Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Jedini svetski muzej penisa Empty Jedini svetski muzej penisa

Pet Sep 17, 2010 8:05 am
Jedini svetski muzej penisa nalazi se u islandskom gradu Rejkjaviku
Falus u 99 verzija


U najsevernijoj evropskoj prestonici ima mnogo stvari kojima posetilac može da se divi - od drvenih kuća s početka dvadesetog veka do velelepne trgovačke ulice u centru grada. Ali, možda se najveće iznenađenje u Rejkjaviku nalazi u jednom uzanom prolazu gde se nalazi staro zdanje, a u njemu verovatno jedini muzej penisa u svetu.

Falologija je drevna nauka koja na Islandu nije zaživela, osim kao sekundarni ogranak drugih nauka, na primer istorije, psihologije ili književnosti. Islandski falološki muzej ima 99 izložbenih predmeta gotovo svih kopnenih i morskih sisara koji žive u ovoj zemlji. U muzeju se čuva 27 primeraka 12 vrsta kitova, 1 medveđi falus, 18 primeraka penisa 7 vrsta foka i morskih medveda, i 35 primeraka čak 16 vrsta kopnenih sisara. Uz to postoji obećanje da će muzej dobiti primerak falusa homosapijensa, što je potvrđeno testamentom.

Neki usoljeni i osušeni primerci stavljeni su na zid kao lovački trofeji, a neki se čuvaju u alkoholu ili formalinu. Tvrdi se da je Aristotel Onazis imao barske stolice na svojoj jahti Kristina tapecirane kožom kitovog penisa.

Smeđi penis bika - nalik bičevima koji se koriste na nekim islandskim farmama - visi pored posude sa dimljenim konjskim penisom. Tvrdi se da je ova delikatesa bila omiljeno jelo gurmana Jonasa Haldorsona, koji je početkom dvadesetih godina živeo na južnoj obali Islanda. Osušeni penis plavog kita, iako je duži od metra, deluje slabašno s obzirom da dolazi od najvećeg bića na svetu. Sigurdur Hjartarson, osnivač i vlasnik muzeja, objašnjava da je kit bio mlad, te nije dostigao punu veličinu, a da je tanki smeđi primerak samo deo organa - jedan anatomski crtež pokazuje da je dva puta veći deo skriven u njegovoj utrobi.

Pedesetosmogodišnji Hjartarson, autor istorijskih udžbenika i nastavnik istorije i španskog u gimnaziji u Rejkjaviku, počeo je da stvara svoju kolekciju 1974. godine bičem od volovskog penisa iz pedesetih godina. "U to vreme ništa se nije bacalo od životinja, čak su se i kosti koristile za izradu igračaka ili preslica." Godinama je njegova zbirka rasla, jer su prijatelji koji su leti radili u fabrikama za preradu kitova donosili buduće izložbene primerke. Takođe je sarađivao sa pomorskim biolozima i ribarima, koji su ga obaveštavali o nasukanim kitovima.

Međutim na policama se nalazi jedna prazna posuda. Hjartarson još uvek čeka na primerak ljudskog penisa. Ali, to ga nimalo ne brine. Dobio je, naime, napismeno dve ponude - potpisane u prisustvu svedoka i zapečaćene - za posthumu donaciju. Svoj polni organ ponudio je nemački fotograf, 41-godišnji Peter Kristman, čija su tri svedoka zapravo tri udate žene.

Njegova fotogradija snimljena pored falusoidnog kamena negde u Nepalu, izložena je u muzeju pored njegovog pisma. Drugu ponudu dao je 85-godišnji Pal Arason, vlasnik farme na severnoj obali Islanda, čije pismo potvrđuje da je zvanično ostavio muzeju svoje "reproduktivne organe penis i skrotume". Kako tvrdi Hjartarson, Arason je zatražio da se ovaj organ odstrani još dok on bude topao da bi se obezbedilo da stoji uspravan i da se naravno izloži na odgovarajući način.

Kao svi muzeji na svetu, i ovaj prodaje posetiocima suvenire, kao na primer konopac za preskakanje sa drškama u obliku falusa ili drveni luster sa abažurima od sušene kože goveđih testisa. Pošto je pravljenje ovih suvenira mukotrpan posao, Hjartarson baš i ne voli da ih prodaje mnogo, te drži visoke cene - konopac za preskakanje košta recimo 26 dolara.

Jedini svetski muzej penisa Fal2
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu