Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Kako razmišljaju nastavnici vaše dece  Empty Kako razmišljaju nastavnici vaše dece

taj Pet Sep 17, 2010 10:10 am
Pokušajte da zavirite u mozak nastavnika koji predaje vašem detetu - tako ćete razumeti sistem rada u školi i olakšati đaku u savladavanju obaveza.

Kako razmišljaju nastavnici vaše dece  Porodicanast2

Evo kako razmišlja većina nastavnika:
1. I ako podučavamo sasvim malu decu nemojte nam reći kako je to baš slatko i simpatično - ceo dan slušamo graju, udišemi miris lepka za papir, izbegavamo fleke od bojica...
2. Lepo je kada su roditelji iskreni sa nama, ali mi nismo bračni savetnici - nemojte nam se žaliti kako vam suprug ne pomaže u kućnim poslovima i obavezama oko dece.
3. Ne testirajte naš rad jer su to već učinili mnogo stručniji od vas - profesori na fakultetima pre nego što su nam dali diplome i "dozvole" da se bavimo ovim poslom.
4. Razgovarajte sa svojom decom što više, pustite ih da se druže sa vršnjacima jer ako mnogo vremena provode "zakucani" ispred TV ekrana ili kompjutera, neće umeti da komuniciraju sa okolinom, pa ni sa učiteljima.
5. Kada ih čujemo kako viču jedni na druge, kako psuju, znamo da je to model ponašanja njihovih roditelja.
6. Možda je vaše dete centar vašeg univerzuma, ali mi naš delimo sa još njih, najmanje sa oko 30 druge dece.

Kako razmišljaju nastavnici vaše dece  Porodicanast4

7. Pomozite nam tako što ćete im zabraniti da u školi koriste mobilne telefone i ostale elektronske uređaje koji ih dekoncentrišu.
8. Momci koji driblaju loptu nekoliko sati dnevno mogu da zarade oko 20 miliona evra godišnje. Mi obrazujemo one koji će zarađivati mnogo manje. Objasnite im gde se i zbog čega nalaze.
9. Neka deca provode više vremena sa nama nego sa svojim prezauzetim roditeljima. Mi imamo ulogu psihologa, savetnika, doktora, prijatelja. Učimo ih koliko su dva i dva, ali i koliko je opasna droga, seks bez zaštite, brza vožnja...
10. Mi znamo kako decu utiču stavovi roditelja u vezi sa novcem, religijom, poltikom, nacionalnim manjinama, drugim rasama...
11. Ne kupujte njihovu njubav i pažnju, mi koristimo neka druga sredstva jer novac nemamo.
12. Ne pokušavajte ni nas da kupite. Čak ni "sitnim" uslugama.
13. Molimo vas - dosta je bilo plišanih igračaka, ramova za slike, šolja. Za Dan žena ili Novu godinu je dovoljan jedan cvet, knjiga, ili još bolje - topla i iskrena čestitka koju su deca sama napravila.
14. I mi volimo raspust i vikende, možda i više nego đaci.
15. U sećanju nam ostaju deca koja su lepo vaspitana, srećna, zadovoljna i koja su nas poštovala, bez obzira na to kakve ocene su imali.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu