Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
MustraBecka
MustraBecka
Ženski
Datum upisa : 11.12.2008

Imate li i vi svoj fetiš? Empty Imate li i vi svoj fetiš?

taj Pon Jan 10, 2011 4:21 am
Seksualni ili erotski fetišizam podrazumeva seksualnu privlačnost vezanu za neki predmet ili stvar koja nije prirodno vezana za seksualnost.

Da li je fetišizam bolest?
Fetišizam može se dijagnosticira kao parafilija, ali samo ako određeni fetiš izaziva bol ili zavisnost. Mnogi ljudi produbljuju svoje interesovanje za fetiše i upražnjavaju ih više radije nego što će pokušati da ih se oslobode.

Šta su najčešći predmeti interesovanja?
Određeni delovi tela mogu predstavljati predmet interesovanja seksualnog fetiša, koji prednjače kao predmet seksualne želje u odnosu na celo telo.
U poslednjih 20 godina identifikovano je 48 fetiša. Između ostalog ovde spadaju fetiši vezani za određeni način odevanja, guma i gumeni predmeti, obuća, određeni delovi tela, koža ili predmeti od kože, meki materijali.
Nisu svi fetiši isti. Psiholog Alfred Bine podelio ih je duhovne i na one koji su fizičke prirode. Duhovni bi podrazumevali: posebna socijalna grupa, određen stav, određeno zanimanje, dok u fizičke spadaju: predmeti, garderoba, obuća ili određeni deo tela.

Odakle dolazi fetišizam
Mnogi psiholozi su imali razne teorije na ovu temu, ali ono što povezuje sve teorije je da fetišizam nastaje od utisaka iz najranijeg detinjstva. Bilo da je to bio period odvikavanja od majke, traženja prvih igračaka ili nedostatak ljubavi u naranijem detinjstvu, to je period kada nastaje ova vrsta seksualnih sklonosti.

Svaka seksualna sklonost nije fetiš
Većina seksualnih orijentacija koje popularnno zovemo fetiš je zapravo normalno seksualno ponašanje, psiholozi ovo nazivaju "zdrav fetiš". Fetiš je ozbiljan problem samo onda kad osoba pati od zavisnosti od izvesnog fetiša.

Ko su veći fetišisti muškarci ili žene?
Statistički gledano najskloniji fetišu su muškarci heteroseksualno orijentisani. Ono što većinu muškaraca koji spadaju u ovu grupu uzbuđuje su stvari koje su karakteristične isključivo za žene: žensko donje rublje, duge čarape i visoke štikle...
Ženski fetišizam ne odgovara podudarno muškom. Dakle, predmet ženine želje nije uvek grub muškarac. Žena se uzbudi i kad je obučena u mušku garderobu, odnosno kada je njen muškarac obučen u žensku odeću ili pak kad je vrlo ženstvena.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu