Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Uskoro odluka o ukidanju vojnog roka Empty Uskoro odluka o ukidanju vojnog roka

taj Pon Jul 26, 2010 10:31 am
Ministarstvo odbrane pripremilo je Nacrt odluke o obustavi služenja vojnog roka koji će biti dostavljen Skupštini Srbije, po kome će decembarska klasa biti poslednja koja će biti upućena na odsluženje, dok će 1. januara 2011. biti uvedeno dobrovoljno služenje vojnog roka.

Od 1. januara 2011. godine VS će godišnje primati do 2.000 mladića na dobrovoljno služenje vojske.

Od tog datuma u vojsku će ići samo oni koji to žele, dok će ostali imati samo simboličnu vojnu obavezu - moraće da budu uvedeni u vojnu evidenciju kada napune 18 godina, čime ulaze u rezervni sastav koji će biti aktiviran samo u slučaju teškog ugrožavanja bezbednosti zemlje.

"Dobrovoljno služenje vojnog roka trajaće izmedju tri meseca, koliko traje osnovna obuka, i šest meseci, koliko danas traje vojni rok. Konačnu odluku o tome donosi ministar odbrane, na predlog načelnika Generalštaba", izjavio je sutrašnjoj "Politici" pukovnik Dragosav Lacković, načelnik Uprave za obaveze odbrane Ministarstva odbrane. Ovi mladići će videti kakav je vojnički život, pa će oni koji žele moći da zasnuju radni odnos kao profesionalni vojnici.

Vojska Srbije imaće sistematizovanih oko 2.000 mesta za vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Ovi regruti biće upućivani na služenje u dve godišnje klase - martovskoj i septembarskoj.


Izvor: http://www.srbijanet.rs/vesti/vesti-iz-z...-roka.html
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu