Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Najčudniji restorani na svetu Empty Najčudniji restorani na svetu

taj Sre Jun 02, 2010 4:24 am
Ponekad ljudima, jednostavno, nije dovoljno da mehanički stavljaju hranu u usta. Potrebno im je nešto više - doručak u vazduhu, ručak u potpunom mraku, užina na groblju ili možda večera pod vodom? Upoznajte najneverovatnije restorane
Najčudniji restorani na svetu

Toalet - Tajvan
Iako nekima toalet služi za neke druge fiziološke potrebe, restoran Marton Theme na Tajvanu ima solidan broj klijenata. Tu će vas, umesto standardnih stolica, dočekati NJC šolje, a sto će vam biti ivica kade. U okruženju pisoara, pločica i ostalih toalet rekvizita konzumira se hrana za koju kažu da je prilično dobra. Ko voli nek izvoli!

U vazduhu - Belgija
Želite da ručate u vazduhu na 50 metara visine? Nema problema, dosetljivi Belgijanci će vam to omogućiti. Poznati Restoran u vazduhu, sa sedištem u Briselu zapravo je sto s pričvršćenim stolicama koji u vazduhu drži dizalica dok vi uživate u svojoj ukusnoj hrani.
Najbolje od svega je to što možete odabrati bilo koju lokaciju u zemlji i jesti uživajući u omiljenoj panorami. Svakako, morate da vodite računa o tome da sve vreme budete vezani i naravno da imate 8.000 evra u džepu.

Potpuni mrak - Kina
Kao što i samo ime kaže, ovde se jede u mraku. Potpunom! Otvoren u decembru 2006. godine, Mračni restoran u Pekingu je obojen u crno i nema nikakvog izvora svetla. Zabranjeni su mobilni, satovi i bilo šta čime bi se mogao barem malo osvetliti prostor.
Konobari nose infracrvene naočare kako bi se snašli među stolovima, a vama ne preostaje ništa drugo osim da se prepustite čulima ukusa, mirisa i sluha.

Groblje - Indija
Izgrađen na vekovima starom muslimanskom groblju, restoran u Ahmedabadu odlučio je da iskoristi pogrebni potencijal mesta i umesto da ukloni obeležja grobova, upravo oni čine deo enterijera. Dok uživate u čaju i pecivu, oko vas se nalaze zeleno obojeni grobovi za koje ni vlasnik ne zna kome tačno pripadaju, ali zna da mu cveta biznis upravo zbog okruženja, pa svako jutro menadžer smene stavi po jedan suvi cvet na svaki spomenik.

Zatvor - Italija
Niko nije slutio da će restoran otvoren na vrhu strogo čuvanog zatvora Fortezza Medicea pokraj Pize postići rekordnu popularnost. I dok vlasnici već otvaraju lokale po ostalim zatvorima širom Italije, u Forteci vas čeka pravi ambijent tamnice. Debeli zidovi visoki skoro 20 metara, bezbednosne kamere, a pod budnim okom naoružanih čuvara 20 kuvara sprema poslastice za koje se treba upisati u rezervacije nedeljama ranije.

Kondomi - Tajland
Kupus i kondomi je ime niza restorana po Tajlandu u kojima, gde god da se okrenete, sve vrvi od kondoma. Nalaze se svuda - po zidovima, na tepihu, a čak ih i konobari nose na glavama. Po izlasku nećete dobiti kolačić, već će vam ljubazno osoblje dati da sami izaberete kondom iz velike staklene činije. Sav profit restorana ide u dobrotvorne svrhe.

Ledena pećina - Norveška
Nije restoran nego bar, ali je dovoljno egzotičan da se kvalifikuje u jedne od najneobičnijih na svetu. Snohulebaren je izgrađen u pećini od snega iza jednog hotela u Norveškoj. Izgleda poput katakombe, tavanica je toliko niska da morate ići pognute glave, sav inventar je od snega i leda, a konobari nose polarnu odeću. Kažu da je prvih desetak minuta u ovom baru osećaj fantastičan, ali posle toga polako ćete početi da tražite izlaz.

Bolnica - Litvanija
Jedna bolnica u Rigi poslužiće vas u kliničkoj atmosferi operacione sale. Naime, čitav enterijer preuređen je tako da izgleda kao bolnica. Jedete na zubarskoj stolici, sečete hranu hirurškim noževima, a služe vas konobari obučeni kao doktori i medicinske sestre. Hmmm, zgodni doktori, može, zašto da ne?

Pod vodom - Maldivi
Na dubini od pet metara u Indijskom okeanu čovek može sasvim pristojno da se najede. Naravno, samo ako sedi u prvom podvodnom restoranu u sklopu odmarališta Hilton na Maldivima. I dok vi mirno jedete, oko vas se nalaze koralni grebeni i jata riba u kristalno čistoj vodi. Svi zidovi su od stakla, tako da vas ne mimoilazi ni komadić podvodne lepote. Prava uživancija za sve hedoniste!

Najčudniji restorani na svetu Restorani_141
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu