000 partnerki), Ilie Nastase (2.500 partnerki), Džek Nikolson (2.000), Lemi Kimister (1.200), Medžik Džonson (1.000) i Bil Vajmen (1.000).
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Čet Avg 26, 2010 11:31 am
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Seksi rečnik

taj Pon Dec 13, 2010 3:34 pm
Poremećaj seksualne funkcije kod žena

Zdrav seksualni život žena predstavlja dinamičan i višeslojan fenomen koji je blisko povezan sa kvalitetom života uopšte. Poremećaj seksualne funkcije odražava se na intimni odnos, bračni odnos i na kraju utiče na opšte zdravlje.
Određivanje uzroka poremećaja seksualne funkcije predstavlja vrlo složen proces. Trebalo bi istražiti i medicinske i psihološke probleme koji mogu uticati na zdrav seksualni život.

Naučnici iz Nacionalnog instituta za zdravlje i društveni život Sjedinjenih Američkih Država analizirali su podatke više od 1.700 žena starosti od 18 do 49 godina i ustanovili da je najčešći problem gubitak seksualne želje, i to u oko 43%.

Fiziologija seksualne funkcije kod žena obuhvata genitalne organe (stidnica, dražica, velike i male usne) i unutrašnje karlične organe (vagina, materica, jajnici i jajovodi), kičmenu moždinu i mozak. Važni su i neuropetidi kao što su serotonin, dopamin, epinefrin, acetilholin, seksualni steroidi, estradiol i testosteron.

Uzroci poremećaja seksualne funkcije mogu biti višestruki, direktni i indirektni. Akutna ili hronična oboljenja, psihički problemi, poremećeni međuljudski odnosi – sve to može dovesti do poremećaja ove funkcije.

Jedan od uzroka mogu biti biološki faktori:

* srčana oboljenja i bolesti krvnih sudova
* šećerna bolest
* autoimune bolesti
* nervne bolesti
* maligna oboljenja
* urološka i ginekološka oboljenja
* hormonski poremećaji

Nedostatak estrogena nastao prirodnim putem, posle hirurške intervencije ili usled menopauze izazvane lekovima – može dovesti do suvoće vagine, što dovodi do neprijatnog osećaja tokom seksualnog odnosa.

Mlade žene koje pate od patološke mršavosti (anoreksija, bulimija) često prati gubitak menstruacije, kao i žene koje su menstruaciju izgubile zbog preteranog fizičkog vežbanja. I kod njih može doći do suvoće vagine usled atrofije sluzokože vagine, što dovodi do seksualne disfunkcije.

I žene koje doje mogu da imaju smanjenu količinu estrogena, a samim tim i atrofiju vaginalne sluzokože i suvoću vagine.

Negativan efekat na seksualnu funkciju žene mogu da imaju psihološki faktori kao što su međuljudski konflikti, bračno neverstvo, ali i psihijatrijska oboljenja (depresija, anksioznost), kao i prekomerno korišćenje alkohola ili droge. Do istog efekta dovodi i seksualno zlostavljanje i fizičko nasilje.

Ostali psihološki faktori koji mogu da dovedu do poremećaja seksualne funkcije:

* loši bračni odnosi
* loše zdravstveno stanje partnera
* kulturološke razlike partnera
* nedostatak privatnosti u stambenom prostoru
* seksualno neiskustvo partnera

Do poremećaja seksualne funkcije može dovesti i upotreba raznih lekova. U tu grupu lekova spadaju:

* antidepresivni i antipsihotični lekovi
* lekovi za stabilizaciju raspoloženja
* lekovi za lečenje srčanih oboljenja i povišenog krvnog pritiska
* lekovi za lečenje alergija – antihistaminici
* pilule za kontracepciju
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Pon Dec 13, 2010 3:51 pm
Poremećaji seksualne funkcije klasifikuju se u pet kategorija, prema klasifikaciji Američke fondacije za urološka oboljenja (American Foundation of Urological Diseases – AFUD):

1. Smanjena seksualna želja koja označava stalno smanjenje ili nedostatak seksualnih fantazija, razmišljanja o seksu i nedostatak incijative za seksualni odnos. Takve osobe osećaju zabrinutost pri pomisli na seksualni odnos.
2. Osećaj odvratnosti prema seksu – najčešće posledica fizičkog ili seksualnog zlostavljanja ili posledica traume.
3. Poremećaj seksualnog uzbuđenja koji podrazumeva subjektivni poremećaj uzbuđenja, poremećaj uzbuđenja prilikom stimulacije genitalnih organa i kombinaciju ovih poremećaja.
4. Poremećaj doživljavanja orgazma, bilo da osoba teško doživljava orgazam ili ga ne doživljava posle dovoljne duge seksualne stimulacije.
5. Bol pri seksualnom odnosu – najčešće uzrokovan suvoćom vagine ili vaginizmom (bolnim kontrakcijama vagine).

Da bi se postavila pravilna dijagnoza i utvrdio stepen poremećaja seksualne funkcije – neophodno je uzeti sveobuhvatnu detaljnu medicinsku i psihoseksualnu istoriju bolesti uz kompletan lekarski i ginekološki pregled.

Prilikom uzimanja istorije bolesti, naročito treba obratiti pažnju na sledeće podatke:

* da li je problem urođen ili stečen
* da li je problem prisutan u svim situacijama, ili pak samo sa određenim partnerima
* da li pacijentkinja može da se seti nečega što uvek izaziva njen problem prilikom seksualnog odnosa

Potrebno je uraditi detaljan ginekološki pregled, uzeti podatke o menstrualnom ciklusu, o eventualnim porođajima, kao i o tome da li je osoba imala hirurške intervencije i koje, da li uzima neke lekove ili biljne preparate.

Treba takođe uzeti istoriju bračnog stanja, eventualnih psihijatrijskih oboljenja, zatim podatke o načinu života, radnim obavezama, finansijskom stanju u porodici i svemu onome što osobu može izložiti naknadnom stresu.

Veoma je važno uraditi određene laboratorijske analize krvi i mokraće, kao i određenih hormona. Trebalo bi uraditi:

* analizu krvi da bi se isključila anemija (malokrvnost)
* analizu stimulirajućeg hormona štitne žlezde (TSH)
* analizu prolaktina
* analizu seksualnih steroidnih hormona (estrogen, estradiol, progesteron i testosteron)
* kompletnu analizu holesterola, ispitati dobar i loš holesteorl (HDL i LDL)
* testove za funkciju jetre

Određeni testovi treba da se rade u određenoj fazi menstrualnog ciklusa da bi se izbegle dnevne varijacije u vrednostima koje su inače normalne i koje mogu da zavedu lekara pri postavljanju pravilne dijagnoze.

Ultrazvučni pregled male karlice i pregled ultrazvukom kroz vaginu mogu nam otkriti promene u strukturama genitalnih organa.

U okviru ginekološkog pregleda potrebno je uraditi:

* pregled stidnice (vulve) – može da otrkrije da li postoji atrofija sluzokože, suvoća sluzokože, da li postoji suženje vaginalnog ulaza
* pregled izgleda klitorisa i okolnih struktura
* analizu kiselosti vagine i utvrditi da li postoji prisustvo gljivica, bakterija (određivanje grupe vaginalnog sekreta)
* merenje dotoka krvi u genitalnu regiju (vaginalna pletizmografija)
* ispitivanje fukcije nerava u regiji male karlice (bioteziometrija)
* ispitivanje mišića poda male karlice (perineometrija)

Svi ovi testovi i pregledi pomoći će nam da odredimo pravilno lečenje pacijentkinje.

Lečenje seksualne disfunkcije žena predstavlja vrlo složen proces, koji mora da uključi lekare raznih specijalnosti i psihologe koji se bave ovim problemom.

Osobe koje boluju od hroničnih bolesti kao što su visok krvni pritisak, povišen holesterol, ili poremećaj lučenja štitne žlezde – treba vrlo ozbiljno da leče ova oboljenja jer ona značajno doprinose seksualnoj disfunkciji. Treba odabrati lekove koji su efikasni a pri tom imaju vrlo mali uticaj na seksualnu funkciju u smislu seksualnog uzbuđenja i doživljavanja orgazma.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Pon Dec 13, 2010 3:51 pm


Trebalo bi promeniti i način života i odabrati onaj koji će poboljšati kvalitet seksualnih funkcija. Pravilna i odmerena ishrana, povećana fizička aktivnost, prekid pušenja, smanjenje unošenja alkohola – sve to može doprineti poboljšanju seksualnog života osobe.

Na kvalitet seksualnog života bitno utiče i hronični umor i slabo spavanje, pa osoba treba da nauči da planira seksualni odnos kada je odmorna i dobro ispavana.

Da bi se povećala seksualna komunikacija partnera i izbegla rutina koja prerasta u dosadu, trebalo bi uvesti i druge metode koje izazivaju seksualno uzbuđenje. Trebalo bi, recimo, promeniti položaj prilikom seksualnog odnosa i zauzeti položaj koji će izazvati najmanje neprijatnih senzacija kod osoba koje imaju problema sa vaginom i malom karlicom. Preporučuje se potapanje u toplu vodu pre odnosa, jer to dovodi do opuštanja mišića.

Osobe koje imaju bolove prilikom seksualnog odnosa treba da se obrate lekaru specijalisti koji se bavi lečenjem bola, jer je to neobično važno.

Važna je i edukacija bolesnica kada je reč o normalnoj anatomiji genitalne regije i tome kako određene bolesti ili stanja mogu da utiču na tu regiju. Postoji veliki broj knjiga iz te oblasti koje takođe mogu da pomognu.

Seksualna terapija psihologa izuzetno je važna. Pacijentkinja će s psihologom moći da porazgovara:

* o svom intimnom životu, brigama u vezi s njim
* o nezadovoljstvu svojim fizičkim izgledom (preterana gojaznost, mršavost)
* o promeni svog samopouzdanja kada je posredi seksualni život

Osobe kod kojih je došlo do poremećaja ili prestanka menstruacije i koje imaju napade iznenadnog i preteranog znojenja treba da:

* izbegavaju jako začinjenu hranu
* piju samo jednu kafu dnevno
* smanje unošenje alkoholnih pića
* nauče da ritmično dišu
* primene akupunkturu

Osobe koje pate od suvoće vagine treba da koriste sredstva koje će im umanjiti ili ublažiti negativan efekat tog stanja. Može da se koristi vitamin E gel, koji se aplicira lokalno, kao i preparat koji se zove replens. Vaginalna lubrikantna sredstva koriste se za vreme seksualnog odnosa i mnogi koji ih koriste smatraju da povećavaju užitak pri odnosu. Proizvode koji sadrže petroleum u svom sastavu (vazelin) treba izbegavati jer nadražuju sluzokožu vagine.

Seksualna pomagala kao što su vaginalni dilatator (za proširenje ulaza vagine) ili stimulator klitorisa – od velike su pomoći osobama koji imaju ožiljke od prethodnih operacija ili od zračenja i koje imaju bolni snošaj.

Od lekova se najčešće koriste estrogen i progesteron (kod osoba koje imaju matericu). Mnoge žene se plaše ove terapije zbog povećanog rizika od nastanka raka dojke i nastanka srčanih oboljenja. Zbog toga se mnoge odlučuju za upotrebu estrogena koji se lokalno aplicira (krema, tablete i estrogeni prsten) i efikasno leči vaginalni problem.

dr Đorđe Adanja, spec. urologije
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Pon Dec 13, 2010 4:48 pm
Seks zanimljivosti

- Sa biološke tačke gledišta, upražnjavanje seksa i jedenje veće količine čokolade u ishrani su približno isti.

- Seks pomaže kod zapušenog nosa. On je jedinstveni antihistaminik, koji je osim toga uspešan i kod polenske kijavice i astme.

- Reč „seks" je prvi put upotrebljena 1382. godine.

- Muški zametak je u stanju da postigne erekciju u poslednjem tromesečju svog razvoja u stomaku.

- Muški polni organ se skuplja ne samo kad je hladno vreme, već i u neugodnim situacijama, na primer kada gubi tim za koji on navija.

- Otkako postoje lekovi za erektilnu disfunkciju, vlasnici javnih kuća beleže porast broja klijentele za 20 posto.

- Sperma pliva prosečnom brzinom od 18 cm na sat, a jedna kašičica semene tečnosti sadrži oko pet kalorija.

- Većina ćurki i žirafa su biseksualne.

- Spermatozoidi miševa su duži od spermatozoida slonova.

- Komarci se pare leti i čin traje oko 20 sekundi.

- Mali penisi se uvećavaju više u stanju uzbuđenosti od velikih.

- Muški testisi se uvećavaju do 50 odsto kada je muškarac uzbuđen.

- Levi testis desnorukih muškaraca obično visi niže od desnog. Obrnuto je za levoruke.

- Čovek provede prosečno 600 sati upražnjavajući seks od 20 do 70 godine.

- Trideset odsto žena starijih od 80 godina nastavlja da upražnjava seks.

- Bele žene, kao i one sa višim stepenom obrazovanja su sklonije analnom seksu od drugih žena.

Edukacija - Page 3 Seks%20zanimljivosti
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Četvrtak je najbolji dan za seks

taj Pon Dec 13, 2010 4:57 pm
Naučnici Londonske škole ekonomije i političkih nauka tvrde da je četvrtak najbolji dan za seks.

Iako su na početku očekivali da će to biti jedan od dana vikenda, ispostavilo se da ljudsko telo proizvodi najviše hormona četvrtkom. Nivo hormona tada je čak pet puta viši nego ostalih dana.

Dok je četvrtak odličan za seks, naučnici tvrde da je ponedeljak najgori dan za važne sastanke, jer je tog dana krvni pritisak viši nego inače, pretpostavlja se zbog konzumiranja alkohola vikendom.

Petak je, po njima, dobar dan za odvikavanje od pušenja i ostalih poroka.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Pon Dec 13, 2010 5:59 pm
Dvanaest bizarnih činjenica o seksu

Čudne stvari događaju se ispod pojasa...

Otprilike jedan posto žena alergično je na spermu. Nekoliko minuta (ili nekoliko sati) nakon ejakulacije - na svim mjestima na tijelu koji su bili u kontaktu sa spermom - pojave im se crveni plikovi koji svrbe i peku. Jedini lijek: izbjegavanje svakog dodira sa spermom, drugim riječima: obavezna upotreba kondoma.

Jedno je istraživanje potvrdilo da je jedan posto osoba aseksualno: nikad ih nitko (bilo kojeg spola) nije seksualno privukao.

S druge strane, oko dva posto žena je neprestano seksualno uzbuđeno. One boluju od sindroma trajnog seksualnog uzbuđenja, a doživljavaju od deset do čak sto orgazama na dan.

Muškarci u tinejdžerskoj dobi i ranim dvadesetim godinama mogu se bez problema uzbuditi i svršiti čak desetak puta na dan. To je zato što im je razina testosterona koja potiče libido izrazito visoka.

Testisi su uvijek nekoliko stupnjeva hladniji od ostatka muškoga tijela. U suprotnom, sperma se uništava. Ako je, međutim, izuzetno hladno, ili kad muškarac uđe u hladnu vodu, testisi će se stisnuti bliže tijelu - da se zgriju. Kad mu je vruće, testisi će se opustiti da bi se rashladili.

Što muškarac češće ejakulira, to njegovo tijelo proizvodi manje ejakulata. Po tome možete znati kad je posljednji put doživio veliki prasak. Ako je to bilo prije nekoliko dana, može izbaciti do jušne žlice ejakulata, a ako je od zadnjeg orgazma prošlo svega nekoliko sati, bit će mnogo manje.

Jedno talijansko istraživanje dokazuje da žene koje svaki dan jedu čokoladu više žele seks i doživljavaju mnoge snažnije orgazme.

U osam sati sna, prosječan muškarac doživi pet-šest erekcija. To je prirodna, automatska vježba koja penis opskrbljuje dovoljnom količinom kisika i održava ga u dobroj formi.

No muškarci nisu jedini koji od seksualne želje - narastu. Kad je žena seksualno uzbuđena, nabubri joj klitoris, nateknu usmine, čak se i dojke povećaju. Ako se stimulira G-točka, ljubavni gumbić veličine zrna graška koji se nalazi u prednjoj stijenki vagine, može narasti do veličine oraha.

Kad je u vezi, muškarac češće masturbira. To je stoga što se redovitim seksualnim odnosima povećava razina testosterona i on je napaljeniji nego kad je sam.

Da bi doživjele orgazam, gotovo sve žene trebaju dodire “tamo dolje”. No postoji oko jedan posto žena koje mogu doživjeti vrhunac samo dodirivanjem bradavica.

Kukuruzne pahuljice i graham krekeri napravljeni su da bi smirili seksualne maštarije. Početkom devetnaestog stoljeća smatralo se da je ljuta hrana odgovorna za seksualni nagon, pa su proizvođači smišljali nove proizvode - poput pahuljica i krekera (naravno, bez začina). Što bljutavije - to moralnije.
ka5an
ka5an
Admin
Admin
Rak Pacov
Datum rođenja : 24.06.1960
Godina : 60
Lokacija : Gde god je Dunav
Poso/dokolice : Za kormilom
Raspoloženje : PreRaspoložen
Datum upisa : 06.12.2008
https://beogradskaka5anija.forumsr.com/forum.htm

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Pon Dec 27, 2010 12:33 am
Koji je to položaj koji mu daje fantastičan pogled i pristup svim vašim vrućim tačkama?

Već pogađate – kučeći stil…


Sigurni smo da nema muškarca koji ne voli ovu pozu, a ogromna većina njih ne samo da je voli, već je prosto obožava. Njihova poza broj jedan zaslužuje visoko mesto i na listi omiljenih među damama. Ne samo da je penetracija u ovom položaju dublja, već je on idelan za stimulaciju vaše G-tačke, a ostavlja i slobodan prolaz do vašeg klitorisa. Ukratko - nema razloga da je ne volte!


Zašto je toliko uzbudljiva za tipove

Seksualni tereapeuti kažu da je razlog u tome što ova poza omogućava muškarcima da posmatraju svog mališu kako ulazi i izlazi, što je u drugim pozama teže izvodljivo. I uprkos tome što možda lično niste zadovoljne svojom pozadinom, u ovom položaju ona vašem dragom izglada fantastično! Tako izvijena zanjica igleda glatko i zategnuto, a nedostaci poput celulita, nestaju iz vidnog polja. I ne samo to - za njih je osećaj u ovoj pozi neprevaziđen. Kada se spustite na sve četiri, vaša vagina se sužava što pruža veće trenje i još veći intenzitet zadovoljstva.


Zašto je i vi volite

“Od pozadi” je jedna od najboljih poza za ženski orgazam, kažu seksolozi. Najviše zbog toga što imate neometan pristup klitorisu koji možete stimulisati sami ili će to raditi partner. Kada vam je guza podignuta, vaša G-tačka dobija svu pažnju koja joj je potrebna. Probajte sa ovim trikom koji će vam doneti višestruku dozu uzdaha: spustite grudi na krevet, da bi penis imao direktan kontakt sa G-tačkom. Povećajte intenzitet zadovljstva tako što ćete kružiti kukovima u pravcu kazaljke na satu i stezati mišiće predela karlice.


Novi “kučeći” trikovi

Minimalne promene ugla pod kojim ulazi u vas otvaraju nove nepregledne vidike zadovoljstva. Probajte da se potpuno ispružite preko kreveta – ne morate obavezno stajati na sve četiri, a neka on legne preko vas.

Isprobajte najrazličitije varijante ovog položaja: stanite sa ispravljenim nogama i savite leđa, oslonite se rukama o naslon stolice, a neka vas on zgrabi od pozadi, snažno vas držeći za kukove.

_________________
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Sre Dec 29, 2010 9:06 am
Seks bez penetracije

Ako ste mislili da ne možete uživati u intimnim igricama sa svojim partnerom bez penetracije, varate se... barem tako tvrde seksolozi.

Zločesti rečnik i erotske priče
Ne morate da imate previše mašte da ispričate neku erotsku priču, sve što treba da učinite je da ispričate neku svoju maštariju. To vama i vašem partneru moće biti dobra mentalna stimulacija. Prednost ovakvog načina stimulacije je da ga možete praktikovati bilo gde, u autu, preko telefona, e-maila ili u krevetu. Morate imati na umu da većina muškaraca ne voli dugu predigru, nego žele odmah da pređu na stvar, pa je tako i u pričama. Ukoliko želite da ga držite na vatri, morate ga zaista zaintrigirati vašom pričom. Na kraju, to ne znači da bilo ko od vas mora doživeti orgazam, dovoljno je da ga doživite u priči. Neka vam to bude jedan od načina deljenja seksualnog zadovoljstva i mašte. Sledeći put kada se zaista upustite u seksualni odnos, verujte, bićete i više nego stimulisani zahvaljujući pričama.

Senzualna masaža
Masaža partnera nekima možda i nije neki posebni doživljaj, jer najčešće znači da nekog od vas dvoje muče nekakvi bolovi. No, nije svaka masaža ista. Senzualna erotska masaža je drugačija, jer je opuštajuća i seksualno stimulativna.
Postoji nekoliko osnovnih pravila kada je u pitanju senzualna masaža, ali glavno pravilo je da pokreti budu nežni i spori. Nemojte da žurite i koristite ulje za masažu koje ima blagi miris, po mogućnosti neki od poznatih afrodizijaka, kao što je ylang-ylang. Neka pritisak na delu tela koji masirate bude čvrst, ali nežan. Nemojte da izostavite nijedan deo tela. Samo izbegavajte "vruća mesta" do samog kraja. Ideja je da vaš partner što duže iščekuje da dođete upravo do tog mesta, da izgara od želje. Nije bitno šta će se dogoditi nakon toga, ali upravo ta duga predigra u telu će izazvati veliko zadovoljstvo i proizvodnju endorfina. Isto tako nemojte nakon toga očekivati masažu, jer to će biti poslednja stvar koju će želeti da učini nakon što je sam dobije. Međutim, slobodno mu nagovestite da je sledeći put on na redu da masira vas.

Igranje uloga
Igranje uloga, u vama na neki način može podstaći oživljavanje alter ega, koji će biti mnogo slobodoumniji i otvoreniji za avanture u krevetu nego što ste inače sami. Isto važi i za vašeg partera. Ako ste sramežljivi u krevetu, ovo će vam biti prilika da istražite neko novo područje svoje, ali i njegove seksualnosti, koje se niste usudili da dotaknete, a dobar izgovor će vam biti da to sve radi vaš alter ego. Ukoliko vam se svidi, "novosti" u vašem seksualnom odnosu mogu postati nešto što ćete praktikovati češće. Osim toga, uživljavanje u uloge, na primer, "doktora i medicinske sestre", može predstavljati ispunjenje nekih maštarija, što vas može dodatno stimulisati. Naravno, nemojte zaboraviti maskiranje koje je sastavni deo igranja uloga, u koje je uključen i seksi donji veš.

Telefonski seks
Seks preko telefona jedna je od najpoznatijih "tehnika" seksa, bez seksa. Posebno je zanimljiva parovima koji provode dosta vremena odvojeni. No, to ne znači da morate biti odvojeni od partnera kako biste upražnjavali seks preko telefona. Dovoljno je da budete u odvojenim sobama. Takođe, prilikom telefonskog razgovora, slobodno koristite proste reči, koje možda ne upotrebljavate, stenjite, uzdišite i proizvodite zvukove kao za vreme seksa. Temu razgovora u potpunosti prepuštamo vama, ali izbegavajte bilo kakve razgovore u koje su uključeni vaši ili njegovi prijatelji, porodica, osobe koje vam se možda sviđaju.

Masturbacija pred partnerom
Ovo je jedna od možda najerotskijih stvari koju možete da radite sa svojim partnerom. Ključ je da i jednom i drugom bude ugodno dok to činite, jer masturbirati pred drugom osobom nije uvek nešto što biste učinili. Ukoliko ste nervozni, uzmite vremena da se opustite, a u tome vam uvek može pomoći intimnija atmosfera i možda koja čaša vina. Vodite ljubav, a da se uopšte ne dodirujete. Vizuelizacija i slušanje zvukova vašeg partnera, još će vas više uzbuditi i podstaći na uživanje. U ovoj igri nema pravila, osim da nema penetracije.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Sre Dec 29, 2010 9:11 am
Korisni podaci o muškoj "opremi"

Bez obzira koliko vam se sviđa ili ne sviđa, informacije o penisu vam mogu poboljšati seksualni život. Evo nekoliko podataka o anatomiji, erekciji i funkcionisanju muške "opreme".

1. Prosek je 13 do 17 centimetara
Da li je moj penis dovoljno velik? To pitanje opseda muškarce od davnina, pa su naučnici morali da provere koji je prosek. Prema istraživanjima, prosečna dužina je od 13 do 17 cm kad je u stanju erekcije i od 7,5 do 10 cm kad nije u erekciji. Neki penisi mogu izgledati manji nego što zapravo jesu, zbog masnog tkiva oko donjeg dela stomaka, koji krije njihovu pravu veličinu.

2. Nema potrebe za veličinom
Da li je veličina bitna? Ženski orgazam u najvećoj meri zavisi od stimulacije klitorisa. Zbog toga su važni pokreti muškarca tokom odnosa, a ne dužina penisa. Ipak, ako vi i vaš partner osećate potrebu za povećanjem penisa, nabavite pumpu ili prsten za penis u seksi šopu. Oni privremeno mogu povećati veličinu penisa povećanjem količine krvi u tom području.

3. Jutarnja erekcija
Jutarnja erekcija je samo posledica sanjanja ili REM faze spavanja. Za vreme REM ciklusa, neurološka aktivnost i oslobađanje hormona testosterona stvaraju erekciju. U proseku, zdravi muškarci dožive tri do pet erekcija tokom normalnog spavanja. Mi vidimo samo onu ujutro, kad se probudimo.

4. Ako ga saviješ, možeš da ga slomiš
Iako u penisu nema kostiju, corpus cavernosum – kavernozno erektilno telo koje se ispunjava krvlju tokom erekcije – građeno je od vezivnog tkiva, i ako se penis naglo i nespretno savije, tkivo može popucati. Kako se to obično dešava? Žena je na muškarcu, u strastvenom vođenju ljubavi, neko promaši i ... penis se slomi. Tada je potrebna operacija i šest nedelja mirovanja do potpunog oporavka.

5. Njegovi testisi neće pući ako ne ejakulira
Doktori su razotkrili pravu istinu o popularnom muškom "razlogu" kojim žene nagovaraju na seks - da će, ako se uzbude, a ne ejakuliraju, imati velike bolove i da će im se testisi povrediti. Istina je da se testisi mogu proširiti za 25 do 50 procenata za vreme uzbuđenja. Zbog zarobljene krvi muškarci mogu osetiti laganu bol ako ne ejakuliraju (testisi čak mogu malo poplaviti zbog toga što krv gubi kiseonik), ali jedino što pri tome može biti povređeno je - muški ponos.

6. Nije se ukrutio? Nije kriva žena.
Poremećaji erekcije se dešavaju uglavnom zbog načina na koji se muškarci odnose prema svom telu. Pušenje, na primer, sužava krvne sudove u penisu, koje su ionako prilično uske (0,5-1 milimetar u prečniku). Budući da erekcija zavisi od nesmetanog protoka krvi u penis, bilo kakvo sužavanje smanjuje krutost. Dvostruko je veća verovatnoća da će pušači postati impotentni u odnosu na nepušače. Alkohol takođe umanjuje mogućnost postizanja erekcije.
Povremeni problemi nisu razlog za zabrinutost, ali ako se vašem partneru to češće događa, odmah posetite doktora – erektilna disfunkcija može biti pokazatelj ozbiljnih zdravstvenih problema.
Kod muškaraca s erektilnom disfunkcijom se obično pojave bolesti krvnih sudova u roku od tri godine i dijabetes u roku od osam godina. A ako imaju i povišeni pritisak, veća je verovatnoća da će imati srčani ili moždani udar. "Penis je termometar zdravlja muškarca", kaže dr Ridvan Šabsig, profesor urologije na univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

7. Problem prerane ejakulacije se može rešiti
Smatra se da je oko 30% muškaraca "brzo gotovo". Međutim, to ne znači da ne možete da uživate u maratonskom seksu sa svojim partnerom, pod uslovom da situaciji pristupite otvoreno i sa strpljenjem. Razgovarajte o tom problemu, recite mu šta vas uzbuđuje i probajte da produžite odnose "metodom hlađenja". Kad oseti da se uzbudio, prekidajte igru i pustite ga malo da se ohladi, a zatim počnite ispočetka. Tako će vežbati da odnos traje što duže. Druga metoda je maženje bez snošaja. Tako će naučiti kako da duže održi erekciju bez osećaja da odmah mora nešto učiniti po tom pitanju.

8. Erekcija može trajati predugo
Erekcija koja traje dva - tri sata nakon ejakulacije znak je zdravstvenih problema. Erekcija je posledica naviranja krvi u sunđerasta i šupljikasta (kavernozna) tela penisa. Kako se arterije šire i učvršćuju, vrše pritisak na vene koje inače odvode krv, zbog čega se krv zadržava u penisu. Sve više krvi dolazi u penis, a sve manje otiče, što omogućava sve jaču erekciju.
Nakon ejakulacije, ti krvni sudovi se opuštaju, a krv otiče iz penisa.
Ako krv ostaje zarobljena, erekcija postaje bolna i, ako se ne leči, ovo začepljenje može dovesti do impotencije. Ovo stanje, poznatije pod imenom prijapizam, uglavnom pogađa muškarce s anemijom srpastih ćelija, dijabetesom ili leukemijom. Ako vaš partner ima takav problem, neka što pre poseti doktora, jer će se čekanjem stanje samo pogoršati.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Sve tajne poze 69

taj Sre Dec 29, 2010 10:53 am
Slavna poza 69 dobila je ime po tome što partneri doslovno prekriju jedan drugoga od glave do pete. Ponekad je parovi zanemaruju i propuštaju veliki užitak. Međutim, pravilnim izvođenjem i redovnom vežbom ovu pozu možete dovesti do savršenstva

Prednosti poze 69 su što oba partnera imaju priliku da osete veliko zadovoljstvo istovremeno. Međutim, kako bi cela akcija prošla u najboljem redu, potrebno je voditi računa o nekoliko sitnica.

Prednost poze 69 je ujedno i njen nedostatak. Upravo činjenica da oba partnera imaju priliku da osete zadovoljstvo oralnog seksa može dovesti do toga da jedan od partnera svoje zadovoljstvo stavi na prvo mesto. Ponekad se jedan od partnera zna da se 'umori' i prepustiti uživanju zaboravljajući da čar poze 69 leži u obostranom zadovoljstvu.

Prilikom poze 69 nema mesta nelagodi i suzdržavanju. Isprobajte sve pokrete koji vam padnu na pamet i uspeh je zagarantovan. Kako biste uneli još više uzbuđenja i pokrenuli akciju, isprobajte različite 'frizure' koje zasigurno neće proći neprimećeno.

Kako je ova poza vrlo erotična, veliki broj muškarca neće odoleti, a da se ne uzbudi previše i prenaglo. Stoga bi žene trebale biti oprezne i paziti da se ne užive previše. Stručnjaci preporučuju da muškarci prvo započnu pružanje zadovoljstva partnerki, a da se ona u igru uključi nešto kasnije.

Stručnjaci preporučuju i da prilikom izvođenja ove poze, žene budu ispod muškarca - tako će muškarcima biti znatno lakše da zadovolje partnerku, a ona će više uživati. Naime, u toj pozi muškarci imaju direktan pristup klitorisu, pa će tako priuštiti vrhunski užitak.

Korišćenje isključivo usta za zadovoljenje partnera ženama može biti vrlo naporno, stoga, prema savetu stručnjaka, nema razloga da se suzdržavaju od korištenja ruku prilikom stimulacije.

Vrlo važan element je udobno se smestiti - nemojte se suzdržavati od korišćenja većeg broja jastuka kako bi pridržali određene delove tela. Što se udobnije smestite, moći ćete da se lakše opustite i prepustie užitku.

Gipkost tela isto tako ne treba zanemariti. Naime, što vam je telo gipkije, to ćete biti u prilici da isprobate više poza i duže se zadržite u njima. Ukoliko vam je telo ukočeno, teško ćete izbeći prekidanje akcije zbog grčeva i bolova. Veća gipkost će vam omogućiti i da isprobate neke nove varijante poze 69 i potpuno izludite partnera.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

taj Pon Jan 10, 2011 4:29 am
Za znatiželjne - Nekoliko činjenica o muškom orgazmu

Nadzor nad orgazmom
Većini je muškaraca grčenje PK mišića, tokom ejakulacije nenamerno kretanje. Kad se jednom preuzme nadzor nad PK mišićem, tada se može svesno preuzeti nadzor nad ejakulacijom. To je proces čije učenje traje duže vreme, a koje muškarac može učiti uz pomoć svoje partnerke ili sam. Glavno je da trenira svoj PK mišić. Na taj će način steći veći nadzor tokom penetracije i kasnijeg koitusa. Rezultat su uzastopni orgazmi, povećana izdržljivost i nadzor.
Kada se pomene višestruki orgazam, najčešće se pomisli na žene - na one srećnice koje su ga iskusile ili ga čak i redovno imaju. Ono što se ređe pomene jeste to da višestruke orgazme mogu imati i muškarci.
Mnogi bi na ovo rekli da je to nemoguće, jer muškarci prilikom orgazma ejakuliraju i nakon toga izgube erekciju - kako onda da dođe do još jednog (ili nekoliko) orgazma? Moguće je, i te kako, jer, mada se muški orgazam i ejakulacija obično dešavaju simultano, to ne mora da bude tako.
Naime, muškarac može da doživi orgazam, a da ne ejakulira, i tada će penis ostati u erekciji. Da bi to postigao, muškarac treba da spreči ejakulaciju, što može da učini na dva načina. Jedan je da upotrebi istu grupu mišića kojom bi sprečio i nekontrolisano ispuštanje urina, a drugi je da uhvati penis oko korena i stegne, dovoljno jako da spreči ejakulaciju, ali ne toliko jako da izazove bol ili druge neprijatnosti kojima bi onemogućio orgazam. U seks-šopovima je moguće nabaviti i posebne prstenove za penis, koji služe upravo tome da muškarca spreče da ejakulira.
Nekada se izostanak ejakulacije i spontano desi, uglavnom onda kada je muškarac iscrpljen - tada se dešava da doživi orgazam, ali ne uspeva da ejakulira, što može da bude neprijatno, jer napetost ostaje, a do olakšanja, zbog iscrpljenosti, ne dolazi.
Nije jednostavno postići toliko dobru kontrolu da do ejakulacije ne dođe, naročito ako se ne koriste pomagala u vidu ruke ili prstena, ali nije ni nemoguće - a tada postaje moguće i produžiti odnos i doživeti još orgazama (ejakulira se prilikom poslednjeg). Ukoliko su muškarac i partnerka raspoloženi za dugo vođenje ljubavi, mogućnost višestrukog orgazma može da bude dodatni podsticaj.

Koliko orgazama?
Muškarci su često sasvim nepotrebno zabrinuti nad time koliko su orgazama u stanju izdržati tokom jedne noći. Poslušajte žene. Većina će vam ih reći kako je dovoljan samo jedan, ako je pravi. Za većinu je muškaraca dnevna norma jednom na noć, a s godinama se refraktorno vreme (vreme između erekcija) produžava. Međutim, kod nekih se muškaraca trajanje refraktornog vremena i snaga erekcije ne menja.

Neke činjenice o muškom orgazmu
- Neki muškarci mogu doživeti potpuno pravi orgazam i u mekom stanju.
- Neki muškarci vole mešani orgazam – istovremenu stimulaciju penisa i G tačke, prostate.
- Neki muškarci doživljavaju “suve” orgazme, tokom kojih vrhunac doživljavaju u potpunosti, ali tokom koji ne dolazi do ejakulacije. Do toga dolazi iz dva razloga: ili muškarac nadzire (dakle spreči) ejakulaciju, ili posle vrlo aktivne noći u rezervoaru više nema ničega.
Sponsored content

Edukacija - Page 3 Empty Re: Edukacija

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu