Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Plavi voz opet jezdi Beogradom Empty Plavi voz opet jezdi Beogradom

taj Sre Nov 17, 2010 3:21 am
Igrani film reditelja i scenariste Janka Baljka "Plavi voz", u produkciji kompanije "Ideja", imaće svoju beogradsku premijeru večeras u Centru "Sava". Netipična tinejdžerska komedija dešava se među maturantima beogradske gimnazije u proleće 1980. godine, u vreme kada je umro predsednik tadašnje Jugoslavije Josip Broz Tito.

Plavi voz opet jezdi Beogradom 63498_1baza1_f
Kadar iz filma "Plavi voz"

Film je učestvovao na Sinema sitiju u Novom Sadu i na domaćim letnjim festivalima, a ovih dana i na festivalu srpskog filma u Vankuveru.
To je prvi dugometražni igrani film poznatog dokumentariste Baljka. Producent je Nataša Milojević, a koproducenti Miloš Đukelić i Lena Bogdanović, koja i igra u filmu.
U glumačkom ansamblu su i Nebojša Milovanović i Goran Sultanović, dok glavne uloge - maturante igraju mladi glumci izabrani na audiciji - Sanja Popović, Ljubomir Bulajić, Aleksandar Radojičić, Aleksandra Tomić i Suzana Lukić.
Ova romantična i nostalgična priča, sa elementima tinejdž komedije, ima istorijsku pozadinu, koja je prikazana i ubacivanjem dokumentarnih snimaka iz 1980. godine.