Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

137. večiti derbi Empty 137. večiti derbi

Sub Nov 28, 2009 3:45 am
Crvena zvezda i Partizan igraju danas od 16:15h na “crveno-beloj” strani Topčiderskog brda 137. "večiti" fudbalski derbi.
Posle svih klupskih i zvaničnih saopštenja, (neodmerenih) i strasnih izjava veterana, objektivnih i onih drugih najava utakmice, prve zajedničke konferencije za štampu, reprize starih mečeva i antologijskih golova, u subotu će (nadamo se) u centru pažnje biti samo fudbaleri Crvene zvezde i Partizana.
U centru pažnje navijača oba tima mogao bi da bude i Brazilac Kleverson Kordova Kleo. Igrač koji je do prošlog leta bio jedan od miljenika „delija“, sada bi mogao da predstavlja najveću opasnost za Zvezdu.
“Prva pomisao na derbi mi je – pobeda. Ne strahujem, pomalo razmišljam i o tome kako će me dočekati navijači Crvene zvezde,” kaže Brazilac. “Poštujem ih i znam da će na meni biti poseban pritisak, ali to mi neće predstavljati poseban problem jer ću biti potpuno koncentrisan na igru. Sa tri osvojena boda primakli bismo se rivalu na bod zaostatka, što bi nam mnogo značilo za nastavak šampionata. Voleo bih da mi se posreći da postignem gol, ali je najvažnije da pobedimo.”
Kleov potencijal čuvar, Slavoljub Đorđević, na pitanje da li je snaga Partizana u kreatoru Moreiri ili u napadačkom tandemu Kleo-Dijara, ostaje neodređen: “Neće odlučiti pojedinac, nego kolektivni duh, spremnost cele ekipe da izgara. Možda i neki detalj, prekid.”
Đorđević je ocenio da igranje na domaćem terenu jeste prednost za Crvenu zvezdu, ali da to ne mora da odluči "večiti derbi".
"Domaći teren jeste prednost, velike evropske ekipe nisu tu mogle da nas pobede. Ipak, ne bih se oslanjao sada na tradiciju, jer će duel biti neizvestan. Bio bih zadovoljan nerešenim, ali znam da bi to izazvalo nezadovoljstvo među navijačima koji očekuju pobedu."
Crvena zvezda je potvrdila da će posle utakmice, na inicijativu Partizana koju je prihvatio FSS, biti sprovedena doping kontrola.
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

137. večiti derbi Empty Re: 137. večiti derbi

Sub Nov 28, 2009 3:47 am
NAPRED PARTIZAN!!! srce srce srce srce srce

137. večiti derbi EadRA-c32dd1c51e2cfe73575b1363dda99030
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu