Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Najčudnije iz 2008. godine Empty Najčudnije iz 2008. godine

Čet Jan 08, 2009 5:24 am
Časopis "Tajm" sastavio je listu deset najbizarnijih trendova, zločina ili zanimljivih priča iz protekle godine.

Prvo mesto među čudnim pričama zauzima Tomas Biti, poznatiji kao trudni muškarac. Biti, koji je rođen kao žena, u martu je objavio da očekuje prvo dete. Njegova supruga Nensi, kojoj je ranije izvađena materica, izvršila je nad njim veštačku oplodnju spermom donatora, a u junu je rođena zdrava devojčica Suzan Džulijet. Biti će se na ovoj listi verovatno naći i u 2009. godini, pošto je u novembru objavio da je ponovo trudan.

Na drugom mestu liste "Tajma" su tinejdžeri iz Teksasa, koji su priznali da su oskrnavili grob da bi izvadili lobanju dečaka umrlog 1921. godine, koju su zatim iskoristili kao lulu za pušenje marihuane. Na trećem mestu je bizaran slučaj na obalama Britanske Kolumbije - u protekloj godini pronađeno je najmanje šest ljudskih stopala, razbacanih po plaži.

Na spisku se nalazi i ženka ajkule po imenu Tidbit, koja je zatrudnela bez pomoći mužjaka. To je bio drugi zabeleženi slučaj bezgrešnog začeća kod ajkule ikada zabeležen u svetu. Medicinski raritet predstavlja i devetogodišnja devojčica iz Grčke, u čijoj je materici pronađen oformljen ženski fetus, koji je zapravo pre rođenja bio njena sestra bliznakinja.

Šesto mesto zauzima čuveni "Internet razvod" muža i žene iz Velike Britanije, zbog slučaja prevare u igrici "Second life".

Neobični kozmetički tretman nalazi se na sedmom mestu liste. Vlasnik salona u Virdžiniji mušterijama je ponudio "riblji pedikir", tokom kojeg male ribe iz roda šarana grickaju i uklanjaju mrtvo tkivo sa stopala. Ovaj uvrnuti tretman dostigao je ogromnu popularnost, pre nego što su ga nadležne zdravstvene ustanove zabranile.

Udruženje za humani tretman životinja PETA pozvalo je na korišćenje ljudskog mleka u proizvodnji sladoleda, kako bi se zaštitile krave i telad.

Deveto mesto zauzimaju dvojica večnih tragača za Jetijem, koji su pompezno predstavili slike "ulovljenog" misterioznog bića, za koje se ispostavilo da je gumeni gorila.

Poslednji na listi je razočarani Ijan Ašer iz Australije, koji je posle razvoda ponudio ceo svoj život na Internet aukciji. Za kuću, prijatelje i svoj posao dobio je 380.000 dolara, koje je iskoristio za put oko sveta.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu