Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Žena je... Empty Žena je...

Ned Feb 06, 2011 8:09 am
Žene... Jabuke


Zene su kao jabuke na drvetu - najbolje se nalaze na vrhu. Muskarci ne zele ici gore do najboljih jer se plase da ce pasti i povrediti se. Umesto toga, oni uzimaju trule jabuke koje su pale na zemlju, iako nisu tako dobre - do njih lakse dodju. Zbog toga one na vrhu drveta misle da sa njima nesto nije u redu, dok su one zapravo VELICANSTVENE! Jednostavno moraju biti strpljive i cekati da prava osoba naidje, osoba koja je spremna da se popne na sam vrh zbog njih. Ne smeju pasti jer, kome trebaju i ko ih voli ucinice SVE da dodje do njih.

Zena je izasla iz rebra muskarca, a ne iz nogu - da bude gazena, niti iz glave - da bude nadmocna; vec sa boka - da bude jednaka, ispod ruke - da bude zasticena, i blizu srca - da bude voljena.

Dragica Radovanov
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Žena je... Empty Re: Žena je...

Uto Mar 08, 2011 6:50 am
Vodič za razumevanje suštinske žene!

„Žena je, prema Oshu, misterija. Pokušaj da je razumemo je uzaludan.“ U ovoj knjizi, zasnovanoj na njegovim govorima učenicima, Osho govori o ženi ne iz svoje perspektive kao muškarac, već kao „svesnost, osvešćenost“. „U nameri da pronađemo njen pravi potencijal, kaže on, ženu treba istražiti unuta...r njene sopstvene duše i pobune protiv bilo kakvog ugnjetavanja. Dok nemate buntovnu dušu, niste živi u pravom smislu te reči.“

Osho govori o različitim temama, kao što su majčinstvo, odnosi, porodica i kontrola rađanja, seksualnost, kreativnost i meditacija. Ispitujući ideju braka, on kaže da je to „najružnija institucija koju je muškarac izmislio“, zato što je njegov cilj da monopolizuje ženu. On je podjednako kritičan za instituciju porodice, koja “podmićuje ljudski um.“ Žena, kaže on, ne treba da imitira muškarca: „Uživajte u vašim ženskim kvalitetima, napravite poeziju od njih.“ Savršeno stanje bića, prema Oshu, je sinteza glave i srca, s tim da srce bude vladar.

Retka senzitivnost Oshovih reči će podjednako dirnuti i žene i muškarce.
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu