Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Je li blizu kraj veze?! Empty Je li blizu kraj veze?!

taj Ned Jan 10, 2010 9:22 am
Nije važno koliko dugo bili u vezi, ukoliko nam je zaista stalo do partnera stalno ćemo tražiti signale koji upućuju na to da nas voli i da nam veza napreduje.

No, evo nekih znakova koji upozoravaju da je veza krenula niz brdo i da se partner hladi.

Negativnost - Ako vaš partner u zadnje vrijeme sve što radite komentira negativno. Na primjer, kaže li vam kako ste mu kupili poklon samo zato što ste prije toga učinili nešto pogrešno i što on ne zna, te da se poklonom želite iskupiti... Ili nazvali ste ga, ne zato što ga želite čuti, nego zato što ga provjeravate i sl…

Negativno gledanje na vaše postupke samo je odraz onoga kako partner vas gleda. U principu, osobe kojima se sviđate, a posebno one koje vas vole trebale bi i u lošim situacijama pomalo žmiriti i gledati na jedno oko kako bi opravdale vaše postupke. Dok u nefunkcionalnim vezama, za razliku, partner stalno pokušava diskreditirati drugog pridajući njegovim postupcima neke negativne, navodno skrivene namjere.

Negiranje - Drugi znak koji bi vas trebao upozoriti na hlađenje partnera je negiranje. Ako partneru kažete da ga volite, a on vam na to umjesto i ja tebe, odgovori s «ne, ti mene ne voliš jer da me voliš ti ne bi ovo, ti bi ono…» ili s nekom sličnom rečenicom, trebalo bi vam biti jasno da vas partner baš i ne voli. Takvim ponašanjem on vas želi povrijediti i obezvrijediti. U takvim situacijama počet ćete prestati govoriti što zaista mislite i skrivati svoju osobnost, na što će partner opet negativno reagirati i govoriti vam kako ga ne volite.

Izbjegavanje – Izbjegavanje ne mora biti nužno fizičko. Može se pojaviti i kao izbjegavanje razgovora o nekim temama ili izbjegavanje nekih za vas važnih društvenih ili obiteljskih događaja.

Nezainteresiranost – Nezainteresiranost je samo blaži oblik izbjegavanja. Najlakše je možete primijetiti kao nespremnost na razgovor o nekim za vas važnim temama poput braka, zajedničkog života i sl. Ako partner odbija donositi s vama odluke koje su bitne za vaš samostalni ili zajednički život (kao što su npr. preseljenje, novi posao) time pokazuje kako i nema namjeru s vama ostati duže.

Provociranje – Postoje situacije u kojima vam partner namjerno (kao nedužno) kaže nešto za što zna da će vam podići adrenalin ili vas povrijediti i uzrujati, te time isprovocirati svađu. Zatim, nakon što odgovorite glasnijim tonom ili kažete nešto neprimjereno optuživat će vas kako ste živčani, neurotični i kako se stalno svađate. Ukoliko u takvim situacijama kažete nešto neprikladno, uhvatit će se tih vaši riječi i u svakoj prilici vam ponavljati npr. kako vi njega ne cijenite ili ne poštujete jer ste mu u tom trenutku rekli nešto ružno ili opsovali. Naravno, to će upotrijebiti prilikom svake svađe ili kada vas slijedeći put bude htio isprovocirati.

Ovo se često događa u dužim vezama u kojima je jedan partner potpuno predan i zaljubljen, a time otvoren i nezaštićen, te će drugi uvijek moći udarati niskim udarcima i tamo gdje najviše boli.

Ovakvo ponašanje često imaju i partneri koji vas varaju. Isprovocirat će svađu (za koju ćete vi biti krivi), a on će imati zbog toga slobodnu večer ili dvije koje će moći provesti kako želi i s kim želi, a da vam se ne mora pravdati, javljati na telefon…
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Je li blizu kraj veze?! Empty Re: Je li blizu kraj veze?!

taj Sre Jun 30, 2010 6:56 am
Saznanje da se vaša veza bliži kraju može biti jako bolno, no i to je bolje nego pretvarati se da je sve u redu. Nekada, pak, je potrebno malo više vremena da biste shvatili da je ljubav između vas i partnera okončana, stoga magazin "Intimatemedicine" donosi tekst o znakovima koji sasvim sigurno signaliziraju kraj romanse.

Sve ređe poruke i sve manje poziva
Verovatno se još uvek sećate kako ste na početku veze stalno slali partneru poruke i često ga zvali samo kako biste čuli njegov glas. Naravno, odnos se s vremenom menja. No, ukoliko se ne čujete po nekoliko dana i ukoliko se i ne sećate kada ste poslednji put zajedno izašli, onda verovatno nešto nije uredu. Možda vas vaš partner i izbegava jer ne zna kako da započne razgovor o okončanju veze.

Poklanja vam sve manje pažnje
Ukoliko vaš partner obraća sve manje pažnje na vas i ukoliko mu je sve drugo bitnije, onda imate razloga za zabrinutost. Danas su svi zauzeti, ali to nije izgovor, jer se uvek može odvojiti vreme kako biste se videli s osobom koju voli.

Nedostatak emocija
Da je došao kraj romanse signalizira i nedostatak emocija. Ukoliko vas partner više ne grli i ne ljubi u javnosti i ako izbegava bilo kakav fizički kontakt, onda je ta veza zasigurno već stvar prošlosti.

Igra mačke i miša
Razloga za zabrinutost imate i ukoliko vaš partner ne telefonira pred vama, gasi računar kada uđete u sobu ili ukoliko često čujete da je osoba s kojom ste u vezi bila negde, a vi za to niste znali. Imate li osećaj da vam partner nešto skriva, odmah porazgovarajte s njim, jer to je očit znak da veza ne funkcioniše dobro.

Zajednički prijatelji se čudno ponašaju
Jedan od očitih znakova je i to kada se vaši zajednički prijatelji počnu čudno ponašati i kada postanu dosta rezervisani prema vama. Razlog toga je verovatno nešto što oni znaju, a vaš partner to skriva od vas.

Sve češće svađe
Svađe su ponekad veoma dobre za vezu, međutim ukoliko se više svađate nego što razumno razgovarate, onda je krajnje vrijeme da okončate vezu.

Komplimente menjaju prigovori
Očit znak je i to kada više ne možete ugoditi partneru, ma koliko se trudili. Vreme za rastanak je trenutak kada komplimente zamene sve češći prigovori za sve što (ni)ste učinili.

Menjanje izgleda
Kada ljudi žele da promene nešto u svom životu onda najpre počnu menjati svoj izgled, bilo da je reč o frizuri, odeći ili pak preteranoj nezi tela. U tom slučaju vaš partner verovatno želi zavesti nekog drugog.

Reči zamenjuje neugodna ćutnja
Vreme za rastanak je i trenutak kada shvatite da više ništa nemate reći jedno drugome. Naime, kada vašeg partnera prestane interesovati šta se dešava u vašem životu i kada prestane slušati šta mu govorite, onda je i više nego očito da je došao kraj. Svi znaju razlikovati ugodnu od mučne ćutnje. Kada osetite da je ćutnja postala neugodna, pripremite se i za neugodan razgovor o okončanju veze.

Prestanak planiranja zajedničke budućnosti
Znak da je vreme za kraj je i prestanak planiranja zajedničke budućnosti. Ukoliko razgovor o tome postaje sve ređi i neugodniji, onda jedno od vas više nema iste osećaje.

Ukoliko ste se prepoznali u nekoliko od navedenih znakova, to svakako ne znači da je vašoj vezi došao kraj, jer svako ima loš dan i period kada je neraspoložen. No, ukoliko takvo stanje potraje, onda to znači da odnos s partnerom ne fukcioniše i da je vreme za ozbiljan razgovor.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Je li blizu kraj veze?! Empty Re: Je li blizu kraj veze?!

taj Sre Sep 15, 2010 3:40 pm
Pet rečenica koje najavljuju kraj ljubavne veze

Kada je vreme da se prekine veza? Ukoliko je vi prekidate, uglavnom znate kada je pravi momenat, ali ukoliko to želi da učini partner, verovatno ćete biti iznenađeni. Evo nekoliko signala koji mogu da ukažu na to da se veza bliži kraju.

„Želim pauzu”
Ovu rečenicu ni u kom slučaju ne smete da ignorišete. Pauza, doduše, ne znači da će vezi definitivno doći kraj, ali u većini slučajeva podrazumeva kako prostornu, tako i„Želim pauzu” emocionalnu distancu. Vreme i odvojenost pomažu da u okolnostima kada stvari počinju da izmiču kontroli jasnije sagledamo situaciju. Partner će za vreme ove pauze možda doneti odluku da ne želi zajedničku budućnost s vama, ali može da se desi i da shvati da ne može da živi bez vas. U svakom slučaju, činjenica da je vašem partneru potrebna pauza znači da nije zadovoljan trenutnom situacijom u vezi.

„Zvaću te kasnije”
Zavisno od tona, ova rečenica može da ima pozitivno ili negativno značenje.
Ukoliko su se njegovi pozivi proredili, opstanak vaše veze je pod znakom pitanja. Možda ga guši vaša potreba da budete zajedno ili je trenutno zatrpan poslom pa ne može da vam se javi. Pokažite strpljenje. Ne izlažite ga pritisku, već mu dajte vreme koje mu je potrebno. Ako vas namerno pušta da nagađate zašto ga nema, najverovatnije će definitivno prekinuti kontakt kada zatražite objašnjenje.

„XY to ne radi tako!”
Ukoliko partner poredi vas ili vašu vezu s drugima, to je loš znak. Bilo da je reč o njegovoj prvoj ljubavi ili o bivšoj devojci - svako poređenje potkopava vašu individualnost i doprinosi da se osećate poniženim. Stalna poređenja mogu ukazivati na to da partner još nije preboleo prethodni raskid ili da već dugo čezne za novom ljubavlju. U svakom slučaju, partnerova kritika navodi na zaključak da vaša veza ne može da se poredi s drugim vezama. Ne trošite vreme na to da opravdate svoje ponašanje - bolje porazgovarajte s njim o tome šta je to što ga nagoni da vas stalno poredi s drugima.

„Ti si #”%*!”
Uvrede ukazuju na nedostatak poštovanja u vezi. Ako ste i vi i vaš partner došli do tačke kada osećate zadovoljstvo dok povređujete osećanja onog drugog ili namerno pogađate njegove najosetljivije tačke, vaša veza je pred raspadom. Iako su u toku žučne svađe moguće preterane reakcije, za takvo ponašanje nema opravdanja. Najzad, rasprave služe za to da se konflikti u vezi konstruktivno reše, a to nije moguće ako vređate jedno drugo.

Ćutanje
Ako je partner prestao da komunicira s vama - na primer, ne reaguje na vaše pozive ili mejlove - veza je takoreći okončana. Nemojte više da se mučite, već podvucite crtu i krenite dalje. Imajte na umu da nećete učiniti uslugu ni sebi niti bilo kome drugom ako pokušavate da spasete vezu u kojoj vam ljubav nije uzvraćena.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Je li blizu kraj veze?! Empty Re: Je li blizu kraj veze?!

taj Pet Sep 24, 2010 7:18 pm
Srecom postoje edukativni tekstovi glede toga Very Happy
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Je li blizu kraj veze?! Empty Re: Je li blizu kraj veze?!

taj Sub Sep 25, 2010 6:55 am
Pa naravno, svačega tu ima, pa i o tome kada treba da se piški Very Happy
Sponsored content

Je li blizu kraj veze?! Empty Re: Je li blizu kraj veze?!

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu