Beogradska ka5anija
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ići dole
Vedrana
Vedrana
Moderator
Moderator
Ženski
Datum upisa : 28.02.2009
http://<a href="http://xtratvision.forumxpress.net/forum

Naučite dete da čisti za sobom Empty Naučite dete da čisti za sobom

taj Pet Apr 23, 2010 2:44 am
Svaki dan se ljutite na dete zato što je po celom stanu razbacalo igračke? I za to postoji rešenje! Pozitivnim stavom možete daleko dogurati, pa čak i do toga da samo, iako ga ne terate, održava sobu urednom.

Napravite raspored čišćenja za svog klinca. Na primer, možete odrediti da svaki dan pre spavanja stavi sve stvari na svoje mesto, a jednom nedeljno i očisti sobu.

Zadužite ga da posprema igračke koje ostavlja za sobom nakon što se poigra s njima. Nabavite neki sanduk za igračke, tako da ih jednostavno može samo odložiti tamo. Ako je moguće, neka sanduk bude zanimljiv, šaren, veseo, baš za decu.

Neka čišćenje postane zabava. Pustite mu njegovu najdražu muziku dok posprema igračke, tako da se može prijatnije osećati.

Nabavite mu ploču od plute na kojoj će moći da izloži sve kreacije i crteže koje napravi.

Pokažite detetu za šta mu služi sto. Cilj je da se na njemu može pisati i crtati, a ne da je skladište za stvari koje nisu na mestu.

Svake godine zajedno pogledajte igračke koje ima - kojima i dalje želi da se igra, koje više ne želi, pa one koje odlučite da odbacite poklonite nekom dečjem domu.

Ako imate više dece, podelite prostor u koji će spremati svoje stvari.


Izvor: Kurir
Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu